Onderzoek, begeleiding, analyse en advies

Met een orthomoleculair indicatierapport worden alle gegevens verzameld, van anamnese, indicatietesten bloedonderzoek, eigen kennis en diagnoses die zijn gesteld door een arts. Na het onderzoek, wordt er een kopie van het rapport per mail verstuurd, met eventuele vragen en de eerste adviezen, om mee te starten. Lees altijd de  algemene voorwaarden van Albican, de voorwaarden zijn voor ieders veiligheid gemaakt, om bijvoorbeeld conflicten met medicijnen of andere voedingssupplementen, of juist allergische reacties op voeding te voorkomen. De praktijk is gemakkelijk te bereiken via Whatsapp, raadpleeg voor verdere informatie de contact pagina.

Onderzoek, Anamnese, Indicatietesten

Een onderzoek starten of samen eerst kijken wat het beste past bij de situatie

Als Orthomoleculair Therapeut, Voedingsdeskundige en Chakra en Aura onderzoeker, stelt Albican indicaties sinds 2012, geeft een tweede mening en kijkt naar voeding en leefgewoontes, doormiddel van een anamnese en indicatietesten, onderzoek en advies. Het is ook mogelijk om eerst een indicatietest in te vullen. Het voordeel daarvan is, dat niet meteen een heel consult betaald dient te worden. 

Creatieve coaching, met antroposofie als inspiratiebron, iedereen is anders

Er kan gebruik worden gemaakt van creatieve Coaching bij hoog gevoeligheid, totemdieren, aartsengelen, westerse en Chinese astrologie (Oosterse geneeskunde) en spiritualiteit. Met antroposofie als inspiratiebron, ieder mens is uniek en niemand is hetzelfde er is dus geen standaard behandelplan. Antroposofische zelfzorg is een weg tot verborgen eigen kennis te prikkelen en om te zetten in kracht. Rouwen om het verleden, zijn immers de bouwstenen van het heden.

Een diagnose of een tweede mening

Een diagnose wordt gesteld door een arts. Wordt er door onverklaarbare reden voor jou geen duidelijke diagnose gesteld, dan help ik om samen met jou, je klacht te onderzoeken, door middel van een anamnese (vragenlijst), indicatietesten, bloed;- urine;- en ontlasting onderzoek, dit kan in het lab waar ik bij aangesloten ben, ik adviseer altijd eerst, om bloedonderzoeken, urine of ontlasting onderzoek bij je huisarts aan te vragen. Hierbij kan ik je vertellen, wat onderzocht moet worden en kan eventueel contact met je arts opnemen. Wat is een second opinion – tweede mening  – Waar dient een vragenlijst voor.

👈 Wat is een tweede mening

Waar dient een vragenlijst voor 👉

Als iemand een eet problematiek heeft, gaat persoon echt niet direct anders eten omdat een voedingsdeskundige dit zegt. Beter is het om het reptielenbrein te prikkelen, zodat de hersenen kunnen resetten en we de grip over het brein terug pakken. Een van de belangrijkste dingen in ons leven is de controle over onze gedachten en zijn machtig. Zodra de hersenen een groot probleem als tijdsdruk of irritatie signaleren, willen ze dit probleem oplossen en daar hebben ze energie voor nodig. En deze energie lenen de hersenen vooral van de darm. De darm krijgt via zenuwvezels door dat er sprake is van een noodtoestand en dat hij deze keer wel moet luisteren, met als gevolg dat hij tijdens de vertering energie bespaart.

De informatie-uitwisseling tussen het immuunsysteem en de hersenen vindt plaats in de milt. De milt kan worden gezien als de lymfeklier van het bloed en zorgt voor de vorming van plasmacellen en de verwijdering van afvalstoffen uit het bloed. Het goed functioneren van het immuunsysteem is daarnaast afhankelijk van voldoende aanvoer van bepaalde voedingsstoffen

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten. Door voorkennis van een bepaalde zwakte zou ziekte worden voorkomen.

GezondheidGezondheid

Donatieknop, door een bijzondere gift rond Kerst 2020 werd deze knop geboren

De websites albican.nl en balans-lifestyle.nl worden door mijzelf bijgehouden, waar vele uurtjes per dag aan gewerkt wordt, de schrijfsels en artikelen ontstaan uit onderzoek en analyse, welke gratis op de websites is in te zien voor therapeuten en bezoekers. Voor diegene, die een donatie willen doen aan Albican vanwege de fijne informatie of om welke reden dan ook, is er een donatie knop. Het idee ontstond, toen uit het niets een donatie aan Albican werd geschonken rondom de Kerst van 2020. Daarnaast zijn er verschillende producten te koop op de websites, waarbij er een bijdrage gaat naar Albican, wanneer deze gekocht worden. 

Zelfkennis is zeer belangrijk, wie kent het lijf nu beter als wijzelf

Als orthomoleculair therapeut, voedingsdeskundige en chakra en aura onderzoeker, bestaat uit de gegevens die persoonlijk kennis en ervaringen worden aangereikt om te analyseren en verder uit ga zoeken. De bedoeling is deze op een natuurlijke manier met kruiden, voeding, lichaamseigen of uit planten verkregen stoffen te behandelen, naast medicatie of zonder medicatie. Blijf altijd overleggen met  behandelend arts, vertel van de verandering van voeding, dan kan medicatie eventueel bijgesteld worden, ook kan het een prettig gevoel geven, als de arts achter het plan van aanpak staat. Met een anamnese en indicatietesten worden aanwijsbare aanduidingen en feiten van een gezondheidsklacht in kaart gebracht. Op grond van verdenking en ervaringen van ervaringsdeskundigen, die wellicht al jaren met  beperkingen leeft en al vele onderzoeken heeft ondergaan.

Op een dag kunnen we opeens ervaringsdeskundige zijn, door processen te doorlopen

Al  heel vaak is het te zien, dat wanneer we het echt niet meer weten, het brein toch op zoek gaat naar een oplossing en zo vergaren we veel persoonlijke kennis, laat dit niet verloren gaan als ervaringsdeskundige. Bij het analyseren en onderzoeken is de kennis die is opgedaan nodig, omdat iedereen anders is en geen enkel lichaam hetzelfde.  

De spijsvertering begint in de mond, voedsel wordt gekauwd en speeksel wordt geproduceerd door de speekselklier ( hier worden ook al voedingstoffen via de slijmvliezen opgenomen ) en zetmeel wordt verteerd. Speeksel bestaat uit water, enzym en slijm en heeft als functie het deels verteren van zetmeel en het glijbaar maken van het eten. “De slijmvliezen moeten hiervoor wel gezond zijn, er mogen geen ontstekingen in het tandvlees of mond aanwezig zijn, dit kan het proces verstoren, deze moeten als eerste opgelost”

Een voedingssupplement bestaat meestal uit een concentraat van mineralen, vitamines en spoorelementen, maar ook andere stoffen kunnen als supplementen worden gebruikt zoals vezels, enzymen, prebiotische stoffen, nutriënten, eiwitten en antioxidanten. De twee hoofdgroepen van voedingssupplementen zijn natuurlijke en synthetische supplementen. Kunstmatige rijping van voeding, verarmt aan nuttige nutriënten. Vaak worden vruchten onrijp geoogst, waardoor het bijvoorbeeld zijn productie van voedingsstoffen zeker nog zijn maximum niet bereikt heeft, of dat voor de opslag ethyleen gas gebruikt wordt, om kunstmatig de rijping voort te zetten.