COPD en astma

COPD is een verzamelnaam van de meest voorkomende chronische luchtwegaandoeningen met ontstekingsreacties en overgevoeligheid van de luchtwegen. Een luchtwegoverprikkeling kan ontstaan door een middenrifbreuk, waardoor bacteriën, in de luchtpijp en bronchiën kunnen komen, waarna een histamineactie volgt. Bij terugkerende gezwollen longblaascellen, kan verlies van longweefsel optreden en kunnen longweefselontstekingen littekenweefsel ontwikkelen, waardoor ademnood ontstaat. 

COPD, Astma, hemoglobine, histamine, lactose intolerantie, pre-diabetes, ontsteking, allergische reactie

Opgezwollen slijmvliezen in de longen zorgen voor benauwdheid

Bij astmatische klachten, treden aanvallen op waarbij de spiercellen rond de ademhalingsorganen aanspannen en kan de slijmvlieszwelling in volume toenemen. De uitdijzwellingen van het longslijmvlies, beschermt tegen virusinfecties, pollen en hooikoorts, zoals bij een muggenbeet op de huidoppervlakten. De ophopingen van slijmstoffen met ziektekiembacteriën in het longslijmvlies kunnen benauwdheidsklachten geven, waardoor sarcoïdoseontstekingen ontstaan, vaak gepaard met huideczeem. 

Elke dag passeren zo’n 17.000 liter bloedlichaampjes aan beide zijden van het haarvatenstelsel voor de juiste longcapaciteit en worden blootgesteld aan zuurstof-gevende auralevensenergie. Nadat het longvatstelsel het bloed hebben gezuiverd en van pranische energie, hebben voorzien reist het bloedvloeistof naar de linker hartboezen. Van het hartboezemafvoerkanaal gaat het naar de linkerhartkamer, waar dat rijke, leven-schenkende bloedzuurstof afgeeft aan alle organen en weefsels.

Voor energie hebben we zuurstof nodig en moet de cel-ademing goed werken

We ademen het geurloos gas in en dat bindt zich aan hemoglobine, en daar laat het hemoglobine-eiwit in de erytrocyten los. De celkernen werken als fabriekjes en gebruiken de celademhaling voor zuurstofenergie. Er wordt in dit proces koolstofdioxide gevormd, het uitgeademde koolstofgas bindt zich aan de rode bloedcellen en het zuurstofarme bloedresten. Het zuurstofarmelijke levenssap vervolgt zijn weg naar de buitenlucht om de koolzuurafvalstoffen te lossen en te ontgiften. 

Bloed krijgt zonder voldoende zuurstof een blauw rode kleur, het gezicht wordt wit

Als de vieze stroom van vergiftigd bloedvloeistof door de aderen raast, niet gezuiverd kan worden kan er longontsteking ontstaan. Bacillen kunnen dan via verspreiding van het bloednetwerk in het orgaansysteem komen, waar het tot bloedvergiftiging kan leiden. Sepsis  veroorzaakt een ernstige ontstekingsreactie op een infectie.

Verschillende stadia Sarcoïdose en de toename van witte bloedcellen, de leukocyten

  • Stadium o, geen afwijkende longfoto;
  • Ontwikkelingsfase 1, vergrote lymfeklieren;
  • Ontwikkelingsproces 2, vergroting van chakra gebieden en een vertroebeling van de longvelden, hier kunnen ontstekingsprocessen ontstaan;
  • Ontwikkelingstoestand 3, alleen vloeistofvertroebeling van de longvliesvelden;
  • Alarmfase 4, verlittekenen van de pleura, zoals bij longfibrose;
  • Elasticiteitverlies van het longweefsel;
  • Collageenverlies

Verschillende stadia en symptomen bij longklachten

Zuurstof is van levensbelang voor elk levend wezen. Wanneer men zuurstofgebrek heeft, kunnen er tal van gezondheidsproblemen ontstaan en uw algehele welzijn in gevaar komen.

