Hersenen en een balans tussen de neurotransmitters

De hersenen zijn betrokken bij herinneringen, emoties, eetlust en geborgenheid en via een soort van telefoonkabel verbonden met onze darmen. De zwervende zenuw vervoert met ijzer en zuurstof belangrijke neurotransmitters voor energie, slaap en een gelukkig gevoel. De druk van het bloed in de stuitchakra mag niet verstoord worden door allergische reacties, zoals histamine, gluten of lactose-intolerantie. De spijsverteringsklachten kunnen angstige gedachten geven, wat kan leiden tot een burn-out.

Hersenen, Reptielenbrein, dopamine, serotonine, migraine, noradrenaline, slapen, vluchten, vechten, neocortex, limbisch systeem, neurotransmitters, eetlust, honger, hippocampus, amygdala, hypothalamus, telefooncentrale, darmen, hoofd, zout, zoet, vet, koolhydraten, maagzuur, schimmelinfectie, immuunsysteem, spanningshoofdpijn, stress, bloedvaten, lymfebanen, slaapstofje, hoog gevoeligheid , gevoeligheid, angst, verdriet, rouw, boos, trauma, koffie, emoties, frontaalkwab, voorhoofdkwab, resetten, aartsengelen, totemdieren, bang, blij, ademhaling, paniekaanval, paniek, kaken, spierspanning, ontspanning, buiten, ademhalen, zuurstof, neurotransmissie, projectie, spiegelen, narcisme, ADHD, loslaten, hersenen, eiwitten, aminozuren, vertering, glucose, Adrenaline, noradrenaline, hormonen, zenuwbanen, schildklier, obstipatie, oedeem, vocht, histamine, cholesterol, gal falen, beweging, spiermassa, maagzuurremmers, afvalstoffen, ontlasting, nieren, lever, hypofyse, bijnieren, meesterklier, slijmvliezen, hoofdpijn

Slechte opname van aminozuren in de darmen door te weinig maagzuur

Er zijn sterke aanwijzingen dat darmproblemen als PDS kunnen leiden tot verminderde opname van aminozuren, door verminderde trek in voeding. Maaltijden overslaan, kan leiden tot te weinig maagzuur, het zuur schakelt, schadelijke bacteriën uit. Bij een tekort aan verteringssappen, krijgt het maagdarmstelsel geen prikkel om een beschermend slijmvlies aan te leggen.

Door de verscheidenheid aan klachten, wordt er niet meteen gedacht aan hypoglykemie, enorme negatieve ladingen van projectie. Een traumatische ervaring als een overleiden of gemis van een partner kan de aanleiding zijn tot de verandering van de keuze van voedsel. Soms heeft men geen honger meer, omdat iemand zich geen raad weet de vreemde klachten rondom de spijsvertering. De gevolgen zijn een depressie en een haperend zenuwstelsel, met een tekort aan neurotransmitters.

Als boodschappersstofjes uitvallen en er migraine ontstaat, gaat het alarm af in ons hoofd

De boodschappersstofjes worden aangestuurd door o.a. de hypofyse, hippocampus, amygdala en hypothalamus, het controle systeem houdt noradrenalineserotonine en dopamine nauw in de gaten. Migraine aanvallen kunnen wijzen op stoornissen tussen signaalstoffen, die van cel tot cel informatie doorsturen via het bloedvatenstelsel. Wanneer er onderbrekingen zijn in de vertering, kan de rode chakra door bijvoorbeeld bloedarmoede of endometriose uit balans raken.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Het reptielenbrein regelt alles automatisch, alleen behoeven wij "verstandig", te reageren

Het reptielenbrein regelt automatisch onze ademhaling, bloedsomloop, hartslag, houdt de temperatuur in de gaten en weet instinctief hoe te overleven. Het slangenbrein bepaald bijvoorbeeld welke koolhydraten we moeten kiezen of hoe we ons voort moeten planten. De aura scant en omgevingsfactoren of er mogelijk gevaar dreigt en zet het menselijk brein op scherp en heeft alles in de gaten. De gedachten verbonden met het zenuwstelsel controleert en onthoudt verschillende situaties.

Een valse beloning voor slechte keuzes

Als het brein zoet, zout en vet gegeven wordt, dan geeft het hoofd een beloning. Het geluksgevoel, verhoogd het endorfine niveau en is verantwoordelijk voor ons gedrag, het zoeken van plezier en het vermijden van pijn. Bij overbelasting kan dit reptielenbrein allemaal keuzes maken, die op dit moment niet gezond voor ons zijn om het geluk maar vast te houden. Een slechtwerkend endorfinesysteem, kan ervaren worden door meer trek in suiker, zouthoudende producten, ongezonde vette happen. 

De verslaving komt omdat deze producten een verdovende werking hebben

De morfineachtige stof heeft een verdovende werking, de peptiden worden niet door het lichaam zelf aanmaakt. De pijnstillers worden in melkeiwit, soja, spinazie en gluten gevonden. Endorfine zorgt ervoor dat er dopamine en insuline vrij gegeven wordt en is het snelst werkende anti-stresshormoon. Een slecht werkende endorfinesysteem kan dan ook zorgen voor een doorgaans ongelukkig gevoel.

Als door veel koolhydraten en suiker ons reptielenbrein van voedsel veranderd

Denk maar eens hoe gek we zijn op bewerkte koolhydraten, dat we daardoor juist meer honger van krijgen. De behoefte aan voedsel in het brein veranderd, dit komt door de verandering van de bacteriestammen, genaamd candida albicans. Zodra de Candidiasis van vorm verandert en zich ontwikkelt tot een schimmel en zijn dol op zoete etenswaren.

