Ziekte van Crohn en Spijsverteringsklachten

De ziekte van Crohn is een chronische ontsteking van het maagdarmkanaal.  Bij de ziekte van Crohn kan het gehele maag-darmkanaal ontstoken zijn, van de mond tot de anus. De ziekte van Crohn is een chronische ontsteking van het maag-darmkanaal. Anders dan bij colitis ulcerosa (komt alleen in de dikke darm voor). Daarnaast treden soms ook buiten het maag-darmkanaal ontstekingen op, bijvoorbeeld in de huid of de gewrichten. Calprotectine ziekte van Crohn “Onderzoek”

Divertikels en de ziekte van Crohn

Bij diverticulose zitten er heel veel uitstulpingen in de dikke darm. Bij de aandoening diverticulose steken uitstulpingen, divertikels genaamd, ter grootte van een erwt uit de wand – de slijmvlieslaag door de spierlaag – van de dikke darm, vlakbij de endeldarm, daar waar aan- en afvoerende bloedvaten via een natuurlijke opening de darmwand bereiken. Dit is tevens de zwakste plek van de darmwand. Deze aandoening gaat vaak gepaard met chronische verstopping/obstipatie. Soms raakt één of meer van deze divertikels ontstoken. Deze aandoening wordt diverticulitis genoemd. De ontsteking ontstaat wanneer er voedselresten in de uitstulpingen achterblijven. Calprotectine ziekte van Crohn “Onderzoek”

De chronische ontstekingsreacties kunnen leiden tot de vorming van fistels

Het is een soort buisvormige uitgang naar buiten. Een fistel kan ontstaan na een ontsteking, bijvoorbeeld na een steenpuist. Als de infectie de kans krijgt zich in te nestelen in je dieper gelegen weefsel. Zoals een steenpuist kan ontstaan door een infectie van een haarzakje, kan er in de darm een holte ontstaan die pus probeert af te voeren naar buiten. Dit wordt een abces genoemd. Zo’n abcesholte wil zijn pus kwijt en maakt een gangetje en probeert de uitgang te krijgen, meestal door naar de huid. Voor de tunnel gegraven is, kan deze uit komen in andere buizen en slijmvliezen, zoals de blaas of de anus. Als de tunnel eenmaal de huid hebben bereikt, kunnen er huidcellen in de tunnel groeien zodat er een buis ontstaat die aan de binnenkant helemaal bekleed is met huidcellen. Als dat gebeurt blijft de verbinding meestal bestaan en zo’n blijvende verbinding wordt een fistel genoemd.

De meest voorkomende darmproblemen

Prikkelbare Darm Syndroom: spastische darm’ genoemd, een aandoening waarbij de darmbewegingen zijn verstoord waardoor eten te snel of te langzaam verteert.

  • Serotonine heeft invloed op de zenuwen, als je een lage niveau aan serotonine in de darm hebt dan is dit proces waarschijnlijk veel trager, wat kan leiden tot constipatie. Als de levels hoog zijn, dan kan dit proces worden versneld en ontstaat diarree. Bij vele mensen met PDS is aangetoond dat veranderde serotonine levels, PDS diarree of constipatie kunnen veroorzaken.
  • Hoe lavendel werkt bij slapeloosheid en stress

De candida-infectie is een sluimerende bedreiging van onze gezondheid. Candida is een gist die voorkomt in de ingewanden, de mond, oren, slokdarm, de keel, huid, en de voortplantingsorganen. Onder normale omstandigheden komt de candida voor als gist en leeft daar in een gezonde balans met bacteriën. Zodra de candida van vorm verandert en zich ontwikkelt tot een schimmel wordt ze pathogeen en ondermijnt het immuunsysteem en heeft de schimmel de eigenschap om ziek te maken. Het gevaar van een schimmelinfectie of candida overgroei is dat de kans op parasieten toeneemt. Dit komt omdat de candida albicans een laag aanbrengt in de darmen waardoor er een omgeving gecreëerd wordt die andere indringers voet aan de grond bied. Het gevaar van parasieten is dat deze belangrijke voedingsmiddelen van het lichaam afpakken om zelf te overleven in ons lijf.
Het kan heel goed zo zijn dat menselijke parasieten, één van de verborgen oorzaken zijn van verschillende vreemde gezondheidsklachten.
De symptomen verschillen per persoon en komt het vaak voor bij problemen in de spijsvertering. De parasieten komen niet alleen voor in de darmen. Ze komen ook voor op andere plaatsen in het lichaam! Het lichaam als de beste dokter

De huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd worden door je darm en via onze anus en het urine stelsel het lichaam veilig verlaten. Is er een probleem met je huid je er zo goed als zeker van uit gaan, dat dit vanuit je darm – slijmvliezen komt, met name histamine intolerantie komt vaak de kop op steken als je moe bent. Als je de huid wilt verbeteren, zal je eerst kunnen onderzoeken of er een allergische reactie is. 

