Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden ze zijn er om ons te beschermen, lees het allemaal even goed door, een goede voorbereiding is het halve werk en komt ten goede tijdens en na de begeleiding en adviezen. Ook wanneer de site alleen gelezen wordt en voedingsadviezen toepast in het dagelijkse leven, is het zinvol de informatie goed door te lezen. Heb het lichaam lief, zet veiligheid voorop, het lijf moet ons een leven lang dragen! Albican is er speciaal voor mensen met gezondheidsklachten welke door analyse en  onderzoek worden onderzocht. 

Voorwaarden

We doen samen ons uiterste best

Als Orthomoleculair Therapeut, voedingsdeskundige, chakra en aura onderzoeker en als spiritueel creatief coach, om een ieder zo goed mogelijk te informeren en te begeleiden tijdens een consult of onderzoek en alle informatie te geven die mij als Therapeut in mijn praktijk behaald heeft, zo zijn er diverse kanalen waar gebruik van gemaakt kan worden, zoals een abonnement Vademecum, Bloedwaardentest , diverse collega therapeuten en diverse adviseurs op het gebied van suppletie aanbod. Zo is het goed om bewust te zijn dat niemand nooit alles kan weten, maar dat samen sterk maakt. 

Over de wereld zijn er duizenden aandoeningen en dat moet uitgezocht worden

En daar is ervaring voor nodig, tot daar waar kennis reikt. Om zo goed en betrouwbaar mogelijk advies te geven, is informatie nodig, voor welke gezondheidsklacht advies, begeleiding, voedingssupplement of voeding er ingezet kan worden of er ook medicatie van een arts of voedingssuppletie van een therapeut gebruikt wordt. Deze gegevens zijn nodig om een orthomoleculair indicatie rapport van te maken.

1. Een arts stelt een diagnose, een belangrijke sleutel in mijn advies

Daarbij kan een juiste diagnose van een arts een grote rol spelen om een probleemgebied te analyseren. Vind er een bezoek bij een specialist plaats of is er een behandeling, houd de specialist dan zorgvuldig op de hoogte van de verandering van voedingsstoffen die gebruikt worden. Tijdens het consult word er  standaard een voedingsdagboek en een korte cursus timemanagement met het onderzoek en de analyse mee gestuurd, die gebruikt worden om te kijken, waar eventueel aanpassingen in  voeding of levensstijl nodig zijn,  per e-mail, worden dan 2 rapporten vooraf het eerste consult ingeleverd. Bij het uitblijven van deze rapporten, bemoeilijkt dit het onderzoek. 

Een indicatietest, kan als aanwijsbare aanduidingen gebruikt worden om feiten van een gezondheidsklacht in kaart te brengen. Een indicatietest is geen consult, het is om te kijken welk consult bij je zou passen of welk bloedonderzoek je mogelijk zou kunnen laten doen na aanleiding van de indicatie. Bij deze indicatie behoort een rondleiding van de gratis voedingsadviezen en telefonisch duurt deze maximaal 30 minuten. Vervolgens is er een mogelijkheid om een onderzoek te starten.

1. b Een voorbeeld dagboek en tijd schema

Het beste kan je een A5 gebruiken, een dagboek die handig is, om mee te nemen en past meestal in je tas. Je kunt het schema overschrijven of je rapport hier downloaden en uitprinten. Een tijdschema is wanneer je iets doet of er iets gebeurt of veranderd. Om klachten te kunnen herkennen heb je een rode draad nodig om te herkennen welk tijdstip iets gebeurd. Bekijk hier het tijdschema schrijf het tijdschema eenvoudig over.

2. Adviezen website, platforms, begeleidingen - Aankoop voedingsadviezen via Ideal

De adviezen op mijn website of die ik online zet op verschillende platforms, tijdens mijn begeleidingen voorstel, zijn afkomstig van de schrijver van Albican, hetzij uit studie, hetzij uit ervaringen vanaf 2012 verkregen, in persoon zijnde Alie Vos-Doller, Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige ben ik geen arts, ook al weet ik heel veel. 

