Dementie en diabetes 3

Diabetes-type-3 heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel onder het diafragma, zoals de buikorganen, maar op de werking van de hersenenDementie ontstaat mogelijk door een verminderde doorbloeding in het hersengebied en komt wel voor in combinatie met darmklachten. De drie meest genoemde diabetes-3-klachten zijn colitis ulcerosaconstipatie en of diarree, waarbij de hersen-darm-as hinder kan ondervinden door homocysteïne-ophoping.

Dementie, diabetes3, Glucose, cholesterol, hersen-darm-as, ontstekingen, colitis ulcerosa, hersenen, darmklachten, koolhydraten, doorbloeding, bloedsuikerspiegel, suiker, zenuwcellen, pre-diabetes, glucosemeter, bloedglucose, cortisol, bijnieren, uitputting, vergeten, nierfalen, plassen, dorst, adem, keton-gehalte, zweetlucht, diabetes insipidus, hypofyse, suikerziekte, stofwisselingstoornissen, DHEA, zuurstof, buitenlucht, neurotransmitters, ijzeropname, alvleesklier, pancreas, vezels, vocht, bloedvat, bewegen, zuurstoftransporteiwit, Alarm, ziekte van Crohn, fistels, chakra’s, lymfebanen,

Homocysteïne, suiker en LDL-cholesterol kunnen het bloedcirculatiesysteem beschadigen

Homocysteïne-toename wordt veroorzaakt door de effecten van eiwitafzettingen de bloedvaten, het ontstaan van deze plaque, kan dat aderverkalking veroorzaken. Koolhydraten, suiker en LDL-holesterol binden zich aan de fosfaatresten, bij onvoldoende nierfunctie, wordt er te weinig fosfaat uit geplast. Het fosfaatgehalte in het bloed wordt daardoor te hoog, waardoor aurahuidjeuk, galstenen leververvetting, ontkleurde ontlasting en nierstenen kunnen ontstaan. 

Een hoog fosfaatgehalte kan het zenuwstelsel tussen ruggenmerg hen brein verstoren

Als het fosfaatgehalte te hoog wordt, kan dat leiden tot orgaanbloedvatverkalking en kan het zenuwstelsel tussen brein en darm verstoren. Hyperhomocysteïnemie is een verhoogde waarde van het fosfaataminozuur, waardoor meningitis door door verhoogde bacterieontstekingswaarden in voorhoofdchakra en ruggenmerg kan ontstaan. 

Hoe de hersenen koolhydraten verwerken

Herseninsulineresistentie door glucoseophoping blijkt een rol te spelen bij een verminderde reactie op insuline en is een aanloop tot hersenssuikerziekte. De meest voorkomende zijn diabetestype II, pre-diabetes en bewerkte niet verteerbare zetmeelproducten, waardoor, geesteszwakte als alzheimer zich ontwikkelt door pancreas en insulinemoeheid. De energiebron zonder vezels, vet en vocht, verteren niet en maakt het endotheelcellen communicerende systeem tussen bloed en weefsels zwak. 

Voorkom hoge histaminespiegels en breng het lichaam tot rust

Een glutamaat-ophoping zorgt ervoor dat er receptor-cel-overprikkeling ontstaan, waardoor verbindingen tussen zenuwcellen verbroken worden en tot depressie gedrag leidt. De ontvangerscellen en verzendcellen van zenuwprikkels kunnen daardoor zelfs afsterven, waardoor het van uiterst belang is om te hoge histaminespiegels te voorkomen.

Onrust in de lendenspier door een histamineverhoging kan tot buikklachten leiden

Diep in ons auralijf ligt de psoas, het spierweefsel in de heupen dat de verbinding vormt tussen boven- en onderlichaam. De lendenspier reageert instinctief als we onrust, onveiligheid en stressverhoging ervaren, dit uit zich o.a. in heup-, rug- en buikklachten. De zetel van de ziel is de plek waar onze emoties worden opgeslagen, projectie-gif is schadelijk voor de psoas-spier. Lendenspierverslapping kan ontstaan door ketoacidoseverzuring, wat kan leiden tot PDS en een serotonine tekort.

De orgaanklok die een serotoninetekort door lendenspierverslapping kan traceren

Het melatoninehormoon zorgt voor opwekking en afbouwen van energie en wordt door een enzymatisch-route omgezet in de lever. Een verstoring in het melatonineritme kan leiden tot slaapproblemen, waardoor de orgaanklok, een orgaandisbalans kan traceren. De slaap en waakritme vertelt ons iets over de orgaantijdstipwerking.

