Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden ze zijn er om ons samen te beschermen, lees het allemaal even goed door. Een goede voorbereiding is het halve werk en komt ten goede tijdens en na de begeleiding en adviezen. Als de site alleen gelezen wordt en voedingsadviezen worden toegepast in het dagelijkse leven, is het ook zinvol de informatie goed door te lezen. Heb het lichaam lief, zet veiligheid voorop, het lijf moet ons een leven lang dragen! Albican is er voor opsporing disbalans tussen verschillende organen en hormonen. Onderzoek wordt gedaan door een anamnese, indicatietesten en advisering bij bloed analyse.

Voorwaarden, Overeenkomst, voedingsadviezen, voedingssupplementen, begeleiding, analyse, bloedonderzoek, bijwerkingen, allergieën, weerstand, afspraak, consult, supplementen, aansprakelijkheid, medicijnen, akkoord, factuur, ingrediëntenlijst, verantwoordelijkheid, opbouwen, afbouwen, Verantwoording, afhankelijkheidstoestand, afspraken,

We doen samen ons uiterste best

Voor coaching van voeding, de reis door het bloedvaten, lymfebanen en situaties, die rondom de aura gebeuren. Is het belang, om een ieder zo goed mogelijk te informeren en te begeleiden tijdens een consult of indicatiestelling. Het kan van grote waarde zijn om de kennis, van eigen lichaam te verzamelen in een dagboek. Er zijn diverse kanalen om probleemgebieden te ontrafelen, zoals de ervaring van de praktijk vanaf 2012. 

Alleen een arts kan in een buik kijken, gebruik info uit het orthomoleculair therapeutisch rapport

Diverse collega therapeuten en adviseurs op het gebied van voedingsstoffen, ondersteunen Albican. Samen zijn we sterk, dat is het motto! Alleen een arts kan in iemands lijf kijken, daarom kan een diagnose belangrijk zijn. We kunnen hier samen een plan voor maken en met een analyse en een anamnese vooronderzoek doen. In een Orthomoleculair therapeutisch rapport, is precies te zien welke gebieden aandacht nodig hebben.

Samen maakt ons sterk!

Het goed om bewust te zijn dat niemand nooit alles kan weten, maar dat samen sterk maakt. Zo kunnen de gezamenlijke nasporingen, inzichten geven aan een arts. Precies hetzelfde is ook de omgekeerde situatie, we moeten overleggen met de beoefenaar van de geneeskunst en werken samen aan een een overzichtelijke rapportage. Het lichaam is heel complex, het is belangrijk om verbanden te leren zien.

Over de wereld zijn er duizenden aandoeningen en dat moet uitgezocht worden

Er is veel ervaring voor nodig om duizenden gezondheidsklachten als fibromyalgie, chronische ziekte, hormonale disbalansen, burn-out, falende sportprestaties en stofwisselingsproblematiek op te sporen. Tot daar waar kennis reikt en om zo goed en betrouwbaar mogelijk advies te geven, is informatie nodig uit onderzoek. Het is van belang om te weten, voor welke gezondheidsklacht een voedingssupplement of voeding ingezet kan worden. Zo is alle inlichtingen over medicatie gebruik nuttig, om rekening te houden bij het voorschrijven van suppletie. 

Alle gegevens worden verzameld in een orthomoleculair indicatie rapport

Deze gegevens zijn nodig om er een orthomoleculair indicatie rapport van te maken. De rapportage bevat informatie over ziekte of kwaal als een neurotransmittersprofiel, doorlaatbaarheid van de darm, welke medicatie gebruikt wordt en waarvoor. Bloedonderzoek resultaten, voedingsanalyse pre-diabetes, informatie werking tussen rode en witte bloedlichaampjes en onbalans tussen hormonen

1. Een arts stelt een diagnose, een belangrijke sleutel in mijn advies

Daarbij kan een juiste diagnose van een arts een grote rol spelen om een probleemgebied te analyseren. Vind er een bezoek bij een specialist plaats of is er een behandeling, houd de specialist dan zorgvuldig op de hoogte van de verandering van voedingsstoffen die gebruikt worden. Tijdens het consult word er  standaard een voedingsdagboek en een korte cursus timemanagement met het onderzoek en de analyse mee gestuurd, die gebruikt worden om te kijken, waar eventueel aanpassingen in voeding of levensstijl nodig zijn. 