2. a. Elk advies wordt zorgvuldig gecontroleerd, maar toch kunnen ze deskundig medisch advies niet vervangen

Hierin dient een ieder zijn een eigen verantwoordelijkheid te nemen en goed te blijven luisteren naar het lichaam en indien nodig direct een arts te bezoeken. Houdt een arts en apotheker op de hoogte wat er aan voedingssupplementen genomen wordt, het is beter te voorkomen, dan wanneer we naast alle gezondheidsklachten dit ook herstelt moet worden.

2. b. Tijdens een afspraak kan het zijn dat de coach ziek wordt en de afspraak gewijzigd gaat worden

We leven momenteel met veel allergieën, veel besmettingen van griep, corona en verkoudheden, net zo goed als iemand die begeleiding krijgt, kan de begeleider ook ziek worden. Mocht het in het geval van ziek worden niet een praktijk consult kunnen zijn, wordt dit in eerste instantie aangeboden als een video consult, dit om elkaar en de mensen om ons heen onmiddellijk te beschermen. Mocht het zo zijn dat ziekte een volledige rust periode nodig heeft van beide partijen, dan moet de afspraak worden afgezegd en een nieuw tijdstip gepland. Wees verstandig bij één van de genoemde virussen, er wordt gecontroleerd bij de deur en het kan zijn, dat we dan de conclusie moeten trekken, dat dit op het moment niet gaat.

2. c. Kom tijdens onze afspraak in de praktijk alleen

In de praktijk is plaats voor 2 personen, wanneer er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt dat man, vrouw, kind of buurvrouw mee moet reizen, moet dit van te voren besproken worden en kunnen we kijken naar een passende oplossing, wellicht kan er een wandeling worden gemaakt in de bosrijke omgeving bij het theehuis “de Visdonk“” of een kopje koffie drinken in nabij gelegen winkelcentrum de Roselaar.

De online voedingsadviezen zijn standaard adviezen en voor particulieren bedoeld ( zonder onderzoek) iedereen heeft andere klachten ten aanzien van zijn of haar gezondheid. Een voedingsadvies op maat is zeer persoonlijk, daarvoor is eerst onderzoek nodig, zodat het advies over voeding of suppletie, gericht ingezet kan worden. Zet   lichaam in als dokter, weet waar ons voedsel vandaan komt.

KokenKoken
GezondheidGezondheid

Gebruik je medicatie of voedingssupplementen? Overleg dan eerst met je arts of specialist voordat je voedingssupplementen gaat gebruiken. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor, om deze gegevens met je behandelend arts te bespreken en zal dit ook in elk onderzoek aangeven en kunt mij in geen geval aansprakelijk stellen als er een conflict ontstaat tussen de voedingssupplementen, voeding en je medicatie. De algemene voorwaarden heb je gelezen onderaan je factuur en in je eerste e-mail contact vindt je standaard bij elke mail de algemene voorwaarden. 

3. b Akkoord met de algemene voorwaarden en de factuur

Als een onderzoek of een consult aangekocht wordt, gaat men automatisch akkoord met de de algemene voorwaarden. Voorwaarden is er elkaar te beschermen, zo zal er in de praktijk nooit aangedrongen om een consult te nemen. Daar tegenover staat dan wel, als men tijd geserveerd heeft voor dit onderzoek of consult en er werkzaamheden zijn verricht om alle documentatie te versturen en factuur in orde te maken om een consult te starten, bij het annuleren € 35.00 euro in rekening gebracht wordt.

3. c. Gebruik niet zomaar een voedingssupplement en kijk goed op de ingrediëntenlijst

Voeding is op elkaar afgesteld, daar zitten alle stoffen in die elkaar helpen, om dit stukje voedsel te verteren en bruikbaar te maken voor de stofwisseling, als we verstandig consumeren, is er een juiste balans. Hier is rekening mee te houden als een een voedingssupplement ingezet gaat worden. Stoffen doen iets met ons lichaam, het kan een evenwicht herstellen maar ook ontregelen.

