Energie en slapen, de pijnappelklier, voeding en licht

Het melatoninehormoon zorgt voor opwekking en afbouwen van energie en en wordt door een enzymatisch-route omgezet in de lever omgezet. Een verstoring in het melatonineritme kan leiden tot slaapproblemen, melatonine wordt met name geproduceerd in de pijnappelklier en het maag-darmkanaal. Ouder worden, toename van gewicht, leververvuiling en lichaamsvreemde stoffen kunnen de aanmaak van de door de epifyse geproduceerde signaalstofhormoon tegengaan. 

Slapen, Energie, Pijnappelklier, neurotransmitters, dopamine, serotonine, melatonine, moedermelk, migraine, depressies, burn-out, eetstoornissen, angst, pijn, zenuwpijn, fibromyalgie, hoge bloeddruk, serotoninesyndroom, vermoeidheid, anorexia, obstipatie, darmproblemen, ziekte van Crohn, glutenintolerantie, lactose-intolerantie, doezelfase, sluimerfase, histamine, bijnieruitputting, herstelfase, Remslaap, maagzuurremmers, aminozuren, maag, bacteriën, honger, reptielenbrein, zenuwstelsel, hersen-darm-as, ijzertekort, PDS, coeliakie, gluten, zevende chakra, lymfesysteem, osteoporose, weerstand, ontspanning, stress, water, zuurstof, HDL cholesterol

Darmproblemen kunnen mede verantwoordelijk zijn, voor een Melatonine tekort

Er zijn sterke aanwijzingen dat darmproblemen en in het bijzonder darmontstekingen en glutenintolerantie kunnen leiden tot verminderde opname van aminozuren. Ziekten als diabetes en de Cushing-ziekte kunnen ontstaan, het gebruik van anticonceptie “de pil”, is mogelijk verantwoordelijk. De namaak oestrogenen kunnen een trigger zijn, voor het niet omzetten van aminozuren, overleg eens met de MDL-arts. Maak een alternatief voorbehoedsmiddel bespreekbaar. 

Overgewicht voorkomen door een gezonde nutriëntenroute

Het slaaphormoon kan overgewicht voorkomen, bij een burn-out kan shockverlamdheid ontstaan, waardoor de aanbod van zuurstof minder wordt. De nutriëntenroute kan dan stockeren, een neurotransmittersanalyse kan inzicht geven in de kracht en verzwakking van de hersen-darm-as. Op basis van 40 meerkeuzevragen wordt de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as doorgemeten.

Een laag serotonine niveau

Vooral bij depressies en een burn-out syndroom vormt de serotonine urinetest een belangrijk instrument. De uitkomsten dienen, in geval van een aangetoond serotonine tekort, als basis voor individuele behandeling met voeding of sterk geconcentreerde stoffen. Enkele voorbeelden zijn, stemmingswisselingen, nervositeit, in- en doorslaapproblemen, gebrek aan eetlust, eetstoornissen, angst, paniekaanvallen, migraine, verhoogde pijngevoeligheid; spierpijnen, hoge bloeddruk en PDS.

Hoeveel melatonine zit in het lichaam

IJzer is zeer belangrijk voor de aanmaak van neurotransmitters zoals dopamine en serotonine. Het slaap bevorderend stofje is betrokken bij het biologisch ritme, lichaamstemperatuur, slaap en endocrien hormoonsysteem, reparatie en van de organen, gedurende de nacht. Het lichaam heeft ijzer nodig om hemoglobine te kunnen maken. Het ijzerhoudend proteïnepigment is een bloedeiwit dat zuurstof via de longen vervoerd, bij een eiwitblokkade kan er een slaapritmestoornis ontstaan.  

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Te hoog serotonineniveau

Een te hoog serotonineniveau kan klachten geven als vervelende gedachten, fobieën, vermoeidheid, anorexia, wantrouwen, angstaanvallen, obstipatie, en een slechte temperatuurregulatie. Het serotoninesyndroom ontstaat wanneer kinderen of volwassen een te grote hoeveelheid van het serotonineboodschappenstof in de hersenen hebben. Het gaat vaak mis bij serotonineserumniveau-verhoging met serotonine-verhogende-medicatie, serotoninesuppletie of combinatie.

