Glutenvrij dieet

Bij een glutenallergie, Leaky gut of lekkende darm syndroom. Een van de theorieën over het ontstaan van allergieën is dat onze darmwand korte tijd poreuzer kan zijn door bijvoorbeeld stress, zodat restanten van ons eten als gluten in het darmweefsel en bloed terechtkomen. De eiwitten in gluten  kunnen de bekleding van de darm beschadigen. 

Het cement tussen cellen moet stevig blijven

Een onderzoek heeft uitgewezen dat gluten eiwitfragmenten, “de band tussen cellen”, van de darmwand stuk maken. Deze band is als het cement wat huizen mooi in vorm houdt – of cellen bij elkaar houdt, zodat wij niet in kunnen zakken. De binding tussen deze darmcellen is wat voorkomt dat grote voedseldeeltjes lekken in de bloedbaan, dit geeft allergische reacties en activeert het immuunsysteem

Waar ga je inzichten over krijgen

  • Wat zijn gluten;
  • Technische uitleg over gluten;
  • Allergieën en histamine;
  • Hoe werkt de natuur;
  • Coeliakie, een ernstige aandoening;
  • Wat je gaat leren;
  • Onderzoek leaky gut / lekkende darm en of lekkage van het maagslijmvlies indicatietest, klik hier voor meer informatie;
  • Doe de gratis ontbijt check;
  • 4 – delige cursus Met gratis supplement voor 3 dagen, de eerste stappen naar een Glutenvrij dieet. Betaal hier. De cursus kost € 83,49 incl. BTW  Inclusief 1 consult.

Basiskennis over gluten en recepten

In de cursus leer je de basis over Gluten, met recepten voor 4 dagen en begeleiding bij het gebruik van het supplement, die gratis in deze cursus aan je toe gestuurd wordt per post. De cursus kost € 83,49 incl. BTW  Inclusief 1 consult. Betaal hier. Na de betaling kun je de 4 -delige cursus downloaden en ben je klaar om te starten, maak een afspraak voor het consult en om het supplement te ontvangen.

Wat zijn gluten

Gluten is een groot eiwit dat in de voedingsindustrie steeds vaker wordt gebruikt vanwege zijn vermogen om de voedingswaren mooier en compacter te maken. Steeds meer mensen lijden aan glutenintolerantie. Ons genetisch geërfde maag-darmstelsel werd immers niet geselecteerd op basis van een steeds grotere absorptie van gluten. 

Gluten is een eiwit dat bestaat uit 2 polypeptiden: gliadine en glutenine. Gliadine (polypeptide) vormt het allergene deel van de gluten. Gliadine is een groep die voor komt in tarwe en andere granen. Een tarweallergie is niet hetzelfde als een glutenintolerantie. Bij auto-immuunziekte coeliakie, worden na het eten van gluten de eigen lichaamscellen in de dunne darm aangevallen door het afweersysteem. Bij een tarweallergie valt het afweersysteem eiwitten uit tarweproducten aan en niet de eigen lichaamscellen. Gliadine vormt samen met glutenine het eiwit gluten. Bij het bereiden van deeg is glaiadine van belang voor de rijzen en de luchtige structuur van brood en andere deegwaren.

Een van de theorieën over het ontstaan van allergieën is dat onze darmwand korte tijd poreuzer kan zijn, zodat restanten van ons eten in het darmweefsel en bloed terechtkomen. Ons lichaam kan met een gezonde darmslijmvliezen allerlei stoffen tegenhouden. Het gaat stukje bij beetje mis en hoe komt dat nu. Het is niet zo dat graan zich graag door ons laat eten. Een plant wil zich vermeerderen, maar wij eten hun nageslacht gewoon op! Ze kunnen zich niet verdedigen, maar dat doen ze anders.

Onderzoek leaky gut / lekkende darm en of lekkage van het maagslijmvlies (Indicatie test) meer informatie

Ze vergiftigen hun zaad een beetje en zo zullen een paar tarwekorrels geen probleem vormen, maar als er een lekkende of poreuze darm is wel. Hoe meer gevaar er is, des te meer gif de plant in het zaad achterlaat en dat is precies de reden waar het nu misgaat, vroeger was er niet zoveel stress als nu, niet voor de mens en ook niet voor de tarwe, de plant moet snel groeien voor veel productie en de mens maakt overuren en als het lichaam niet tot rust komt, kan je last krijgen van tijdelijke uitputting. Deze uitputting kan herstellen, als je ook daadwerkelijk rust kan nemen, maar dat is nu juist het probleem, in de hectische wereld waar we leven, is het vaak onmogelijk om die rust nu juist te nemen. Zie ook het volgende filmpje: Lekkende darm op YouTube

In de natuur eten vogels en insecten eten ook tarwe

Als een hongerige krekel teveel tarwe zou eten, belemmert de tarwe een belangrijk spijsverteringsenzym en dan ligt de tarwe zwaar op de maag en het zou dus goed zijn, als de krekel op tijd stopt met het eten van tarwe. Bij de mens kunnen de gluten gedeeltelijk onverteerd door de darmcellen dwalen en daar de verbinding tussen de cellen losser maken. 