Het slimme brein weet altijd een oplossing, ook als is het niet gezond

Als de gist een ziekteverwekker wordt en het immuunsysteem en ondermijnt zeurt om suikers en bewerkte koolhydraten. De candida leeft op een bedje van kleefstoffen en zo krijgt candidose de kans een gezond lichaam, ziek te maken. De symptomen verdwijnen snel na het eten van een snack en zo leert het brein om te overleven in een noodtoestand.

Het limbisch systeem

De grote hersenen en de hersenstam zijn door een groot aantal zenuwcellen (neuronen) en zenuwbanen met elkaar verbonden. Samen vormen ze een communicatiesysteem voor emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen. Het limbisch-systeem controleert samen met neurotransmitters de emoties. Er zijn drie soorten overdracht van signalen ➯ noradrenaline, serotonine en dopamine. 

Een slecht humeur en migraine door een tekort aan noradrenaline, serotonine en dopamine

Dit drietal zorgt vooral voor de terugkoppeling naar de gebieden in de hersenen. Als men een te kort heeft van noradrenaline en serotonine leidt dit tot een slecht humeur of kan er migraine optreden. Spanningshoofdpijn door stress wordt vaak veroorzaakt door een laag niveau aan het hormonaal slaapstofje in de weefsels, door de samentrekking van de bloedvaten in de hersenen.  

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Daarnaast zorgt dopamine voor een versterking bij een beloning en dit leid tot een goed gevoel

Dat goede gevoel dat willen we vast houden, wie niet toch? Het brein heeft er veel voor over om dat goede gevoel te behouden. Hoog gevoelige mensen zijn vaak gevoelig voor onzekerheden van anderen, ze compenseren dit gevoel, door het creatieve brein in te zetten voor “❶ complimenten – (❶a. Geeft goed gevoel en maakt extra dopamine aan). Koffie, koolhydraten en suiker maakt het geluk makende stofje aan en het reptielenbrein onthoud dat feilloos. Als het slangenbrein de macht overneemt van onze wil, gaat het van alles eisen wat ons bloed en lymfesysteem uit balans brengt.

De amygdala werkt bij het opslaan van informatie samen met de hippocampus

De hippocampus ligt diep in de hersenen en heeft de vorm van een zeepaardje. Dit deel van het limbisch systeem speelt een belangrijke rol bij de emotie, angst. De hippocampus koppelt deze emotie aan een bepaalde handeling of situatie. De amygdala werkt bij het opslaan van informatie direct samen met de hippocampus. Samen vormen zij een soort USB stick, met een tijdelijke opslag, het kortetermijngeheugen. Na enige tijd wordt de informatie overgebracht naar het langetermijngeheugen, vergelijkbaar met de harde schijf in de computer, wat in ons hoofd hersenschors genoemd wordt. 

Controle van emoties bij ons zelf maar ook bij anderen

Het emotionele brein en is een schakelbord van het limbisch systeem. Deze heeft als rol het vormen en opslaan van herinneringen aan emotionele gebeurtenissen. Ook zorgt deze ervoor dat men emoties van andere mensen kan herkennen, dat is natuurlijk handig als emoties echt zijn, maar als iemand wil profiteren van een goed willende persoon, kan er misbruik gemaakt worden van deze creatieve persoon.

De voorhoofdskwabben zeer kwetsbaar voor letsel

De frontaalkwab en voorhoofdskwab zijn betrokken bij planning en organiseren, structuur aanbrengen, geheugen, concentratie, het oplossen van problemen, besluitvorming, het beheersen van het gedrag en de emoties, de frontale cortex (voorhoofd hersenschors) remt o.a. de diepe emoties in de amygdala af. Ze zijn de zetel van de emotionele controle. Het pijnlijke is, dat de klachten niet altijd door de persoon zelf ervaren worden, het enige wat de persoon weet, dat er letsel is en zoekt hulp. 

Het brein stapje voor stapje resetten

Een levensstijl is niet eenvoudig te veranderen en voor iedereen anders, als daarbij ook nog een voedingspatroon aangepast zou moeten worden, kan dit het beste stapje voor stapje gebeuren en wel zo, dat iemand het kan onthouden. Met behulp van een neuropsychologisch onderzoek (NPO) kan frontale schade in kaart worden gebracht. Als een dergelijke diagnose gesteld is, zou er professionele hulp moeten komen, om ook familie te begeleiden, om hier samen mee om te leren gaan. Als spiritueel coach, is het werken met totemdieren, Aartsengelen en Chinese en westerse astrologie vaak succesvol.

Ons richten op wat er juist wel mogelijk is

Door het brein langzaam te resetten en anders leren kijken en voelen, de focus ergens anders leggen, wat is juist wel iets wat iemand kan. Vaak worden creatieve ideeën vergeten door trauma of dat er intensief contact is geweest met een narcist voor jaren aan een stuk. Waar eigen creatieve ideeën en behoeftes totaal verloren is gegaan, door zich alleen maar te geven en niets te nemen. 

Als we minder grip krijgen op emoties als angst, kan de omgeving belangrijk zijn

Gemoedstoestand zijn in te delen in twee groepen namelijk primaire en secundaire emoties deze worden ook wel lagere en hogere emoties genoemd, lavendel kan soms helpen om het hoofd dan wat tot rustte brengen. Het kruid kan een ontkrampende werking op het centraal zenuwstelsel, waardoor energie en slapen mogelijk verbeterd kan worden.

