Consulten in praktijk Roosendaal of via videobellen

Orthomoleculair Therapeut, Voedingsdeskundige sinds 2012

KvK: 56550200

BTW: NL001440361B98

Als je eigen kracht verloren is gegaan

Is het tijd voor verandering?

Ieder mens is uniek en niemand is hetzelfde. Er is dus geen standaard behandelplan en daarom kijken we samen, naar wat jij graag zou willen en wat Albican daarin te bieden heeft. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis. 0641979305

  Heb je vragen over gezondheidsklachten? Maak dan gebruik van de gratis indicatietest lekkende darm-maag. Deze testen kijk ik eens per week na, wil je graag eerder contact? stuur dan een Whatsapp bericht dan maken we een telefonische afspraak. Eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis, ook kun je gebruik maken van indicatietesten

  Onderzoek door anamnese en indicatietesten, persoonlijke begeleiding op maat, met jou in de hoofdrol tijdens ziek zijn. Je ontvangt als welkom altijd een eerste gratis consult om kennis te maken, je ontvangt alvast de eerste tips voor je klacht en ik verwijs je door mijn website en de pagina’s waar je informatie over voedingsadvies of gezondheidsklachten kunt vinden, daarna bespreken we de mogelijkheden qua onderzoek, begeleiding en advies, waar geen enkele verplichting aan zit, omdat het voor jou fijn moet voelen met mij te werken. Dat zal bijdragen aan het herstel.

  Lees meer…

  Wortels rijk zijn aan oplosbare vezels en vezels binden LDL cholesteroldeeltjes aan zich, waardoor ze samen met de vezels je lichaam verlaten en zo weer een bijdrage leveren aan gezonde bloedvaten.

  Wat zijn de voordelen van wortelen?

  • Het bevordert de gezondheid van de mond
  • Als we een hele rauwe wortel zouden eten, zou dit genoeg zijn om onze tanden schoon te maken.
  • Maar verwerkte wortels hebben ook hun voordelen voor de gezondheid. Ze versterken bijvoorbeeld de tanden en het tandvlees, verbeteren de bloedtoevoer naar deze gebieden en verhinderen de vorming van tandplak.
  • Wortels bevatten bovendien fluoride, dus ze bestrijden tandbederf en houden het tandglazuur gezond.
  • Het is onderzocht als mensen die onlangs zijn geopereerd of herstellende zijn van een operatie of mensen die problemen hebben met de spijsvertering in staat zijn om meer te eten na het drinken van een beetje van wortelsap.
  • Ook is het goed om baby’s dit sap te geven wanneer ze tanden beginnen te krijgen.
  • Ouderen kunnen ook wortelsap drinken om ze te helpen wanneer ze pap of soep moeten eten.
   Kan constipatie verminderen

  250 gram wortelen biedt ons: Vitamine K; Vitamine C; Vezels; Kalium; Vitamine B6; Mangaan; Molybdenum; Vitamine B1 (thiamine); Vitamine B3 (niacine); Fosfor; Magnesium en Foliumzuur. Kijk hier voor de wortelsap en wrap recepten…

  Kippensoep wordt wel de penicilline van de armen genoemd, maar het kan ook echt helpen bij verkoudheid en griep. Het gaat dan niet om een blik/pak kippensoep uit de supermarkt, maar zelfgemaakte bouillon van kippenbotten, die het liefst een paar uur tot een dag heeft staan trekken. In deze bouillon zitten heel veel vitaminen en mineralen, zeker als je er tijdens het koken een scheutje azijn aan toevoegt, dit trekt nog meer vitaminen mineralen uit de botten. Ook bevat goed getrokken kippensoep veel gelatine en glucosamine, stoffen die goed kunnen zijn voor gewrichten en slijmvliezen en huid, nagels en haar. Lees hier het recept en de bereiding….

  Constipatie of obstipatie, in de spreektaal ook wel verstopping genoemd, is de medische term voor een vertraagde of moeizame defecatie (stoelgang). Meestal herken je deze obstipatie aan de ontlasting, het kan hard zijn en uitgedroogd omdat de ontlasting te lang in de dikke darm zit, wordt er te veel vocht aan de ontlasting onttrokken. Ontlasting wat in de darm blijft zitten, kan ontstekingen geven! In een normale situatie haalt de dikke darm water en zouten uit de ontlasting. Hierdoor wordt de ontlasting ingedikt waarna deze wordt afgevoerd naar de endeldarm. Omdat het te lang onderweg is, blijft het proces vocht onttrekken van de ontlasting. Raadpleeg de ontlasting – poepwijzer

  Obstipatie

  Obstipatie kan zeer schadelijk zijn voor je gezondheid

  Het zijn afvalstoffen die afgevoerd moeten worden en niet in de darm mogen blijven, wat uiteindelijk ontstekingen van het slijmvlies, kan geven. Door de onderbreking van het beschermende slijmvlies, kunnen afvalstoffen via de bloedbaan en de lymfebanen in dieper gelegen weefsels van het lichaam gaan ontsteken en daardoor bij sommige organen komen, wat normaal niet kan. Als eenmaal langere tijd afvalstoffen in je bloedbaan kunnen komen, dan kan er lekkage ontstaan in het bloedvat en daardoor kan dan weer bloedarmoede ontstaan en uiteindelijk zelfs een vitamine B12 tekort.