1.a. Voedingsrapporten inleveren of wachten tot onze eerste consult

Per e-mail, worden 2 rapporten vooraf het eerste consult ingeleverd. Bij het uitblijven van deze rapporten, bemoeilijkt dit het onderzoek en valt er ook niets te adviseren, het enige is dan dat gewacht wordt tot het moment van het consult, waar we zo goed als mogelijk de voeding samen in het leerboek gaan schrijven en een plan maken, hoe we die behoefte aan stoffen kunnen activeren in het reptielenbrein.

Een indicatietest, kan als aanwijsbare aanduidingen gebruikt worden om feiten van een gezondheidsklacht in kaart te brengen. Losse indicatietesten zijn geen consulten, het is om te kijken welk onderzoek het beste past of welk bloedonderzoek er mogelijk zou kunnen laten doen na aanleiding van de indicatie. Bij deze aanwijzingen behoort een rondleiding van de gratis voedingsadviezen op verschillende forums en telefonisch duurt het gesprek maximaal 30 minuten. Vervolgens is er een mogelijkheid om een onderzoek te starten.

1. b Een voorbeeld dagboek en tijd schema

Het beste is om een A5 schrift te gebruiken, een dagboek die handig is, om mee te nemen en past meestal in een tas. Het schema is over te schrijven of te downloaden en uit te printen. Een tijdschema is wanneer we iets doet of er iets gebeurt of veranderd. Om klachten te kunnen herkennen hebben we een rode draad nodig om te herkennen welk tijdstip iets gebeurd. Bekijk het tijdschema schrijf de tijdsplanning eenvoudig over. Voordat we beginnen om de tijd te beheren, is het ‘t beste om te leren, hoe laat de “gebeurtenissen” gebeuren in het leven.

2. Adviezen website, platforms, begeleidingen - Aankoop voedingsadviezen via Ideal

De voedingsadviezen op de website of die online gratis te zien zijn op verschillende platforms en of tijdens begeleidingen voorgesteld worden, zijn afkomstig van de schrijver van Albican, hetzij uit studie of ervaringen vanaf 2012 verkregen, in persoon zijnde Alie Vos-Doller, Als Orthomoleculair Therapeut , voedingsdeskundige. levenscoach, c.q. spiritueel begeleider en chakra en aura geneeskundige werkzaam en werkt niet als arts, ook al weet ik heel veel, complexe aandoeningen zijn niet zomaar op te lossen, daar is een deskundige voor nodig, wel is een combinatie mogelijk. 

2.a. De rode draad in een dagboek vastgelegd, geeft de mooie resultaten

Een rode draad ontstaat in een bijgehouden dagboek en wordt timemanagement ingezet om in de toekomst opnieuw de draad weer op te pakken. Een speurtocht door eigen leven, kan inzichten geven. Dat doet een ieder op eigen manier. Het maakt niet uit hoe we bij onze missie komen. Of sport een hobby is, wellicht op reis naar buiten met de totemdieren of het pad met de Aartsengelen volgen. Als hoog gevoeligheid onze kracht ontneemt en wanneer we op de dag juist Nee hadden moeten zeggen. De spirituele reis vertelt ons elke dag, wat we beleefd hebben, hoe we het hebben ervaren en wat we kunnen veranderen.