 • Primaire emoties worden opgeroepen door de buitenwereld, dit vaak automatisch en onbewust. Er zijn vier primaire gevoelens te benoemen als bang, boos, blij en bedroef en zijn overweldigde ervaringen. Deze energie kan ons emotie en gedachteleven versterken maar soms ook verstoren en tot piekervaringen leiden;
 • Secundaire of hogere emoties, hierbij horen jaloezie, schaamte en medelijden, dit omdat het denken hier aan te pas komt. Een edelsteen kan helpen om verder te gaan. Meestal komen ze uit negatieve projectie, als we eigenschappen of emoties van onszelf trachten te ontkennen, verbergen of verdringen. 

Help de amygdala in de angst te verminderen

 • Door diep en rustig adem te halen, kan de amygdala kalmeren. De activiteit van de amandelachtige klier kan dan afnemen. Maak een doel, bijvoorbeeld touwtje springen, begin met 5 sprongen of werk aan een missie. Als sterk intuïtieve mensen, hun creatieve karakter niet kunnen gebruiken, kan dit lijden tot depressies.
 • Zorg voor ontspanning van het spierstelsel, gespannen spieren jagen de activiteit van de amygdala aan. Ontspan de spieren zodat een paniekaanval korter duurt, breng ook de kaken, armen en vuisten tot rust. Als we bang zijn gaan we hyperventileren, het hart is ook een spier en daarom kunnen hartkloppingen een verschijnsel zijn van stress.
 • Ga rustig buitenlucht lopen tijdens de paniekaanval, dan verbrand het teveel aan adrenaline in het lichaam. Het lijf is aan het vluchten en vechten, help het met een gezonder alternatief. Tijdens begeleidingen blijkt het naar buiten gaan niet altijd eenvoudig, bouw het op, het is niet erg om wat ondersteuning nodig te hebben. Dichtbij de voordeur is ook al in de openlucht.
 • Vermijd de angst niet, als we vluchten voor de situatie leren we de amygdala dat het inderdaad een terechte angstaanval was, omdat het in gevaar was. Leer de amandelvormige kern weer vertrouwen te hebben in elke situatie. Zie het als een soort resetten van de computer en bepaal waar informatie op de harde schijf te staan.

Elke cel, elk weefsel, elke spier in de longen en het hart worden krachtiger en steviger. Nieuwe zuivere, gezonde cellen en weefsels worden zonder problemen gecreëerd. Zuurstofrijk bloed ontstaat door diep adem te halen. Het maakt het lichaam warmer, geeft meer weerstand en zorgt voor een goede voedselvertering en afvoer van afvalstoffen. Ga dus naar buiten, kom in beweging en zuiver het bloed. Als we de hele dag stil zitten, zoals dat vaak gebeurd aan een bureau, dan hebben de spieren en pezen aan de voorkant van het lichaam de neiging te verkorten. 

Angst, gebrek aan motivatie in het leven, chronische verveling, concentratieproblemen, een gebrek aan inzicht of zelfbewustzijn, een hopeloos gevoel, isolatie, onverklaarbaar verdriet, verlies, gemis positieve of negatieve projectie of schuldgevoelens. Als er een deel van het limbisch systeem dat betrokken is bij het regelen van emoties beschadigt is kan dit bepaalde gevolgen hebben. Het zorgt ervoor dat mensen minder controle krijgen over hun emotionele impulsen en ze dus kunnen ze deze minder goed beheersen. Hierdoor is er een bijkomend gevolg, dat namelijk dat deze impulsen gaan toenemen.

Ieder mens heeft 5 zintuigen, reuk, zicht, smaak, tast en gehoor, waarmee zo goed mogelijk de omgeving in kaart gebracht wordt. Deze zintuigen geven via zenuwen signalen af naar onze hersenen en helpen ons om de wereld om ons heen via externe waarnemingen in kaart te brengen. Innerlijke waarnemingen worden waargenomen door het zesde zintuig, gelegen in het voorhoofd chakra en is een belangrijke raadgever. Aartsengelen kunnen helpen in zeer moeilijke tijden van stressloslaten van een volwassen kindrouwen om ons verleden, meer rust tot een doel in het leven te vinden. 

Eiwitten vormen voor bijna 20% ons lichaam en  zijn een bestanddeel van alle cellen en weefsels. Niet alleen spierweefsels als onze armen en benen, maar ook ons hart en andere organen als de hersenen zijn opgebouwd uit de bouwstoffen. De lijmstoffen die opgebouwd zijn uit aminozuren hebben voor ieder weefsel een eigen aminozuur. Voor de nagels en haren geeft het nutriënt een bepaalde hardheid, in de bloedvaten zorgen voor elasticiteit. In de botten en tanden zorgen 

Adrenaline en noradrenaline zijn hormonen die in je bloed zitten en werken als neurotransmitters in je hersenen en zenuwstelsel. De algemene functies zijn verwant: opwinding, activiteit, vecht en vlucht reacties in een noodsituatie. Zowel noradrenaline als dopamine worden aangemaakt uit de aminozuren tyrosine of phenylalanine en in de aanwezigheid van voldoende zuurstof, de vitamines B3, B6 en C, foliumzuur, ijzer en koper, juiste voeding en vocht spelen deze componenten een belangrijke rol om de aminozuren op pijl te houden. 

Als van aminozuren geen energie kan worden gemaakt

Hemoglobine neemt zuurstof op vanuit de longen en geeft het via de ademhaling af aan andere lichaamscellen. Deze monocyten hebben de frisse lucht nodig voor het verbranden van het voedsel zodat er energie vrijkomt voor onze organen, zoals het hoofd. Dit is een verklaring waarom mensen met bloedarmoede zo moe zijn, de bloeddruk is te laag, om de voedingsstoffen te verdelen.

