Algemene voorwaarden

Allereerst van harte welkom op Albican. Lees de algemene voorwaarden goed door, zodat jij jezelf goed voorbereid tijdens en na de begeleiding en adviezen. Ook wanneer je de site alleen leest en voedingsadviezen toepast is het zinvol de algemene voorwaarden te lezen. Raadpleeg punt 2. Heb je lichaam lief, zet veiligheid voorop! Albican is er speciaal voor mensen met gezondheidsklachten en doet onderzoek na gezondheidsklachten.

Voorwaarden

We doen samen ons uiterste best

Ik zal mijn uiterste best doen, als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, om je zo goed mogelijk te informeren en te begeleiden tijdens een consult en alle informatie te geven die ik als Therapeut in mijn praktijk bezit, zo maak ik gebruik van een abonnement Vademecum en ben ik aangesloten bij Bloedwaardentest als Praktijk Albican, je bent je ervan bewust, dat ik nooit alles kan weten, over de wereld zijn er duizenden aandoeningen en dat moet uitgezocht worden en daar heb ik jou bij nodig en tot waar mijn kennis reikt. Om een zo’n goed en betrouwbaar mogelijk advies te geven, heb ik informatie nodig, voor welke gezondheidsklacht je het advies, begeleiding, voedingssupplement of voeding wilt gaan gebruiken en of je ook medicatie van je arts of therapeut gebruikt. 

1. Een arts stelt een diagnose, een belangrijke sleutel in mijn advies

Daarbij kan een juiste diagnose van een arts een grote rol spelen om een probleemgebied te analyseren. Ben je bij een specialist onder behandeling, houd de specialist dan zorgvuldig op de hoogte van de verandering van voeding en of supplementen die je gebruikt. Tijdens het consult stuur ik “indien nodig” een voedingsdagboek en mogelijk ook een korte cursus timemanagement toe, die ik ga gebruiken om te kijken, waar eventueel aanpassingen in je voeding of levensstijl nodig is, deze neem je mee naar mijn praktijk of stuur je per e-mail of Facebook groep in, bij een online consult. Bij het uitblijven van deze rapporten, bemoeilijkt dit mijn onderzoek, om te voorkomen dat onjuiste adviezen gedeeld worden, staak ik dan mijn onderzoek, tot jij weer actief mee gaat doen. Ik kan mij voorstellen, dat je veel informatie hebt ontvangen en dat dit even moet landen, dit deel is jouw eigen verantwoording. Voeding rapport invullentijd noteren van beweging

Een indicatietest, kan als aanwijsbare aanduidingen gebruikt worden om feiten van een gezondheidsklacht in kaart te brengen. Een indicatietest is geen consult, het is om te kijken welk consult bij je zou passen of welk bloedonderzoek je mogelijk zou kunnen laten doen na aanleiding van de indicatie. Bij deze indicatie behoort een rondleiding van de gratis voedingsadviezen en telefonisch duurt deze maximaal 30 minuten. Vervolgens is er een mogelijkheid om een onderzoek te starten.

1. b Een voorbeeld dagboek en tijd schema

Het beste kan je een A5 gebruiken, een dagboek die handig is, om mee te nemen en past meestal in je tas. Je kunt het schema overschrijven of je rapport hier downloaden en uitprinten. Een tijdschema is wanneer je iets doet of er iets gebeurt of veranderd. Om klachten te kunnen herkennen heb je een rode draad nodig om te herkennen welk tijdstip iets gebeurd. Bekijk hier het tijdschema schrijf het tijdschema eenvoudig over.

2. Adviezen website, platforms, begeleidingen - Aankoop voedingsadviezen via Ideal

De adviezen op mijn website of die ik online zet op verschillende platforms, tijdens mijn begeleidingen voorstel, zijn afkomstig van de schrijver van Albican, hetzij uit studie, hetzij uit ervaringen vanaf 2012 verkregen, in persoon zijnde Alie Vos-Doller, Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige ben ik geen arts, ook al weet ik heel veel. Elk advies wordt zorgvuldig gecontroleerd, maar toch kunnen ze deskundig medisch advies niet vervangen, hierin dien je een eigen verantwoordelijkheid te nemen en goed te blijven luisteren naar je lichaam en indien nodig direct een arts te bezoeken. 

