Verlaagde bloeddruk - onderdruk, hypotensie

Een lage bloeddruk of hypotensie, kan ontstaan, zonder dat we er zelf iets van merken en is vaak onschuldig. Is er vaak duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd bij het opstaan en snel moe? Een burn-out zou een bloeddrukdaling kunnen zijn, als we gaan slapen is onze onderdruk lager dan bij het opstaan. Bij het wakker worden is onze bloeddruk hoger en dat is zoals het hoort, we gaan bewegen en gebruiken energie. Als de dag verstreken is komen we in de sluimerfase en zet de rust in.

Lage bloeddruk, Hypotensie, onderdruk, stress, ademhaling, neurotransmissie, immuun functie, diabetes, corticosteroïden, botontkalking, gewichtstoename, bijnieren, zenuwstelsel, stofwisselingziekte, zenuwcellen, energie, zuurstof, shock, Lyme, witte bloedcellen, bloedsuikerspiegel, bloedarmoede, water, bloedonderzoek, vermoeidheidsklachten, Addison, Cortisol, DHEA, slapen, Lever, verdriet, projectie, rouwen, homocysteïne, Candida infectie, maagzuur, snel werkende schildklier, afvallen, gewichtsverlies

De doezelfase is de voorbereiding op onze slaap, we moeten namelijk eerst een beetje rusten

Tijdens het stadium van de sluimer of doezelfase bereidt het auraenergieveld zich voor op het in slaap vallen. De spieren ontspannen zich en de hartslag gaat omlaag, de druk van de hartspier wordt lager. De ogen draaien langzaam weg en de lichaamstemperatuur daalt, dit eerste stadium duurt over het algemeen slechts een aantal minuten. We dromen weg en gaan door naar het stadium van de sluimertijd, kunnen we nog erg snel wakker van geluiden. Op naar de derde overgangsfase.

Herstelfase van de slaap werk in uitvoering van het brein en de spieren

In een aantal minuten daalt de hartslag nog verder, ontspannen de spieren volledig en worden we niet meer zomaar alert van geluidsklanken. De échte diepe slaap komt pas daarna in fase 3 en vier, de ademhaling is diep en regelmatig en wordt de ‘herstelfase’ genoemd.  De organen en het brein bouwen nieuwe levensenergie op voor de volgende dag. Lichamelijk vinden er allerlei werkzaamheden plaats tijdens het overnachten, zoals het herstel van het orgaanstelsel weefsel, spier en peesherstel

Herstel van onze hersenen tijdens de herstelfase

Het brein heeft die totale rustsituatie hard nodig om alle opgedane indrukken en informatie te verwerken en mag niet verstoord. Histamine producerende koolhydraten, zout en suiker, frituur, veel noten kunnen deze diepe slaapcyclus verstoren. Als we uit ons slaapritme worden gehaald, voelen we ons vaak compleet gedesoriënteerd. De slaapfases één tot en met 4 bestaan ongeveer 75 tot 80 procent van de totale nachtrust.

De reden van flauwvallen bij een te lage bloeddruk

Het lichaam is slim, zwaartekracht zorgt ervoor, dat we vallen, zodat hart en hoofd op dezelfde hoogte komen. De boezem hoeft dan minder hard te pompen om weer voldoende bloed bij de hersenen te krijgen. Zodra het zuurstofniveau in de hersenen weer voldoende is, komt iemand weer bij bewustzijn. Elke cel, elk weefsel, elke spier en elk orgaan worden krachtiger en steviger door zuurstofrijk bloed, gezonde cellen en weefsels worden zonder problemen gecreëerd. Het zou aan te raden zijn, om op bloedarmoede na te laten kijken.

Een bijnieruitputting probeert weer een balans te vinden

Opvallend vaak zien we een bijnieruitputting bij een verlaagde druk van het bloed en dat kan ons overdag oververmoeid maken. Bij stress en histamineaanvallen verhoogd het cortisolhormoon waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie. Rennen en rusten gaan immers niet tegelijkertijd.