Bloeddruk indicatietabel

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt, of kracht verliest om de rode vloeistof door het lichaam heen te pompen. Dit tabel kan inzicht geven of de bloeddrukwaarden normaal, te laag of te hoog zijn, welke voeding zou gegeten kunnen worden en of welk bloedonderzoek zou inzicht kunnen geven. Het tabel geeft een indicerend inzicht, voor gezondheidsklachten is het raadzaam een juiste diagnose bij een specialist te laten stellen, om erger te voorkomen
Bloeddruk, benamingen en oorzaken getallen Bloedonderzoek, bloeddrukmeter en indicatietestOverige informatie en voeding, mogelijke kenmerkenMogelijk passende voeding en beweging
Hoge bloeddruk, primaire en secundaire hypertensieAldosteron uit serum, bloedonderzoek Cortisol en DHEA in balans
Verlaagde bloeddruk - onderdruk, hypotensie IJzertekort bloedonderzoekBloedarmoedeCortisol en DHEA in balans
Prehypertensie toegenomen vaatstijfheidHomocysteïne bloedonderzoek 💉

Pre-diabetes indicatietest
Cortisol en cholesterolWortels
Hypertensie fase 1 Waar komt de hoge bloeddruk vandaan Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
Aldosteron uit serum, bloedonderzoek
Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft.
Hypertensie fase 2 160/100 mmHgAldosteron uit serum, bloedonderzoek
Hypertensieve crisis, meet nog eens in rust de bloeddrukThuis testenBel een arts als in rust de bloeddruk te hoog blijft Rust nemen
Langzaam werkende schildklierOedeem
NierfalenBloedonderzoek
Verhoogde onderdrukMedicijnen: anticonceptiva, Corticosteroïden of niet-steroïdale, Ibuprofen anti-inflammatoireSlaperig overdag, slaapapneu
Verlaagde onderdruk, hypotensieVaak te zien bij bijnieruitputtingBij warmte, waardoor het lichaam meer moeite moet doen om het bloed te laten circulerenCortisol en DHEA in balans
Zoek onmiddellijk medische hulp bij pijn op de borst, kortademigheid of duizeligheid, verandering in spraak of bewustzijn

Dopamine te weinig of teveel

Dopamine functioneert op verschillende plaatsen in het lichaam als een neurotransmitter maar soms ook als een hormoon en speelt een belangrijke rol bij het ervaren van genot, blijdschap en welzijn. In de hersenen zijn zenuwbanen aanwezig die gevoelig zijn voor deze transmitters zoals de voorhoofdskwab en de basale ganglia. 

Als er een dopamine tekort ontstaat

Een laag dopaminegehalte geeft vermoeidheid, depressie en een onvermogen om met stress om te gaan. Het stofje wat zeer moeilijk de bloed-hersenbarrière passeert kan slechte concentratie, geheugenverlies en stemmingswisselingen en een gebrek aan motivatie geven. Creativiteit kan totaal verloren gaan, communicatie is vrij vaak gedeeltelijk of in zijn geheel niet mogelijk.

Vermoedelijk is ADHD of versnelde stofwisseling te wijten aan een afwijking in de dopaminefunctie

Een afwijking in de dopaminefunctie komt mogelijk ook door teveel hooi op onze vork nemen. De schildklier kan sneller gaan laten werken, waardoor de stofwisseling logischerwijze meer voedingstoffen nodig heeft. Helaas gaat het hier vaak fout, want op het moment dat de stop knop niet niet werkt, vraagt het lijf om koolhydraten voor snelle energie. De zoetstoffen met bewerkte vetten zijn een bodem voor schimmels en ontstekingen. De stofwisseling gaat wisselend werken, de ene keer snel en dan opeens heel langzaam, afwisselend met diarree en obstipatie, afvallen en en een gewichtstoename.

Mogelijke herkenbare punten bij een te snel werkend schildklier

Struma is een vergrote schildklier en wordt ook wel een krop genoemd en kan de schildklier vergroot of opgezwollen zijn. Meestal om jodium te besparen, wat zichtbaar kan zijn als een zwelling in de hals. Deze zwelling kan variëren van een heel klein knobbeltje tot een cyste die zo groot kan worden als een sinasappel. In dit tabel worden mogelijke oorzaken, zichtbaarheden, oplossingen en 💉 bloedonderzoek in kaart gebracht
Voelbaar - zichtbaarMogelijke oorzakenMogelijke oplossingenBloedonderzoek - indicatietest
Snel koud en zwetenAls het lichaam zweet en 't kou vat, klik hier voor meer informatieimmunoglobuline IgA, IgG en IgM Infecties
Bloedonderzoek
Gravis - droge ogenGezwollen pijnlijke ogen 📥📌 TSH receptor antistoffen - Graves - labonderzoek
Maag - Honger - hyper
Info: honger, hyperactief 📥
Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai
Even stilstaan bij jezelf
Indicatietest pre-diabetes
Opvallende veranderende gedachten 📥Onbalans keelchakra 📥📌 Darmfunctie herstellen📌 Neurotransmitters urine onderzoek
👉Huidklachten
👉Duizeligheid
📌Vermoeidheid of burn-out📌 Bloeddruk balansOnderzoek van vermoeidheid
Veertien oorzaken van vermoeidheid en een aantal oplossingen
Migraine en leverfalen 📥
Chakra Aura kleuren analyse 📥
Over verstopte lymfeknopen 📥Voor sporters die bij intensieve training willen testen of ze niet overtraind raken