Pas op voor een dubbele dosis serotoninegeneesmiddelen of serotonine verhogende suppletie

Een serotoninevergiftiging kan de hersenfuncties verstoren en ontstaat vaak als de serotoninewerking verminderd en er een dubbele dosis gebruikt wordt. De serotoninesyndroomkenmerken tonen zich meestal door verlies van coördinatie, koorts en ademhalingsmoeilijkheden. Bij het opstarten van een serotoninegeneesmiddel kunnen soortgelijke klachten voelbaar zijn.

Verschillende stadia en symptomen bij longklachten

Zuurstof is van levensbelang voor elk levend wezen. Wanneer men zuurstofgebrek heeft, kunnen er tal van gezondheidsproblemen ontstaan en uw algehele welzijn in gevaar komen.

*Betekenis FEV-1 Waarde is het volume dat in de eerste seconde kan worden uitgeademd tijdens een geforceerde uitademingsmanoeuvre, zoals bij sport en hoeveel lucht met kracht uitgeblazen kan worden.
Ontwikkelingsstadiums - Allergieën Symptomen & FEV-1 waardeAnalyse, indicatietesten en bloedonderzoekOverige informatie
❶ Milde COPD - longklachtenHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde >80%
Indicatietest Lekkend slijmvlies Aangedaan mondslijmvlies
❷ Matige COPD - longklachtenhoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 50-80%
Lactose Intolerantie DNA onderzoek
kracht van de ademhaling
❸ Ernstige COPDHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 30-50%
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesZuurstofmeter vinger
❹ Zeer ernstig COPDChronisch long falen

FEV-1 Waarde <30% met chronisch ademhalingsfalen
Bloedarmoede (hemoglobine, Hb)Endometriose en het HPV virus
Hooikoorts een aanval op ons immuunsysteemTe weinig maagzuur,
Als onvoldoende maagzuur aanwezig is, is dat ook geen prikkel voor het lichaam om een dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de darmwand en andere slijmvliezen aan te leggen om bescherming te moete bieden
uitgebreid bloedbeeld inclusief Leuco DiffVerzwakte luchtwegen zijn een ideale plaats waar microben, zoals bacteriën, virussen en schimmels en zich daar graag in nestelen.
Indicatie test Candida Albicans
Histamine intolerantie, als mestcellen ons niet meer beschermenVocht vasthouden;
Hooikoorts;
Netelroos en gordelroos;
Dunne ontlasting/diarree of obstipatie
Buikvet en overgewicht;
Onrustig en opvliegerig, soms slecht tegen fel licht kunnen;
De Tryptase bepaling is een indicator voor vaststelling van Mastocytose.
Onderzoeksmethode ELISA (EIA) uit serum. (bloedonderzoek)
Histamine intolerantie en auto-immuunziekten
Metingen van zuurstofArmband zuurstofmeterZuurstofmeter met Inspectie Certificaat en Medische KwalificatieZuurstof meten met deze ring

Het meten van een neurotransmitterbalans om inzicht te krijgen

Een neurotransmitteranalyse kan inzicht geven of er een serotoninedisbalans is ontstaan, tezamen met een darmdoorlaatbaarheidstest. Serotonineserums kunnen onderzocht worden op serotonineantilichamen, zoals bij fibromyalgie en PDS. Veel mensen met weke delen reuma hebben last van slaapstoornissen pijn-leiden en andere ongemakken.

Slapen en energie, de tijdstippen vertellen iets over onze gezondheid

Het tijdstip waar we wakker liggen of wanneer we overdag geen energie hebben, zou kunnen wijzen naar een orgaandisbalans, de tijdzones waar emoties zijn opgeslagen. In een timemanagement programma heel goed te gebruiken, wanneer er onderzoek of analyse gedaan moet worden, zo kunnen zelf de verbeteringen volgen of opsporen
Tijd wakker liggenOnbalans orgaanSpiritueelOverige informatie
⚠️ 1.00 ⏰ 3.00✅ Lever📌 Projectie📌 Lever ontgiften + 1 consult € 91,66
✅ Timemanagement als speurtocht
⚠️ 3.00 ⏰ 5.00👉 Longen📌 Rouwen om het verleden📌 Koolmonoxide-Hemoglobine bloedonderzoek
✅ Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
⚠️ 5.00 ⏰ 7.00✅ Dikke darm📌 Schuldgevoel
📌 Lactose-intolerantie
📌 Lactose Intolerantie DNA onderzoek
⚠️ 7.00 ⏰ 9.00✅ Maagproblemen📌 Maagzuur te weinig en stress
⚠️ 9.00 ⏰ 11.00✅ Verteringsproblemen📌 Trauma en burn-out📌 Neurotransmitter Analyse
⚠️11.00 ⏰ 13.00✅ Hart 📌 Cholesterol test
⚠️13.00 ⏰ 15.00✅ Dunne darm📌 Slijmvliesanalyse
⚠️17.00 ⏰ 19.00✅ Nieren📌 Bloed- en urineonderzoek nieren
⚠️19.00 ⏰ 21.00✅ Bloedsomloop📌 Rode Chakra
⚠️15.00 ⏰ 17.00✅ Blaas

Als we gaan slapen is onze bloeddruk lager, worden we wakker dan is de druk van ons bloed in de slagaderen hoger. Het eerste slaapstadium is de overgang tussen een wakkere en een slaperige toestand, ook wel de ‘doezelfase’ of ‘sluimerfase’ genoemd. De slaapdoezelfase is de voorbereiding op onze bedrust, we moeten namelijk eerst een beetje rusten. Zo bereidt het auralichaam zich voor op de slaaprust, de spieren ontspannen zich en de hartslag gaat omlaag. De hartspierdruk wordt lager. 

Als het immuunsysteem in de nacht actief is, kost dat ons onze slaap

We kunnen niet rennen en relaxen tegelijk, dus eentje moet uit, een verhoging van het cortisolstressniveau kan het histaminegehalte verhogen. De histamineactie houdt ons wakker, door nog een actief immuunsysteem, virusinfectie of een bacteriële besmetting. De koeriersdienstmedewerkers van de cel-netwerken aan het werk om celkernschoonmaak door te laten gaan.

Overdag is onze aderbloeddruk over het algemeen wat hoger dan ‘s avonds, dat komt omdat we dan veel actiever zijn. Opvallend vaak zien we  bijnieruitputting hypotensie en dat kan ons overdag heel erg moe maken, waardoor CVS-vermoeidheidsyndroom kan ontstaan. Het cortisolhormoon en DHEA-hormoon kunnen niet tegelijk functioneren, hoge cortisolwaarden verhogen namelijk de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie.

Hypothyreoïdie, als de schildklier het schakelen van de hersen-darm-as trager maakt

De schildklier is een schakelcentrum tussen darmen en hoofd, het toestemmingsorgaan controleert op stress, overvolle glucosecellen, bacteriën en virussen, deze controlepost kijkt of er voldoende energie is om spijsverteringsprocessen volledig af te ronden. Bij energieverlies kunnen auraenergie-cellen snelheid verliezen, waardoor het lymfatisch en bloedcirculatiesysteem langzamer gaan functioneren
Functie schildklier hormonenVoelbaarBloedonderzoekRecepten en weetjes
In de bloedbaan is +/- 80% T4, 16% T3 en 4% T1 en T2Schildklier TSH, Vrij T4 en FT3 💉 BloedonderzoekParanoten
T3 heeft een aanwezigheid van +/- 1,3 dagenTekort T3 betekent energieverlies. T3 heeft een aanwezigheid van +/- 1,3 dagen💉 Bloedonderzoek schildklierfunctiese T3 (rT3) Venkel
T4 is ongeveer 6 dagen aanwezig in het bloedT3 kan T4 in het niet functionele rT3 omzettenCourgette
Het enzym 5-deïodinase, dat T4 in T3 omzet, is selenium afhankelijk en doet zijn werk vooral in lever en nierenRode bieten
rT3 stijgt bij stress en ondervoedingMilt, burn-out, stress, depressie en PTSS
Meer informatie
Pas op met koffie
Als Thyroxine bindend globuline (TBG) uit balans is, kan het zijn dat testosteron en oestrogeen uit balans zijn. Oestrogeendominantie, verminderde progesteron