Slapen en energie, de tijdstippen vertellen iets over onze gezondheid

Het tijdstip waar we wakker liggen of wanneer we overdag geen energie hebben, zou kunnen wijzen naar een orgaandisbalans, de tijdzones waar emoties zijn opgeslagen. In een timemanagement programma heel goed te gebruiken, wanneer er onderzoek of analyse gedaan moet worden, zo kunnen zelf de verbeteringen volgen of opsporen
Tijd wakker liggenOnbalans orgaanSpiritueelOverige informatie
⚠️ 1.00 ⏰ 3.00✅ Lever📌 Projectie📌 Lever ontgiften + 1 consult € 91,66
✅ Timemanagement als speurtocht
⚠️ 3.00 ⏰ 5.00👉 Longen📌 Rouwen om het verleden📌 Koolmonoxide-Hemoglobine bloedonderzoek
✅ Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
⚠️ 5.00 ⏰ 7.00✅ Dikke darm📌 Schuldgevoel
📌 Lactose-intolerantie
📌 Lactose Intolerantie DNA onderzoek
⚠️ 7.00 ⏰ 9.00✅ Maagproblemen📌 Maagzuur te weinig en stress
⚠️ 9.00 ⏰ 11.00✅ Verteringsproblemen📌 Trauma en burn-out📌 Neurotransmitter Analyse
⚠️11.00 ⏰ 13.00✅ Hart 📌 Cholesterol test
⚠️13.00 ⏰ 15.00✅ Dunne darm📌 Slijmvliesanalyse
⚠️17.00 ⏰ 19.00✅ Nieren📌 Bloed- en urineonderzoek nieren
⚠️19.00 ⏰ 21.00✅ Bloedsomloop📌 Rode Chakra
⚠️15.00 ⏰ 17.00✅ Blaas
⌛️Analyseonderzoek, met orthomoleculair indicatierapport 📈✅ Chakra en aura kleurenanalyse 📊✅ Oosterse geneeskunde📞 Stel een vraag

Verzuring van het bloed kan chronische ziekte veroorzaken

De stofwisselingziekten kunnen ook ontstaan door langdurig vasten, nierfalenbijnieruitputting en zijn vaak zeldzame erfelijke metabole aandoeningen. Een bloedglucoseapparaat kan HI aangeven, deze uitslagmelding geeft vaak al aan, dat de glucosewaarde te hoog is. Als een HI-vensteruitslag is te zien, neem dan direct contact op met de behandelend arts voor advies. Een pre-diabetesanalyse, kan een hulpmiddel zijn bij de beginstadia van suikerziekte of stressdiabetes.

De pre-diabetesanalyse geeft inzicht over een koolhydratenconsumptie met een volledige rapportage

  • Het opsporen van een  koolhydratenverslaving;
  • Volledig pre-diabetesanalyserapportage;
  • Feitenchecker zonder bloedglucoseonderzoek, met voedingsadvies;
  • Met hemoglobinebloedonderzoek advisering

Pas op met diëten en standaard voedingsplannen

Diëten, voedingsplannen, lijnen en vasten, we zien het voorbij komen en daarom krijgen velen een foutieve lijnbeeldvorming. Kijk uit met deze vormen van “voedingsplannen”, voedingseiwitten hebben we nodig, geen eiwitshakes, die produceren veel te veel fosfaatafvalstoffen. In ketose gebruikt het lijf geen aminozuren, maar ketonen die zijn opgeslagen in het vet. Welk eiwitarm-dieet we ook volgen, als we te weinig bewegen, gebruiken de auracellen onvoldoende bloedsuiker.

Een abnormaal hoog ketongehalte van de urine, wijst erop dat er een alternatieve energiebron gebruikt wordt. Een veel voorkomend verschijnsel tijdens verhongering is hypoglykemie, het tegenovergestelde is een hyperglykemie. Bloedsuikerverhoging kan wijzen op ketoacidose, verzuring van de rode vloeistof, waarbij, dorst, plasproblemen, acetonadem en zweetlucht kan ontstaan.

Diabetes insipidus en veel plassen, komt soms samen voor met pre-diabetes

Veel plassen, dat zou ook diabetes insipidus kunnen zijn, het is een aandoeding aan de hypofyse. Een MRI kan wellicht een verdikking van ‘t stammetje opmerken, het advies is om naar een endocrinoloog te gaan. Soms is er een combinatie van pre-diabetesontwikkeling, het is belangrijk om beide aandoeningen los van elkaar te zien en ook gescheiden van elkaar te behandelen.

Glucose hebben we nodig om snel in actie te komen

Een ontregelde suikerstofwisseling is slecht voor goed werkzame bijnieren of een onbalans tussen cortisol en DHEA. De cortisolontregeling wordt vaak gezien bij schildklierproblemen, de keelklier dient als het best doorbloede alarmsignaal. We hebben een soort glucoseopslag in onze bruine kachel, glycogeen genaamd en tussen de maaltijden door begint het keelorgaan met de glycogeenafbraak. We hebben die bloedglucose nodig voor allerlei spiergroepen.

Spierglucose hebben we nodig als we een kamer uit moet rennen, bijvoorbeeld bij brandalarm of heel snel iets moeten organiseren. Het bedenken van een snel inzetbaar plan, gaat de bloedglucosegehalte ook omhoog. Een glycogeentekort, zorgt voor droog staand spierstelsel, als buikspieren, rugspieren, diafragmaspier en triggerpointspierverslapping.

We kunnen niet zomaar vasten tussen de maaltijden om een probleem van gewichtstoename op te lossen

Het is beter om een gezond dieetplan te volgen en onderzoeken waarom we iets in ons eetpatroon willen veranderen. Eet goed en werk daaraan, om te beginnen, wees geïnteresseerd wat voeding, aminozuren, vocht, vet en beweging voor ons levensenergie kan betekenen, dat is de eerste stap. Bloedvatproblemen worden vaak gezien in combinatie van huidslijmvliesontstekingen, het brengt vaak de conditie van de lever en de miltbuisjeswerking in kaart.

Nee, koolhydraten zijn noodzakelijk voor het breinnetwerk, glucosevorming is een koolhydraat, familie van, meel, zetmeel, brood en aardappelen. Zoetstoffen worden alleen een probleem als we bewerkte POP’s en dranken nuttigen, zoals in frisdrank en kant en klare maaltijden. De samenklontering van transvetten en bacteriën kan de ijzeropname en neurotransmitteropname verhinderen. 

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes
⌛️Neurotransmitter analyse ✅ Over eiwitten✅ Darm hoofd connectie📞 Stel een vraag

Geraffineerde suiker geeft geen energie voor de hersenen

Als we elke dag een theelepel geraffineerde suikertoevoeging eten, gaat dat de bloed-hersenbarrière niet passeren. De enzym-loze suikerbewerking spuit meteen de bloedbaan in en deze plakstof willen we niet in ons bloedcirculatiesysteem vinden. De suikermassa is niet de plaats waar het zetmeelsuiker moet zijn, het is een risicofactor bij het ontstaan van dementie. Aan te raden is de alvleesklier gezond te houden, zodat de eiwitenzymen afgebroken kunnen worden met maagsap.

Wees niet bang voor koolhydraten, maar voor te veel suiker

Als de suikerophoping eenmaal in de bloedbaan zit, wordt het hard, net als in de suikerpot. Als we de zoetstof nat laten worden en weer laten opdrogen, door bijvoorbeeld te weinig te drinken, te wandelen of een tekort aan vezels eten. Ziet de witte vaste stof kans, in de vaatwanden van de bloedvaten te gaan zitten. Wanneer hier weer LDL cholesterol aan vast plakt en gaat oxideren, kan een bloedvat beschadigd raken, door ontstekingen kan dan weer bloedarmoede ontstaan. 

Via bloed wordt zuurstof vervoert, het is dus van levensbelang, de bloedvaten schoon te houden

Het bloedvloeistof zorgt ervoor dat alle cellen van zuurstof worden voorzien en zorgt voor de vetzuren en glucoseverbranding. De wortelchakra vervoert het leven schenkende lucht met behulp van frisse buitenlucht. Als er minder zuurstofgas voorradig is, betekend dit dat verbranding trager kan worden, de cel opzwelt en bloeddruk verliest. Anemie, gekenmerkt door een te laag hemoglobinegehalte of een tekort aan circulerende erytrocyten of door beide, door miltbeknelling

Allergische reacties en een lactose-intolerantie kan de zuurstofopname dwarsbomen

De rode bloed kleurstof neemt zuurstofgas op vanuit de longen en geeft deze lucht af aan andere lichaamscellen, via het lymfevaatstelsel. Chronische luchtwegaandoeningen als hooikoorts en allergische reacties op lactose, kan het proces van zuurstofopname dwarsbomen. Bij te weinig frisse lucht vervuilt ons bloed, zorgt voor stress en hyperventilatie.