GezondheidGezondheid

4. Opbouwen en afbouwen suppletie en voeding

Zorg altijd dat je rustig begint met voedingssupplementen en het veranderen van je voedingspatroon, wat je normaal niet gebruikt, moet je lichaam mogelijk aan wennen. Bijvoorbeeld, staat er 3 x daags op de verpakking, begin dan met 1 x daags of haal de capsule uit elkaar voor een lagere dosering, dit kan alleen bij doseerbare capsules (op mijn advies) om deze via de slijmvliezen van je mond op te laten nemen of met heel kleine hoeveelheden vertrouwd te raken aan het supplement en je lichaam ook deze tijd te geven, (mocht de capsule hier geschikt voor zijn) (vraag erna, als er onzekerheid is over hoeveelheid, tijd en gebruik). 

4. a Verantwoording voor eigen lichaam, luister dus goed wat het lichaam verteld

Het kan zijn dat een klein deel van voedingstoffen al voldoende is, want geen één lichaam is hetzelfde. Luister goed naar wat het lichaam verteld, of vraag om raad via Whatsapp, op Messenger, in mijn praktijk of per telefoon (gebruik de telefoon alleen bij nood, of bewaar de vraag tot onze volgende afspraak of plaats de vraag in de daarvoor bestemde afgesproken ruimten), dat is mijn vak als Orthomoleculair Therapeut en voedingsdeskundige

4. b Aansprakelijkheid

Voedingssupplementen of voeding die je gaat gebruiken op mijn advies, kun je mij nooit aansprakelijk voor stellen bij gebruik of foutief gebruik. Wel kan ik je adviseren, trek op tijd aan de bel, als je bijwerkingen krijgt volg de instructies op, die je in de begeleiding krijgt aangereikt, overleg altijd met jouw behandelend arts, Betrek de arts bij het suppleren van supplementen of voeding, mocht je ooit klachten krijgen, wat niet vaak gebeurd, maar wat wel heel belangrijk is om in acht te houden, dan kun je meteen overleggen met de arts. De arts kan je in de praktijk ontvangen en een onderzoek doen of eventueel doorsturen naar het ziekenhuis. 

5. Hoe lang gebruik je voedingssupplementen

Wanneer ik een datum met je afspreek om te gaan wisselen van voedingssupplementen, met welke reden dan ook, noteer het in je agenda, want ik kan dit niet voor je bijhouden, ook hier heb je een eigen verantwoording en kan je mij nooit aansprakelijk stellen, als je bijvoorbeeld een afhankelijkheid of luie stofwisseling op gaat bouwen (immers jij geeft het lichaam iets, het lichaam hoeft nu zelf niets uit voeding te halen), laat dit van tijdelijke duur zijn om het lichaam te ondersteunen of wissel met een andere samenstelling. 

EreadersEreaders

5. a Voorkom een afhankelijkheidstoestand van voedingssupplementen

Sommigen Voedingssuppletie, zoals middelen voor angst, multi vitaminen, slapen enz, moet je na 3 maanden even vervangen door een ander supplement, ten eerste kan het zijn werking verliezen en ten tweede zo voorkom je een afhankelijkheidstoestand als het bijvoorbeeld angst remt. Naar een paar weken kan je dan gewoon weer starten met het supplement en doet het zijn werking weer. Neem indien nodig, contact op met je arts, als je iets niet vertrouwd. Uiteindelijk is het ‘t beste om bijvoorbeeld 4 weken te gebruiken, als voorgeschreven en daarna alleen te nemen als er sprake is van noodzaak. Je levensstijl aanpassen indien mogelijk, geven vaak de mooiste resultaten en met een beetje hulp en inzicht, kun je het wellicht na een poosje, weer helemaal zelf, met alle kennis, die je nu weet.