Als ons immuunsysteem op hol slaat door tarwe

Als tarweproteïne op bepaalde plekken in ons lichaam komt, waar het niet thuishoort, vindt ons immuunsysteem dat niet goed. Een op de honderd mensen heeft een genetische gluten intolerantie (coeliakie), maar veel meer mensen lijden aan gluten gevoeligheid of een glutenallergie – bloedonderzoek naar coeliakie en een gluten intolerantie.

Wat ga je leren in de basis cursus gluten intolerantie

Als de spijsverteringswand is aangetast (Lekkende darm) en we onvoldoende enzymen hebben om de gluten te verteren, dringt gliadine binnen in de bloedbaan en veroorzaakt het een aantal negatieve reacties zoals productie van pro-inflammatoire cytokinen-maken het lichaam ziek en vernielen de microdarmvlokken, algemene ontstekingen en darmontstekingen. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Diarree en constipatie door gluten

Hierdoor ontstaan een aantal spijsverteringsproblemen zoals diarree en constipatie, pijn in de darmen en aandoeningen als schildklier problemen. In de cursus leer je de basis over Gluten, met basisrecepten voor 5 dagen en begeleiding bij het gebruik van het supplement, die gratis in deze cursus aan je toe gestuurd wordt per post. 

 

In de cursus leer je de basis over Gluten, met basisrecepten voor 4 dagen en begeleiding bij het gebruik van het supplement, die gratis in deze cursus aan je toe gestuurd wordt per post. De cursus kost € 83,49 incl. BTW  Inclusief 1 consult

Bel: 06-41979305

 

Na de betaling kun je de 4 -delige cursus downloaden en ben je klaar om te starten, maak een afspraak voor het consult en om het supplement te ontvangen.

Het ontbijt maakt ons wakker en helder.
Het ontbijt is de eerste energie die je zal binnen krijgen. Als je gezond ontbijt, heb je 25 tot 30% van je noodzakelijk energie binnen en alleen daarom is het al belangrijk om te weten, waarom ontbijten wij en welke voedingstoffen heb ik nodig, welk beroep heb je, is er een actief leven of doe je juist veel met je hersenen. Het zijn allemaal punten, waarbij je goed moet kijken, hoe pas ik mijn ontbijt aan in mijn levensstijl. Het kan ook zijn, dat jij je levensstijl wilt veranderen, naar actiever worden, dan zou dat ontbijt ook mee moeten veranderen, want zonder goed ontbijt, heb je minder energie en kom je niet toe aan het veranderen van je leefstijl.

Vul de vragen in om je ontbijt check compleet te maken.

Na het invullen van de test: Maak een afspraak info@albican.nl

Het ontbijt maakt ons wakker en helder. Het ontbijt is de eerste energie die je zal krijgen. Als je gezond ontbijt, heb je 25 tot 30% van je noodzakelijk energie binnen. Ontbijt je niet, dan heb je meer zin in tussendoortjes en al gauw weet je lichaam, die heel slim is welke tussendoortjes je snel energie geven.

Goed geheugen en minder snel moe. Een goed ontbijt zorgt er ook voor dat jij je aandacht bij je werk of je thuissituatie kan houden en het houdt het geheugen scherp, het stelt je ook beter in staat om op bepaalde situaties te reageren. Krijg je te weinig goede koolhydraten binnen, dan zakt het suikergehalte van je bloed, waardoor jij je sneller moe voelt en je concentratie vermindert en daardoor ga je ook trager denken.

Alles wordt anders bij coeliakie

Bij coeliakie kan het eten van tarwe ernstige ontsteking veroorzaken, de darmvlokken verstoren en het zenuwstelsel verzwakt. De mensen met coeliakie hebben last van buikpijn en diarree. Vaak groeien kinderen niet zo goed met coeliakie en zien ze in de winter bleek. Het lastige van deze ziekte is dat die niet altijd opvalt. Bij minder sterkte ontstekingen merk je misschien jaren niets. Dan heb je misschien af en toe buikpijn of zelfs last van bloedarmoede, wat de huisarts misschien toevallig signaleert. 

Voorkom problemen met je spijsvertering

De beste therapie bij coeliakie is tijdelijk helemaal geen graan te nuttigen. Bij gluten sensitiviteit kun je wel granen eten zonder dat er grote darmproblemen ontstaan, maar onthoud het verhaal van de krekel, als je teveel eet, kan het een enzym belemmeren en krijg je problemen met je spijsvertering. bloedonderzoek naar coeliakie en een gluten intolerantie. Zie ook Histamine intolerantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *