Migraine en het verband met serotonine tekort

Migraine aanvallen die optreden met matige tot zeer ernstige hoofdpijn, meestal bij eenzijdige hoofdpijn met duizeligheid, stoornissen van zicht- en hoorvermogen. Spanningshoofdpijn door stress en een te kort aan serotonine. Mensen met migraine en spanningshoofdpijn hebben vaak een laag niveau aan serotonine in de weefsels, zo onderzocht de wetenschap dat ooit. Migraine krijg je door de samentrekking van de bloedvaten in de hersenen. Dit komt door een stoornis in de neurotransmitters. Je kan neurotransmitters beschrijven als chemische stoffen in de hersenen die de zenuwprikkels van cel tot cel doorgeven en de informatie naar de bloedvaten sturen. Neurotransmitters totaal – Urine onderzoek hormonen

Migraine

Als de hersenen om hulp schreeuwen en jij hoort het niet meer

Zodra de hersenen een groot probleem als tijdsdruk of irritatie signaleren, willen ze dit probleem oplossen en daar hebben ze energie voor nodig. En deze energie lenen de hersenen vooral van de darm. De darm krijgt via zenuwvezels door dat er sprake is van een noodtoestand en dat hij deze keer wel moet luisteren, met als gevolg dat hij tijdens de vertering energie bespaart, minder slijmstoffen produceert en zijn eigen doorbloeding vermindert. Verbinding tussen darmen en hoofd.

Als de hersenen te weinig zuurstof krijgen door vernauwing van bloedvaten

Men is er bijna van overtuigd dat de neurotransmitter serotonine verantwoordelijk is bij het ontstaan van migraine want er werd vastgesteld dat de hoeveelheid serotonine stijgt net voor een aanval en afneemt na de migraineaanval. Door deze wisselende hoeveelheid serotonine in de hersenen, vernauwen en verwijden de bloedvaten in de hersenen. Bij zo’n vernauwing krijgen bepaalde hersencellen te weinig zuurstof. De hoofdpijn, die typerend is voor migraine, komt meestal op tijdens de bloedvatvernauwingen in de hersenen. De bonzende hoofdpijn bij iedere hartslag, krijg je wanneer de bloedvaten verwijden en vernauwen.

Onderzoek van een serotonine tekort

Het probleem is dat we een serotonine tekort niet altijd kunnen onderzoeken. Er kan uiteindelijk wel een test worden gedaan, waarbij Serotonine antilichamen worden bepaald middels serum of EDTA plasma uit bloed. Maar daarbij kan nooit de gehele hoeveelheid worden opgemeten. Antistoffen tegen Serotonine wordt vaak gevonden bij het fibromyalgie-syndroom

Migraine bij vrouwen, oorzaken die vaak samenhangen met het onderlijf

De lever reinigen een belangrijkst eerste stap. De lever reinigen is een belangrijke eerste stap richting een gezonder functionerend lichaam. Gal de vertering van vetten en wat voor een deel kleur van onze ontlasting bepaald. De lever één van de belangrijkste organen in het lichaam is. De lever zorgt voor het onschadelijk maken van allerlei giftige stoffen, zoals onder andere geneesmiddelen en alcohol. Maar dit is nog lang niet alles, de lever heeft meer dan 500 functies, zoals de koolhydraat-, eiwit- en vetstofwisseling, de aanmaak van gal voor de vetvertering en de opslag van bepaalde vitaminen en ijzer.

Gal is nodig voor een goede vetvertering van vetten, deze vertering begint in de darm, de lever is een onderdeel van de vertering en maakt gal aan, via een afvoerbuis, komt de gal in twaalfvingerige darm en worden grote vetten en druppels in kleine druppels verdeeld en kunnen enzymen de vetten sneller verteren, tot ze klein genoeg zijn. Na dit proces, worden de voedingstoffen opgenomen door de darmwand en zo worden ze als voedingsstoffen via de bloedbaan opgeslagen – omgezet in de lever en is het als voedingsstof klaar om door gegeven te worden aan onze organen. Om goed te communiceren, zijn er tal van bouwstoffen nodig in de vorm van vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren en glucose. Deels kan je lichaam deze zelf omzetten, en deels dien je deze stoffen (of hulpstoffen die je zelf kan omzetten) d.m.v. voeding en eventueel suppletie binnen te krijgen. Gezondheidsklachten ontstaan niet van de een op de andere dag. Je lichaam heeft zo ontzettend veel back up routes als vangnet, dat er al heel wat dominosteentjes zijn omgevallen voordat jij daadwerkelijk klachten gaat ervaren. Vitamine A, D, E en K. hebben gezonde vetten nodig om vanuit de darmen in het bloed te worden opgenomen.

De huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd worden door je darm en via onze anus en het urine stelsel het lichaam veilig verlaten. Is er een probleem met je huid je er zo goed als zeker van uit gaan, dat dit vanuit je darm – slijmvliezen komt, met name histamine intolerantie komt vaak de kop op steken als je moe bent. Als je de huid wilt verbeteren, zal je eerst kunnen onderzoeken of er een allergische reactie is.