*Betekenis FEV-1 Waarde is het volume dat in de eerste seconde kan worden uitgeademd tijdens een geforceerde uitademingsmanoeuvre, zoals bij sport en hoeveel lucht met kracht uitgeblazen kan worden.
Ontwikkelingsstadiums - Allergieën Symptomen & FEV-1 waardeAnalyse, indicatietesten en bloedonderzoekOverige informatie
❶ Milde COPD - longklachtenHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde >80%
Indicatietest Lekkend slijmvlies Aangedaan mondslijmvlies
❷ Matige COPD - longklachtenhoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 50-80%
Lactose Intolerantie DNA onderzoek
kracht van de ademhaling
❸ Ernstige COPDHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 30-50%
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesZuurstofmeter vinger
❹ Zeer ernstig COPDChronisch long falen

FEV-1 Waarde <30% met chronisch ademhalingsfalen
Bloedarmoede (hemoglobine, Hb)Endometriose en het HPV virus
Hooikoorts een aanval op ons immuunsysteemTe weinig maagzuur,
Als onvoldoende maagzuur aanwezig is, is dat ook geen prikkel voor het lichaam om een dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de darmwand en andere slijmvliezen aan te leggen om bescherming te moete bieden
uitgebreid bloedbeeld inclusief Leuco DiffVerzwakte luchtwegen zijn een ideale plaats waar microben, zoals bacteriën, virussen en schimmels en zich daar graag in nestelen.
Indicatie test Candida Albicans
Histamine intolerantie, als mestcellen ons niet meer beschermenVocht vasthouden;
Hooikoorts;
Netelroos en gordelroos;
Dunne ontlasting/diarree of obstipatie
Buikvet en overgewicht;
Onrustig en opvliegerig, soms slecht tegen fel licht kunnen;
De Tryptase bepaling is een indicator voor vaststelling van Mastocytose.
Onderzoeksmethode ELISA (EIA) uit serum. (bloedonderzoek)
Histamine intolerantie en auto-immuunziekten
Metingen van zuurstofArmband zuurstofmeterZuurstofmeter met Inspectie Certificaat en Medische KwalificatieZuurstof meten met deze ring

Hoesten en kortademigheid, kenmerken dat het immuunsysteem niet de eiwitten opruimt

Interstitiële of te wel diffuse longaandoeningen zijn luchtwegaandoeningen waarbij er longblaasjeseczeem kan ontstaan, dezelfde eczeemplekken als op de aurahuid. Hieronder valt ook het ziektebeeld PAP, waardoor afvoer van ademuitwerpselen wordt belemmerd en leukocytenophoping ontstaat en hoestbuien met kortademigheid kunnen volgen. Astma en bronchitis zijn voorbeelden van de stockerende luchtstroom, waarbij eosinofielen verhoogd kunnen zijn, wat wijst op een haperend afweermechanisme.

Op onze huid kunnen we een pleister plakken, in ons lichaam zijn we afhankelijk van het immuunsysteem

Blijvend gevolg van een microscopisch klein wondje of ontstekinkje van een cel-eenheid, zoals bij een bultje op de huidlichaamsbekleedsel kan ontstaan. Het deel waar het littekenweefsel zit, belemmerd voor een deel, de zuurstofopname van de longwerking. Een speldenprikje van een mug, laat gelijk het witte vloeistof zien, op ons vel is snel een pleister te plakken. 

We kunnen in ons longnetwerk geen pleister plakken en moeten voedingsstoffen zelf opeten

In de haarvaten van ademhalingsnetwerk kan geen heelmiddel gehecht worden en dus zullen we zelf vetzuren en jodium moeten opeten. Het cortisolhormoon wordt gemaakt uit HDL-cholesterol, de vettige substantie die de lever maakt uit onbewerkte voedingsvetten, voor energie en cel-herstel. De lipiden kunnen beschadigde longlijmvliezen herstellen.

Een vitamine D tekort, kan veroorzaakt worden, door nier en leverproblemen en medicatie tegen epilepsie

Longklachten kunnen ook een vitamine D-tekort geven, behalve voor sterke botten en tanden zorgt deze voedingstof ook voor sterke spieren. Het ademhalingsorgaan is één grote spiergroep en een tekort de hormonale vettige  en zonnige stof, kan leiden tot spierkrachtverlies.  Een lage status ergocalciferol kan ontstaan bij nierziekten, het gebruik van sommige medicijnen tegen epilepsie en kan leiden tot leverfalen. De vetverbranding kan dan niet juist plaats vinden.

Een te lage magnesiumwaarde kan leiden tot een verlaagde calciumwaarde

Enkele onderzoeken hebben gesuggereerd dat magnesium gunstig kan werken bij acute van astma-aanvallen. Magnesia zou namelijk de ademhalingscapaciteit verhogen door verwijding van de bronchiën, vaak is de calciumwaarde erg laag bij longdisfunctie, dit komt vaak omdat er geen melkproducten worden genomen. Voeding als broccoli, kidneybonen en cacao kunnen dan een goede aanvulling zijn.