  Het limbisch systeem betrokken bij herinneringen en emoties, eetlust en intimiteit.  Aangestuurd door o.a. de hippocampus, amygdala , hypothalamus en controleren de neurotransmitters noradrenaline, serotonine en dopamine. Ingedeeld 3 delen: het reptielenbrein, het limbisch systeem en de neocortex. Het reptielenbrein zorgt ervoor dat we kunnen overleven bij vlucht en vecht situaties en behoed ons voor gevaar en houd alle mogelijkheden om te overleven in de gaten, dit door het overlevingsinstinct. Het reptielenbrein regelt automatisch onze ademhaling, bloedsomloop, hartslag, houd de temperatuur in de gaten en weet instinctief hoe te overleven, door bijvoorbeeld voeding te kiezen of hoe we ons voort moeten planten en reageert als eerste op signalen. Het reptielenbrein scant de omgeving op zoek naar eten en drinken of er mogelijk gevaar dreigt, dat er eten of drinken tekort komt en is heel alert, op dat moment staat het reptielenbrein op scherp en dat is hetzelfde als je bang bent, het reptielenbrein heeft alles in de gaten en als je hem zoet, zout en vet geeft, dan geeft ie je een beloning in de vorm van een geluksgevoel en is verantwoordelijk voor van ons gedrag, het zoeken van plezier en het vermijden van pijn. Bij overbelasting kan dit brein allemaal keuzes maken, die op dit moment niet gezond voor je zijn om het geluk maar vast te houden. Denk maar eens hoe gek we zijn op bewerkte koolhydraten, dat we daardoor juist meer honger krijgen en meteen meer maagzuur produceren.

  Meer informatie…

  Dagprogramma om je DHEA en Cortisol in balans te brengen. Het is bedoeld als een heel flexibel algemeen voorbeeld, dat je naar je eigen individuele behoeften en leefstijl kunt aanpassen. Probeer wel alle elementen in het programma te verwerken in een dagboek. Het dagprogramma kost 49,95 incl. 21% BTW en administratie kosten. Koop het programma hier

  Bij fibromyalgie worden bij de meeste personen zeer heftige pijnen ervaren, wat op verschillende aanhechtingsplaatsen voelbaar kan zijn in het hele lichaam, zoals spieren en de pezen en bij matige inspanning kunnen de klachten toenemen. Het begin van de Fibromyalgie ontstaat vaak met overbelasting, daarnaast merk je zelf op dat je steeds vaker met stijfheid  uit bed stapt  en steeds meer tijd nodig hebt om op gang te komen. Gevolgd door infecties, hormonale schommelingen, blessures, ontstekingen of slijtage, die voornamelijk aan het licht komen tijdens een onderzoek bij een arts of orthomoleculair therapeut. Veelal veroorzaakt door darm en maagklachten, die ontstaan zijn door overbelasting van stress, werk en zorgen in privé situatie. Een diagnose fibromyalgie wordt gesteld door een arts.

  Serotonine behoort tot de belangrijke neurotransmitters in de hersenen. Ze spelen een grote rol in het bepalen van ons gedrag en onze reacties op emotioneel gebied, hoe we reageren op onze omgeving. Het zal bijvoorbeeld bepalen wanneer we willen eten, wanneer we willen slapen, hoe we ons voelen en om goed en gezond te denken.

  Serotonine tekort fibromyalgie
  Fluoride en electromagnetische velden kunnen schadelijk zijn voor de epifyse

  Serotonine is voor meer dan 90 % actief in het maag-darmkanaal. Melatonine en serotonine werken in de hersenen samen en beïnvloeden elkaar, net als prolactine en dopamine. In tegenstelling tot prolactine en dopamine die verschillende voorstoffen nodig hebben, wordt melatonine aangemaakt uit serotonine en hebben beiden een aminozuur nodig. De epifyse bevind zich midden in de hersenen. Meer informatie…

  Chakra is vertaald ‘wiel’ en chakra’s zijn volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan. Dit kan vervolgens weer leiden tot allerlei klachten. Het is belangrijk dat chakra’s hun werk kunnen blijven doen. Zie ook Chakra en Aura kleurenonderzoek. Het lymfestelsel werkt als een soort rioolsysteem. Te veel koffiete weinig vocht, teveel medicijnen, onbalans in voedingsstoffente weinig beweging, teveel voedingssupplementen, elektromagnetische vervuiling, bewerkte etenswaren, teveel bewerkte koolhydraten en suikers, toxines in voedsel, lucht en vervuild water. Start een Chakra Aura kleuronderzoek, kosten € 55,00 incl. BTW Betaal hier. Vul de kleurentest in die aangeboden wordt na betaling. Meer informatie….

  Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen