Te weinig maagzuur, verteringsproblemen en reflux

Bij spijsverteringsklachten, als reflux, middenrifbreuk, branden, maagzuurrispingen kunnen ademhalingsklachten ontstaan, gastro-reflux zijn herkenbare klachten bij slijmerige mond  in combinatie met hoesten. Complicaties van GERD kan ook longontsteking, infecties, keelontsteking, het verzamelen van vocht in de sinussen en het middenoor geven. Bij insulinemoeheid, zoals we bij diabetes kennen, geeft een verminderd maagzuur-PH-waarde, het epitheelweefsel, stopt dan met beschermen.

Reflux , Maagzuur, spijsverteringsklachten, middenrifbreuk, gewichtstoename, slijmvlies, histamine, aminozuren, PDS, obstipatie, Spruw, schimmelinfectie, mondklachten, candida, gebit, witmeelproducten, suiker, bacteriën, virussen, hoofdpijn, honger, maagpijn, dopamine, serotonine, longen, slaapsysteem, pijn, emoties, rouw, maagklieren, vetten, galblaas falen, neurotransmitters, maagzuurremmers, eiwitvertering, diafragma, gluten

Als het verdediging mechanisme in actie komt

Het maagdarmstelsel geeft dan geen prikkel om een beschermend slijmvlies aan te leggen en kan dan poreus of slapper worden. Een zwak epitheelslijmvlies kunnen eiwitdeeltjes of bacteriën in de bloedbaan doorlaten en dat mag natuurlijk niet en maakt histamine. Wanneer er gevaar dreigt, zet de bloed verwijdende stof de bescherming in, door de aangedane plek op te laten zwellen. Bij een muggenbeet of wond zien we dan wit vloeistof als een verderging mechanisme te voorschijn komen.

Slijmvliesanalyse, epitheelweefsel

Een slijmvliesanalyse darm-maagslijmvlies kan een hulpmiddel zijn bij klachten als maagreflux, PDSobstipatieartrose en huidklachten. Het indicatierapport kan een hulpmiddel zijn bij het ontrafelen van opnameproblemen van neurotransmitters, zoals een serotoninedisfunctie. Een bijkomend voordeel kan zijn, dat er een bloedanalyse voorgesteld kan worden, dat scheelt in de kosten.

Slechte opname van aminozuren in de darmen door te weinig maagzuur

Er zijn sterke aanwijzingen dat de Ziekte van Crohn, en colitis ulcerosa kunnen leiden tot verminderde opname van aminozuren. Bij coeliakie of glutenintolerantie of lactoseallergie, kunnen de darmvlokken in het middelste deel van de dunne darm verschrompelen en littekenweefsel geven. De aandoening wordt onder meer gekenmerkt door ontkleurde, vethoudende, stinkende, niet-gevormde ontlasting, de feces bijvoorbeeld papperig, waterig, vettig, diarree of er is sprake van obstipatie.

Spruw wordt mogelijk in verband gebracht met maag - darmklachten

Spruw of orale schimmelinfectie is een niet-besmettelijke infectie van de mondholte die kan voorkomen op de tong, wangen, lippen en het tandvlees. Het komt vooral voor bij baby’s, maar kan ook bij oudere kinderen en zelfs volwassenen voorkomen. De mondaandoening kan optreden bij een Candida-infectie, wel of niet samen te zien met lichen planus.

Bewerkte koolhydraten en suiker maken onze mondslijmvlies en tanden stuk

Het gebit wordt beschermd door ons speeksel, maar omdat heel veel mensen witmeelproducten eten, raakt ons mondvocht en mondflora in de war. Monddroogte kan het de mondslijmvlies aantasten en zo hebben microbenbacteriën kans om in het bloedcirculatiesysteem binnen te dringen. Xerostomie kan mondziektes veroorzaken, zoals rhomboide glossitis of gistinfecties.