2. b. Elk advies wordt zorgvuldig gecontroleerd, maar toch kunnen ze deskundig medisch advies niet vervangen

Hierin dient een ieder zijn een eigen verantwoordelijkheid te nemen en goed te blijven luisteren naar het lichaam. Indien nodig direct een arts te bezoeken. Houdt een specialist en apotheker op de hoogte wat er aan voedingssupplementen , plastabletten, maagzuurremmers genomen wordt. Bedenk het is beter te voorkomen, dan wanneer we naast alle gezondheidsklachten, bijwerkingen ook nog herstelt moet worden. Ook zouden we er van bewust moeten zijn, dat als we verhuizen dat oude diagnoses vaak niet ingezien worden, niet omdat men dat niet wil, er is vaak geen tijd.

Bijwerkingen van een nieuw voedingspatroon, lees meer...
Het kan gebeuren, meestal niet, toch wil ik je dit meegeven, houd je lichaam goed in de gaten, en pas je eetpatroon langzaamaan, je weet nu wat je kunt doen Wanneer iemand gezonder gaat eten (dit ook wel het ontgiften van je lichaam noemt), begint het lichaam opgehoopte afvalstoffen ‘eruit te gooien’. Dit zal met name het geval zijn wanneer iemand gedurende lange tijd ongezond heeft geleefd of het lichaam heel ziek is door allerlei invloeden van buitenaf. Deze ‘opruimacties’ kunnen gepaard gaan met ontgiftingsreacties. Kennis van deze reacties en de bijbehorende verschijnselen kan helpen om op een goede manier door zo’n reiniging te gaan. De verschijnselen kunnen zijn… Voorbeelden van ontgiftingssymptomen Een gevoel van zwakte, (slepende) moeheid, duizeligheid, hoofd- of spierpijn, gewrichtsklachten, slechte adem, dikke tong, metaal-smaak in mond, droge mond, dorst, gebrek aan eetlust, grieperig gevoel, koorts, misselijkheid, braken, slijm opgeven, loopneus, huiduitslag, jeuk, zweetlucht, nachtzweten, sterk ruikende urine, overmatige gasvorming, diarree, obstipatie, verkleurde ontlasting, slaapstoornissen, onrustig slapen, dromen, wisselende stemmingen, irritatie, nervositeit, neerslachtigheid of het terugkeren van ‘oude’ onderdrukte symptomen (van eerdere ziekten). In een later stadium wisselen deze klachten zich af en worden deze klachten steeds kortere perioden. Deze verschijnselen kunnen ook de uitdrukking zijn van een ziekte. Blijf daarom alert en neem bij twijfel contact op met je huisarts/ behandelend specialist. Pas eventueel voorgeschreven suppletie en voedingsadviezen aan, gebruik minder, bijvoorbeeld 1/8 (als het een deelcapsule is. Bouw daarna langzaam weer op en laat een adviseur je helpen in dit stadium. Op zich zijn ontgiftingsverschijnselen een gunstig teken. Het vertelt je dat je lichaam orde op zaken stelt en daar kun je blij mee zijn (ook al voelt het misschien niet comfortabel). Neem wanneer de verschijnselen meer dan 1-2 weken aanhouden contact op met je huisarts. Belangrijke maatregelen tijdens ontgifting • Drink 1-2 liter warm water per dag (drink altijd een glas lauw water, het liefst met een verse geperste halve citroen voordat je gaat eten), ook bij tussendoortjes). Maak er een gewoonte van. • Drink een glas (versgeperste) groentesap voor elke maaltijd (ter vervanging van water. • Doe aan lichaamsbeweging, dit kan in korte tijd moeheid en gevoelens van neerslachtigheid doen verdwijnen • Rust wanneer je daar behoefte aan hebt en jaag jezelf niet op Aanvullende tips • Ga tussen 13.00 en 15.00 uur een half uurtje liggen met een warme kruik op je lever (rechtsboven op je buik) Als dit mogelijk is, trek je anders even terug op je werk, overleg dit met je werkgever, dat dit van tijdelijke aard is. • Spoel elke ochtend na het eten 5 minuten je mond met een eetlepel kokosolie (de olie trekt afvalstoffen uit je lichaam), slik de olie na het spoelen niet door, maar spuug deze uit • Wisselbaden geven een krachtige impuls aan de afweerreacties van het lichaam (douche daartoe afwisselend lang heet en kort koud en eindig met koud) • Neem 1-2 keer per week een (voet)bad met natriumbicarbonaat/bitterzout (dit trekt zuren uit het lichaam) • Ga naar de sauna (bij kanker niet in de eerste week na chemotherapie en blijf in overleg met de arts!) • Doe dagelijks visualisatie-, ademhalings- of ontspanningsoefeningen die je fijn vindt • Binnen 1-2 weken ga je je beter voelen. Je merkt dat op doordat je meer energie krijgt, beter slaapt en/of emotioneel stabieler wordt. ’

