GER en GERD, reflux terugvloeiing maagzuur in slokdarm

GER is brandend verteringzuur en GERD is maagzuur dat meerder keren door het middenrif omhoog komt in de slokdarm . De buisvormige spier trekt samen en duwt het voedsel naar beneden, de maagklep opent en laat het voedsel passeren. Als de gekauwde brei is afgeleverd, is de ring gesloten, het maagsap mag d.m.v. reflux niet in de slokdarmbuis komen. Een geneeskundige zal trachten om een slokdarmwandperforatie te voorkomen, door zuurremmers voor te schrijven. 

Verteringsklachten, GER, GERD, maagzuur, middenrifbreuk, maagzuurremmers, slokdarmbuis, slokdarm, maag, LES, overgewicht, allergie, stress, hyperventilatie, ademhaling, moe, maagbreuk, bloeddruk, COPD, longklachten, Astma, zuurstof, bloedonderzoek, ontspanning, buitenlucht, bewegen, middenrif, spijsvertering, reflux, maagzweer, maagzuur

Wat is GERD

Veelal wordt er geen voedingsadvies gegeven bij klachten die door pre-diabetes veroorzaakt worden en kan er nog meer medicatie nodig zijn. Gastro-oesofageale reflux is een officiële ziekte en wordt gediagnosticeerd door een maagdarmspecialist. Veroorzakers van de zuuroprisping kunnen intussen onderzocht worden zoals een maagzweer, harde klap in de maagstreek, verkeerde keuzes qua voeding. Een eventuele helicobacter pylorimaagbreuk, en maagwandbeschadigingen dienen de aandacht ook.

Als men klachten van reflux ervaart, kan er angst voor het ontbijt, lunch of avondeten ontstaan

De maagklachten zijn vergelijkbaar met gastro-oesofageale refluxziekte, omdat het belangrijkste symptoom het terugvloeien van de maaginhoud is. Refluxoesofagitis kan een ernstige aandoening zijn die behandeling vereist om maagwandperforatie en slokdarmontsteking te voorkomen. Als het slijmvlies dunner wordt door stress of onverteerbaar ontbijt, kan er angst en migraine ontstaan.

Maagzuuroprispingen zijn zeer schadelijk voor de oesofagus, bij een Barrett slokdarm, wees alert bij klachten als onverklaarbaar gewichtsverlies. Het braken van bloed, pikzwarte, teerachtige ontlasting, problemen met slikken en of het eten wil niet zakken. Ook het nemen van grote tabletten is voorzichtigheid geboden, omdat dit het slijmvlieswand nog meer kan beschadigen. Als eerste is het belangrijk de oorzaak te analyseren, in de startfase worden kenmerken, diagnoses verzameld in een orthomoleculair indicatierapport.

Mogelijke oorzaken van maagzuurgisting

GER of maagzuur komt vaak voor na uitgebreide maaltijden, voedingsmiddelen die moeilijk te verteren

Voedingsmiddelen die moeilijk verteren zijn en de ontwikkeling van maagzuur stimuleren, zoals een ochtendmaaltijd zonder vezels. Vezelarme maaltijden verhogen de zuurproductie geven, eveneens als frituurvet, margarine, maar ook gefrituurde producten als patat en frikandellen. Vanalles door elkaar heen eten is ook niet goed, dat gaat gisten en dat is weer goed bedje voor bacteriën.

Gevolgen als GERD onbehandeld blijft en de oorzaak niet gevonden wordt

Maagreflux zorgt langzaam voor het beschadigen van slokdarmweefsel, waardoor van vorming van littekenweefsel ontstaat en kan slikken moeilijker maken. Deze slokdarmwandschade kan leiden tot zweren in de buiswand. Slokdarmperforatie kan zelfs leiden tot kwaadaardige veranderingen in de bekleding van de onderste deel van de buis, door bijnieruitputting. Barrett-slokdarm kan niet worden aangetoond in het bloed, het advies is om verteerbaar voedsel te eten, stress verminderen en de maagzuurproductie te verminderen.
Bloedarmoede, lage bloeddruk en een trage schildklierfunctie

Een algemeen bloedonderzoek aangeven hoe de conditie is en of wellicht sprake is van  bloedarmoede. of een te lage bloeddruk, door een onbalans in cortisol en DHEA. Rennen en rusten gaan immers niet tegelijkertijd. Hoge LDL cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en minder energie geven. 

