Dementie en diabetes 3

Deze vorm van diabetes heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel in het lichaam, maar op de werking van de hersenenDementie ontstaat mogelijk door een verminderde doorbloeding in het hersengebied en komt voor in combinatie met darmklachten. De drie meest genoemde klachten zijn colitis ulcerosaconstipatie en of diarree, waarbij de hersen-darm-as hinder kan ondervinden. De mogelijke oorzaken zijn door de effecten van eiwitafzettingen en homocysteïne in de bloedvaten

Dementie, diabetes3, Glucose, cholesterol, hersen-darm-as, ontstekingen, colitis ulcerosa, hersenen, darmklachten, koolhydraten, doorbloeding, bloedsuikerspiegel, suiker, zenuwcellen, pre-diabetes, glucosemeter, bloedglucose, cortisol, bijnieren, uitputting, vergeten, nierfalen, plassen, dorst, adem, keton-gehalte, zweetlucht, diabetes insipidus, hypofyse, suikerziekte, stofwisselingstoornissen, DHEA, zuurstof, buitenlucht, neurotransmitters, ijzeropname, alvleesklier, pancreas, vezels, vocht, bloedvat, bewegen, zuurstoftransporteiwit, Alarm, ziekte van Crohn, fistels, chakra’s, lymfebanen,

Homocysteïne, suiker en cholesterol kunnen het bloedcirculatiesysteem beschadigen

In het ontstaan van deze plaque, kan dat aderverkalking veroorzaken, koolhydraten, eiwitafbraak-producten, suiker en cholesterol binden zich aan de fosfaten. Het natuurlijke afbraak product van de stofwisseling kan het zenuwstelsel tussen brein en darm verstoren. Hyperhomocysteïnemie is een verhoogde waarde van het aminozuur wat het bloedcirculatiesysteem kan beschadigen.

Hoe de hersenen koolhydraten verwerken

Insulineresistentie in de hersenen blijkt een rol te spelen, een verminderde reactie op insuline is vaak een aanloop tot suikerziekte. De meest voorkomende zijn diabetestype II en pre-diabetes, bij het eten van veel suikerhoudende producten, zorgt de pancreas steeds opnieuw, dat het hormoon in de alvleesklier geproduceerd wordt. Bewerkte niet verteerbare zetmeelproducten kunnen leiden tot, geesteszwakte zoals bijvoorbeeld bij alzheimer. De energiebron zonder vezels, verteren niet en maakt het endotheelcellen communicerende systeem tussen bloed en weefsels zwak. 

Voorkom hoge histaminespiegels en breng het lichaam tot rust

Door een overmaat aan glutamaat raakt de receptor op de cel overprikkeld waardoor verbindingen tussen zenuwcellen verbroken worden. De ontvangerscellen en verzendcellen van zenuwprikkels kunnen daardoor zelfs afsterven. Het is belangrijk om te hoge histaminespiegels te voorkomen door het lichaam tot rust te brengen, met meditatie, beweging en voeding.

Bewerkte suikers worden niet gebruikt als energie voor de hersenen, maar geeft wel een signaal

Glucose is brandstof voor ons lichaam, dit mogen niet te vaak bewerkte suikers zijn, anders spuit het direct de aders. In het hoofd wordt de bloedsuiker niet gebruikt als voedingsstof voor de hersenen maar vormt het plaque. Met een glucosemeter kan er zowel bloedglucose als verzuring van het bloed worden gemeten en of er sprake is van nierproblemen of een stofwisselingsstoornis. Ketonen zijn een brandstof voor de hersenen, maar indien er onvoldoende zetmeelsuiker beschikbaar is, dan worden vetten gebruikt als energiebron.
Verzuring van het bloed kan chronische ziekte veroorzaken als fibromyalgie

Te veel van deze chemische stof als aceton, kunnen een ketoacidose veroorzaken, het is verzuring van het bloed. De giftige stoffen kunnen vrijkomen als vetweefsel wordt verbrandt, soms wordt dit gezien bij een chronische ziekte zoals fibromyalgie. Opvallend zijn dan weer PDS en een serotonine tekort, wat gepaard kan gaan met hevige hoofpijn.

