Indicatietest Pre-diabetes

Een indicatietest pre-diabetes, is een vragenlijst op basis van de 24 meerkeuze vragen. De analyse meet een vergroot risico op suikerziekte, hypoglykemie, teveel maagzuur of een tekort aan maagsap. Na controle geeft de rapportage inzichten over voeding en levensstijlveranderingen indien nodig. Bloedonderzoek kan een volgende stap zijn, na aanleiding van de uitslag.

Pre-diabetes, indicatie, rapport, Diabetes, bloed, analyse, indicatie, voedingsadvies, hypoglykemie, maagzuur, gewicht, energie, spijsvertering, verteringsproblemen, zuurbranden, middenrifbreuk, homoglobine, ontsteking, suiker, koolhydraten, zuurstof, neurotransmitters, immuunsysteem, bacteriën, Zoetstoffen, suiker, insuline, alvleesklier, glycogeen, energie, ontstekingen, maag, hormonen, stress, virusinfectie, bloedonderzoek, speekselklieren, eiwitten, wortels, constipatie, groenten, fruit, cholesterol
Indicatietest pre-diabetes

Feiten gezondheidsklachten pre-diabetes

Een indicatietest pre-diabetes, kan als aanwijsbare aanduiding gebruikt worden om feiten van een gezondheidsklacht in kaart te brengen. Hypoglykemie, teveel maagzuur, een onbalans tussen gewicht en energie, een verstoorde spijsverteringverteringsproblemen, zuurbranden of een middenrifbreuk kunnen voorbeelden zijn. 

Hoe werkt de indicatietest en wat zijn de kosten , lees meer...
Uit het onderzoek komt een verslag met voedingsadviezen en aandachtspunten, daarnaast kan er eventueel bloed onderzocht worden. Kosten voor de uitslag van de test zijn € 23,00 incl. BTW. Hoe werkt het: ❶ Koop ➪ indicatietest pre-diabetes. Na betaling is er toegang tot de test. ❷ Stuur een Whatsapp als de test is ingevuld, laat een email adres achter in de chat. ’

De uitslag, analyse verwerken in een dagboek

De uitslag bevat een volledige analyse per vraag uitgediept en toegelicht. In het eindrapport staat omschreven welke voeding nodig is om de spijsvertering aan te zetten tot herstel. Er wordt meer resultaat behaald door het bijhouden van een dagboek.

Een verlag van de indicatietest ontvangen via opgeven email adres

Wanneer de indicatietest via google formulieren wordt ingevuld, wordt daar gevraagd om een email adres. Stuur daarna ter controle een Whatsapp met hetzelfde emailadres, onder vermelding van “uitslag en voedingsadvies ontvangen van de” pre-diabetes analyse. Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn of is er iets mis gegaan, neem dan contact op via het contact formulier.

Bloedonderzoek 💉 HbA1c - hemoglobine en suiker

Glucose dat in het bloed circuleert heeft de neiging zich spontaan te hechten aan hemoglobine. Het zuurstoftransporteiwit in de rode bloedcellen vervoert zuurstof naar de longen. Is de zoetstof eenmaal vastgeplakt, dan laat het niet meer los en maakt zetmeelsuiker het bloed dik en stroperig. Dezelfde werking zien we bij kristalsuiker in de suikerpot, daar plakt van alles aan.

Het belang van de labkaart, verschillende referentiewaarden

Voor de glucosemeting dient men nuchter te zijn, zodat de de waarden van eerdere glucose onderzoeken beter met elkaar vergeleken kunnen worden. Geef op de labkaart duidelijk aan, dat er op de nuchtere maag geprikt is tijdens bloedafname. Wanneer er gegeten is, gelden er voor de bloedsuikeruitslagen, andere referentiewaarden, overleg dit even met een arts.

Als er teveel suiker of koolhydraten in de cellen komt, raken de opslagcellen overvol, zodat ze letterlijk zuurstof tekortkomen. Daarom sturen ze via zenuwbanen een noodsignaal af, wat zich kan uiten in migraine of verandering in onze gedachtewereld

Het gevaar van langdurige opgezette cellen

De cellen die opgezwollen zijn, zijn vatbaarder voor inwendige ontstekingsreacties, zoals bij reuma, artritis, fibromyalgie en artrose. Als deze histamine acties, jaren aan één stuk plaats vinden, zien lichaam en hersenen nog maar één oplossing, ze laten liever de suiker los in de aderen en ontstaat er hypoglykemie.

Een noodoplossing

Het lichaam liever het suiker los in de bloedvaten dan dat ze de vicieuze cirkel laten voortbestaan, die het hele lichaam in gevaar kan brengen. Dit is een tijdelijke noodoplossing, want de suikers die in de aderen ronddrijven, zullen op den duur onherstelbare schade aanrichten en kunnen bacteriën, LDL cholesterol zich hieraan vasthouden en het immuunsysteem uit onbalans brengen.Zoetstoffen, hoe lekker ook, verzwakt ons immuunsysteem! Suiker kan pre-diabetes en diabetes 2 en schade aan de hersenen veroorzaken en het zorgt voor pieken in de bloedsuikerspiegel. Wanneer de gehalte aan glucose te hoog stijgt, zorgt de alvleesklier ervoor dat insuline geproduceerd wordt, om de glucose om te zetten in glycogeen en we energie krijgen. 