Dit bloedonderzoek meet de hoeveelheid vitamine D in bloed. In het bloed komen twee verschillende vormen voor: de werkzame vorm 1,25-dihydroxy vitamine D en de niet-werkzame vorm 25-hydroxy vitamine D die als voorraad dient voor de werkzame vorm. Vitamine D, is een van de weinige vitamines die ons lichaam zelf kan maken. 

Een verhoogd hemoglobine, COPD en Astma

Longaandoeningen komen vaak samen voor met een verhoogde Hb-waarde en is het bloed dikker en stroperiger, zoals bij pre-diabetes kan voorkomen. Glucoseophoping bij een falende alvleesklierwerking kan het bloed dik maken en hecht zich aan hemoglobine en laat niet meer los. De bloedkleurstof  zorgt voor transport van zuurstofdeeltjes en koolstofdioxidestoffen, als deze transportband gehinderd wordt, zal er een heus zuurstofalarm volgen. Migraine en een bloeddrukverlaging  kunnen volgen.

Als het hoofd om zuurstof schreeuwt en wij er geen gehoor aan geven

Het lichaamsomhulsel is slim, zwaartekracht zorgt ervoor, dat we vallen, zodat hart en hoofd op dezelfde hoogte komen. Het hartboezem hoeft dan minder hard te pompen om weer voldoende bloedtoevoer bij de hersenen te krijgen. Zodra het zuurstofniveau via de hersen-darm-as weer voldoende is, komt iemand weer bij bewustzijn. 

Lactose komt van nature voor in zuivelproducten en wordt daarnaast ook toegevoegd aan diverse levensmiddelen, als koekjes, taart en snoep. Bij een lactose-intolerantie, wordt in de dunne darm te weinig van het lactase-enzym aangemaakt om koemelkproducten af te breken. Koolhydraten kunnen daardoor onverteerd in de dikke darm terecht kunnen komen, ongesplitst in ons darmstelsel kan caseïnelijmstof voor enorme voedingsstoffenopname problemen zorgen. 

Lactose tabel

Lactose komt van nature voor in melk en zuivelproducten en wordt daarnaast ook toegevoegd aan diverse levensmiddelen, medicijnen en voedingssupplementen. Lactose komt bijvoorbeeld voor in melk, yoghurt, vla, kaas, koekjes, taart, ijs, snoep, chips, antibiotica en sommige vitaminepreparaten.
VoedingsmiddelHoeveelheid lactose

per 100 gram
Melk vervanger en noodzaak gezonde vettenBloedonderzoek - indicatie - onderzoek e.a. informatie
Roomboter, botervloot1 gramavocado, cortisol en cholesterolLekkende darm - slijmvliezen indicatietest
Melk (koe), melkdispenser4,5 – 5 gramAmandelmelk, amandelen, rijst melk zelf makenmelk zelf makenLactose Intolerantie DNA onderzoek
Karnemelk, karnemelk zelf maken3,6 – 4 gramMelk, histamine, slijmvormingOnderzoek, begeleiding, analyse en advies
Geitenmelk, geitenmelk poeder4,1 – 4,5 gramHistamine en melkHistamine ontlasting onderzoek
Yoghurt, yoghurtmaker3,7 – 5 gramKefir yoghurt makenVoedingssupplementen, voeding en stoffen
Kwark, kwark bakjes, diversen2,7 – 5 gramTofupers incl. ReceptenboekjeWat vertelt de ontlasting
Verse slagroom, mixers3 gramPlantaardige slagroom, johannes broodpitmeel, amandelmelk, zoeten met pure bijen honingPrijslijst
Cottage cheese, Bacteriecultuur voor Cottage Cheese3 gramPlantaardige parmezaanse kaas van edelgist kan je makkelijk thuis maken met cashewnoten
Dieetkosten en vergoeding
Mozzarella, ei en Mozzarellasnijder1,5 gramPlantaardige mozzarella, 100 gram cashewnoten, 2 el. psyllium husk vezels, 350 mlWater, 4 tl. citroensap, 1 el. gemalen ZeekraalVoedingssupplementen, voeding en stoffen
Camembert, tafelaccessoires0 – 0,1 gram
Feta, tafelaccessoires0 – 0,7 gram
Goudse harde kazen, tafelaccessoires0 gram
Smeerkaas, kaasplankje1 – 6,5 gram

Pas wel op, overdrijf niet, de longen zijn spieren

Met longspieren zijn we nu aan het trainen, als we ze overbelasten, kan er enorm veel longspierpijn ontstaan, bouw beweging dus langzaam op. Bij het kiezen van geschikte bewegingsporten, betekent werken aan de conditie, ook meteen minder kans op pre-diabetes? Ja en nee! Immers vetverbranding hangt af van voldoende zuurstoftoevoer. Denk maar aan wat er met een brandende kaars gebeurt waarover een leeg glas wordt gezet. Juist, hij gaat uit, intensieve vetverbranding gebeurd hetzelfde.

