Hypoglykemie wordt ook wel “hypo” genoemd

Alle organen in het lichaam hebben natuurlijke onbewerkte koolhydraten nodig, om de hersenen een constante toevoer van energie te geven. Glucose activeert net als mooie muziek, knuffelen, of sporten, het beloningscentrum in het brein. Bloedsuiker zorgt voor afgifte van de stof dopamine, dat een prettig gevoel geeft, het reptielenbrein is bijvoorbeeld gek op chocolade. Hypoglykemie wordt ook wel “hypo” genoemd, er is dan te weinig zoetstof beschikbaar dat uit onze cellen via het bloed, van energie voorziet.

Hypoglykemie, hypo, diabetes, bloedsuiker, depressie, burn-out, angst, gedrag, glucosewaarden, glucose, bloedonderzoek

Onze spijsvertering haalt voor ons de juiste nutriënten uit de voeding, wij behoeven het enkel op te eten

Onze spijsverteringbuis zorgt er voor dat er voldoende nutriënten door het bloedvatensysteem worden opgenomen via het slijmvlies. Langs de wand van de darm en maag reizen ze met de zenuwcellen naar onze hersenen. Als we stress ervaren, houd de cel glucose vast, het reptielenbrein is slim, het zoekt een alternatief. De behoefte aan zoete producten als koek en snoep neemt toe, waardoor adrenaline en cortisol omhoog gaan. Het rustgevende stofje DHEA niveau gaat zakken.

In ons lichaam draait het allemaal om een balans tussen rust en actie

Het ontspannen stofje kan niet tegelijkertijd met het immuunsysteem aan staan, we immers niet hardlopen en rusten tegelijk. Onze werknemers, zoals de witte bloedcellen, ze hebben de tijd nodig om te herstellen tijdens onze slaap. Het helpt natuurlijk niet als onze weestand dan aanstaat, want dan blijven we wakker.

Het gebruik van lichaamsvreemde stoffen, zonder juiste diagnose, pas op!

Weinig bewegen, doet ons lichaam geen goed, dezelfde werking kan ook ontstaan door iatrogeen, ‘verkeerd gebruik van insuline. Het hormoon gevormd door de alvleesklier stimuleert de afgifte van de stof die bij sommige vormen van diabetes gebruikt wordt. Het geneesmiddel wat veel ingezet word om het suikergehalte van het bloed te verlagen en aangemaakt wordt door de pancreas. De medicatie blokkeert de  in het β-celmembraan van de ATP-afhankelijke kaliumkanalen en spelen een sleutelrol in de cellulaire gebeurtenissen. 

Denken dat medicijnen en supplementen de oplossing zijn om oude gewoonten vast te houden

Iatrogene betekent schade door medicijnen, zoals maagzuurremmers, plastabletten, voedingssupplementen, andere niet lichaamseigen stoffen of een niet juist gestelde diagnoses. Als eerste zou men aandacht aan het ontbijt kunnen besteden, waarbij medicatie of supplementen een ondersteunende rol kunnen spelen om de ontstane leefstijl aan te passen.

We moeten dan eerst weten, hoe werkt glucose en wat doet het voor ons

Natuurlijke suikers en koolhydraten, worden in de maag en darmen omgezet tot glucose en bewaard in onze cellen. Bloedsuiker hebben we nodig voor onze spieren, pezen, gewrichten en organen als brandstof voor ons lichaam. Om dextrose in de lichaamscellen te krijgen, gebruikt het lichaam insuline, de cellen zetten de dextrose vervolgens om in energie, waardoor we helder kunnen denken en geen moeite hebben om te gaan bewegen. Maar pas op, de alvleesklier moet nu wel steeds insuline aan maken. 

