Mijn verleden werd mijn missie

Biografie: Mijn leven was een aaneenschakeling van gebeurtenissen, dat ik ze ooit nog zou gebruiken in mijn eigen bedrijf, wie had dat ooit kunnen bedenken. Vele banen als persoonlijk-adviseur heb ik mogen bekleden, de ene keer als beroepsopleidingen adviseur, dan als Recruiter of intercedent en ooit regelde ik uitvaarten voor mensen, die terminaal waren. Wat er ook op mijn pad kwam, het werd een succes en werkte met mijn hart vol passie en ontmoette zoveel liefdevolle mensen in bijzondere situaties, tot een burn-out. Ik nam de tijd voor mijn herstel en net op het moment, kreeg ik een leuke parttime baan aangeboden. 

Mijn verleden, Biografie, Albican, burn-out, studie, analyse, voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut, chakra’s, astrologie, aartsengelen, totemdieren, totemdieren, werk, gezondheid, hobby, onderzoek, missie, groentetuin, kind, wortels, levertraan, immuunsysteem, agressie, angst, geluk, genegenheid, brein, gedichten, begrip, geloofd, eicellen, slapen, kinderen, progesteron, lavendel, ervaringsdeskundige, maagzweer, maagstreek, wonderen, zwanger, baby, pijn, gal, engel, maagzuurremmers, vermoeidheid, bloedarmoede, onbegrip, narcisme, schimmelinfectie, gedichten,

Door mijn positieve instelling, wist ik mijn leven op te pakken en ging studeren

Van lieverlee kwam ik weer dichter bij mijzelf en ging studeren, immers werkte ik parttime en die kans, zou niet snel meer voorbij komen. In 2011 begon ik met mijn eerste studie,  Orthomoleculair therapeut, na het behalen van mijn diploma, volgde de opleiding voedingsdeskundige en in 2017 slaagde ik voor chakra en aura healing.  De ervaringen worden gehaald uit begeleiding, onderzoek en analyse, lees veel boeken en volg cursussen om de ontwikkelingen in mijn vak, goed te blijven volgen, daarnaast heb ik een studie time management gevolgd, evenals mijn cursus chronisch medicijngebruik en de darm

De bouwstenen van mijn leven

Mijn naam is Alie Vos-Doller, geboren 12-02-1966 Waterman en paard. Mijn ascendanten zijn Leeuw en Aap. In mijn leven heb ik bewondering voor alles wat leeft of heeft geleefd, de Oosterse geneeskunde liep altijd als een rode draad door mijn leven. In mijn praktijk maak ik gebruik van mijn aangeboren kwaliteiten en werk het meest als spiritueel coach. Denk aan aartsengelen, totemdieren, chakra’s en aura’s, combi astrologie. Het belangrijkste in het geheel, blijft. 

Ieder mens is uniek

Het is belangrijk om het leven in zijn geheel te bekijken, waarin werk, privé en hobby’s net zo belangrijk zijn als het onderzoek en mijn werk als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige. Ieder mens is uniek en niemand is hetzelfde, wat we terug kunnen halen uit het eeuwenoude combi-astrologie, er is dus geen standaard behandelplan.

Hoe interesse ontstond, in de natuurgeneeswijze

Mijn hele leven ben ik verbonden met de natuur, vroeger bouwde ik hutten met mijn broers en zusje, klom in bomen, redde dieren en nam ze ziek mee naar huis om ze weer op te lappen, datzelfde leerde ik mijn zoon, die inmiddels 33 jaar is. Overtuigd dat alles met een reden op ons pad komt en dat als we afscheid nemen, spiritueel gezien altijd in contact blijven met onze dierbaren, via Aartsengelen en totemdieren, die een gids voor ons worden en  bescherming bieden. 

Geïnspireerd door mijn vaders groentetuin

Zo werd ik al heel jong als kind geïnspireerd door mijn vader, die een eigen groentetuin had en zie heit nog staan, hij rooide de wortels en dan kreeg je er altijd eentje, de aarde werd er door een doek af gedaan en je at hem dan zo op. Als er rundvlees was, dan sneed pa er een stuk vet af en dat kregen we als jong volwassene en in de wintermaanden altijd een eetlepel levertraan om ons immuunsysteem op pijl te houden.