Door uitputting wordt er minder insuline geproduceerd, waardoor de glucose niet verbrand wordt en in onze bloedbaan blijft circuleren en zo ontstekingen kunnen ontstaan. Het Hormoon gevormd in de alvleesklier heeft twee hoofdfuncties, het zorgt ervoor dat suiker in de cellen komt en regelt de opslag van niet verbrande suikers in de vetcellen.

Het lijkt of het eten niet weg kan en blijft hangen in de omgeving van de maag. Al snel krijgt dit spijsverteringsorgaan de schuld om dat het veelal na het eten gebeurd. Ontsteking van de pancreas dat veroorzaakt kan worden door veelvuldig gebruik van hormoon verstorende stoffen.

Voorbeelden van de hormoon verstorende stoffen

Alcoholgebruik, stress,  virusinfecties, galstenen, hyperlipidemie of hyperparathyroïdie. Maar ook als gevolg van een leven lang consumptie van suiker, koolhydraten, zetmeel en bewerkte, plantaardige oliën en vetten. kan een onbalans veroorzaken in het hormonaal systeem.

Amylase en Lipase alvleesklier (bloedonderzoek 💉 )

Deze test meet de enzymactiviteit van amylase in bloed en is één van de vele enzymen die gemaakt worden door de pancreas. Alvleesklierenzymen zijn eiwitten die zorgen voor vertering van vetten, eiwitten en koolhydraten en helpt suikers uit het voedsel te verteren, daarbij wordt het enzym niet alleen door de alvleesklier gemaakt maar ook door de speekselklieren.

Meerdere mogelijkheden invullen van indicatietesten of anamnese

Zijn er ondanks alle privacy maatregelen toch twijfels om gegevens achter te laten in de daarvoor bestemde online vragenlijsten op Google drive, stuur dan een email of een Whatsapp bericht en er worden documenten in een tekst bestand verstuurd. De documentatie kan dan verstuurd worden via het mail adres. 

Wortels, goed voor hart en bloedvaten

Wortels rijk zijn aan oplosbare vezels en vezels binden LDL cholesteroldeeltjes aan zich, waardoor ze samen met de vezels je lichaam verlaten en zo weer een bijdrage leveren aan gezonde bloedvaten. Ouderen kunnen ook wortelsap drinken om constipatie te verminderen en de darmflora gezond te houden. 

Een plant heeft tijd nodig om te groeien

Kunstmatige rijping van voeding, verarmt aan nuttige nutriënten, die nodig zijn voor de bouwstoffen voor ons lichaam, slijmvliezen en onze organen. Een plant heeft tijd nodig om te groeien, Maar omdat deze periodes geld kost, probeert de mens meer en meer tijdsruimte te besparen. Planten moeten sneller groeien en hun ontwikkeling wordt daarom op kunstmatige wijze versneld. 

Koop groenten en fruit lokaal bij de boer

Alles draait om productievergroting ten koste van  belangrijke nutriënten voor de eindverbruiker. De lekkerste groenten en fruit komen vaak van een kleinschalige tuinder die zijn vruchten op ouderwetse wijze teelt en verbouwt of door zelf gekweekte groenten.

Albican houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Personalia kunnen zijn, Naam, adres, telefoon nummer, geboortedatum, geboorteplaats en een email adres. De Privacy Policy voor Bezoekers geldt voor iedereen die de website www.albican.nl  bezoekt en of aanwezigen die vertrouwelijke documentatie opsturen. 

Er zitten veel oplosbare vezels in de zoete aardappel, pectine genaamd, wat de eigenschap heeft om van suiker een gel te vormen. Deze gel voorkomt dat suikers te snel door het bloed opgenomen kan worden, hierdoor is er minder snel trek en dit houd het ‘t reptielenbrein tevreden. Inuline in de zoete bataat verteert langzamer dan zetmeel en kan pre-diabetes voorkomen.De courgette is een veelzijdige inzetbare groente en de stofjes die in de groenten, kunnen ontstekingsremmend werken en mogelijk pre-diabetes voorkomen, de mergpompoen zorgt voor een betere vertering, waardoor bloedsuikerspiegel stabieler blijft, de vezels zorgen voor een gelijkmatige vertering en zorgen samen met vet en vocht, voor een balans in het cholesterol profiel. 

Vet vertering en vezels

De vezels verbinden zich aan de galzuren die de lever aanmaakt uit cholesterol om vet te verteren. Als het niet lukt voldoende plantaardige voeding binnen te krijgen, kan een vezelrijk product een alternatief zijn, zoals gemalen lijnzaad in koffiemolen