Als we ons hart chakra als gevolg van lijden sluiten, door afwijzing en pijn, dan kunnen deze leiden tot verstopping van het lymfesysteem. Als ons innerlijke kindverdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg rouwen om het verleden. Het oprakelen van innerlijke trauma, daar heeft een ouder en ook een kind helemaal niets aan, kijk vooruit of leer het kind zich te beschermen tegen giftige projectie

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's

Ons lichaamsenergie en longslijmvliezen een handje helpen

Longslijmvliezen voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen via de bloedvaten naar onze orgaanstelsel. Ons vel kunnen we beschermen door een pleister met jodium, dit gaat natuurlijk niet in ons longsysteem. Deze beschermende voedingstoffen moeten we zelf opeten, zodat het lichaam ons beschermt met leukocyten en jood zoals in de paranoot of zeekraal. Het spijsverteringsysteem moet dan wel juist werken, bij reflux en zuurbranden kunnen we ons lichaamsenergie helpen.

Huid en slijmvliesverzorging lijn met Aloë Vera, met uitleg over verschillende behandelingen

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige onderhoud, die helpen de zichtbaarheid van huid en slijmvliesirritatie te verminderen. Ze stimuleren egale auralagen en ondersteunen de schoonheid van binnenuit, want ons vel werkt samen met de lever. De producten kunnen het beschermende epitheel soepeler en zachter maken, de producten zijn parfumvrij! Drink altijd voldoende water 💧 eet vezels uit groenten🥑 eet vaker puur vet, beweeg en neem momentjes om te rusten
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatieGezicht en huidproblemen
Milde reinigingslotion, zonder parfum➡️Reinigingslotion✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷Voeten ;
✅⤷ Benen;
✅⤷ Handen;
✅⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Voorhoofd - Stress
➡️Water drinken
➡️Disbalans tussen rennen en rusten
Firming serum, parfumvrij➡️Firming serum✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Tussen wenkbrauwen
➡️Leverfalen
➡️Nierfalen
➡️Te veel maagzuur
Restoring crème➡️Herstellende crème✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Neus
➡️Luchtwegen
➡️Hart en bloeddruk
Het aloe bio-cellulose mask➡️Reinigend masker met Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepelRechter wang
➡️Ga naar buiten, doe ademhalingsoefeningen
➡️Pas op! Teveel suiker inname
Infinite Forever set➡️Dag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid:
✅⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze AuraLinker wang
➡️Mijd bewerkte vetten<Gal en lever falen/a>
Aloe Body Wash✅ Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten. Wang dichtbij de neusvleugels
➡️Darmklachten
➡️Ontdek welke voeding problemen geeft
Aloe Body Lotion➡️Meer informatie over de ingrediënten✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
PrijslijstKin
➡️Milt, spijsverteringsklachten
➡️Hormonaal disbalans
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
✅ Insectensteken;
✅ Stekende pijn bij brandnetel;
✅ Kleine brand en snijwondjes;
✅ Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomenKaaklijn
➡️Problemen met het gebit en tandvlees
➡️Tandpasta met Aloë Vera
Propolis huid crème✅ Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraagEen dermatoloog kan een diagnose stellen, alvorens met zelfzorg producten wordt begonnen
➡️Forever Aloe Vera Gel✅ Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷Mond;
✅⤷ Als drank te gebruiken
Aloë Vera drinkgel (12 x 330 ml)
• Gel uit het binnenblad van de plant
➡️Meer informatie over de gel
Stel een vraag
➡️ Tandpasta zonder fluor✅ Voor gezond tandvlees Gebitsverzorgingsgel van Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Mondverzorging
⬇️
Eet wat vaker 🥕 worteltjes voor fluor
🔵 ➡️ Vijfde chakra
➡️ Collageen➡️ Informatie collogenenwerking➡️ Onderzoek en begeleiding➡️ Aurahuid, chakra kleurenonderzoek➡️ Slijmvliesanalyse