Mijn interesse was vooral het het hoofd, hoe energie opeens kon veranderen in angst en agressie, geluk en genegenheid, houden van of kwaad zijn op, hoe diverse klachten aan dat brein ontstonden en hoe je ze positief kon beïnvloeden. Diverse boeken over angststoornissen, agressie-stoornissen en over de dood, las ik en onderzocht vele mogelijkheden, waarom mensen opeens heel anders konden reageren. Als je mij vraagt, waarom ik dat interessant vond. Dat was iets wat mij altijd boeide mede omdat door het alcoholgebruik mijn oudeheer het gedrag zo explosief kon veranderen. 

Houden van gaat nu eenmaal niet zonder strijd, er komt een moment dat laat je elkaar los....

Ik hou zoveel van mijn vader, ook nu hij er niet meer is, ondanks de pijn, het verdriet, vergeet ik niet de mooie momenten, de levenslessen en de harmonie die pa mij ook gaf en schreef een gedicht voor heit.

Het is genoeg geweest, lees meer...
Het is genoeg geweest…. De tijd die we samen hadden Tijd van grappen en grollen Jouw gekke woorden Je hebt wat met me zitten dollen Tijden dat je zo boos was Nee, je zei niet wat er was Je was kwaad & agressief Maar omdat ik van je hield Nam ik dat voor lief Je veranderde gewoon ’t is haast niet onder woorden te brengen Maar dat ik je ooit heb gekend Zal de herinnering aan jou Altijd een lach op mijn gezicht verlengen Het is genoeg geweest Niet teveel of te weinig Het is goed, precies genoeg Om je te herinneren Als een dapper mens Een persoonlijke noot van de schrijver “Laat ieder zijn of haar eigen keuzes maken, steun iemand of hou gewoon je mening in je broekzak”! Geschreven door: Alie Vos-Doller, heit bedankt voor de tijd, die herinnering, raak ik nooit meer kwijt ’

Het is zo belangrijk om geloofd en gehoord te worden

Op mijn elfde werd werd er bij mij cysten uit mijn eileider en eierstok gehaald, het was geen spaarzame operatie, want aan één kant behield ik nog het ovarium, waar het nog eicellen kon vormen. Rond mijn 18e verjaardag, kwamen er ook cysten op de andere vrouwelijke geslachtsklier en met 8 weken verplichte rust en medicatie vetrokken de zakvormige holte met een vloeibare of half-vloeibare inhoud. Het slechte nieuws was, ik zou volgens de artsen geen kinderen meer kunnen krijgen, maar dat liep toch anders en kreeg een gezonde zoon. Tijdens mijn dertigste diende de pre-menopauze zich aan, tenminste dat voelde ik zo. 

Ontredderd en angstig door het leven

Weet je, op zich niet zo erg, maar je zit in de bloei van je leven op je 30este levensjaar, je behoord op die leeftijd vol in het leven te staan, goed te slapen, vol energie en te genieten van je kind, privé, werk en alles wat daarbij hoort, maar bij mij was alles anders. Ik was gelukkig altijd positief, maar bleef angstig, toch kon ik goed genieten, maar telkens veranderde mijn emoties, door wat ik nu weet, een tekort aan progesteron.

Medische dossiers, ze waren er wel, geen arts die er in keek

Door meerdere artsen werd dit niet geloofd, niet in Groningen, ook niet in Deventer, toen ik verhuisde naar Roosendaal, ook niet! Je zou toch zeggen dat er toch een dokter naar de gezondheidsgeschiedenis van het verleden zou kijken? Nee dus! Daardoor kwam ik zelf in actie en vroeg het desbetreffende dossier op bij het ziekenhuis in Assen, waar ik in 1977 werd geopereerd, ook van deze informatie, werd geen gebruik gemaakt. 