Een stofwisselingziekte, kan ontstaan door langdurig vasten, nierfalen en bijnieruitputting en zijn vaak zeldzame erfelijke metabole aandoeningen. Bij het meten van de bloedglucosewaarden kan het apparaat HI aangeven, deze melding betekent vaak dat de waarde te hoog is om precies te meten. De uitslag van de test ontvangen en positief? Neem dan direct contact op met de behandelend arts voor advies, een analyse glucose-ontregeling, kan d.m.v. een vragenlijst van voedingsadviezen voorzien.

Pas op met diëten en standaard voedingsplannen

Diëten, voedingsplannen, lijnen, vasten, we zien het voorbij komen en daarom krijgen velen het beeld, ja dat is iets voor mij, maar kijk uit met deze vormen van “voedingsplannen”. Eiwitten uit voedsel hebben we nodig, geen eiwitshakes, die produceren veel te veel afvalstoffen. In ketose gebruikt het lijf geen glucose afkomstig van koolhydraten als brandstof, maar ketonen die zijn opgeslagen in het vet. Welk dieet we ook volgen, als we te weinig bewegen, gebruikt het lichaam geen energie uit die opgeslagen bloedsuiker.

Een abnormaal hoog ketongehalte van de urine, wijst erop dat het lichaam een alternatieve energiebron gebruikt. Een veel voorkomend verschijnsel tijdens verhongering is hypoglykemie, het tegenovergestelde is een hyperglykemie, en wordt er juist te veel suiker in het bloed gevonden, waarbij geleden kan worden ketoacidose, verzuring van de rode vloeistof die door het lichaam stroomt. Er kan dan vermoeidheid, dorst, teveel moeten urineren, misselijkheid, braken, een adem die ruikt naar aceton en een stinkende zweetlucht.

Diabetes insipidus en veel plassen, komt soms samen voor met pre-diabetes

Veel plassen, dat zou ook diabetes insipidus kunnen zijn, het is een aandoeding aan de hypofyse. Een MRI kan wellicht een verdikking van ‘t stammetje opmerken, het advies is om naar een endocrinoloog te gaan. Soms is er een combinatie van pre-diabetes, het is belangrijk om beide aandoeningen los van elkaar te zien en ook gescheiden van elkaar te behandelen.

Glucose hebben we nodig om snel in actie te komen

Een ontregelde suikerstofwisseling en langdurig vasten, slecht werkzame bijnieren of een onbalans tussen cortisol en DHEA worden vaak gezien bij schildklierproblemen. We hebben een soort opgeslagen glucose in onze lever, glycogeen genaamd en tussen de maaltijden door begint de bloedvormende orgaan het glycogeen af te breken. We hebben die bloedglucose nodig voor de spieren, want als we de kamer uit moet rennen of heel snel iets moeten organiseren of bedenken, gaat de bloedglucose omhoog.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

We kunnen niet zomaar vasten tussen de maaltijden om een probleem van gewichtstoename op te lossen

Het is beter om een gezond dieet te volgen en weten waarom we iets veranderen, dat is in verband gebracht met een lager risico op dementie en beter functionerende neurotransmitters. Eet goed en werk daaraan, om te beginnen, wees geïnteresseerd wat voedingaminozuren, vocht, vet en beweging voor het lichaam doet, dat is de eerste stap. Vaak worden bloedvatproblemen gezien in combinatie met symptomen aan de huid en slijmvliezen, het brengt vaak de conditie van de lever in kaart.

Nee, koolhydraten zijn noodzakelijk voor de hersenen, glucose is een koolhydraat, familie van suikers, meel, zetmeel, brood en aardappelen. Zoetstoffen worden alleen een probleem als we bewerkte voeding en dranken nuttigen, zoals in frisdrank en kant en klare maaltijden. De samenklontering van suikers, bewerkte vetten en bacteriën kan  de ijzeropname verhinderen. 