De online voedingsadviezen zijn standaard adviezen en voor particulieren bedoeld ( zonder onderzoek) iedereen heeft andere klachten ten aanzien van zijn of haar gezondheid. Een voedingsadvies op maat is zeer persoonlijk, daarvoor is eerst onderzoek nodig, zodat het advies over voeding of suppletie, gericht ingezet kan worden. Zet   lichaam in als dokter, weet waar ons voedsel vandaan komt.

KokenKoken
GezondheidGezondheid

Gebruik je medicatie of voedingssupplementen? Overleg dan eerst met je arts of specialist voordat je voedingssupplementen gaat gebruiken. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor, om deze gegevens met je behandelend arts te bespreken en zal dit ook in elk onderzoek aangeven en kunt mij in geen geval aansprakelijk stellen als er een conflict ontstaat tussen de voedingssupplementen, voeding en je medicatie. De algemene voorwaarden heb je gelezen onderaan je factuur en in je eerste e-mail contact vindt je standaard bij elke mail de algemene voorwaarden. 

3. a Akkoord met de algemene voorwaarden

Je gaat automatisch akkoord met de de algemene voorwaarden, wanneer je een consult betaald of de anamnese met indicatietesten hebt ingevuld. Gebruik niet zomaar een voedingssupplement en kijk goed op de ingrediëntenlijst, voordat je niet alleen je vitamine D (als voorbeeld) aanvult, maar ook stoffen binnen kan krijgen, die je niet nodig hebt, of juist je lichaam uit balans kunnen brengen, omdat het geen gebalanceerd supplement is, met alle gevolgen van dien. Voeding is op elkaar afgesteld, daar zitten alle stoffen in die elkaar helpen. Hier moet je rekening mee houden als je een supplement wilt gaan gebruiken. 

4. Opbouwen en afbouwen suppletie en voeding

Zorg altijd dat je rustig begint met voedingssupplementen en het veranderen van je voedingspatroon, wat je normaal niet gebruikt, moet je lichaam mogelijk aan wennen. Bijvoorbeeld, staat er 3 x daags op de verpakking, begin dan met 1 x daags of haal de capsule uit elkaar voor een lagere dosering, dit kan alleen bij doseerbare capsules (op mijn advies) om deze via de slijmvliezen van je mond op te laten nemen of met heel kleine hoeveelheden vertrouwd te raken aan het supplement en je lichaam ook deze tijd te geven, (mocht de capsule hier geschikt voor zijn) (vraag erna, als je het niet zeker weet). 

4. a Verantwoording voor jouw eigen lijf, luister dus goed wat je lichaam jou verteld

Het kan ook zijn dat het voldoende is, want geen één lichaam is hetzelfde. Luister goed naar wat je lichaam je verteld. Ook kun je mij om raad vragen, ik ben er voor je in de Whatsapp, op Messenger, in mijn praktijk of per telefoon (gebruik de telefoon alleen bij nood, of bewaar de vraag tot onze volgende afspraak of plaats je vraag in de daarvoor bestemde afgesproken ruimten), dat is mijn vak als Orthomoleculair Therapeut en voedingsdeskundige. Alleen moet jij je eigen wel bewust zijn, dat het jouw verantwoording is, wat je in jouw lijf stopt.  

4. b Aansprakelijkheid

Voedingssupplementen of voeding die je gaat gebruiken op mijn advies, kun je mij nooit aansprakelijk voor stellen bij gebruik of foutief gebruik. Wel kan ik je adviseren, trek op tijd aan de bel, als je bijwerkingen krijgt volg de instructies op, die je in de begeleiding krijgt aangereikt, overleg altijd met jouw behandelend arts, Betrek de arts bij het suppleren van supplementen of voeding, mocht je ooit klachten krijgen, wat niet vaak gebeurd, maar wat wel heel belangrijk is om in acht te houden, dan kun je meteen overleggen met de arts. De arts kan je in de praktijk ontvangen en een onderzoek doen of eventueel doorsturen naar het ziekenhuis. 

