Indicatietest Pre-diabetes

Een indicatietest Pre-diabetes, is een vragenlijst opgesteld om een risico op diabetes te bepalen en geeft inzichten, welke probleemgebieden aandacht nodig hebben. Op basis van de 24 antwoorden krijgt men een indicerend beeld welk risico er gelopen wordt op suikerziekte. Uit de analyse komt een verslag met voedingsadviezen en wat er in het bloed onderzocht kan worden.

Indicatietest Pre-diabetes, indicatie, rapport
Indicatietest pre-diabetes

Uitslag pre-diabetestest in een verslag ontvangen

De uitslag van test bestaat uit duidelijk verslag met verwijzingen naar artikelen waar voedingsadviezen te vinden zijn, eventueel met persoonlijke extra aandachtspunten, omdat niemand hetzelfde lichaam heeft en kan iedereen direct mee aan de slag. 

Kosten uitslag van de test € 23,00 incl. BTW. Hoe werkt het:Koop➪ indicatietest. Na betaling is er toegang tot de test. ❷ Stuur een Whatsapp als de test is ingevuld met een email adres.

Feiten gezondheidsklachten pre-diabetes

Een indicatietest pre-diabetes, kan als aanwijsbare aanduiding gebruikt worden om feiten van een gezondheidsklacht in kaart te brengen. Op grond van verdenking en ervaringen van ervaringsdeskundige, die wellicht al jaren met deze beperkingen en onderzoeken te maken heeft. Een indicatie is een aanwijzing dat een bepaalde klacht of beperking van de gebeurtenis of situatie vast gelegd wordt in een document.

Een verlag indicatietest ontvangen via opgeven email adres

Na Whatsapp contact, wordt er een verslag via het opgegeven mailadres verstuurd, met de  bevindingen die uit de test naar voren zijn gekomen. Ieder mens is uniek en niemand is hetzelfde. In ons contact is er dus geen standaard behandelplan en daarom kijken we samen naar mogelijkheden. 

Bloedonderzoek HbA1c en glucose Diabetes suikerziekte

Glucose dat in het bloed circuleert heeft de neiging zich spontaan te hechten aan hemoglobine, het zuurstoftransporteiwit in de rode bloedcellen. Is glucose eenmaal gebonden dan laat het niet meer los. Deze verbinding wordt hemoglobine A1c (HbA1c) genoemd.

Het belang van de labkaart, verschillende referentiewaarden

Voor de glucosemeting dient men nuchter te zijn, zodat de de waarden van eerdere glucose onderzoeken beter met elkaar vergeleken kunnen worden. Geef op de labkaart duidelijk aan, dat er nuchter geprikt is tijdens bloedafname. Voor niet nuchter glucose gelden namelijk andere referentiewaarden.

Als er teveel suiker in de cellen komt, raken de opslagcellen overvol dat ze letterlijk zuurstof tekortkomen. Daarom geven ze een noodsignaal af, dat wordt vertaald in een steeds erger wordende inwendige ontstekingsreactie. Als dit jaren aan één stuk gebeurd, zien lichaam en hersenen nog maar één oplossing, ze laten liever de suiker los in de aderen.

Een noodoplossing

Zo ontstaat er een risico op hypoglykemie en dat doet het lichaam liever dan dat ze de vicieuze cirkel laten voortbestaan, die het hele lichaam in gevaar brengt. Dit is een tijdelijke noodoplossing, want de suikers die in de aderen ronddrijven, zullen op den duur onherstelbare schade aanrichten.

Suiker, hoe lekker ook, verzwakt je lichaam! Suiker kan pre-diabetes en diabetes 2 veroorzaken en het zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Wanneer onze bloedsuikerspiegel te hoog stijgt, zorgt de alvleesklier ervoor dat insuline geproduceerd wordt, om de glucose om te zetten in glycogeen en je energie krijgt. 

Door uitputting wordt er minder insuline geproduceerd, waardoor de glucose niet verbrand wordt en in onze bloedbaan blijft circuleren en zo ontstekingen kunnen ontstaan. Insuline is een zeer sterk hormoon met twee hoofdfuncties, het zorgt ervoor dat suiker in de cellen komt en regelt de opslag van niet verbrande suikers in de vetcellen.

Het lijkt of het eten niet weg kan en blijft hangen in de omgeving van de maag. Al snel krijgt dit spijsverteringsorgaan de schuld om dat het veelal na het eten gebeurd. Ontsteking van de pancreas dat veroorzaakt kan worden door veelvuldig alcoholgebruik, stress,  virusinfecties, galstenen, hyperlipidemie of hyperparathyroïdie. Maar ook als gevolg van een leven lang consumptie van suiker, koolhydraten, zetmeel en bewerkte, plantaardige oliën en vetten

Deze test meet de enzymactiviteit van amylase in bloed. Amylase is één van de vele enzymen die gemaakt worden door de alvleesklier (pancreas). Alvleesklierenzymen zijn eiwitten die zorgen voor vertering van vetten, eiwitten en suikers. Amylase helpt suikers uit het voedsel te verteren. Amylase wordt niet alleen door de alvleesklier gemaakt maar ook door de speekselklieren.

Meerdere mogelijkheden invullen van indicatietesten of anamnese

Zijn er ondanks alle privacy maatregelen toch twijfels om gegevens achter te laten in de daarvoor bestemde online vragenlijsten op Google drive, stuur dan een email of een Whatsapp bericht en er worden documenten in een tekst bestand verstuurd. Het document kan dan verstuurd worden via het mail adres. 

EreadersEreaders

Wortels, goed voor hart en bloedvaten

Wortels rijk zijn aan oplosbare vezels en vezels binden LDL cholesteroldeeltjes aan zich, waardoor ze samen met de vezels je lichaam verlaten en zo weer een bijdrage leveren aan gezonde bloedvaten. Ouderen kunnen ook wortelsap drinken om constipatie te verminderen en de darmflora gezond te houden. 
KokenKoken

Wortel recepten en meer

250 gram wortelen biedt ons: Vitamine K; Vitamine C; Vezels; Kalium; Vitamine B6; Mangaan; Molybdenum; Vitamine B1 (thiamine); Vitamine B3 (niacine); Fosfor; Magnesium en Foliumzuur. Kunstmatige rijping van voeding, verarmt aan nuttige nutriënten, die nodig zijn voor de bouwstoffen voor ons lichaam. 

Albican houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Persoonsgegevens kunnen zijn, Naam, adres, telefoon nummer, geboortedatum, geboorteplaats, email adres. De Privacy Policy voor Bezoekers geldt voor iedereen die de website www.albican.nl  bezoekt en of bezoekers vertrouwelijke documentatie opsturen. 

Er zitten veel oplosbare vezels in de zoete aardappel, pectine genaamd, wat de eigenschap heeft om van suiker een gel te vormen. Deze gel voorkomt dat suikers snel door het bloed opgenomen kan worden, hierdoor is er minder snel trek en dit houd het reptielenbrein tevreden. Inuline in de zoete bataat verteert langzamer dan zetmeel en kan pre-diabetes voorkomen.

De courgette is een veelzijdige inzetbare groente en de stofjes die in de groente kunnen ontstekingsremmend werken en mogelijk pre-diabetes voorkomen, de mergpompoen zorgt voor een betere vertering, de bloedsuikerspiegel blijft stabieler, de vezels zorgen voor een gelijkmatige vertering en zorgen voor een balans in het cholesterol profiel. Ze binden zich aan de galzuren die de lever aanmaakt uit cholesterol om vet te verteren.