6. Het afbreken van een consult en het vooraf betalen van facturen

Na een gratis kennismakingsgesprek, is er vrijwillig voor gekozen om een onderzoek of consult te starten, opgebouwd uit analyse, kennismakingsgesprek en het gedeelde advies wat daar bij hoort, doorgaans zijn dit drie consulten online of in de praktijk, raadpleeg voor die kosten de prijslijst. Facturen dienen altijd vooraf het onderzoek betaald te worden. Het staat ieder ten alle tijden vrij, het consult af te breken of onze afspraak te annuleren (raadpleeg ook punt 3). Echter is er geen geld teruggave en komt een geannuleerd consult te vervallen, (mist in goed overleg anders besproken).

6.a.De periode van het onderzoek en de consulten

Een onderzoek met consulten duurt maximaal 2 tot 5 weken (na gelang de klachten), het is gebleken dat dit een zeer ruime en ontspannen tijd is, om oplossingen te zoeken en aanpassingen in levensstijl aan te brengen om gezondheidsklacht(en) aan te zetten tot herstel, (tenzij anders en schriftelijk met elkaar afgesproken). Na deze periode kan er nog steeds gebruikt gemaakt worden van de adviezen. Dat ieder zich van harte welkom mag voelen, uiteraard wordt er dan een nieuw consult betaald.

7. Afspraken en consulten

Als de vragenlijst is ingeleverd met de indicatietesten, en er een Orthomoleculair indicatierapport is verstuurd via email, zijn er verschillende tijdstippen, verdeeld over 2 tot 5 weken, waarin 2 tot 4 consulten zijn inbegrepen. In het rapport staan vragen die vooraf het eerste consult beantwoord dienen te worden, zodat het onderzoek geen oponthoud heeft en het consult besteed wordt aan coaching en niet aan onderzoek, het is de bedoeling om onderzoek en de adviezen allemaal schriftelijk te doen.

8. Zijn er nog vragen, stel ze gerust. Er zijn geen domme vragen

Stel vragen gerust en kies het contact wat het beste past, daarvoor zijn we samen deze overeenkomst aangegaan, zodat er tijdelijk iemand is om mee te kijken en domme vragen zijn er niet, het is juist niet slim om ze niet te stellen, daar leren we allebei niets van. Bovendien kan ik veel leren uit vragen. Stuur altijd even een Whatsapp waar de vraag is verstuurd.

Albican houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn: Naam, adres, telefoon nummer, geboortedatum, geboorteplaats, email adres. De Privacy Policy voor Bezoekers geldt voor iedereen die de website www.albican.nl  bezoekt en of bezoekers vertrouwelijke documentatie opsturen.  Albican maakt daarbij gebruik van Google Drive en Google analytics. Lees hier het totale beleid van Albican en andere verzamelende gegevens

Huidverzorging lijn met Aloë Vera

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige huidverzorging, die helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven je een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en jonger aanvoelt en nog belangrijker, parfumvrij!
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatie
Milde reinigingslotion, zonder parfumReinigingslotion⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Voeten;
⤷ Benen;
⤷ Handen;
⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Firming serum, parfumvrijFirming serum⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Restoring crèmeHerstellende crème⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Het aloe bio-cellulose maskReinigend masker met Aloë Vera⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepel
Infinite Forever setDag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid:
⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze Aura
Aloe Body Wash• Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten.
Aloe Body LotionMeer informatie over de ingrediënten⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
Prijslijst
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
• Insectensteken;
• Stekende pijn bij brandnetel;
• Kleine brand en snijwondjes;
• Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomen
Propolis huid crèmeAloe Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraag
Forever Aloe Vera GelForever Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷Mond;
⤷ Als drank te gebruiken
TRI-PACK ALOE VERA GEL (3X 1 liter)
• 99,7% pure gel uit het binnenblad van de aloë Vera plant
• Zonder conserveermiddelen
• Suikervrij
• Glutenvrij
• Rijk aan vitamine C
• Kan het immuunsysteem versterken
Koop de Aloë Vera Gel