2. b. Tijdens een afspraak kan het zijn dat de coach ziek wordt en de afspraak gewijzigd gaat worden

We leven momenteel met veel allergieën, veel besmettingen van griep, corona en verkoudheden, net zo goed als iemand die begeleiding krijgt, kan de begeleider ook onwel worden. Mocht het in het geval van ziek worden niet een praktijk consult kunnen zijn, wordt dit in eerste instantie aangeboden als een video consult, dit om elkaar en de mensen om ons heen onmiddellijk te beschermen. Mocht het zo zijn dat ziekte een volledige rust periode nodig heeft van beide partijen, dan moet de afspraak worden afgezegd en een nieuw tijdstip gepland. 

Iemand met een zwakke weerstand is heel gevoelig voor bacteriën

Wees verstandig bij één van de genoemde virussen, er wordt gecontroleerd bij de deur en het kan zijn, dat we dan de conclusie moeten trekken, dat dit op het moment niet gaat, mede omdat in de praktijk ook mensen komen met luchtwegklachten of een auto-immuunziekte, we staan er misschien niet dagelijks bij stil, maar iemand met een zwakke weerstand is veel vatbaarder voor ziekteverwekkende bacteriën.

2. c. Kom tijdens onze afspraak in de praktijk alleen

In de praktijk is plaats voor 2 personen, wanneer er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt dat man, vrouw, kind of buurvrouw mee moet reizen, moet dit van te voren besproken worden en kunnen we kijken naar een passende oplossing, wellicht kan er een wandeling worden gemaakt in de bosrijke omgeving bij het theehuis “de Visdonk“” of een kopje koffie drinken in nabij gelegen winkelcentrum de Roselaar.

De online voedingsadviezen zijn standaard adviezen en voor particulieren bedoeld ( zonder onderzoek) iedereen heeft andere klachten ten aanzien van zijn of haar gezondheid. Een voedingsadvies op maat is zeer persoonlijk, daarvoor is eerst onderzoek nodig, zodat het advies over voeding of suppletie, gericht ingezet kan worden. Zet het lichaam in als dokter, weet waar ons voedsel vandaan komt.

KokenKoken

Wordt er medicatie gebruikt? Overleg dan eerst met een arts of specialist voordat er voeding of voedingssupplementen gebruikt gaan worden. Hierbij is een ieder persoonlijke verantwoordelijk om deze gegevens met de behandelend arts te bespreken en wordt dit ook in elk onderzoek aangeven en kunt Albican in geen geval aansprakelijk stellen, als er een conflict ontstaat tussen de supplementen, voeding en medicatie. De algemene voorwaarden zijn gelezen en staan onderaan de factuur en in het eerste e-mail contact vindt iedereen standaard bij elke mail de standaardvoorwaarden.

3. b Akkoord met de algemene voorwaarden en de factuur

Als een onderzoek of een consult aangekocht wordt, gaat men automatisch akkoord met de de algemene voorwaarden. Condities  zijn er om elkaar te beschermen, zo zal er in de praktijk nooit aangedrongen worden om een raadpleging te kopen. Daar tegenover staat dan wel, als men tijd geserveerd heeft en er werkzaamheden zijn verricht om alle documentatie te versturen en factuur in orde te maken om een consultering op te starten, bij het annuleren € 35.00 euro in rekening wordt gebracht.

3. c. Gebruik niet zomaar een voedingssupplement en kijk goed op de ingrediëntenlijst

Voeding is op elkaar afgesteld, daar zitten alle stoffen in die elkaar helpen, om dit stukje voedsel te verteren en bruikbaar te maken voor de stofwisseling, als we verstandig consumeren, is er een juiste balans. Hier is rekening mee te houden als een een voedingssupplement ingezet gaat worden. Stoffen doen iets met ons lichaam, het kan een evenwicht herstellen maar ook ontregelen. Etenswaren en voedingstoffen, ze kunnen iets met onze gedachten doen of ze kunnen de gehele ademhaling ontregelen, kunnen histamine aanwakkeren, waardoor er een hormonaal onbalans komt tussen rust en een actieve levenshouding.

4. Opbouwen en afbouwen suppletie en voeding

Zorg altijd dat er rustig gestart wordt met voedingssupplementen en het veranderen van het voedingspatroon, wat er normaal niet geconsumeerd wordt, moet het lichaam mogelijk aan wennen. Bijvoorbeeld, staat er 3 x daags op de verpakking, begin dan met 1 x daags of haal de capsule uit elkaar voor een lagere dosering, dit kan alleen bij doseerbare capsules om deze via de slijmvliezen van de mond op te laten nemen of met heel kleine hoeveelheden vertrouwd te raken aan het supplement en het lichaam en het brein ook deze tijd te geven, vaak werken stoffen heel anders bij sensitieve mensen.

4. a Verantwoording voor eigen lichaam, luister dus goed wat het lichaam verteld

Het kan zijn dat een klein deel van voedingstoffen al voldoende is, want geen één lichaam is hetzelfde. Luister goed naar wat het lichaam verteld, of vraag om raad via Whatsapp, op Messenger, in mijn praktijk of per mobiel (gebruik de telefoon alleen bij nood, of bewaar de vraag tot onze volgende afspraak of plaats de vraag in de daarvoor bestemde afgesproken ruimten), dat is mijn vak als Orthomoleculair Therapeut en voedingsdeskundige

4. b Aansprakelijkheid

Voedingssupplementen of voeding die gebruikt gaat worden op advies van Albican. De praktijk kan nooit aansprakelijk gesteld worden bij gebruik of foutief gebruik. Wel kan geadviseerd worden over allerlei stoffen in voeding of suppletie, trek op tijd aan de bel, als er bijwerkingen verschijnen. Volg dan de instructies op, die tijdens de begeleiding worden aangereikt en blijf in overleg met behandelend arts. Betrek de genezer bij het suppleren van supplementen of voedingstoffen, mochten er ooit klachten ontstaan. 

Houd alle zorgverleners op de hoogte

Ongewenste effecten gebeuren maar zelfden, maar wel heel belangrijk om in acht te houden, houdt om die reden zorgverleners op de hoogte. Zodat een beoefenaar van de geneeskunst in verzamelde gegevens een correct beeld krijgt. De medicijnmeester kan iemand in de praktijk onderzoeken of eventueel een verwijsbrief maken en voor het doorsturen naar het ziekenhuis. 

5. Hoe lang worden voedingssupplementen gebruikt

Wanneer ik een datum met je afspreek om te gaan wisselen van voedingssupplementen, met welke reden dan ook, noteer het in je agenda, want ik kan dit niet voor je bijhouden, ook hier heb je een eigen verantwoording en kan je mij nooit aansprakelijk stellen, als je bijvoorbeeld een afhankelijkheid of luie stofwisseling op gaat bouwen (immers jij geeft het lichaam iets, het lichaam hoeft nu zelf niets uit voeding te halen), laat dit van tijdelijke duur zijn om het lichaam te ondersteunen of wissel met een andere samenstelling. 