Oorzaken die de ziekte van Addison kunnen veroorzaken

  • Stoppen met het (langdurig) gebruik van corticosteroïden, waardoor de cellen vergroten en de kans op pre-diabetes, gewichtstoename en botontkalking toe kan nemen; 
  • Operatie aan de hypofyse, kan leiden tot een mindere werking van de bijnieren, waar gewichtsverlies kan ontstaan;

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk
  • Adrenoleukodystrofie, (ALD) verwijst naar diverse erfelijke aandoeningen die het zenuwstelsel en de bijnieren kunnen aantasten. Andere namen hiervoor zijn adrenomyeloneuropathie, ‘childhood’ cerebrale ALD en de ziekte van Schilder-Addison, een stofwisselingziekte en kan het slijmvlies om de zenuwcellen in de hersenen en het ruggenmerg, stuk zijn. 
  • Syndroom van Waterhouse en Friderichsen, een ernstige stoornis van de bijnieren, veroorzaakt door een infectie;
  • Overactieve bijnierfunctie, waardoor veel cortisol wordt gebruikt, wanneer de bloeddruk laag is, produceren Juxtaglomerulaire cellen het hormoon renine. 

Hypotensie / syncope bij onderen en jongere mensen

Een daling in de systolische druk tijdens het opstaan vanuit een zittende of liggende positie wordt orthostatische hypotensie genoemd. Het bloed zakt dan naar de benen, ten gevolge van de zwaartekracht vindt er een compensatie plaats en ontstaat er een tekort aan bloed in de hersenen. Deze vorm van bloeddrukdaling komt veel voor bij jonge, slanke mensen tussen de 15 en 20, en is dan onschuldig. De licht bewusteloosheidsaanval kan een gevolg zijn van te snel op staan, deze bloeddrukdaling is vaak onschuldig.

Een shock en lage bloeddruk

Een shock is een acute levensbedreigende toestand, waarbij de druk in bloedvaten te laag is om de vitale lichaamsfuncties in stand te houden. Enkele oorzaken kunnen zijn, bloedvergiftiging, sepsis (bloedvergiftiging)  bijvoorbeeld door de de ziekte van Lyme, of door een ongeval, waardoor een voorwerp “bijvoorbeeld door een val”, de huid doorboord, het is een noodzaak dit goed te verzorgen i.v.m. bacteriën en direct te ontsmetten. We kunnen ons vel beschermen met jodium d.m.v. een pleister. 

We kunnen geen pleister plakken in onze darmslijmvliezen, voorkom opstipatie

In het darmbuizensysteem hebben we niet de mogelijkheid, om een pleisterwerk aan te brengen op het maag- darmslijmvlies. Het raadzaam de spijsverteringsbuis vrij te houden van ontstekingen en plaque als dikkedarmontsteking, ziekte van Crohn en een lactose-intolerantie te voorkomen. Littekenweefsel kan obstipatie veroorzaken, waardoor afvalstoffen niet juist worden afgevoerd.

Met behulp van witte bloedcellen probeert het lichaam de bacteriën op te ruimen. Die worden met het bloed naar de plaats van de infectie gebracht. Bij mensen met een verminderde weerstand werken de witte bloedcellen vaak niet goed. Zo kunnen bacteriën de kans krijgen, zich te verspreiden. Zo in het bloed terecht komen en zich daar vermenigvuldigen, waardoor een bloedvergiftiging kan ontstaan. 

Andere mogelijke oorzaken van een te lage bloeddruk

Bij warmte, waardoor het lichaam meer moeite moet doen om het bloed te laten circuleren. Hierdoor verlaagt de bloeddruk en ontstaat er een lage bloedsuikerspiegel, middelen tegen hoge bloeddruk, antidepressiva; Bloedarmoede bij ontstekingen in darmen, brandwonden, weinig water drinken, geen beweging, erfelijke aanleg, waardoor het lichaam ‘t levensstijl wel aan moet passen. Ontstekingen in de darmen en maag geven vermoeidheid, door minuscule lekkages van bloed en slijmvlies. 