Een ervaringsdeskundige kwam met haar verhaal

Heel toevallig dat ik op een dag met een jonge dame van rond de 28 sprak van wat mij was overkomen, toen ze zei ze mij vertelde, dat ze precies dezelfde operatie had ondergaan en op diezelfde dag van de ingreep gewaarschuwd was, dat een vervroegde overgang zich aan kon dienen, met gevolgen voor het hormoon progesteron, wat notabene ons helpt onze cortisol en DHEA in balans te houden.

Een stoei partijtje met een huisgenoot, werd mij bijna noodlottig

Vanaf mijn 11e woonde ik in een beschermende woonsituatie, vanwege de thuissituatie. Tijdens een logeerpartijtje in één van de groepen van het tehuis, ging een groter meisje van mijn leeftijd op mijn buik zitten, het was een speels stoeipartijtje en we waren allebei misschien net 16. Mijn maag was vol, het gebeurde net rond etenstijd, ik vergeet het nooit meer en hoorde een plof. Een week moest ik overgeven en kon niets eten en ging naar de huisarts met maagpijnklachten.

Een harde klap in de maagstreek kan ernstige gevolgen hebben en het slijmvlies kan beschadigen

Als er een afspraak gepland is, dan zouden de zeer pijnlijke maagpijn snel verdwenen zijn, maar net als de voorgaande situatie, de huisarts, heeft er geen aandacht aan geschonken, nog niet eens een onderzoek, met alle gevolgen van dien op latere leeftijd, (ik ben nog boos als ik het typ). Daarbij wil ik ook mensen die na een ongeluk of sport een harde bal of voorwerp in de maagstreek krijgen waarschuwen! Bij maagproblemen na een worsteling, ongeluk of valpartij, dringend verzoeken, dit aan de arts te vermelden. 

Een wonder gebeurde en werd toch zwanger

Wetende dat ik geen kinderen kon krijgen, vroeg ik om hulp, en dat werd gehoord. Op mijn 22e werd ik zwanger van een jongen. Tijdens mijn zwangerschap, kwam de pijn in maag terug, niet beseffende dat daar een gevaar was voor mij en de baby. Mijn lichaam zette met 7,5 maanden zwangerschap, de weeën in om het kindje en mij te redden, door de druk van de baarmoeder op de maag, had dit gevolgen voor de wonden die tijdens mijn 16e waren ontstaan door dat stoeipartijtje. Het lichaam is een bijzonder iets. In het ziekenhuis spuugde ik bloed en weer werd niet in mijn dossier gekeken, het zou wel wat schraapsel zijn.

Zo blij met mijn kindje, niet wetende van het gevaar in mijn maagwand

Na enkele maanden, kon ik niet meer eten, had pijn, in mijn maagstreek maar mijn kindje was het enige wat mij nog overeind hield. In deze tijd kwam ik wekelijks bij een huisarts, die volhield dat het tussen mijn oren zat en kwam met antidepressiva, maar weigerde dit. Na een poosje kon ik niet meer drinken en ging overgeven, eerst was dit vocht, maar al snel gevolgd door bloed en gal

Zou ik van de honger moeten sterven, was dat mijn lot? In paniek dacht ik aan mijn kleine mensje

Door ik zo verzwakt was, kwam de de dienstdoende huisarts, nu bij mij thuis, ook die deed niets, het enige wat ik kreeg, was begrip, de woorden hoor ik nog precies zo hoorde, kan ik op exact dezelfde wijze vertellen, mevrouw ik kan begrijpen, dat als u zo verzwakt bent, liever dood zou zijn. Dus hij begreep dat ik hier aan kon overlijden, was het niet aan de honger, dan zou er snel een einde komen, is dat een arts?

Als ik niet had gebeld met een maatschappelijk werkster, die een dag later bij mij kwam en mij het advies gaf gelijk te bellen naar een arts en haar naam te noemen, was er zeer zeker een engel op mijn pad gekomen, toen kon er wel direct een onderzoek gestart worden. Het bleken drie open maagzweren. en kreeg een wondermiddel, echt ik zag het als mij redding en de arts schreef mij maagzuurremmers voor en eindelijk was ik van die pijn verlost en gebruikte maar liefst 25 jaar, zonder dat er een arts naar vroeg. 