Informatie oestrogeendominantie
Voetverzorging
Oestrogeen dominantie


Blaas en prostaat, informatie voor mannen

a. Testosteron kan de hoeveelheid TGB verlagen;

b. Oestrogeen kan het TGB verhogen;

c. Beide kunnen leiden tot symptomen van een traag werkende schildklier
Testosteron uit het bloed meten
Informatie bloedonderzoek
Gewicht en energie
Pas op met Gluten bij schildklier problemenGlutenvrij dieet
Het Gluten eiwit lijkt op heel veel op het schildklier weefsel en kan zorgen voor een overactieve immuunsysteem
Voor glutenallergie worden 2 testen gedaan in het bloedonderzoek

Informatie bloedonderzoek
Recept wortel 🥕 wraps zonder gluten
Glutenallergie en schildklierverbinding
Meer informatie
Een ‘lekkende darm syndroom is de aandoening van de darmen waarbij de opname en het transport van voeding en voedingsstoffen verstoord is.
Indicatietest lekkende darm slijmvlies

Glutenvrij brood 🍞 bakken

Herstelfase van de slaap werk in uitvoering van het brein en de spieren

In de reparatiefase vindt de overgang van fase twee naar stadium drie plaats, in een aantal minuten daalt de hartslag nog verder. De spieren ontspannen volledig en worden we niet meer zomaar wakker van geluiden, de échte diepe slaap komt in fase drie en vier. De ademhaling is diep en regelmatig, dit stadia wordt de ‘herstelfase’ genoemd. De organen, zoals het brein, hart, longen, nieren, lever, huid en slijmvliezen bouwen nieuwe energie op voor de volgende dag. 

Herstel van onze hersenen tijdens de herstelfase

Het brein heeft die totale rust hard nodig om alle opgedane indrukken en informatie te verwerken. De diepe slaap is de belangrijkste fase uit de slaapcyclus en wanneer we wakker worden gemaakt uit deze fase voelen we ons vaak compleet gedesoriënteerd. De slaapfases één tot en met vier bestaan ongeveer 75 tot 80 procent van de totale nachtrust.

Slapen en energie, de tijdstippen vertellen iets over onze gezondheid

Het tijdstip waar we wakker liggen of wanneer we overdag geen energie hebben, zou kunnen wijzen naar een orgaandisbalans, de tijdzones waar emoties zijn opgeslagen. In een timemanagement programma heel goed te gebruiken, wanneer er onderzoek of analyse gedaan moet worden, zo kunnen zelf de verbeteringen volgen of opsporen
Tijd wakker liggenOnbalans orgaanSpiritueelOverige informatie
⚠️ 1.00 ⏰ 3.00✅ Lever📌 Projectie📌 Lever ontgiften + 1 consult € 91,66
✅ Timemanagement als speurtocht
⚠️ 3.00 ⏰ 5.00👉 Longen📌 Rouwen om het verleden📌 Koolmonoxide-Hemoglobine bloedonderzoek
✅ Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
⚠️ 5.00 ⏰ 7.00✅ Dikke darm📌 Schuldgevoel
📌 Lactose-intolerantie
📌 Lactose Intolerantie DNA onderzoek
⚠️ 7.00 ⏰ 9.00✅ Maagproblemen📌 Maagzuur te weinig en stress
⚠️ 9.00 ⏰ 11.00✅ Verteringsproblemen📌 Trauma en burn-out📌 Neurotransmitter Analyse
⚠️11.00 ⏰ 13.00✅ Hart 📌 Cholesterol test
⚠️13.00 ⏰ 15.00✅ Dunne darm📌 Slijmvliesanalyse
⚠️17.00 ⏰ 19.00✅ Nieren📌 Bloed- en urineonderzoek nieren
⚠️19.00 ⏰ 21.00✅ Bloedsomloop📌 Rode Chakra
⚠️15.00 ⏰ 17.00✅ Blaas

REM-slaap, na de diepe slaap

Na de diepe slaapfase volgt de laatste slaapfase, de REM-slaap, gekenmerkt door dromen waarbij de ogen korte, snelle bewegingen maken, de zogeheten Rapid Eye Movements. De remslaap kost veel energie en niemand staat volledig ‘uit’ ’s nachts, ook al voelt dit vaak wel zo. Het lichaam is volledig ontspannen, en dat is maar goed ook, anders zouden we onze slaapbelevingen ook echt gaan uitvoeren. Daarentegen gaan de hersenen in deze fase al druk aan de slag, met evenveel hersenactiviteit als overdag. 