Complicaties van GERD kan ook longontsteking, infecties, keelontsteking, het verzamelen van vocht in de sinussen en het middenoor geven. Veranderingen met name de voeding, mondhygiëne en een minder stressvol leven kunnen helpen bij het beheren van de symptomen van gastro-oesofageale reflux. Zorg ervoor dat de arts op de hoogte wordt gesteld van veranderingen, zoals, hoesten en pijn op de borst. COPD is een verzamelnaam van de meest voorkomende chronische luchtwegaandoeningen.

Verschillende stadia en symptomen bij longklachten

Zuurstof is van levensbelang voor elk levend wezen. Wanneer men zuurstofgebrek heeft, kunnen er tal van gezondheidsproblemen ontstaan en uw algehele welzijn in gevaar komen.

*Betekenis FEV-1 Waarde is het volume dat in de eerste seconde kan worden uitgeademd tijdens een geforceerde uitademingsmanoeuvre, zoals bij sport en hoeveel lucht met kracht uitgeblazen kan worden.
Ontwikkelingsstadiums - Allergieën Symptomen & FEV-1 waardeAnalyse, indicatietesten en bloedonderzoekOverige informatie
❶ Milde COPD - longklachtenHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde >80%
Indicatietest Lekkend slijmvlies Aangedaan mondslijmvlies
❷ Matige COPD - longklachtenhoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 50-80%
Lactose Intolerantie DNA onderzoek
kracht van de ademhaling
❸ Ernstige COPDHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 30-50%
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesZuurstofmeter vinger
❹ Zeer ernstig COPDChronisch long falen

FEV-1 Waarde <30% met chronisch ademhalingsfalen
Bloedarmoede (hemoglobine, Hb)Endometriose en het HPV virus
Hooikoorts een aanval op ons immuunsysteemTe weinig maagzuur,
Als onvoldoende maagzuur aanwezig is, is dat ook geen prikkel voor het lichaam om een dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de darmwand en andere slijmvliezen aan te leggen om bescherming te moete bieden
uitgebreid bloedbeeld inclusief Leuco DiffVerzwakte luchtwegen zijn een ideale plaats waar microben, zoals bacteriën, virussen en schimmels en zich daar graag in nestelen.
Indicatie test Candida Albicans
Histamine intolerantie, als mestcellen ons niet meer beschermenVocht vasthouden;
Hooikoorts;
Netelroos en gordelroos;
Dunne ontlasting/diarree of obstipatie
Buikvet en overgewicht;
Onrustig en opvliegerig, soms slecht tegen fel licht kunnen;
De Tryptase bepaling is een indicator voor vaststelling van Mastocytose.
Onderzoeksmethode ELISA (EIA) uit serum. (bloedonderzoek)
Histamine intolerantie en auto-immuunziekten
Metingen van zuurstofArmband zuurstofmeterZuurstofmeter met Inspectie Certificaat en Medische KwalificatieZuurstof meten met deze ring
  • Deze test meet de besmetting met Helicobacter pylori  door middel van bloedonderzoek;
  • Helicobacter pylori IgA;
  • Helicobacter pylori IgG;
  • In de meeste gevallen leidt de besmetting alleen tot een maagslijmvliesontsteking.

Tips, oefeningen voor GERD

Behoud een gezond gewicht of zorg dat er voldoende beweging is om gewichtstoename te voorkomen. Bij pijn als artrose, reuma, artritis of fibromyalgie, zoek naar een behandelmethode of oorzaak zodat lichaamsbeweging mogelijk wordt of nauwelijks pijnklachten meer voelt. Ontspanningsoefeningen kunnen helpen, net als stilstaan en niets doen,  helaas wordt dat vaak gezien als saai of ongezellig. Het knaagt vaak aan ons schuldgevoel, waardoor vermoeidheid alleen maar groter kan worden.

Zonnevlecht 🟡 Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie

Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie en het middelpunt van ons zelfbeeld, gebeurtenissen tussen ouder en kindwilskracht, zelfdiscipline en warmte in onze persoonlijkheid. Als er door de spijsvertering, zoals de maag, alvleesklier en de darmen niet voldoende verteerbare voedingstoffen aangeboden krijgen, is er minder energie beschikbaar en zal de aura zich beschermen.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's