Het analyseren van de neurotransmitters als dopamine en serotonine is een eenvoudige test

Als de afvalstoffen zich verzamelen in de cel, kan op den duur schade opleveren voor de opname van neurotransmitters. Een analyserende test kan inzicht geven, in de kracht en verzwakking van de hersen-darm-as. Op basis van 40 meerkeuzevragen wordt de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as doorgemeten, na controle geeft de uitkomst inzichten. 

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Geraffineerde suiker geeft geen energie voor de hersenen

Als we elke dag een theelepel geraffineerde suiker eten, gaat dat de bloed-hersenbarrière niet passeren en spuit meteen de bloedbaan in. In het bloedvat willen we de plakstof niet hebben, het is niet de plaats waar het zetmeelsuiker moet zijn. Als de bloedsuikergehalte te hoog wordt en we doen dat met regelmaat, kan er uiteindelijk insulineresistentie ontstaan. Bij een verminderde reactie op insuline blijft het bloedsuikergehalte te hoog, wat een risicofactor is voor de ziekte van dementie. Aan te raden is de alvleesklier gezond te houden, om de spijsvertering optimaal te houden.

Wees niet bang voor koolhydraten, maar voor te veel suiker

Als het suiker eenmaal in de bloedbaan zit, wordt het hard, net als in de suikerpot. Als we de zoetstof nat laten worden en weer laten opdrogen, door bijvoorbeeld te weinig te drinken, te bewegen of een tekort aan vezels eten. Ziet de witte vaste stof kans, in de wanden van de bloedvaten te gaan zitten. Wanneer hier weer LDL cholesterol aan vast plakt en gaat oxideren, kan een bloedvat beschadigd raken, door ontstekingen en kan er bloedarmoede ontstaan. Eet dus echte koolhydraten uit de natuur, zonder toegevoegde suikers. 

Via bloed wordt zuurstof vervoert, het is dus van levensbelang, de bloedvaten schoon te houden

Het bloed zorgt ervoor dat alle cellen van zuurstof worden voorzien, deze kern verbrand moleculen als eiwittenvetten en suikers. De rode chakra vervoert het leven schenkende lucht met behulp van frisse buitenlucht. Als er minder zuurstofgas  voorradig is, betekend dit dat verbranding trager kan worden, de cel opzwelt en druk verliest, met moeheid en een mogelijk lage bloeddruk tot gevolg. Anemie, gekenmerkt door een te laag gehalte aan hemoglobine of een tekort aan circulerende erytrocyten of door beide. 

Allergische reacties en een lactose-intolerantie kan de zuurstofopname dwarsbomen

De rode bloed kleurstof neemt zuurstofgas op vanuit de longen en geeft deze lucht af aan andere lichaamscellen, via het lymfevaatstelsel. Chronische luchtwegaandoeningen als hooikoorts en allergische reacties op lactose, kan het proces van zuurstofopname dwarsbomen. Bij te weinig frisse lucht vervuilt ons bloed, zorgt voor stress en hyperventilatie.

Glucose Nuchter en HbA1c bloedonderzoek 💉

Glucose dat in het bloed circuleert heeft de neiging zich spontaan te hechten aan hemoglobine, het zuurstoftransporteiwit in de rode bloedcellen. Is het plaksel eenmaal gebonden is laat het niet meer los, deze verbinding wordt hemoglobine “HbA1c” genoemd. De mate van glucosebinding hangt af van de hoeveelheid bloedsuiker dat in de rode vloeistof die door het lichaam stroomt.

Het lichaam als de beste dokter, luister goed, wat het lichaam verteld

“Ik weet niet welke dag het is “behoord als een alarm te werken, wacht niet tot de cognitieve stoornis aanslaat. Tientallen problemen hebben zich ontwikkeld tot het punt waarop we ons realiseren “Ik weet niet meer hoe de weg terug was”. Maar al te vaak zijn deze symptomen te zien bij chronische darmproblemen als Colitis ulcerosa, ziekte van Crohn of fistels in het buiskanaal. De darm transporteert belangrijke voedingsstoffen na de hersenen, als er ontstekingen zijn in het slijmvlies, gaan nutriënten nooit aankomen. 