Als de alvleesklier maar insuline maar aan moet blijft maken, wordt deze moe

De pancreas is een grote fabriek vol met personeel, die de chakra’s en het bloedcirculatiesysteem schoonhouden. De buikspeekselklier kan niet dag en nacht werken, anders gaat het orgaan stuk, waardoor er vormen van pre-diabetes kunnen ontstaan. Als er bij GER brandende vertering sap dat in de slokdarm kan komen, slaat het lichaam alarm!

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's

Er kan sprake van pre-diabetes zijn, onze hersenen weten waar we energie van krijgen, zo is het reptielenbrein de hele dag op zoek naar suiker en producten die snelle energie geven. Teveel zoete producten, hoe lekker ook, verzwakt het lichaam! Suiker kan diabetes veroorzaken en het zorgt voor pieken in de bloedsuikerspiegel. De opslagcellen raken zo overvol dat ze letterlijk zuurstof tekort komen.

De opgezwollen cellen geven een overmaat aan histamine af en geven een noodsignaal vanuit de darmen aan het hoofd. De Vermoeidheid, die ontstaat, is precies zoals de alvleesklier zich voelt, uitgeput, terwijl er geen energie voorradig is. Het brein begint te zeuren om zoete producten, om foute bacteriën te voeden, er ontstaat een laag in de darmen. Er wordt een omgeving gecreëerd die andere indringers voet aan de grond bieden. Het gevaar dreigt dat parasieten zich daar in gaan nestelen en belangrijke voedingstoffen van het lichaam afpakken om zelf te overleven.

Na het eten van een maaltijd met bewerkte koolhydraten en suiker stijgt de glucose in het bloed. Het hormoon insuline zorgt ervoor dat de weefsels de zoetstof wordt opnemen, zo komt het bloedsuikergehalte weer in balans. De lever houdt een voorraad dextrose vast voor noodsituaties, komt onze bloedsuikergehalte onder een bepaalde grens, dan maakt de alvleesklier glucagon aan. Het hormoon is net als insuline een hormonale stof, samen zorgen ze ervoor dat de bloedsuikergehalte in evenwicht blijft. 

De samenwerking tussen insuline en glucagon

Waar insuline ervoor zorgt dat het lichaam glucose uit het bloed kan halen. Zorgt glucagon ervoor dat opgeslagen suikers vrijkomen uit de op één na grootste orgaan in de buik. De bloedsuikergehalte stijgt dan weer en het zetmeelsuiker dat nog in de lever zit, noemt men dit glycogeen. Heel handig, want als we niet hebben gegeten dan zet het lichaam glycogeen om in glucose als brandstof. 

Als er iets mis gaat bij dat veranderen van glucose

Als opgeslagen glycogeen door het ontbreken van een enzym onvoldoende kan worden omgezet, kan  spiersuiker zich ophopen. De opeenstapeling kan ontstaan in bepaalde organen, zoals de lever, de milt, het hart of lichaamsweefsels, ook wel glycogeenstapelingsziekte genoemd. Energie kan in het lichaam door verschillende vormen worden opgeslagen, de ene is vet en de ander is reserve stof voor spier en weefselstoffen. Vetzuren zijn energierijker, maar glucose blijft de favoriete energiebron voor de hersenen.

De kracht van glucose en het gevaar van een suikerverslaving voor het brein

Glucose kan ook draadkracht geven aan het hoofd zonder zuurstof door te bewegen, dan wordt het bloedsuiker uit de cellen gehaald. Het enige nadeel is, dat ons reptielenbrein dit ook weet, als we dit brein niet opvoeden kiest het hoofd zelf. Een suikerverslaving daar komen we niet zomaar vanaf en als het is ontstaan, maken schimmels hier gretig gebruik van.

Glycogeen kan worden vrijgegeven door de lever om een aantal redenen

Het lichaam heeft rust nodig na het eten van voeding, maar ook na stress, om te herstellen

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, het lichaam komt in actie en zet het hormoon dehydroepiandrosterone uit. Deze actie kan immuun functie voor een deel uit kan schakelen, rennen en rusten gaan immers niet tegelijkertijd. Hoge LDL cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en minder energie geven. 