5. a Voorkom een afhankelijkheidstoestand van voedingssupplementen

Sommigen Voedingssuppletie, zoals middelen voor angst, multi vitaminen, slapen enz, moet je na 3 maanden even vervangen door een ander supplement, ten eerste kan het zijn werking verliezen en ten tweede zo voorkom je een afhankelijkheidstoestand als het bijvoorbeeld angst remt. Naar een paar weken kan je dan gewoon weer starten met het supplement en doet het zijn werking weer. Neem indien nodig, contact op met je arts, als je iets niet vertrouwd. Uiteindelijk is het ‘t beste om bijvoorbeeld 4 weken te gebruiken, als voorgeschreven en daarna alleen te nemen als er sprake is van noodzaak. 

6. Het afbreken van een consult en het vooraf betalen van facturen

Na een gratis kennismakingsgesprek, is er vrijwillig voor gekozen om een onderzoek of indicatie te starten, met het advies wat daar bij hoort. Doorgaans zijn dit drie consulten in de praktijk of via videobellen. Raadpleeg voor die kosten de prijslijst. Facturen dienen altijd vooraf het onderzoek betaald te worden. Het staat ieder ten alle tijden vrij, het consult af te breken of onze afspraak te annuleren (raadpleeg ook punt 3). Echter is er geen geld teruggave en komt een geannuleerd consult te vervallen, (mist in goed overleg anders besproken, zoals bij ziekte of andere niet voorzienbare omstandigheden).

6.a.De periode van het onderzoek en de consulten

Een indicatiestelling met begeleiding en de bijbehorende consulten duren maximaal 2 tot 5 weken. Gebleken is uit ervaring, dat dit een zeer ruime en ontspannen tijd is, om oplossingen te zoeken en aanpassingen in levensstijl aan te brengen om gezondheidsklacht(en) aan te zetten tot herstel. Tenzij anders en schriftelijk met elkaar overeengekomen. Na deze periode kan er nog steeds gebruikt gemaakt worden van de adviezen. Dat ieder zich van harte welkom mag voelen, uiteraard wordt er dan een nieuw consult betaald.

6.b. Wanneer door ziekte de afspraak geannuleerd wordt

Als de afspraak door ziekte of onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan, is dat geen probleem. Stel Albican even op de hoogte via een Whatsapp bericht, neem contact op, zodra er weer sprake van herstel is. Redelijkerwijze houden we dan een slag om de arm van een maand en dan maakt u via contact zelf een afspraak. Mocht het langer duren dan deze periode, breng de praktijk op tijd op de hoogte, anders komt uw consult te vervallen. Dat betekend concreet, dat er een nieuw adviesgesprek moet worden aangevraagd met een opnieuw een betaling voor de raadpleging.

7. Afspraken en consulten

Als de vragenlijst is ingeleverd met de indicatietesten, en er een Orthomoleculair indicatierapport is verstuurd via email. Zijn er verschillende tijdstippen, verdeeld over 2 tot 5 weken, waarin 2 tot 4 consulten zijn inbegrepen. In het rapport staan vragen die vooraf het eerste consult beantwoord dienen te worden, zodat het onderzoek geen oponthoud heeft. De consulten kunnen dan besteed worden aan coaching en niet aan onderzoek, zodat we maximaal kunnen profiteren van de leermomenten. Het is de bedoeling om onderzoeken en de adviezen allemaal schriftelijk te doen en de uitvoering in de praktijk, bijgehouden in een dagboek.

8. Zijn er nog vragen, stel ze gerust. Er zijn geen domme vragen

Stel vragen gerust en kies het contact wat het beste past, daarvoor zijn we samen deze overeenkomst aangegaan, zodat er tijdelijk iemand is om mee te kijken en domme vragen zijn er niet, het is juist niet slim om ze niet te stellen, daar leren we allebei niets van. Bovendien kan ik veel leren uit vragen. Stuur altijd even een Whatsapp waar de vraag is verstuurd.

Albican houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn: Naam, adres, telefoon nummer, geboortedatum, geboorteplaats, email adres. De Privacy Policy voor Bezoekers geldt voor iedereen die de website www.albican.nl  bezoekt en of bezoekers vertrouwelijke documentatie opsturen.  Albican maakt daarbij gebruik van Google Drive en Google analytics. Lees hier het totale beleid van Albican en andere verzamelende gegevens