Gluten - schildklierverbinding en darmen

Gluten intolerantie in ernstiger vorm, ook wel coeliakie genoemd. De moleculaire structuur van gliadine, het eiwitgedeelte van gluten, lijkt sterk op dat van de schildklier. Wanneer gliadine de beschermende barrière van de darmen doorbreekt “Lekkende darm” en de bloedbaan binnengaat, wordt het door het immuunsysteem als vernietigend beschouwd. Deze antilichamen tegen gliadine veroorzaken ook dat het lichaam schildklierweefsel aanvalt. Dit betekent dat als je AITD hebt en je voedsel met gluten eet, je immuunsysteem je schildklier kan aanvallen. Als je gluten-intolerant bent, moet je 100% glutenvrij zijn om immuun afbraak van jouw schildklier te voorkomen.

Een van de theorieën over het ontstaan van allergieën is dat onze darmwand korte tijd poreuzer kan zijn door bijvoorbeeld stress, zodat restanten van ons eten als gluten in het darmweefsel en bloed terechtkomen. 

4 – delige cursus Met gratis supplement voor 3 dagen, de eerste stappen naar een Glutenvrij dieet

In de cursus leer je de basis over Gluten, met basisrecepten voor 4 dagen en begeleiding bij het gebruik van het supplement, die gratis in deze cursus aan je toe gestuurd wordt per post. De cursus kost € 83,49 incl. BTW  Inclusief 1 consult

Bel: 06-41979305

Betaal hier

Na de betaling kun je de 4 -delige cursus downloaden en ben je klaar om te starten, maak een afspraak voor het consult en om het supplement te ontvangen.

Meer informatie…

Er wordt in de dunne darm te weinig van het enzym lactase aangemaakt, waardoor de lactose onverteerd in de dikke darm terecht komt. Hier speelt het afweersysteem geen rol, maar is er sprake van een verteringsprobleemWaar zit lactose in? Lactose komt van nature voor in melk en zuivelproducten. Lactose wordt daarnaast ook toegevoegd aan diverse levensmiddelen, medicijnen en voedingssupplementen. Lactose komt bijvoorbeeld voor in de volgende producten: melk, yoghurt, vla, kaas, koekjes, taart, ijs, snoep, chips, antibiotica en sommige vitaminepreparaten. Meer informatie…

Een mogelijk aanwezige maagzweer zou meteen “serieus” onderzocht moeten worden, wanneer er klachten zijn als pijn, bloed of gal bij het overgevenhet niet kunnen eten. Deze klachten zijn niet altijd zoals vaak gedacht wordt, stress gerelateerd. De maag is rekbaar en als de maag leeg is, is hij plat. Er past ongeveer 3 liter voeding en vocht in de maag. De maag ligt boven in de buikholte. De maagwand is ongeveer 0,5 centimeter dik en heeft verschillende lagen. “Het gevaar zit hem vaak in een harde klap bij een volle maag”, soms door een stoei partijtje, soms door een ongeluk, maar ook bij bepaalde contactsporten en wanneer een bal met hoge snelheid als bij een Keeper opgevangen moet worden. Meer informatie…

De belangrijkste functie van het spijsverteringsstelsel is om voedsel af te breken

Zodat voedingsstoffen door het lichaam kunnen worden opgenomen om het lichaam energie te geven, te helpen groeien en te herstellen. Als dit proces wordt verstoord geeft het lichaam een signaal aan je af. Zoals bij teveel maagzuur, jouw hersenen spelen een grote rol in de stofwisseling. De gemiddelde mens, gebruikt meer koolhydraten per dag, dan onze voorouders uit het stenen tijdperk in een heel jaar aten. Over koolhydraten is vaak veel informatie te vinden. Je zou ze niet moeten eten, want anders word je dik. Maar dat is wel heel kort door de bocht. Je hebt namelijk snelle en langzame koolhydraten, die heel verschillend in het lichaam worden opgenomen.

Wat doet histamine in de mestcellen? Histamine in de mestcellen is een zeer belangrijk hormoon, het speelt al vanaf de eerste celdelingen in de baarmoeder een belangrijke rol, histamine beschermt ons bijvoorbeeld tegen indringende stoffen van buiten af, zorgt voor een reactie, zet op en houdt op die manier de ziek makende indringers tegen (door de witte bloed lichaampjes).

Migraine aanvallen die optreden met matige tot zeer ernstige hoofdpijn, meestal bij eenzijdige hoofdpijn met duizeligheid, stoornissen van zicht- en hoorvermogen. Spanningshoofdpijn en een te kort aan serotonine Mensen met migraine en spanningshoofdpijn hebben vaak een laag niveau aan serotonine in de weefsels, zo onderzocht de wetenschap dat ooit. Migraine krijg je door de samentrekking van de bloedvaten in de hersenen. Dit komt door een stoornis in de neurotransmitters. Je kan neurotransmitters beschrijven als chemische stoffen in de hersenen die de zenuwprikkels van cel tot cel doorgeven en de informatie naar de bloedvaten sturen. Neurotransmitters totaal – Urine onderzoek hormonen

Ongezond voedsel, levensstijl en opgekropte emoties, kan een ophoping van giftige stoffen veroorzaken en moet de lever extra hard werken om deze giftige afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Daarom is het geen slecht idee om de lever een handje te helpen met het reinigen van afvalstoffen uit de lever en het lichaam. De lever reinigen is een belangrijke eerste stap richting een gezonder functionerend lichaam. 

Bezoek altijd een arts voor een juiste diagnose