Fistels vaak benoemd naar de plaats in het lichaam waar ze optreden

Soort fistelLichaamsdeelOmschrijving en onderzoekMogelijke oplossingen
Aortocavale fistelGrote slagader en aorta, zeldzame aandoeningEr ontstaat een verbinding tussen het aneurysma en de onderste holle ader (vena cava inferior) of naar één van beide venae iliacae
Bloedonderzoek
Hart en vaatziekten
Pre-diabetes indicatietest

Cortisol en DHEA in balans
Aortoduodenale fistel grote lichaamsslagader en dunnen darmPrimaire aortoduodenale fistel: verbloedingsrisico, • meer informatie
Dunne darm info
Arterioveneuze fistelSlagader longen en wervel kolom
Caroticocaverneuze fistelhalsslagader en blaasVerbinding tussen halsslagader en de sinus caroticus
Colovesicale fistelDikke darm en blaas
Dentogene fistel kaak en huidDeze fistel ontstaat vaak in het gebit, bijvoorbeeld na het ontsteken van een kies.
Enterocutane fistel ingewanden en huidVerbinding tussen ingewanden en huid
Enteroenterale fistel Tussen twee delen darmenEen enterocutane fistel is een abnormale verbinding die ontstaat tussen het darmkanaal of de maag en de huid of een wonde. Hierdoor lekt de inhoud van de maag of darmen door naar de huid. Dit resulteert in onder andere buikpijn of ondervoeding, en ook tekenen van een infectie zoals koorts
Enterovesicale fistelFistel - darm en blaasTerovesicale fistel ontstaan als gevolg van appendicitis, een corpus alienum (visgraat, kippenbotje)
Gastrocolische fistelMaag en dikke darmBij een galblaassteen kan een cholecystoduodenale fistel veroorzaken en kan bij de ziekte van Crohn een enterocutane fistel gevormd worden
Ileovesicale fistelDunne darm en blaasColovesicale fistels komen het meeste voor, en worden veroorzaakt door diverticulitis; ileovesicale fistels houden meer verband met de ziekte van Crohn.
Labyrintfistel OorLabyrintitis (ook: neuritis vestibularis of vestibulaire neuritis) is een ontsteking van het evenwichtsorgaan, waaronder de half-cirkelvormige kanalen .
MelkgangfistelTepel, ziekte van ZuskaMeestal betreft het een jonge vrouw, tussen 30 en 40 jaar oud en niet lacterend, die klaagt over tepelafscheiding, variërend van waterhelder en geel tot donkergroen en soms pasteus. Zij bemerkt dan een 1 à 2 cm grote, gevoelige zwelling, eventueel met roodheid van de bovenliggende huid, die vaak na 7-10 dagen spontaan verdwenen is
Oesofago-aortale fistelSlokdarm en grote lichaamsslagaderDe meest gevreesde complicatie van een vreemd lichaam in de slokdarm is een perforatie van de slokdarmwand, met als mogelijk gevolg mediastinitis en soms een oesofago-aortale fistel.
Oesofago-tracheale Fistel - slokdarm - luchtpijp aangeborenEen kind met een tracheo-oesofageale fistel heeft een open verbinding tussen de slokdarm en de luchtpijp. Tracheo-oesofageale fistel is een aangeboren aandoening.
Oronasale Fistel - neus en mond
PancreasfistelFistel - alvleesklier en huider wordt onderscheid gemaakt tussen: interne pancreasfistel: verbinding tussen alvleesklier en ander orgaan; Externe pancreasfistel: verbinding tussen alvleesklier en de huid
Perianale fistelHuid en anusVerbinding tussen endeldarm en de huid rondom de anus
Perilymfatische fistelMiddenoor en binnenoorEen perilymfatische fistel is een abnormale opening gevonden in het binnenoor, dat is gevuld met vloeistof. Een scheur of een aangeboren afwijking van het binnenoor kan leiden tot een perilymfatische fistel
Persisterende urachus Blaas en navelNattende navel. Bij een persisterende ductus omphalo-entericus is er een open verbinding tussen de navel en het ileum en kan er gallig materiaal via de navel naar buiten komen
Rectovaginale fistel Endeldarm en vaginaNormaal gesproken groeit deze verbinding dicht. In enkele gevallen kan deze geheel of gedeeltelijk open blijven
Sinus pilonidalisHaarnestcyste
Sinus pilonidalisVan de bilspleetHaarnestcyste in de bilspleet
Sinus pilonidalis Van de navel Haarnestcyste
Interdigitale sinus pilonidalisTussen vingersHaarnestcyste
Vesicocutane fistel Huid en blaas
Vesico-uteriene fistel Baarmoeder en blaas
Vesicovaginale fistelUrineblaas en vagina
Sinus pilonidalis– ingegroeide haren (haarnestcyste), de meest bekende, is een holte in de huidplooi en wordt veroorzaakt door één of meerdere ingegroeide haren. De haarnestcyste wordt in vaktermen ook wel een Sinus pilonidalis genoemd. Doordat deze holte onder de huid is ontstaan, maakt de natuur een klein gaatje naar buiten om afvalstoffen af te voeren, dit proces kan zeer pijnlijk zijn. Haarnestcysten komen het vaakst voor in de bilspleet en in de lichaamsbeharing rondom het geslachtsdeel.

