Onderzoek, begeleiding, analyse en advies

Met een orthomoleculair indicatierapport worden alle gegevens verzameld, van anamnese, indicatietesten, bloedonderzoek, eigen kennis en diagnoses die zijn gesteld door een arts (mocht dit bekend zijn). Na het onderzoek, wordt er een orthomoleculair indicatierapport per mail verstuurd, met eventuele vragen en de eerste adviezen, om mee te starten. Lees altijd de  algemene voorwaarden van Albican, de bepalingen zijn voor ieders veiligheid gemaakt, om bijvoorbeeld conflicten met medicijnen of andere voedingssupplementen, of juist allergische reacties op voeding te voorkomen. De praktijk is gemakkelijk te bereiken via Whatsapp, raadpleeg voor verdere informatie de contact pagina.

Onderzoek, analyse, begeleiding en advies, second opinion, eigen inbreng, actief meedenken, advies bloedonderzoek, bij albican

Een onderzoek starten of samen eerst kijken wat het beste past bij de situatie

Als Orthomoleculair Therapeut, Voedingsdeskundige en Chakra en Aura onderzoeker, stelt Albican indicaties sinds 2012, geeft een tweede mening en kijkt naar voeding en leefgewoontes, doormiddel van een anamnese en indicatietesten, onderzoek en advies. Het is ook mogelijk om eerst een indicatietest in te vullen. Het voordeel daarvan is, dat niet meteen een heel consult betaald dient te worden. 

Creatieve coaching, met antroposofie als inspiratiebron, iedereen is anders

Er kan gebruik worden gemaakt van creatieve Coaching bij hoog gevoeligheid, totemdieren, aartsengelen, westerse en Chinese astrologie (Oosterse geneeskunde) en spiritualiteit. Met antroposofie als inspiratiebron, ieder mens is uniek en niemand is hetzelfde er is dus geen standaard behandelplan. Antroposofische zelfzorg is een weg tot verborgen eigen kennis te prikkelen en om te zetten in kracht. Rouwen om het verleden, kunnen immers de bouwstenen van het heden zijn.

Een diagnose of een tweede mening

Een diagnose wordt gesteld door een arts, is er door onverklaarbare reden geen duidelijke vaststelling van een aandoening gevonden, dan kunnen we samen naar de bron van de klacht zoeken en analyseren, doormiddel van een anamnese (vragenlijst), lymfebanen check, chakra en aura kleurenonderzoek, indicatietesten, bloedurineontlasting onderzoek. In het verslag wat voortkomt uit vragen onze gesprekken, kunnen adviezen betreffende bloedonderzoek gegeven of nagekeken worden, voor verder onderzoek kan een arts ingeschakeld worden. De aanduidingen uit verzamelde informatie kan zeer waardevol zijn.

👈 Wat is een tweede mening

Waar dient een vragenlijst voor 👉

Het verzamelen van informatie, verwerkt in een orthomoleculair indicatierapport

Het onderzoek bestaat uit een anamnese (vragenlijst), dagboek, timemanagement, indicatietesten om te achterhalen of er sprake is van bijnieruitputting of een onbalans tussen cortisol en DHEA, pre-diabetes, lekkende darm, tekort aan neurotransmitters, vitamine B12 tekort, candida albicans, het aanbrengen van eigen kennis uit zelfonderzoek. Alle informatie wordt verzameld en geanalyseerd in een orthomoleculair indicatierapport.

Na analyse en als het rapport met vragen ontvangen is

Per mail wordt het orthomoleculair indicatierapport verstuurd en wordt er in de eerste week vooraf onze eerste consult per mail vragen, voeding en bij noodzaak voedingssupplementen voorgesteld en kan er geheel naar eigen inzicht besluiten worden gemaakt. Het is de bedoeling om een dagboek met behulp van timemanagement aan te leggen, die bij het eerste consult ontvangen kan worden of zelf een soortgelijk boek te kopen. In een handig A5 formaat komen dan vier delen. 