Ernstige vermoeidheidsklachten zijn er doorgaans langer dan 6 maanden en zorgen ervoor dat er veel minder gedaan kan worden dan men gewend was. Een burn-out kan voor werkuitval, een studieachterstand, achterstand in het huishouden, sportzinverlies of bij sociale activiteiten een echte stoorfactor zijn. Rust nemen helpt niet meer tegen moeheid, in een bloedonderzoek kan d.m.v. bloedarmoedeonderzoek inzichten verkregen worden. Een schildkliercheck kan ook overwogen worden. 

Verschillende mogelijkheden om inzichten te verkrijgen wat er met ons auraenergie gebeurd

Verder kan een analyse vitamine B12 tekort ook overwogen worden samen met verteringanalyse voor pre-diabetes en kijken en naar lever en galblaas-falen. In een rapport kan verder gekeken worden naar het stresshormoon, cortisol, diabetes en de erfelijkheidsfactor. Er kan een glucoseconcentratie gemeten worden, waarbij gekeken kan worden of insuline wel zijn werk doet.

Slapen en energie, de tijdstippen vertellen iets over onze gezondheid

Het tijdstip waar we wakker liggen of wanneer we overdag geen energie hebben, zou kunnen wijzen naar een orgaandisbalans, de tijdzones waar emoties zijn opgeslagen. In een timemanagement programma heel goed te gebruiken, wanneer er onderzoek of analyse gedaan moet worden, zo kunnen zelf de verbeteringen volgen of opsporen
Tijd wakker liggenOnbalans orgaanSpiritueelOverige informatie
⚠️ 1.00 ⏰ 3.00✅ Lever📌 Projectie📌 Lever ontgiften + 1 consult € 91,66
✅ Timemanagement als speurtocht
⚠️ 3.00 ⏰ 5.00👉 Longen📌 Rouwen om het verleden📌 Koolmonoxide-Hemoglobine bloedonderzoek
✅ Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
⚠️ 5.00 ⏰ 7.00✅ Dikke darm📌 Schuldgevoel
📌 Lactose-intolerantie
📌 Lactose Intolerantie DNA onderzoek
⚠️ 7.00 ⏰ 9.00✅ Maagproblemen📌 Maagzuur te weinig en stress
⚠️ 9.00 ⏰ 11.00✅ Verteringsproblemen📌 Trauma en burn-out📌 Neurotransmitter Analyse
⚠️11.00 ⏰ 13.00✅ Hart 📌 Cholesterol test
⚠️13.00 ⏰ 15.00✅ Dunne darm📌 Slijmvliesanalyse
⚠️17.00 ⏰ 19.00✅ Nieren📌 Bloed- en urineonderzoek nieren
⚠️19.00 ⏰ 21.00✅ Bloedsomloop📌 Rode Chakra
⚠️15.00 ⏰ 17.00✅ Blaas

Organen werken met elkaar samen, tenminste als ze goed functioneren en worden via spaken en tandwielen aangedreven. Er wordt één tandwiel aangezet tot draaien en de rest volgt soepel, behalve als die ene niet om zijn as tolt. Door vuil als LDL cholesterol, suiker of zout kan de functie voor een deel uitvallen, het totale orgaansysteem neemt dit dan over. Zo vormen de alvleesklier en de lever samen met de slokdarm, de maag en de darmen het spijsverteringsstelsel, zodat de vertering blijft werken.
Als we ons hart chakra als gevolg van lijden sluiten, door afwijzing en pijn, dan kunnen deze leiden tot verstopping van het lymfesysteem. Als ons innerlijke kindverdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg rouwen om het verleden. Het oprakelen van innerlijke trauma, daar heeft een ouder en ook een kind helemaal niets aan, kijk vooruit of leer het kind zich te beschermen tegen giftige projectie

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's