Symptomen van te weinig maagzuur

  • Stinkende adem;
  • Vermoeidheid;
  • Hoofdpijn,
  • Parasitaire infectiebesmetting;
  • Jeuk aan anus;
  • Stressdiabetes;
  • Onverklaarbare honger;
  • Maagzweer;

Huidklachten als galbulten kunnen een waarschuwing zijn van de verminderde maagzuurproductie

Huidontsteking wijst mogelijk op leverfalen, het bloedvormende lichaamsorgaan heeft meer dan 500 functies, zoals de koolhydraateiwit en vetstofwisselingOvergewichtpre-diabetes en insulinemoeheid, vergroten de kans op leververvetting, als mestcellen opzwellen zijn de monocyten vatbaarder voor ontstekingen. De galblaas in de roodbruine kachel, speelt een belangrijk rol in de vertering van vetten zodat onze slijmvliezen gezond blijven. 

Inzichten verkrijgen om diabetes te voorkomen

Een indicatietest pre-diabetes, is een vragenlijst op basis van de 24 meerkeuze vragen en analyseert een vergroot risico op suikerziekte. Na controle geeft een analyserapportage inzichten over voeding en levensstijlveranderingen indien nodig, bij een tekort aan maagsap. Het onderzoek kan HbA1c bloedonderzoek adviseren.

Vetverteringsproblematiek kan weestandproblemen geven en een hormonaal onbalans

De galblaasfunctie heeft als rol om onze auralevensenergie te beschermen en voeren herstelwerkzaamheden uit aan bloedvatwandcellen en het huidepitheel. De vetzuren zijn nodig voor het afweersysteem, de opname van voedingsstoffen, vanuit het darmepitheel voor het brein. Het falen van de galwerkzaamheden, door een verstopping in de galwegen kan leiden tot een hormonaal disbalans en angstige gedachten. Plakkerige gelige ontlasting kan wijzen op galblaasklachten. 

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Gezwollen longblaascellen en littekenweefsel door ontstekingen

COPD is een verzamelnaam van de meest voorkomende chronische luchtwegaandoeningen met ontstekingsreacties en overgevoeligheid van de luchtwegen. Een luchtwegoverprikkeling kan ontstaan door een middenrifbreuk, waardoor bacteriën, in de luchtpijp en bronchiën kunnen komen, waarna een histamineactie volgt. Bij terugkerende gezwollen longblaascellen, kan verlies van longweefsel optreden en kunnen longweefselontstekingen littekenweefsel ontwikkelen, waardoor ademnood ontstaat. 

Verschillende stadia en symptomen bij longklachten

Zuurstof is van levensbelang voor elk levend wezen. Wanneer men zuurstofgebrek heeft, kunnen er tal van gezondheidsproblemen ontstaan en uw algehele welzijn in gevaar komen.

*Betekenis FEV-1 Waarde is het volume dat in de eerste seconde kan worden uitgeademd tijdens een geforceerde uitademingsmanoeuvre, zoals bij sport en hoeveel lucht met kracht uitgeblazen kan worden.
Ontwikkelingsstadiums - Allergieën Symptomen & FEV-1 waardeAnalyse, indicatietesten en bloedonderzoekOverige informatie
❶ Milde COPD - longklachtenHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde >80%
Indicatietest Lekkend slijmvlies Aangedaan mondslijmvlies
❷ Matige COPD - longklachtenhoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 50-80%
Lactose Intolerantie DNA onderzoek
kracht van de ademhaling
❸ Ernstige COPDHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 30-50%
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesZuurstofmeter vinger
❹ Zeer ernstig COPDChronisch long falen

FEV-1 Waarde <30% met chronisch ademhalingsfalen
Bloedarmoede (hemoglobine, Hb)Endometriose en het HPV virus
Hooikoorts een aanval op ons immuunsysteemTe weinig maagzuur,
Als onvoldoende maagzuur aanwezig is, is dat ook geen prikkel voor het lichaam om een dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de darmwand en andere slijmvliezen aan te leggen om bescherming te moete bieden
uitgebreid bloedbeeld inclusief Leuco DiffVerzwakte luchtwegen zijn een ideale plaats waar microben, zoals bacteriën, virussen en schimmels en zich daar graag in nestelen.
Indicatie test Candida Albicans
Histamine intolerantie, als mestcellen ons niet meer beschermenVocht vasthouden;
Hooikoorts;
Netelroos en gordelroos;
Dunne ontlasting/diarree of obstipatie
Buikvet en overgewicht;
Onrustig en opvliegerig, soms slecht tegen fel licht kunnen;
De Tryptase bepaling is een indicator voor vaststelling van Mastocytose.
Onderzoeksmethode ELISA (EIA) uit serum. (bloedonderzoek)
Histamine intolerantie en auto-immuunziekten
Metingen van zuurstofArmband zuurstofmeterZuurstofmeter met Inspectie Certificaat en Medische KwalificatieZuurstof meten met deze ring