Glucose Nuchter en HbA1c bloedonderzoek 💉

Glucoseplaque dat in het bloed circuleert heeft de neiging zich spontaan te hechten aan hemoglobine, het zuurstoftransporteiwit in de rode bloedcellen. Is het plaksel eenmaal gebonden is laat het niet meer los, deze verbinding wordt hemoglobine “HbA1c” genoemd. De mate van glucosebinding hangt af van de bloedsuikerhoeveelheid dat in de rode vloeistof de lichaamsorganen stroomt.

Als dementie een te voorkomen ziekte zou zijn

Bij het ouder worden gaan meestal de hersenenfuncties achteruit, als dat heel snel of in hevige mate gebeurt, spreken we van een cognitieve stoornis. Als iemand dementieaanvallen heeft, is er nog geen duidelijke remedie en is er vaak al veel schade aangericht. Er is geprobeerd verschillende geneesmiddelen te gebruiken die het geheugen zullen verbeteren, maar niets heeft nog echt gewerkt. Geen enkel medicijn heeft de ziekte van diabetes-3 nog kunnen stoppen of omkeren.

Het verbeteren van het buizenstelroute via de zenuwen kan voordelen hebben bij vergeetachtigheid

Mogelijk kan voeding de werking van de hersen-darm-as iets verbeteren maar niets werkt nog “genezend”. De nervus vagus, loopt van het middenrif, langs de slokdarm omhoog, tussen longen en hart, en door de keel tot in de hersenen. Zo werken darm en hoofd, al heel vroeg in het leven samen, door de route te verbeteren zou het een voordeel op kunnen leveren.

Zonnevlecht 🟡 derde chakra Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie

Het zonnevlechtchakra, is verantwoordelijk voor de energiecapaciteit en het middelpunt van ons zelfbeeld, gekoppeld aan gebeurtenissen tussen ouder- kindWilskrachtverlies, zelfdisciplineverlies en warmteverlies in onze persoonlijkheid leidt tot overmatige aurabescherming, veroorzaakt door de spijsverteringklachten en maagzuuroprispingen. 

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's
Chakra Aura kleuren analyse 📥📌 Chakra ReflexzonemassageOver indicatiestelling 📊📞 Stel een vraag

De prijslijst is opgebouwd uit probleemanalyseindicatiestellingpersoonlijke begeleiding op maat, want ieder mens is uniek. Er is geen één leefsituatie hetzelfde, er bestaat ook geen standaard behandelplan, de praktijk is heel divers. Voedingsadvies bij het sporten, energieverlies door gewichtstoenamehoog gevoeligheid coaching bij wilskrachtverlies d.m.v. missiebegeleiding en de oosterse geneeskunde. Elk leertraject is te combineren met Chakra Reflexzonemassage.

Prijslijst

De prijslijst 📑, ontwikkeld met het oog op, dat ieder mens uniek is en er is geen standaard behandelplan bestaat.
Onderzoek en analyses stellen kost veel tijd en valt onder te verdelen in een ❶. Anamnese / vragenlijst; ❷. Indicatietesten ❸. Vergelijking met bestaande bloedonderzoek, ❹. Informatie over een eventueel nieuw bloedonderzoek. ❺. Te combineren met coaching voor Hoog sensitiviteit, een zoekwandeling, Aartsengelen, totemdieren, Chinese en westerse astrologie, ascendanten berekeningen - hobby en loopbaanadvies, chakra en aura kleurenonderzoek. * Elk consult duurt 60 minuten
Onderzoek & analysePrijsTijdsduur - informatieOverige informatie & LocatieSociale media - extra info
➡️ Onderzoek en begeleiding
indicatietesten
✅ Voedingsadvies
✅ Supplementen advies

➡️ Alert advies ⚠️ Algemene voorwaarden 🐍
➡️ Onderzoek, analysestelling en een tweede mening

🔗 Prijs € 199,00 Consult reserveren na betaling
➡️ 5 weken
💊 Het nakijken van allerlei stoffen
💉 Advies en of opvragen bloedonderzoek, na gestelde indicatie
➡️ Bezoek praktijk Roosendaal
✅ Of via videobellen
📞 WhatsApp
➡️ Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige

➡️ Privacy Policy en gegevensverwerking
✅Praktijk consult(en) of videobellen ➡️ Zonder onderzoek✅€ 61,71 incl. 21 % BTW
➡️ Naast het consult, kunnen extra readings geboekt worden tegen 50% korting, vooraf te bestellen
➡️ 60 minuten✅ Praktijk Roosendaal
➡️ Videobellen
📞 WhatsApp
➡️ Privacy Policy en gegevensverwerking
➡️ Aartsengelen reading levensvragen € 48,40
➡️ Betaal hier
➡️ Naast elk consult € 17,00
✅ Zonder analyse engelenonderzoek
✅ 60 minuten met analyse;
✅ 20 minuten zonder analyse
➡️ Uit de aanbieding 20 minuten
✅ Praktijk Roosendaal
➡️ Videobellen
➡️ Chakra balans en innerlijke rust
➡️ Bezoek voor combideals Social deal
➡️ Chakra Aura kleuren analyse 📊
Chakra Aura kleuren analyse kopen

✅ € 55,00
➡️ Neem pen✏️ en papier 📄 mee of kies voor een verslag
➡️ Aura foto
➡️ 60 minuten
✅ Verslag van het onderzoek € 30,25 incl. 21% BTW
✅ Praktijk Roosendaal
➡️ Videobellen
📞 WhatsApp
➡️ Plaatjes & Informatie ↪️ Facebook
Indicatietest Lekkend slijmvlies€ 12,50✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp ➡️ Albican ▶️ Facebook
Indicatie test Candida Albicans€ 10,00✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp Vlinder Nieuws 🦋➡️ Facebook
Indicatietest vitamine B12 tekort€ 15,00✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp
Indicatietest neurotransmitters€ 17,50 ✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp
Indicatietest Pre-diabetes € 23,00 ✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp
Verstopping EHBO, voor constipatie€ 83,49✅ Cursus via mail
➡️ 60 minuten
• Praktijk Roosendaal
• Videobellen
📞 WhatsApp
Glutenvrij dieet€ 83,49✅ Cursus via mail
➡️ 60 minuten
• Praktijk Roosendaal
• Videobellen
📞 WhatsApp
Lever stap voor stap reinigen € 29,95✅ Cursus via mail
➡️Mogelijk met begeleiding
Begeleiding bij de cursus, neem contact op voor een consult
📞 WhatsApp
Chinese en westerse astrologie€ 48,40, Betaal hier✅60 minuten
➡️Ascendanten berekening van ➡️Chinese en westerse astrologie
✅ Praktijk Roosendaal
➡️ Videobellen
📞 WhatsApp
Bezoek de Facebook pagina
➡️Gewicht en energie
✅ Voedingsadvies
✅ Supplementen
➡️ Analyse 📊tussen energie en gewicht
✅ Incl. 1 consult € 99,00
➡️Betaal hier
➡️1 week via mail en 1 consult telefonisch of praktijk Roosendaal 60 min.➡️ Bezoek praktijk Roosendaal
✅ Of via videobellen
📞 WhatsApp
➡️ Naast de analyse, kunnen extra indicatietesten geboekt worden tegen 50% korting
➡️Meer informatie
➡️Chakrapunttouche massage✅ € 59,95
➡️ Naast elk onderzoek of consul 50 % korting
➡️ 30 minuten
➡️ Bezoek voor combideals Social deal
➡️ Bezoek praktijk Roosendaal
Of bel 📞
➡️ Naast de analyse, kunnen extra indicatietesten geboekt worden tegen 50% korting
➡️ Een zoekwandeling✅ € 29,95
➡️ Alleen verkrijgbaar bij een consult of onderzoek
➡️ 30 minuten, eventueel extra tijd bespreekbaar➡️ Bezoek praktijk Roosendaal🦋 De totemdieren al gids
📌 Chakra Reflexzonemassage✅ € 61,71 📌 Betaal hier📌 Chakra Aura kleuren analyse 📊 Aanbieding📌 Informatie over de Aura

📌 Informatie Chakra en Aura analyserapport 📊 reserveren en kopen
✅ Speurtochtconsult

➡️ Totemdieren 🦋 en gidsinformatie