In de loop der tijd zou zich een nieuw probleem zich ontwikkelen en weer mocht ik het zelf uitzoeken

Maagzuurremmers kunnen de opname en vertering van aminozuren belemmeren, met gevolgen voor de slaap en energie en kan leiden tot ernstige vermoeidheid en zo kunnen zuurremmers ook leiden tot bloedarmoede en longproblemen. IJzer is van belang voor een goede transport functie van zuurstof in het bloed en een langdurig te kort van verschillende voedingsstoffen zoals ook een vitamine B12 tekort

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Onbegrip dat deed zo'n pijn, bij dat "soort" mensen wilde ik niet zijn

In die vijfentwintig jaar die volgden, had tussentijds iets anders mijn aandacht nodig, de vader van mijn zoon, die had al die tijd niets gedaan, familie aan die kant die alleen maar de woorden uit konden brengen als Jantje huilt en lacht, ze hadden er zichtbaar plezier aan dat iemand anders leed had en kwam er achter dat dit narcisme genoemd wordt, heb toen de scheiding aangevraagd.

Hoe de naam Albican ontstond

Het ontstaan van de naam Albican ▶️ De sterke uitspraak van president Obama, boeide al langere tijd, Yes-We-Can, is een krachtige uitspraak. Een creatief idee ontstond 👉 All be Can, dat zou de vertaling naar mijn bedrijf zijn, “alles kan”. Stress 💥 en suiker 🍰, ze kunnen een schimmelinfectie veroorzaken, genaamd candida albicans, vaak zichtbaar op nagels. De eerste behandelingen in de praktijkruimte was “schimmelnagel behandeling en advies”. Een deel van de naam kwam uit deze infectie samen gevoegd met alles kan, werd Albican, Er volgden vele studies en nog meer ervaring met de jaren. 

Mijn Gedichten, ze gaan over het leven

Door alles wat ik mee maakte, gaf mijn leven mij handvatten, twintig jaar geleden schreef ik mijn eerste korte gedichten, daarna volgende er nog veel meer. Het was even stil, in 2011 pakte ik het schrijven weer op en kun je hiernaast vinden jullie mijn YouTube kanaal. Mijn inspiratie haal ik uit over het leven, niet alleen over die van mij, maar schrijf over alles wat ik mee maak, zo ook over wat mij te binnen schiet, bij een ander zijn of haar pijn en verdriet, met mijn creatieve skills produceer ik ook mijn eigen verfilmingen van mijn gedichten.

Recensies en aanbevelingen zijn heel erg belangrijk voor praktijk Albican, het is fijn dat mensen tevreden weg gaan, er zullen altijd verbeterpunten blijven en komt door de toename van ervaringen, verkregen door onderzoek en analyse. In deze ontwikkelingen groeien beide partijen, het maakt dat coaching steeds een groei doormaakt en kennis vergroot. Daarbij blijft het net zo belangrijk om verbeterpunten door te blijven geven, dat wordt gewaardeerd en van geleerd, geef het door via een contact bericht , dan kan dit aangepast worden, coachen en zo ook schrijven, het blijft mensenwerk en samen zijn we sterk!

Donatieknop, door een bijzondere gift rond Kerst 2020 werd deze knop geboren

De websites Albican en balans-lifestyle worden door de de creatieve coach zelf bijgehouden, waar vele uurtjes per dag aan gewerkt wordt, omdat het leven een missie werd, de schrijfsels en artikelen ontstaan uit onderzoek en analyse, welke gratis op de websites zijn in te zien voor therapeuten en bezoekers. Voor diegene, die een donatie willen doen, vanwege de fijne informatie of om welke reden dan ook, is er een donatie knop

Een gift werd in 2020 aan Albican geschonken

Het idee van de donatieknop ontstond, toen uit het niets een gift aan Albican werd geschonken rondom de Kerst van 2020. Daarnaast zijn er verschillende producten te koop op de websites, waarbij er een bijdrage gaat naar de praktijk, wanneer deze gekocht worden. Vaak wordt er gedacht aan deze bijzondere gift, wat had haar dat doen besluiten, helaas zal die vraag nooit beantwoord worden, het is engelenwerk geweest.