Chronische vermoeidheid, bloedarmoede en gewichtschommelingen

Bloedarmoede kenmerkt zich door een te laag gehalte aan hemoglobine en kan klachten geven als chronische vermoeidheid, hyperventilatie en ademhalingsklachten. Hemoglobinetekort kan leiden tot een zuurstoftekort en chronisch obstructieve longziekte door falen van de micronutriëntenroute als ijzer, foliumzuur, vitamine B12 via hersen-darm-as. Als de zuurstoftransporteur bloeddruk verliest, kan dat leiden tot angstige gedachten, gevoelsblindheid en gewichtsschommelingen.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Als de signaalstof-falen voor slaapproblemen zorgt, een Chinese tijdsklok verteld

Bij depressies en het burn-out syndroom kan een serotonine-urinetest kan een belangrijk instrument zijn serotoninetekort, als basis voor individuele behandeling met serotonine-houdende of sterk geconcentreerde stoffen. Enkele voorbeelden zijn, stemmingswisselingen, nervositeit, in- en doorslaapproblemen, zijn een gebrek aan eetlusteetstoornissenangst, paniekaanvallen, migraineverhoogde pijngevoeligheid, spierpijnen, hoge bloeddruk, prikkelbare darm en fibromyalgie.

Slapen en energie, de tijdstippen vertellen iets over onze gezondheid

Het tijdstip waar we wakker liggen of wanneer we overdag geen energie hebben, zou kunnen wijzen naar een orgaandisbalans, de tijdzones waar emoties zijn opgeslagen. In een timemanagement programma heel goed te gebruiken, wanneer er onderzoek of analyse gedaan moet worden, zo kunnen zelf de verbeteringen volgen of opsporen
Tijd wakker liggenOnbalans orgaanSpiritueelOverige informatie
⚠️ 1.00 ⏰ 3.00✅ Lever📌 Projectie📌 Lever ontgiften + 1 consult € 91,66
✅ Timemanagement als speurtocht
⚠️ 3.00 ⏰ 5.00👉 Longen📌 Rouwen om het verleden📌 Koolmonoxide-Hemoglobine bloedonderzoek
✅ Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
⚠️ 5.00 ⏰ 7.00✅ Dikke darm📌 Schuldgevoel
📌 Lactose-intolerantie
📌 Lactose Intolerantie DNA onderzoek
⚠️ 7.00 ⏰ 9.00✅ Maagproblemen📌 Maagzuur te weinig en stress
⚠️ 9.00 ⏰ 11.00✅ Verteringsproblemen📌 Trauma en burn-out📌 Neurotransmitter Analyse
⚠️11.00 ⏰ 13.00✅ Hart 📌 Cholesterol test
⚠️13.00 ⏰ 15.00✅ Dunne darm📌 Slijmvliesanalyse
⚠️17.00 ⏰ 19.00✅ Nieren📌 Bloed- en urineonderzoek nieren
⚠️19.00 ⏰ 21.00✅ Bloedsomloop📌 Rode Chakra
⚠️15.00 ⏰ 17.00✅ Blaas

Soms zijn maagzuurremmers tijdelijk noodzakelijk, tot een diagnose of onderzoek heeft aangetoond, waar bijvoorbeeld pijn of maagzuurklachten vandaan kunnen komen. Heel vaak gebruiken mensen jaren lang zuurremmers, dat blijkt uit onderzoek en dan komt het nog al eens voor, dat deze medicijnen al 25 jaar gebruikt worden. Redenen voor maagbescherming zijn, schadelijke bijwerkingen van pijnstilling, maagzweren, maagverkleining, diafragmabreuk, en slokdarmontsteking.

Zonnevlecht 🟡 Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie

Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie en het middelpunt van ons zelfbeeld, gebeurtenissen tussen ouder en kindwilskracht, zelfdiscipline en warmte in onze persoonlijkheid. Als er door de spijsvertering, zoals de maag, alvleesklier en de darmen niet voldoende verteerbare voedingstoffen aangeboden krijgen, is er minder energie beschikbaar en zal de aura zich beschermen.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's