Bloedwaarden onderzoek bij sporten om overtraining te voorkomen
📌 Ontlasting check 📌 Galblaasfunctie - falen📌 Lever reinigingNa een vette maaltijd klachten ervaren

Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT Bloedonderzoek 💉
Haaruitval, kale ronde plekHaaruitval, kale ronde plek op het hoofd en broze nagels, Stijfheid van armen en benen, Vaak spierkrampBloedonderzoek💉 haaruitval
Wenkbrauwen dun📌 Overtraining📌 Op tijd rusten💉 Bloedonderzoek naar haaruitval
📌 Zwangerschapsdiabetes
📌 Spiritueel geboorte en zwangerschap
📌 Hormonaal disbalans📌 Hersen-darm-as reparerenIndicatietest neurotransmitters
Vaak plassen en overvloedig, donkergeel-groenige kleur, dik, scherp met cuticula = vettig laagje op het oppervlak van urine. 📌 Nierfalen📌 Onbalans nieren en leverBloedbeeld, Hemoglobine (Hb) - Bloedarmoede - Algemene moeheidsklachten Leucocyten - Witte bloedcellen - Infecties Bloedplaatjes (Trombocyten) - Voorkomen van Bloedverlies Erytrocyten - Rode bloedcellen - Bloedarmoede Hematocriet - Bloedarmoede - Vocht te kort MCV (bloedbeeld) MCH (bloedbeeld) MCHC (bloedbeeld)
📌 Stilzitten📌 Artrose
📌 Peesontsteking
Witte kool bij pijnklachten
📌 Overactief RaassysteemOnbalans in het reptielenbrein, welke zich bevindt bij het derde oog
Het reptielenbrein resetten
Een onbalans zorgt ervoor dat we op zoek gaan naar snelle energie, wat zich vertaalt in suiker en koolhydraten en er op allerlei tijden honger ontstaat, waardoor dit teveel maagzuur geeft
Altijd honger en de rol van maagzuur
📌 Bloedend tandvleesAls het lichaam ziek is, dan kunnen er gaatjes of bloedend tandvlees ontstaan. Het gebit wordt beschermd door ons speeksel, maar omdat heel veel mensen witmeelproducten en suiker eten, is ons speeksel vaak van minder goede kwaliteit en raakt onze mondflora in de war en kan het hier jouw mondslijmvliezen aantasten en hebben bacteriën en virussen kans om in je lichaam binnen te dringen en daar ziektes veroorzaken, zoals longontsteking en allerlei allergische klachten aan de luchtwegen.
Informatie over bloedend tandvlees
📌 Blaas en prostaat klachten📌 Pre-diabetes Lever reinigen💉 Labonderzoek voor mannen

Door een minder goed functionerend beloningssysteem, beïnvloedbaar door samenwerking darm en hoofd. Vaak is een herkenningspunt de vatbaarheid voor verslaving en hebben daardoor eerder last van een mogelijk dopamine tekort. Bovendien veranderen door de afhankelijkheid de hersenen, er komen minder dopaminereceptoren en er ontstaan krachtige herinneringen. Door deze veranderingen in het hoofd kan iemand nog vatbaarder worden, maar dat is niet bij iedereen zo. De verandering van gedrag kan voor een deel ook genetisch bepaald zijn.

Dopamine en vitamine B12 tekort en verslavingen

Via nervus vagus, loopt via het middenrif een soort telefoon centrale langs de slokdarm omhoog, tussen longen en hart. De zenuw loopt door keel tot in de hersenen, zo werken darm en hoofd, al heel vroeg in het leven samen. Ze ontwikkelen een groot deel van onze gevoelswereld als zuigeling en daar kunnen we op een later tijdstip in ons leven onze voordeel mee doen. 

Als we ouder worden neemt histamine toe en hebben we juist minder beschermende hormonen

Na de adolescentie neemt de secretie van groeihormonen zeer geleidelijk af naarmate men ouder wordt. Vitamine B12 is betrokken bij de vorming van de Monoamino-oxidase en N-methyl-transferase (een groep enzymen) die voor de afbraak van histamine zorgen en zo de opname van neurotransmitters kan verhinderen. Het immuunsysteem kan door de allergische reactie minder gaan werken, waardoor we een langere periode nodig kunnen hebben om te herstellen van ziekte.

Bang voor vet en gal problemen

Op zeer hoge leeftijd tot uiteindelijk 25 % van het niveau in de adolescentie, er is alles aan gelegen, dit systeem zo gezond mogelijk te houden, voor een vitaal en actief leven. Een ander aandachtpunt is als de gal verwijderd is of slecht functioneert, kan dit verteringsproblemen geven, gevolg bang voor vet om een risico te lopen op een te hoog aan cholesterol, betekend minder energie, minder beweging met gevolgen voor het verbranden van glucose.

Het is voor de arts niet eenvoudig om het dopaminegehalte te meten. Een betrouwbare test is namelijk niet voorhanden. De geneeskundige bekijkt echter de symptomen, leefstijlfactoren en medische geschiedenis, zoals een voedingsdeskundige een onderzoek kan voorbereiden met een anamnese en een analyse neurotransmitters. Wanneer namelijk naast de symptomen ook een aandoening aanwezig is die gerelateerd is aan een lage dopaminegehalten, kan dit wijzen op een verlaagd geluk-hormoongehalte en kan er urine onderzoek voorgesteld worden door een beroepsbeoefenaar van voedingstoffen.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Groeihormonen stimuleren de eiwitsynthese in alle cellen van het lichaam en bevorderen in toenemende mate het gebruik van vetzuren. De energie komt uit vetweefsel en verminderd de glucose benutting in het gehele lichaam. Daaropvolgend vermeerderen de stimulerende stoffen de aminozuren in het lichaam, verbruiken vetvoorraden en sparen koolhydraten. Eiwitsynthese betekend het opbouwen van nieuwe bouwstenen van de lichaamscellen en communiceren met elkaar en hebben verschillende taken. 