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Glycogeen speelt een belangrijk rol bij het voeden van onze spieren voor lichaamsbeweging

Wanneer we sporten, zullen onze spieren profiteren van de opgeslagen glycogeen, als het is opgemaakt, wordt het direct vanuit de lever weer aangevuld. Bij sommige mensen ontbreekt een enzym en is er een erfelijke belasting van een glycogeenstapelingsziekten. De fructose-intolerantie, of fructosevergiftiging kan er voor zorgen dat de suikerstofwisseling verstoord raakt, andere klachten zijn buikpijn en overgeven. Voor kinderen met deze stofwisselingsziekte kan fructose eten zeer schadelijk zijn, arts of een DNA-test kan uitsluitsel geven.

Geen pre-diabetes of glucose intolerantie en toch hypo's

Door een te hoge inname van suiker en koolhydraten, maar ook niet diabeten kunnen hypo’s hebben. Hypoglykemie ontstaat wanneer de toevoer van glucose naar het bloed lager is dan de opname van bloedsuiker door de cellen. Een te laag glucosegehalte is een toestand met een te laag bloedsuikergehalte, waarbij insuline wordt aangemaakt en de bloedglucosewaarde sterk schommelt of te laag wordt. Een te lage bloedglucoseconcentratie kan het resultaat zijn van een te hoog koolhydraat en een te suikerrijk dieet of te weinig bewegen.

Symptomen kunnen zijn

 • Geeuwhonger, zweten, hartkloppingen en trillen, door iets kleins te eten verbeterd het zich iets;
 • Ernstige vermoeidheid;
 • Een koud gevoel in voeten, benen, handen of onderarmen, prikkelingen in vingertoppen, wazig zien, zweten en koud zijn, gevoelens van verwarring en angst, duizeligheid;
 • Algehele slapte na het eten,
 • hoofdpijn, verlies van bewustzijn of neiging tot flauwvallen;
 • Oorsuizen;
 • Woede-uitbarstingen en angstige gevoelens door onmacht.

Door de verscheidenheid aan klachten, wordt er niet meteen gedacht aan hypoglykemie

Hypoglykemie wordt soms niet direct herkend, vanwege de veelheid en verscheidenheid van de symptomen. De verwarring, de enorme boosheid, slapeloosheid, enorme negatieve ladingen van projectie. Een traumatische ervaring als een overleiden van een partner kan de aanleiding zijn tot de verandering van de keuze van voedsel. Soms heeft men geen honger meer, omdat iemand zich geen raad weet de vreemde klachten rondom de spijsvertering. De gevolgen zijn een depressie en een haperend zenuwstelsel, met een tekort aan neurotransmitters.

Voeding aanpassen, stapje voor stapje het reptielenbrein recetten

Een voedingsplan zonder bewerkte suiker, zuivel, wit meel en een beperking van zoete vruchten pas na 14.00 te nuttigen. Koffie, sterke thee, cola en roken moeten bij hypoglykemie beslist worden gemeden, pas bijvoorbeeld eerst het ontbijt aan. Nieuwe gewoonten kunnen we het beste stapje voor stapje toevoegen, zodat het reptielenbrein zich op een gezonde manier resetten kan. Oude gebruiken zal het hoofd zich hevig tegen verzetten om dit in stand te houden, wat mede veroorzaakt wordt door schimmels die gek zijn op alles wat zoet is.

Lichaamsbeweging als glucosevreter

Door de spieren te bewegen, brengen we de motor van het lichaam op gang en verhoogt de brandstofconsumptie. Resultaat is dat het glucose gehalte daalt, dit kunnen we goed zien aan metingen. Bovendien als we de hele dag stil zitten, zoals dat vaak gebeurd aan een bureau, dan hebben de spieren en pezen aan de voorkant van het lichaam de neiging te verkorten. Het gaat dan vooral om de heupbuigers in ons bovenbeen, de grote borstspieren, de monnikskapspier en spier aan weerszijden in de nek. 