5. Hoe lang gebruik je voedingssupplementen

Wanneer ik een datum met je afspreek om te gaan wisselen van voedingssupplementen, met welke reden dan ook, noteer het in je agenda, want ik kan dit niet voor je bijhouden, ook hier heb je een eigen verantwoording en kan je mij nooit aansprakelijk stellen, als je bijvoorbeeld een afhankelijkheid of luie stofwisseling op gaat bouwen (immers jij geeft het lichaam iets, het lichaam hoeft nu zelf niets uit voeding te halen), laat dit van tijdelijke duur zijn om het lichaam te ondersteunen of wissel met een andere samenstelling. 

EreadersEreaders

5. a Voorkom een afhankelijkheidstoestand van voedingssupplementen

Sommigen Voedingssuppletie, zoals middelen voor angst, multi vitaminen, slapen enz, moet je na 3 maanden even vervangen door een ander supplement, ten eerste kan het zijn werking verliezen en ten tweede zo voorkom je een afhankelijkheidstoestand als het bijvoorbeeld angst remt. Naar een paar weken kan je dan gewoon weer starten met het supplement en doet het zijn werking weer. Neem indien nodig, contact op met je arts, als je iets niet vertrouwd. Uiteindelijk is het ‘t beste om bijvoorbeeld 4 weken te gebruiken, als voorgeschreven en daarna alleen te nemen als er sprake is van noodzaak. Je levensstijl aanpassen indien mogelijk, geven vaak de mooiste resultaten en met een beetje hulp en inzicht, kun je het wellicht na een poosje, weer helemaal zelf, met alle kennis, die je nu weet.

6. Het afbreken van een consult

Na een gratis kennismakingsgesprek, heb je ervoor gekozen om een consult bij mij te nemen, opgebouwd uit een onderzoek en een advies gedeelte en drie consulten online of in mijn praktijk, raadpleeg voor die kosten mijn prijslijst. Het staat jou ten alle tijden vrij, het consult af te breken of onze afspraak te annuleren, echter krijg je dan geen geld terug en komt een geannuleerd consult te vervallen. Het consult duurt maximaal 5 weken, het is gebleken dat dit een zeer ruime tijd is en binnen dit termijn moeten deze consulten plaats vinden, tenzij anders schriftelijk met elkaar afgesproken. Na deze periode kun nog steeds gebruik maken van mijn adviezen, voel je van harte welkom, je betaald dan wel een nieuw consult.

7. Facturen die je van mij ontvangt, dienen vooraf het onderzoek betaald te zijn.

Na een gratis kennismakingsgesprek, heb je ervoor gekozen om een consult bij mij te nemen, opgebouwd uit een onderzoek en een advies gedeelte en drie consulten online of in mijn praktijk, raadpleeg voor die kosten mijn prijslijst. Het staat jou ten alle tijden vrij, het consult af te breken of onze afspraak te annuleren, echter krijg je dan geen geld terug en komt een geannuleerd consult te vervallen. Het consult duurt maximaal 5 weken, het is gebleken dat dit een zeer ruime tijd is en binnen dit termijn moeten deze consulten plaats vinden, tenzij anders schriftelijk met elkaar afgesproken. Na deze periode kun nog steeds gebruik maken van mijn adviezen, voel je van harte welkom, je betaald dan wel een nieuw consult.
7. a Afspraken en consulten

Na het onderzoek, de vragenlijst is ingeleverd met de indicatietesten, er een Orthomoleculair indicatierapport door mij is verstuurd via jouw email, zijn er 3 tijdstippen waarin 3 consulten zijn inbegrepen, deze consulten dienen in een tijdsbestek van vijf werkweken gepland te worden. Afspraken die niet 24 uur voor onze afspraak afgezegd worden, komen te vervallen.

8. Heb je nog vragen, stel ze gerust. Er zijn geen domme vragen

Stel je vragen gerust aan mij, ik ben er voor je, domme vragen zijn er niet. Bovendien kan ik veel leren uit vragen. Ga naar de contact pagina en kies de vorm van contact die je graag wenst. 

Albican houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn: Naam, adres, telefoon nummer, geboortedatum, geboorteplaats, email adres. De Privacy Policy voor Bezoekers geldt voor iedereen die de website www.albican.nl  bezoekt en of bezoekers vertrouwelijke documentatie opsturen.  Albican maakt daarbij gebruik van Google Drive en Google analytics. Lees hier het totale beleid van Albican en andere verzamelende gegevens

Rest mij nog, ons een leerzame tijd te wensen, want samen zijn we sterk!