Als dementie een te voorkomen ziekte zou zijn

Bij het ouder worden gaan meestal de hersenenfuncties achteruit, als dat heel snel of in hevige mate gebeurt, spreken we van een cognitieve stoornis. Als iemand dementie heeft, is er nog geen duidelijke remedie en is er vaak al veel schade aangericht. Er is geprobeerd verschillende geneesmiddelen te gebruiken die het geheugen zullen verbeteren, maar niets heeft nog echt gewerkt. Geen enkel medicijn heeft de ziekte van diabetes 3 nog kunnen stoppen of omkeren, de ziekte kan mogelijk vertraagd worden. 

Het verbeteren van het buizenstelroute via de zenuwen kan voordelen hebben bij vergeetachtigheid

Mogelijk kan voeding de werking van de hersen-darm-as iets verbeteren maar niets werkt nog “genezend”. De nervus vagus, loopt van het middenrif, langs de slokdarm omhoog, tussen longen en hart, en door de keel tot in de hersenen. Zo werken darm en hoofd, al heel vroeg in het leven samen, door de route te verbeteren zou het een voordeel op kunnen leveren.

De courgette is een veelzijdige inzetbare groente en de stofjes die in de mergpompoen kunnen ontstekingsremmend werken en mogelijk pre-diabetes voorkomen. De groente zorgt voor een betere vertering, de bloedsuikerspiegel blijft stabieler, de vezels zorgen voor een gelijkmatige vertering en zorgen voor een balans in het cholesterol profiel, ze binden zich aan de galzuren die de lever aanmaakt uit cholesterol om vet te verteren. Omdat de vezels zich direct aan het galzuur hechten en ervoor zorgen dat het direct onbewerkt vet verwerkt.

Een vegatarische hamburger maken van courgette

Er komt een grote hoeveelheid vitaminen van het B-complex in de courgette voor, behalve de B12 vitamine, hiervoor zou zeekraal, algen en zeewier gebruikt kunnen worden om gerechten op smaak te brengen. Een courgetteburger is zo gemaakt met knoflook, peterselie chilipeper, zoete aardappel, gemalen lijnzaad als bindmiddel en de zeegroene. 

Samen met de familie genieten van of een plantaardige of een vleesburger

Pers de groenteburger in de hamburgermaker aan te raden voor iedere hamburger fan, geniet van de vegetarische burger zonder vlees. Met deze hamburgerpers is binnen een handomdraai een goed gevormd exemplaar. Ideaal om partner, familie of vrienden te verbazen tijdens een BBQ. Iedereen kan zo een eigen gerecht samenstellen van plantaardige spijzen of als vleesgerecht.

Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft. Zo kunnen ze helpen om aderverkalking en pre-diabetes te voorkomen en dit komt omdat de homocysteïne in het bloed door bietjes mogelijk verlaagd kan worden, doordat ze als een antihistaminicum kunnen werken en zo de beschadigende werking van een teveel aan histamine tegen kunnen gaan.

Veganistisch koken wordt gemakkelijker met de vegen maaltijd box en ontvang 40% korting bij de eerste doos vol gerechten en ideeën. Elke week makkelijk te pauzeren, gratis thuisbezorgd en een keuze uit maar liefst zes gerechten. Thaise gebakken rijst krokante gember met pinda’s, citroengras en verse koriander is een voorbeeld van alle smaakvolle recepten.

De voeten dragen ons lichaamsgewicht en verdienen een goede verzorging, help de straatklauwen om voetproblemen bij diabetes en oedeem te verzorgen. Via een voet detox kan eenvoudig geprobeerd worden, om het lichaam reinigen en de afvalstoffen te verwijderen. Deze voetreiniging wordt het veiligste genoemd voor het afdrijven van afvalstoffen in het lichaam en is een perfecte manier van relaxen. Voeg wat koolsap toe in een voetbad na een lange dag lopen, rennen, werken of andere inspannende activiteit en geniet van de ontspanning
Zonnevlecht 🟡 derde chakra Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie

Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie en het middelpunt van ons zelfbeeld, gebeurtenissen tussen ouder en kindwilskracht, zelfdiscipline en warmte in onze persoonlijkheid. Als er door de spijsvertering, zoals de maag, alvleesklier en de darmen niet voldoende verteerbare voedingstoffen aangeboden krijgen, is er minder energie beschikbaar en zal de aura zich beschermen.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's

Huidklachten en suikerziekte worden vaak tezamen gezien, de verzorging van onze aura is een noodzaak

Een van de meest voorkomende klachten bij suikerziekte zijn huidklachten, men is vaak gevoeliger voor infecties en slecht helende wondjes. De huid weerspiegelt de gezondheid van de lever, ongezond voedsel, levensstijl en opgekropte emoties, kan een ophoping van giftige stoffen in ons vel veroorzaken. Het orgaan in het middenrif is één van de belangrijkste organen in ons lijf en verwijderd allerlei giftige stoffen via het lymfesysteem. De slijmvliezen in onze darmen, maagmond en onze huid vormen een belangrijke eerste bescherming.

Huid en slijmvliesverzorging lijn met Aloë Vera, met uitleg over verschillende behandelingen

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige onderhoud, die helpen de zichtbaarheid van huid en slijmvliesirritatie te verminderen. Ze stimuleren egale auralagen en ondersteunen de schoonheid van binnenuit, want ons vel werkt samen met de lever. De producten kunnen het beschermende epitheel soepeler en zachter maken, de producten zijn parfumvrij! Drink altijd voldoende water 💧 eet vezels uit groenten🥑 eet vaker puur vet, beweeg en neem momentjes om te rusten
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatieGezicht en huidproblemen
Milde reinigingslotion, zonder parfum➡️Reinigingslotion✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷Voeten ;
✅⤷ Benen;
✅⤷ Handen;
✅⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Voorhoofd - Stress
➡️Water drinken
➡️Disbalans tussen rennen en rusten
Firming serum, parfumvrij➡️Firming serum✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Tussen wenkbrauwen
➡️Leverfalen
➡️Nierfalen
➡️Te veel maagzuur
Restoring crème➡️Herstellende crème✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Neus
➡️Luchtwegen
➡️Hart en bloeddruk
Het aloe bio-cellulose mask➡️Reinigend masker met Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepelRechter wang
➡️Ga naar buiten, doe ademhalingsoefeningen
➡️Pas op! Teveel suiker inname
Infinite Forever set➡️Dag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid:
✅⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze AuraLinker wang
➡️Mijd bewerkte vetten<Gal en lever falen/a>
Aloe Body Wash✅ Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten. Wang dichtbij de neusvleugels
➡️Darmklachten
➡️Ontdek welke voeding problemen geeft
Aloe Body Lotion➡️Meer informatie over de ingrediënten✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
PrijslijstKin
➡️Milt, spijsverteringsklachten
➡️Hormonaal disbalans
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
✅ Insectensteken;
✅ Stekende pijn bij brandnetel;
✅ Kleine brand en snijwondjes;
✅ Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomenKaaklijn
➡️Problemen met het gebit en tandvlees
➡️Tandpasta met Aloë Vera
Propolis huid crème✅ Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraagEen dermatoloog kan een diagnose stellen, alvorens met zelfzorg producten wordt begonnen
➡️Forever Aloe Vera Gel✅ Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷Mond;
✅⤷ Als drank te gebruiken
Aloë Vera drinkgel (12 x 330 ml)
• Gel uit het binnenblad van de plant
➡️Meer informatie over de gel
Stel een vraag
➡️ Tandpasta zonder fluor✅ Voor gezond tandvlees Gebitsverzorgingsgel van Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Mondverzorging
⬇️
Eet wat vaker 🥕 worteltjes voor fluor
🔵 ➡️ Vijfde chakra
➡️ Collageen➡️ Informatie collogenenwerking➡️ Onderzoek en begeleiding➡️ Aurahuid, chakra kleurenonderzoek➡️ Slijmvliesanalyse