Deze nieuwe eiwitten zijn nodig om onder andere spiermassa op te bouwen

De eiwitten gebruiken wij, zoals bij sport,  krachttraining en na ziekte. Als we veel sporten, herstellen en denken dan hebben we ook voldoende bouw en brandstoffen nodig om goed met die bewegingen en gedachten om te gaan. Steeds meer mensen zien het belang van bewegen, mede omdat  beweging ons meer energie kan geven en we beter kunnen slapen en denken. 

Aminozuren zijn aan elkaar geplakte moleculen

Deze bouwstenen zijn gemaakt van aan elkaar geplakte moleculen en zijn belangrijke aminozuren die we via de voeding binnen krijgen. Het lichaam kan ze niet zelf aanmaken, het slijmvlies in het maag darmkanaal moet daarvoor intact zijn. Er mag ook geen laagje op het bekleedsel van heb beschermende vlies aangebracht worden. Denk bijvoorbeeld aan maagzuurremmer of lactose-intolerantie want dat kan de opname van eiwitten voor een deel of geheel blokkeren. 

Eiwit verwerken tot voedingstof en afvalstoffen

Een eiwit wordt verwerkt, d.m.v. secretie. Het tegenovergestelde is excretie waarbij afvalstoffen en overtollige stoffen via het bloed en ons lymfesysteem, ons lichaam verlaten. Afgifte van nuttige stoffen door cellen en afvoer van afvalstoffen om het lichaam te verlaten via de de lever, de ontlasting, nieren en het urineafvoersysteem. Wanneer oedeem ontstaat, is het een teken dat de spijsvertering niet juist zijn werk doet.

Secretie is nodig in een disbalans in het hormonale systeem te voorkomen

Een eiwit wordt bijvoorbeeld geproduceerd in de cel en vervolgens opgeslagen in een blaasje (of vesikel). Nadien kunnen deze blaasjes verwijderd worden uit het kleine vertrek, omgeven door een celwand, door ze met het plasmamembraan te laten versmelten en hun inhoud in de ‘omgeving’ te lozen. Dit is proces noemt men secretie, waarbij klieren bepaalde hormonale stoffen afgeven, een verstoring kan een hormonaal disbalans geven. 

Hypofyse en emotionele balans

De hypofyse is een klein kliertje, zo groot als een erwt en bevindt zich in een spleet van de schedel. Het orgaan wat stoffen afscheid, loopt achter de rug van de neus. De hormoon afgevende cellen zorgen ervoor, dat de schildklier, de bijnieren en de geslachtsklieren worden geprikkeld. Wanneer de hersenaanhangsel slecht functioneert, kunnen de gevolgen groot zijn.

Het hersenaanhangsel wordt ook wel 'meesterklier' genoemd en bestaat uit een voorkwab en een achterkwab

 • De voorkwab produceert hormonen als ACTH, dat de bijnieren aanzet tot het afscheiden van cortisol. Het hormoon regelt glucose, eiwit en vetmetabolisme en beïnvloeden, TSH, dat de afscheiding van thyroxine regelt. Het schildklierhormoon dat op zijn beurt de meeste chemische reacties in het lichaam regelt. Prolactine, dat de ontwikkeling van het borstklierweefsel en de melkproductie stimuleert.
 • FSH en LH, die de groei van de geslachtsklieren en regelmatig voorkomende processen in de schildklier regelen. De hypofysehormonen zijn worden ook wel gonadotrofinen genoemd. In een test kan mogelijk kunnen vruchtbaarheidsproblemen of de menopauze vastgesteld worden. Bij mannen wordt ook het onderzoek gebruikt i.v.m. bodybuilders en testosteron.

Als de achterkwab niet goed functioneert, houdt het lichaam vocht vast

 • De achterkwab produceert vasopressine, dat het vasthouden van vocht bevordert, waardoor de kans op oedeem toeneemt;
 • Het hormonale proces haalt bruikbare opgeloste stoffen en water weer terug en gebruikt het nogmaals voor het bloed ;

Enkele voorbeelden waarom het lichaam vocht vast houdt

Voor een deel houdt het lichaam de vloeibare stof vast door een teveel van een natrium inname. Te weinig vocht drinken, teveel koffie nuttigen, een neveneffect van zwangerschap, hartfalen, Myxoedeem, hitte-stress, veroudering, pre-diabetes, obesitas en nierfalen. Verstopte nier kanaaltjes geblokkeerde lymfeklieren en hormonale schommelingen.

De functie van vasopressine

Vasopressine houdt het vocht, natrium en het bloed in de bloedvaten op peil. Als er van hormoon dat de terugresorptie van water in de nierkanaaltjes stimuleert  een groot tekort optreed, kunnen er problemen optreden bij het korte- en lange termijn geheugen en kunnen er later concentratiestoornissen ontstaan. Het helpt de vochthuishouding te reguleren door de hoeveelheid urine die de nieren uitscheiden. De ADH wordt geproduceerd in de hypothalamus, wat wordt gestimuleerd, door de hypofyse en bestaat uit negen aminozuren. 