Als de strengen geen beweging krijgen kunnen ze triggerpoints vormen als bij fibromyalgie

Wanneer deze strengen strakker gaan staan, kunnen ​​er triggerpoints ontstaan die het lichaam onstabiel maken. De prikkels in deze punten zijn spierknopen die alleen pijn doen bij stevige druk, het lichamelijk lijden straalt niet uit. De aanleiding van de klachten, zijn enkel aanwezig op een beperkt aantal vaststaande plekken in het lichaam. Bij fibromyalgie punten, kunnen al klachten geven bij zeer lichte druk.

Eet vooraf aan het bewegen voldoende. Bij medicijnen gebruik kan dat juist meer insuline zijn, om de werkende spieren van voldoende brandstof te voorzien. Streef ernaar om twee uur naar het eten, aan lichaamsbeweging te doen, als de glucose van nature te hoog is. Zorg ook voor voldoende verbranding na de activiteit, zodat de bloedglucose niet te ver daalt. 

Als we ziek zijn, daalt het tempo, logischer wijze stijgt nu de bloedsuiker

Ziekte en stress kunnen de bloedsuiker omhoog laten schieten, het lichaam werkt als een domino, het zet de eerste stap in werking door hormonen aan te sturen, die de werking van insuline tegengaan, waardoor het stofje wat suikerziekte kan voorkomen, uit de spieren en de lever vrij komt. Soms kan ziekte bij stress niet direct verholpen worden, maar houd in dit geval de bloedsuiker laag. Als we ziek of veel stress hebben, is het wel noodzakelijk om voldoende rust te nemen, anders bestaat er een kans dat de glucose wordt afgegeven uit de spieren.Bij overvloedig vochtverlies zoals bij diarree of plaspillen zal er te weinig vocht over zijn om lang te kunnen presteren en daardoor kunnen de spieren gaan samentrekken. Dit kan bijzonder pijnlijk zijn, als er spierkrampen ontstaan. Plastabletten worden ook veel voorgeschreven voor hoge bloeddruk, als ook tegen hart- en vaatziekten.

Bloeddruk indicatietabel

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt, of kracht verliest om de rode vloeistof door het lichaam heen te pompen. Dit tabel kan inzicht geven of de bloeddrukwaarden normaal, te laag of te hoog zijn, welke voeding zou gegeten kunnen worden en of welk bloedonderzoek zou inzicht kunnen geven. Het tabel geeft een indicerend inzicht, voor gezondheidsklachten is het raadzaam een juiste diagnose bij een specialist te laten stellen, om erger te voorkomen
Bloeddruk, benamingen en oorzaken getallen Bloedonderzoek, bloeddrukmeter en indicatietestOverige informatie en voeding, mogelijke kenmerkenMogelijk passende voeding en beweging
Hoge bloeddruk, primaire en secundaire hypertensieAldosteron uit serum, bloedonderzoek Cortisol en DHEA in balans
Verlaagde bloeddruk - onderdruk, hypotensie IJzertekort bloedonderzoekBloedarmoedeCortisol en DHEA in balans
Prehypertensie toegenomen vaatstijfheidHomocysteïne bloedonderzoek 💉

Pre-diabetes indicatietest
Cortisol en cholesterolWortels
Hypertensie fase 1 Waar komt de hoge bloeddruk vandaan Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
Aldosteron uit serum, bloedonderzoek
Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft.
Hypertensie fase 2 160/100 mmHgAldosteron uit serum, bloedonderzoek
Hypertensieve crisis, meet nog eens in rust de bloeddrukThuis testenBel een arts als in rust de bloeddruk te hoog blijft Rust nemen
Langzaam werkende schildklierOedeem
NierfalenBloedonderzoek
Verhoogde onderdrukMedicijnen: anticonceptiva, Corticosteroïden of niet-steroïdale, Ibuprofen anti-inflammatoireSlaperig overdag, slaapapneu
Verlaagde onderdruk, hypotensieVaak te zien bij bijnieruitputtingBij warmte, waardoor het lichaam meer moeite moet doen om het bloed te laten circulerenCortisol en DHEA in balans
Zoek onmiddellijk medische hulp bij pijn op de borst, kortademigheid of duizeligheid, verandering in spraak of bewustzijn

Water vervult in het menselijk lichaam diverse belangrijke functies. Het doet vooral dienst als bouwstof, als oplos- en vervoermiddel en als warmteregelaar, reinigt onze lymfebanen en houdt onze bloeddruk in balans. Om het organisme in staat te stellen deze functies goed uit te voeren, is een uitgebalanceerde vochtbalans nodig. 

Enkele voorbeelden van balans, om onze innerlijke leider wakker te schudden

 • Mateloos veel praten én mateloos weinig spreken kunnen beide hinderlijk zijn, en kan de kundalini energie verstoren en ons emotie en gedachteleven versterken maar soms ook verstoren en kan tot piekervaringen leiden. Als we allerlei signalen oppikken bij hoog gevoeligheid, gaat het vaak mis en geven de kracht weg door spiegelingen;
 • Weet wanneer het de tijd is om te kiezen voor een missie, hobby of een opleiding en ga niet voor te veel en niet voor te weinig;
 • Heb plezier in wat het leven ons biedt doet, soms kan het niet half om half, wellicht toch wel 15%. Zie het als een soort zelf leiderschap.

Zo probeert Westerse astrologie het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten. 

Testen en informatie die mogelijk kunnen helpen, om hypoglykemie op te sporen

Voorbereid naar een arts, lees alle informatie eerst eens goed door, maak aantekeningen in een dagboek, noteer tijden, wanneer bepaalde klachten plaatsvinden en neem ze mee op spreekuur. Mensen die elders bloedonderzoek laten doen, moeten altijd alle partijen, waarbij onderzoek gedaan wordt, op de hoogte brengen van de resultaten. 

De hemoglobinetest meet de hoeveelheid hemoglobine in het bloed, het is een eiwit dat zich bevindt in de rode bloedcellen (erytrocyten). Het zorgt voor zuurstoftransport van de longen naar weefsels in het hele lichaam. Als het hemoglobinegehalte te laag is dan is er sprake van bloedarmoede. Het lichaam krijgt te weinig zuurstof en is er sprake van kortademig en snel moe zijn.

 • In het bloedonderzoek EigenZennig uitgebreid worden de volgende biomarkers in kaart gebrachtGlucose, of gebruik een  glucosemeter;
 • HbA1C, of gebruik het startpakket voor een complete ketonen bloedmeting inclusief 20 ketonen strips + meet- en informatiekaart + alcohol pads;
 
 • Cholesterol, met het Multicheck- cholesterolmeter Startpakket zijn glucose waardes thuis snel te meten;
 • HDL-cholesterol, bestaan uit onbewerkte vetten, zoals paranoten en kokosolie. Roomboter, olijfolie en avocado behoren ook tot de juiste vet;
 • Triglyceriden, na een vetrijke maaltijd gaan de waardes in het bloed kort omhoog, slagaderverkalking kan ontstaan, als de waarde te hoog blijft;
 • Onbewerkt vet houd een gezond HDL cholesterol profiel in stand en kan LDL onschadelijk maken. Bewerkte oliën zoals in de frituurolie en margarine worden daarmee bedoeld;
 • Cholesterolratio, is een indicator van risico op hart-vaatziekten;
 • Gamma GT, gamma-glutamyltransferase is een leverenzym, het is een stof in de lever die eten, drinken en afvalstoffen afbreekt. Bij deze stofwisselingsziekte kan er fructose in de urine gevonden worden;
 • ALAT, is een eiwit dat cellen helpt om een bepaalde stof om te zetten in een andere stof. Een verhoging vindt men vrijwel altijd bij leverfalen;
 • T3 Tekort betekent energieverlies & vrij T4 Het enzym 5-deïodinase, dat T4 in T3 omzet, is selenium afhankelijk en doet zijn werk vooral in lever en nieren;
 • Hs-CRP, om bij gezonde personen te voorspellen of er een verhoogde kans is om een hart en vaatziekte te krijgen;
 • Cortisol, een verhoging van het hormoon kan bij stress het histamine gehalte verhogen en kan het immuunsysteem uitzetten, rennen en rusten gaan immers niet tegelijk.