De aura in vergelijking met de poriën in de huid en een zeepbel als voorbeeld

De aura kennen de meeste mensen meestal wel en is het gemakkelijkst vergelijken met de poriën in de huid. Ons lichaam bestaat uit triljarden cellen, de huid is één hele grote beschermlaag, die we kunnen voorstellen als een cirkel. Stel we blazen zo’n gesloten kring uit een bellenblaas, iedereen weet dat deze gevoelig is voor aanrakingen anders gaat ie stuk. We gaan de ronding met onze ogen dicht verstevigen, d.m.v. een nylonkous. Stel we zouden een kat met zijn staart in de bel doen en hem kwaad maken, zal de bel niet knappen.

Beeldend een vertrekje bedenken met een versteviging door een nylon

De bescherming van de beenbekleding zal het vertrekje wellicht wel groter maken, maar heeft nu meer daadkracht. Goed, iedereen die het kledingstuk kent, weet dat de structuur wel groter kan worden en er kan zelfs een ladder verschijnen. De groter wordende gaatjes in de kous vergelijken we nu met een de celstructuur, bij het verwijden kan er lekkage ontstaan.

De zeepbel in vergelijking met histamine en een muggenbeet, dat geeft een dezelfde zwelling

Er wordt histamine aangemaakt door mestcellen, dat dient als bescherming, zoals bij teken of muggenbeet, waarbij de huid opzwelt. Het bloedvat verwijdende stof is ook terug te vinden in verschillende voedingsmiddelen, waardoor pre-diabetes kan ontstaan en er zich een histamine-intolerantie ontwikkeld, wat een bloedvatwand poreus kan maken. Door een activeringsstoornis in de mestcel kan er zich een bloedarmoede ontwikkelen en gluten, hebben nu vrij spel de poreuze ruimte in te gaan.

De aura is met spaken verbonden aan onze organen

De aura straalt vanuit het lichaam als spaken vanuit een fietswiel, geeft energiezuurstof en levenskracht. Ademtechnieken zorgen ervoor dat de chakra’s en het bloedcirculatiesysteem ervoor zorgen, dat we kunnen lopen, denkenslapen en voelen wat we willen. De prana-energie laat ook de oogleden knipperen en is verantwoordelijk voor de manier hoe we praten. Alles wat leeft op aarde heeft energievelden, diereneigenaren merken vaak aan het huisdier dat een situatie betrouwbaar is of dat er gevaar dreigt. 

Het eerste wat we merken bij het ziek zijn, is dat we onze gedachten niet meer onder controle hebben

De informatie-uitwisseling tussen het immuunsysteem en de hersenen vindt plaats in de milt. Dit orgaan kan worden gezien als de lymfeklier van het bloed en zorgt voor de vorming van plasmacellen en de verwijdering van afvalstoffen uit het rode vloeistof. Het goed functioneren van het afweersysteem is daarnaast afhankelijk van voldoende aanvoer van bepaalde voedingsstoffen, zoals het goede HDL cholesterolvezels en vocht. Het richten op een missie, zou onze gedachten kunnen beïnvloeden, maar voeding en beweging komen op nummer één.