Een tekort aan aminozuren kan onze gedachten versterken of verzwakken

Deze aminozuren zijn gebouwd uit eiwitten en zijn overbrengers van zenuwprikkels en versterkt of verzwakt onze gedachteleven en kan tot piekervaringen leiden. Of kunnen juist helpen om bij ons eigen energiebron terug te keren, door stil te staan. Het geeft ons de ruimte om te voelen, rouw uit het verleden te helen, zodat we ervaren, waar spanning of pijn in het lichaam zich bevind. 

Te weinig vasopressine

 • Een lage bloeddruk;
 • Tekenen van uitdroging;
 • Overdreven urineverlies, wat meestal in de nachtelijke uren gebeurt;
 • Nierfalen;
 • Grote dorst en droge mond, hierbij kan het gaan om een erfelijke ziekte diabetes Insipidus genaamd;
 • Een tekort aan het ADH kan ontstaan door het nuttigen van alcohol of cafeïne;
 • Bloedarmoede.

Te veel aan vasopressine

ADH speelt een belangrijke rol bij de opname van water en voedingsstoffen in onze nieren. Iedere dag komt er 170 liter vocht met mineralen uit voeding en afvalstoffen via het bloed in onze onze reinigende organen terecht. Per minuut filteren onze urine afscheidende orgaanstelsel 90 tot 120 milliliter rode vloeistof. Dagelijks plassen en zweten we één á anderhalve liter vocht uit en dat moet aangevuld worden, anders kunnen afvalstoffen blijven staan in de cellen en kan er een disbalans ontstaan in het lymfesysteem

Schade aan de slijmvliezen

Het zijn afvalstoffen die afgevoerd moeten worden en niet in de darm mogen blijven, wat uiteindelijk ontstekingen van het slijmvlies, kan geven. Door de onderbreking van het beschermende epitheel, kunnen afvalstoffen via de bloedbaan en de lymfebanen in dieper gelegen weefsels van het lichaam gaan ontsteken en daardoor bij sommige organen komen, wat normaal niet kan. Als eenmaal langere tijd afvalstoffen in de bloedbaan kunnen komen, dan kan er lekkage ontstaan in het bloedvat en daardoor kan dan weer bloedarmoede ontstaan en uiteindelijk zelfs een vitamine B12 tekort.

Oedeem door te weinig drinken en bewerkte voeding

In het lichaam kan  vergiftigende situatie ontstaan en zwelling geven. Als het bekende putje in de douche die na thuiskomst van vakantie bacteriën heeft verzameld en gaat rotten en stinken. We moeten er niet aan denken dat dit proces in onze cellen gaat ontstaan, want dan worden er geen tot weinig voedingsstoffen meer opgenomen. Afvalstoffen kunnen in dieper gelegen weefsel komen, wat kan gaan ontsteken en oedeem kan vormen.

Als de cel opzwelt kunnen hier suiker, vet en koolhydraten aan plakken

Rond een infectie blijft vocht staan, waar zich suiker, koolhydraten en LDL cholesterol zich bij aan kan sluiten en vormt het oedeem. Waarschuwing, pas op met gluten, het gluteneiwit lijkt veel op het schildklier weefsel en kan bij een defect aan de cellen, via het slijmvlies in het bloed komen, het lichaam ziet dit als een vijand en kan zo voor een overactieve immuunsysteem zorgen en slaat alarm, door bijvoorbeeld een irriterende hoofdpijn te laten ontstaan. Migraine ontstaat vaak bij hoge bloeddruk , het kan gevaarlijk zijn omdat veel mensen niet weten dat ze het hebben totdat de alarmbellen rinkelen.

Te weinig vocht drinken? Dan wordt water met afval opnieuw gebruikt

Dat betekent dus dat meer dan 99% van het gefilterde vocht wordt hergebruikt, dat vol afvalstoffen zit. De vloeistoffen met afvalstoffen wat niet afgedreven kan worden, wordt opgeslagen in onze cellen. Het histamineniveau gaat omhoog om de cel te beschermen. Dit is stress voor het lichaam, hierdoor kan er een zwelling ontstaan in het slijmvlies van de darmen. Een serotonine tekort kan het gevolg zijn, de neurotransmitter, die betrokken is bij stemmingen, pijnonderdrukking en slaapcyclus. een tekort wordt in verband gebracht met fibromyalgie

Enkele symptomen die met een disfunctie van de hypofyse kunnen samenhangen

 • Overmatig urine verliezen, onderzoek met een arts of het niet gaat om diabetes mellitus;
 • Chronische hoofdpijn ter hoogte van de ogen;
 • Dysfunctie van de schildklier, bijnieren, gonaden;
 • Menstruatieproblemen;
 • Abnormale skeletgroei, de botten groeien tot aan de periode dat een kind volwassen wordt en staat onder de controle van een hele serie hormonen. Een disbalans in het hormonale systeem kan leiden tot verstoringen in het kraakbeen. Botten, spieren en pezen kunnen daardoor verlies van een stevige verbinding ontwikkelen en kan er artrose ontstaan. 
 • Stress;
 • Slecht slapen, waarbij een tekort aan neurotransmitters kunnen spelen;
 • Angst, ook bij angst speelt voeding een rol en kun je het beste pre-diabetes uitsluiten;
 • Bij onbalans hoog gevoeligheid, kunnen punten op de voeten overgevoelig zijn

Fysieke, emotionele functie, Trauma's, vastgelopen processen en te leren lessen

 • Fysieke functie, hypofyse, ogen, oren, sinus, regulatie en endocriene systeem;
 • Emotionele functie, het herkennen en volgen van eigen intentie en intuïtie. en alles analyseren, wegdrukken van gevoelens, oneerlijkheid, hebzucht, niet de waarheid kunnen zeggen en manipulatie;