Bacteriële over groei in de dunne darm, komt tien keer zo vaak voor bij mensen met acne en rosacea dan bij mensen met een gezonde darmflora.  Meerdere mensen met colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn hebben last van huidaandoeningen. Beschadigingen aan het slijmvlies in de darmen kan slaapproblemen veroorzaken. Serotonine is voor meer dan 90 % actief in het maag-darmkanaal. Het is interessant om te weten, waarom neemt bijvoorbeeld Serotonine niet goed op via de darm. Informatie online indicatietest “Lekkende darm en maagslijmvlies”. De nieren zorgen voor de zuivering van het bloed en de zouthuishouding, daarnaast produceert de nier ook een tweetal hormonen: EPO en Renine. In de nier liggen cellen die de bloeddruk en het bloedvolume registeren. Wanneer deze verlaagd zijn, produceren de cellen renine. Je kan dan een dorstgevoel krijgen, waardoor je meer gaat drinken en dat de bloeddruk verhoogd. Renine stimuleert de aanmaak van aldosteron in de bijnier en de aanmaak van ADH in de neurohypofyse (In de neurohypofyse worden hormonen opgeslagen die de hypothalamus maakt). ADH zorgt ervoor dat het vocht her-opgenomen gaat worden in het lichaam, waardoor je minder gaat plassen, wat voor een verhoogde bloeddruk kan zorgen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Migraine bij mannen meestal veroorzaakt door maag, darm, nier en prostaatklachten

Te veel maagzuur en altijd honger, de hersenen zijn slim, weten waar snelle energie vandaan komt en deze voeding geeft maagklachten. Jouw hersenen spelen een grote rol in de stofwisseling. De gemiddelde mens, gebruikt meer koolhydraten per dag, dan onze voorouders uit het stenen tijdperk in een heel jaar aten. Over koolhydraten is vaak veel informatie te vinden. Je zou ze niet moeten eten, want anders word je dik. Maar dat is wel heel kort door de bocht. Je hebt namelijk snelle en langzame koolhydraten, die heel verschillend in het lichaam worden opgenomen. Als de hersenen alarm slaan en daardoor energie wil gaan besparen.

Door de vertering in de maag langzamer te laten verlopen, blijft het voedsel in de maag staan en gaat rotten, schimmels zijn dol op deze bodem van koolhydraten en suikers. De meest voorkomende herkenbare punt dat de honger aanwakkert. De behoefte aan voedsel veranderd, dit komt door de verandering van de bacteriestammen, genaamd candida albicans (schimmelinfectie). Zodra de candida van vorm verandert en zich ontwikkelt tot een schimmel wordt deze een ziekteverwekker en ondermijnt het immuunsysteem en heeft de schimmel de eigenschap om ziek te maken.

Suiker, hoe lekker ook, verzwakt je lichaam! Suiker kan pre-diabetes en diabetes 2 veroorzaken en het zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Wanneer onze bloedsuikerspiegel te hoog stijgt, zorgt de alvleesklier ervoor dat insuline geproduceerd wordt, om de glucose om te zetten in glycogeen en je energie krijgt. De alvleesklier kan hierdoor uitgeput raken en zal minder insuline produceren, waardoor de glucose in onze bloedbaan blijft circuleren en zo ontstekingen ontstaan. Insuline is een zeer sterk hormoon met twee hoofdfuncties: het zorgt ervoor dat suiker in de cellen komt en regelt de opslag van niet verbrande suikers in de vetcellen. Op het oppervlak van cellen zitten speciale insulinereceptoren. Als er insuline bij zulke receptoren komt, gaat de insuline aan deze cellen vastzitten en openen de deuren van de cel voor de suiker, die zo het cytoplasma van de cel in kan om de cel te voeden. Zonder insuline kan de suiker niet naar binnen en kan de cel sterven.

De prostaat is een walnootvormig orgaan dat precies rond het bovenste deel van de urineleider ligt. Dit orgaan bestaat uit buisvormige kliertjes, omgeven door spierweefsel. De functie van de prostaat is het produceren van vloeistof waarin spermacellen kunnen overleven. Door veranderingen in het lichaam van de man, die vanaf het 45ste levensjaar plaatsvinden, kan de prostaat in omvang toenemen. De meeste mannen merken deze veranderingen pas op, wanneer hun plasritme anders wordt en zij bijvoorbeeld ‘s nachts vaker moeten opstaan om te plassen. Soms kunnen er klachten als vermoeidheid optreden, pre-diabetes en een verhoging van de cortisol. Een verhoging van cortisol kan de immuun functie voor een deel uitschakelen, ze kunnen niet tegelijk functioneren. Een andere belangrijke functie is het verhogen van de bloedsuikerspiegel door middel van gluconeogenese = het opnieuw aanmaken van glucose. De hoge hoeveelheden glucocorticoïd kunnen schildklierfuncties afremmen, zoals het omzetten van T4 in actieve T3 en dat betekend minder energie, minder DHEA. Dit komt doordat cortisol en DHEA elkaars tegenpolen zijn. 

Algemene betekenis en het mede ontstaan van migraine

Migraine rechts van het hoofd: Bij overwegend rechtse migraine: kan dit wijzen op stoornissen van lever en gal; Migraine links van het hoofd: Bij linkse migraine: kan de milt betrokken zijn. Eenzijdige – dubbelzijdige hoofdpijn in voorhoofd en aan de slapen bij vrouwen: adnex is betrokken. Adnex = een eierstok of ovarium is het orgaan in de vrouw waar de eicellen zijn opgeslagen. Via de eileider kan de eicel de baarmoeder bereiken. Kan wijzen op oestrogeendominantie of endometriose. Voorhoofd-glabella-hoofdpijn: maag en darmen zijn betrokken; schedelplaathoofdpijn: nieren.

Voordelige sportschoenen voor u!

Hoe slaap, beweging en buitenlucht kan helpen

Achterhoofdpijn bij vrouwen: uterus = Baarmoeder, zie ook oestrogeendominantie. Vaak wordt het al opgewekt door slaap tekort, te weinig drinken, waar door het bloedvolume te laag is. Ga op tijd naar bed, zodat je uitgerust wakker wordt. Probeer elke dag buiten een stukje te wandelen. Realiseer je heel goed, dat alles wat je dagelijks door je mond naar binnen krijgt aan vreemde stoffen, deze ook het lichaam willen verlaten en het lichaam heeft jou nodig om goed voor jou te zorgen