Dit bloedonderzoek zoekt uit of een vitamine B12-tekort de klachten veroorzaken. Dit tekort is bijna altijd een gevolg van de ziekte van Addison-Biermer (klassieke benaming, Pernicieuze Anemie). De klachten komen niet altijd en niet in dezelfde volgorde en mate voor en bij dit onderzoek, maakt niet uit waardoor B12-tekort is ontstaan.

De glucosetest meet de hoeveelheid glucose in bloed. Druivensuiker is chemisch gezien een eenvoudig, klein suikermolecuul. In voedsel zitten lange ketens van suikermoleculen (koolhydraten) die tot verschillende kleine suikers worden afgebroken, waaronder dextrose. Het wordt via de wand van de dunne darm in het bloed opgenomen. Het proces kan verstoord worden door we veel zoet en fruit eten voor 14.00.

Onze hersenen spelen een grote rol in de stofwisseling, zo leren we het reptielenbrein waar we snel energie van krijgen, als we moe zijn en zo gebruiken steeds meer mensen koolhydraten en per dag, dan onze voorouders uit het stenen tijdperk in een heel jaar aten en juist dat kan het lichaam niet verteren. Zo hebben we snelle en langzame saccharides nodig, die heel verschillend in het lichaam worden opgenomen door onze spijsvertering. Als het brein geen voedingsstoffen krijgt, slaat het alarm en vraagt de darm om hulp.

De hersen-darm as gaat energie besparen

De hersen-darm as bespaart intussen energie en laat de vertering in de maag langzamer lopen, door vertraging, blijft het voedsel in het spijsverteringsorgaan staan en gaat rotten, schimmels zijn dol op deze bodem van eenvoudige bewerkte suikers. en de kans op een middenrifbreuk neemt toe, wat schade kan brengen aan de slokdarm, door het maagzuur, wat door het onverteerde voedsel naar boven komt.

Er is een snelle verbetering met de suikers en wordt begrijpelijkerwijs geïnterpreteerd als een teken dat we wel een “lage bloedsuikerspiegel” moet hebben. Ondanks het feit dat deze symptomen vaak verbeteren met voedsel, hebben ze weinig te maken met je biologische behoefte aan voedingsstoffen of energie, deze symptomen zijn het gevolg van een abnormale opbouw van maagzuur door een slechte werking van de maag en darmkanaal (brandend maagzuur) of een daling van de bloeddruk en zuurstofniveaus in de hersenen.

Chakra is vertaald ‘wiel’, de draaiende delen van het orgaanstelsel, die via het lymfesysteem, de bloedsomloop en de aura energie binnenhalen. In een dualistisch verband pompt de bloedcirculatie zuurstof en voedingsstoffen in het lichaam rond en werken de lymfe als een soort rioolsysteem en halen vocht met afvalstoffen uit de cellen en niet-oplosbare vetten uit de darmen. De lymfevaten verbinden de monocyten met lymfeknopen, amandelen, de milt en de thymus, in de lymfeklieren zijn lymfocyten opgeslagen die schadelijke stoffen in het lichaam vernietigen. 

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's