Als kracht verloren gaat

 • Belemmerende emoties;
 • Geen verbinding met eigen intuïtie;
 • Vastgelopen processen, wat voort kan komen door jaren lagen projectie;
 • Niet gemotiveerd zijn en het ontbreken van het empathische vermogen;
 • Kunnen vertrouwen op eigen intuïtie, angst waardoor jij je volkomen overgeeft aan  mensen om je heen en jij jezelf compleet kwijt raakt, weer open leren staan voor Universele Liefde en tijd nemen om naar “binnen” te gaan, door te mediteren;
 • Gedachten ordenen en het hoofd tot rust brengen

Te leren lessen

 • Vertrouwen op intuïtieve, tijd creëren om bij onszelf naar “binnen” te gaan en eenwording met wie we zijn;
 • Tegen negatieve energie of slechte intenties van anderen mensen beschermen;
 • Grenzen leren stellen, met de Oosterse geneeskunde kunnen inzichten worden gegeven;
 • Het verlies van  tweelinghelft, het gemis van een dier of maatje

Als ons innerlijke kind, verdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg rouwen om het verleden. Familie die nooit echt lieten merken dat ze van hun kind, broers of zusters hielden. We kennen allemaal het verhaal van Remi, dan staan bij de mensen vaak de tranen in de ogen, als we de verfilming zien, dan komt het opeens heel dichtbij. Zo zijn er misschien miljoenen Remi’s die we niet kunnen zien, ze zijn heel diep onder de samenleven verborgen. Mede omdat ze zo sterk zijn geworden en meestal hun hele leven dat blijven, tot het niet meer gaat.

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten. Door voorkennis van een bepaalde zwakte zou ziekte worden voorkomen. Samen met het Chinese geboorte teken en een onderzoek, kan het tezamen handvaten om naar een andere richting te zoeken.

Het voorhoofd chakra is ook bekend met een onbalans in het lymfesysteem. Een disbalans tussen darmen en het brein om vreugde en liefde te ontvangen, omdat er nog volop rouw is om het verleden, het meest voorkomend uit kind en ouderschap relaties. Stress in het zesde chakra kan duiden op een altijd aanwezige onbewuste ongerustheid, waardoor de aura zwakker kan worden. 

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's

Onze spijsverteringsbuis schoonhouden, voorkom obstipatie, drink vocht, eet vezels en beweeg

Was na elke toiletstop met schoon water zonder toevoegingen, zodat bacteriën niet in onze slijmvliezen kunnen komen. Voorkom obstipatie door de darmen schoon te houden, uitwerpselen wat in de darm blijft zitten, kan ontstekingen geven! Drink om die redenen voldoende vocht, eet voldoende vezels uit bijvoorbeeld venkelcourgettewortelsbieten, eet vet en beweeg.

Huid en slijmvliesverzorging lijn met Aloë Vera, met uitleg over verschillende behandelingen

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige onderhoud, die helpen de zichtbaarheid van huid en slijmvliesirritatie te verminderen. Ze stimuleren egale auralagen en ondersteunen de schoonheid van binnenuit, want ons vel werkt samen met de lever. De producten kunnen het beschermende epitheel soepeler en zachter maken, de producten zijn parfumvrij! Drink altijd voldoende water 💧 eet vezels uit groenten🥑 eet vaker puur vet, beweeg en neem momentjes om te rusten
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatieGezicht en huidproblemen
Milde reinigingslotion, zonder parfum➡️Reinigingslotion✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷Voeten ;
✅⤷ Benen;
✅⤷ Handen;
✅⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Voorhoofd - Stress
➡️Water drinken
➡️Disbalans tussen rennen en rusten
Firming serum, parfumvrij➡️Firming serum✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Tussen wenkbrauwen
➡️Leverfalen
➡️Nierfalen
➡️Te veel maagzuur
Restoring crème➡️Herstellende crème✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Neus
➡️Luchtwegen
➡️Hart en bloeddruk
Het aloe bio-cellulose mask➡️Reinigend masker met Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepelRechter wang
➡️Ga naar buiten, doe ademhalingsoefeningen
➡️Pas op! Teveel suiker inname
Infinite Forever set➡️Dag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid:
✅⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze AuraLinker wang
➡️Mijd bewerkte vetten<Gal en lever falen/a>
Aloe Body Wash✅ Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten. Wang dichtbij de neusvleugels
➡️Darmklachten
➡️Ontdek welke voeding problemen geeft
Aloe Body Lotion➡️Meer informatie over de ingrediënten✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
PrijslijstKin
➡️Milt, spijsverteringsklachten
➡️Hormonaal disbalans
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
✅ Insectensteken;
✅ Stekende pijn bij brandnetel;
✅ Kleine brand en snijwondjes;
✅ Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomenKaaklijn
➡️Problemen met het gebit en tandvlees
➡️Tandpasta met Aloë Vera
Propolis huid crème✅ Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraagEen dermatoloog kan een diagnose stellen, alvorens met zelfzorg producten wordt begonnen
➡️Forever Aloe Vera Gel✅ Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷Mond;
✅⤷ Als drank te gebruiken
Aloë Vera drinkgel (12 x 330 ml)
• Gel uit het binnenblad van de plant
➡️Meer informatie over de gel
Stel een vraag
➡️ Tandpasta zonder fluor✅ Voor gezond tandvlees Gebitsverzorgingsgel van Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Mondverzorging
⬇️
Eet wat vaker 🥕 worteltjes voor fluor
🔵 ➡️ Vijfde chakra