Aan de slag met voeding alleen kan best saai zijn, daarom in combinatie met meerdere componenten

Het eerste deel gaat over voeding, het tweede element gaat over totemdieren, het derde hoofdstuk gaat over een missie volgen,  aangevuld met combiastrologie, het vierde gedeelte wordt gevuld met de boodschappen van de aartsengelen om te leren onze zintuigen te gebruiken en weer leren hoe we onze eigen intuïtie vertrouwen. In elk consult zitten mini readings, die overigens ook apart of een verlenging van bestaande consulten kunnen worden aangeschaft.

Kiezen tussen een onderzoek en analyse met 1, 2 of 3 consulten

Het onderzoek is tijdrovend en er komen steeds grotere vraagstukken, zo is het al snel dat er vier hele uren nodig zijn om alle informatie na te kijken en dan zijn dagboeken en timemanagement en ingezonden stukken als bloedonderzoek daar nog niet in mee gerekend, met deze wijsheid is de analyse en het Orthomoleculair rapport met 1 consult ontstaan, aansluitend is het mogelijk met korting een 2e en derde consult te kopen, dat is natuurlijk voor iedereen anders.

Als iemand een eet problematiek heeft, gaat persoon echt niet direct anders eten omdat een voedingsdeskundige dit zegt. Beter is het om het reptielenbrein te prikkelen op een prettige manier, zodat de hersenen kunnen resetten en we de grip over het brein terug pakken. Een van de belangrijkste dingen in ons leven is de controle over onze gedachten en zijn erg machtig. Zodra de hersenen een groot probleem als tijdsdruk of irritatie signaleren, willen ze dit probleem oplossen en daar hebben ze energie voor nodig. En deze energie lenen de hersenen vooral van de darm. De darm krijgt via zenuwvezels door dat er sprake is van een noodtoestand en dat hij deze keer wel moet luisteren, met als gevolg dat hij tijdens de vertering energie bespaart.De informatie-uitwisseling tussen het immuunsysteem en de hersenen vindt plaats in de milt. Het orgaan kan worden gezien als de lymfeklier van het bloed en zorgt voor de vorming van plasmacellen en de verwijdering van afvalstoffen uit het de aderen. Het goed functioneren van de weerstand is daarnaast afhankelijk van voldoende aanvoer van bepaalde voedingsstoffen. Wie kent ons lijf immers beter dan wijzelf.

Donatieknop, door een bijzondere gift rond Kerst 2020 werd deze knop geboren

De websites albican.nl en balans-lifestyle.nl worden door mijzelf bijgehouden, waar vele uurtjes per dag aan gewerkt wordt, de schrijfsels en artikelen ontstaan uit onderzoek en analyse, welke gratis op de websites is in te zien voor therapeuten en bezoekers. Voor diegene, die een donatie willen doen aan Albican vanwege de fijne informatie of om welke reden dan ook, is er een donatie knop. Het idee ontstond, toen uit het niets een donatie aan Albican werd geschonken rondom de Kerst van 2020. Daarnaast zijn er verschillende producten te koop op de websites, waarbij er een bijdrage gaat naar Albican, wanneer deze gekocht worden. 

De spijsvertering begint in de mond, voedsel wordt gekauwd en speeksel wordt geproduceerd door de speekselklier ( hier worden ook al voedingstoffen via de slijmvliezen opgenomen ) en zetmeel wordt verteerd. Speeksel bestaat uit water, enzym en slijm en heeft als functie het deels verteren van zetmeel en het glijbaar maken van het eten. “De slijmvliezen moeten hiervoor wel gezond zijn, er mogen geen ontstekingen in het tandvlees of mond aanwezig zijn, dit kan het proces verstoren, deze moeten als eerste opgelost”

Een voedingssupplement bestaat meestal uit een concentraat van mineralen, vitamines en spoorelementen, maar ook andere stoffen kunnen als supplementen worden gebruikt zoals vezels, enzymen, prebiotische stoffen, nutriënten, eiwitten en antioxidanten. De twee hoofdgroepen van voedingssupplementen zijn natuurlijke en synthetische supplementen. Kunstmatige rijping van voeding, verarmt aan nuttige nutriënten. Vaak worden vruchten onrijp geoogst, waardoor het bijvoorbeeld zijn productie van voedingsstoffen zeker nog zijn maximum niet bereikt heeft, of dat voor de opslag ethyleen gas gebruikt wordt, om kunstmatig de rijping voort te zetten.