Om de remslaap gezond te houden is een rustig brein nodig, mijd stress

Zo’n 20 tot 25 procent van de nachtrust bestaat uit REM-slaap. Om deze slaapperiode te verbeteren is voldoende beweging noodzakelijk, drink in de avonduren bij een slecht slaappatroon geen alcohol of koffie. Besteed aandacht aan de hersen-darm-as, schone darmen kunnen de gezondheid van het brein verbeteren, meer geluksgevoel betekend een betere slaapcyclus.

Nadat de meeste behoefte aan slaap is afgenomen en het lichaam voldoende is hersteld

Het begin van de nacht wordt gedomineerd door slaapfases drie en vier de kernslaap. Nadat de meeste behoefte aan slaap is afgenomen en het lichaam voldoende is hersteld, wordt de slaap ‘lichter’. De diepe slaap is in de cycli daarna minder aanwezig en de REM-slaap neemt af. Dat verklaart ook waarom we tegen de ochtend, meestal vlak voordat we wakker worden, meer dromen. Een goede en fijne nachtrust gaat om een goede verdeling van alle fases gedurende de nacht, regelmaat zal lonen.

Onze hersenen spelen een grote rol in de stofwisseling, zo leren we het reptielenbrein waar we snel energie van krijgen. Door vermoeidheid en de snellere samenleven waar steeds meer prestaties verwacht worden en er geen ruimte is voor rust. Nuttigen we steeds meer koolhydraten om deze zelfde kracht te behouden, dat bevorderd de weerstand niet.

Verandering van het serotonineniveau en geen honger

Verandering van serotonine niveaus activiteit kunnen een duidelijk effect hebben op verandering van persoonlijk karakter. Het woord serotoninebalans is in het bijzonder op het hongergevoel van toepassing. Een serotoninetekort kan een reeks aan depressieve en burn-out lijkende klachten en veroorzaken, waar hypoglykemie als eerste uitgesloten moet worden.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Een indicatie waar de klachten in het lichaam gevestigd zijn, zoals darmen of het hoofd

Datzelfde geld ook voor te veel aan serotonine en kan ook klachten veroorzaken. Belangrijk is het om te zien in welk gedeelte van het lichaam dit gebeurt, aangezien deze neurotransmitter het bloed-hersenbarrière niet kan passeren. Het stofje dat betrokken is bij stemmingen, pijnonderdrukking en slaapcyclus in het bloed gemeten, niet altijd een goede marker is. 

Serotonine niet altijd goed te meten in het bloed, een urinetest of schriftelijke analyse kan inzicht geven

De serotonineniveau-meting in de hersenen kan het beste gemeten worden door een urineonderzoek. De analyse is ook voor te stellen aan een hersenarts of er kan eerst een vooronderzoek gedaan worden, waar een indicatie inzicht kan geven. Het onderzoek van signaalstoffen uit urine, bepaald de niveaus en relevante onderlinge verhoudingen van neurotransmitters. Deze test is ook nuttig bij een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, onrust en impulsiviteit en wordt gedaan uit 2e ochtendurine. 

Pas op met teveel serotonine uit supplementen, maar ook medicatie die het niveau verhogen

Obstipatie kan zeer schadelijk zijn voor onze gezondheid, met name ons hoofd

De epifyse wordt niet beschermd door de bloed-hersenbarrière en is daardoor gevoelig voor ontlasting uit de darmbuis afkomstig. De afvalstoffen moeten afgevoerd worden en mogen niet in de darm blijven, wat uiteindelijk ontstekingen van het slijmvlies kan veroorzaken. De beschadiging van het beschermende epitheel, kunnen uitwerpselen via de bloedbaan en de lymfebanen naar organen brengen. De vervuiling van het bloedvatenstelsel kan leiden tot zelfs hersenvliesontsteking.

De ontlasting indicatie wijzer, hoe ziet onze ontlasting eruit

Er zijn veel mensen zijn die een ongezonde stoelgang hebben, denken dat er niets aan de hand is omdat ze niet iets anders gewend zijn en gebruiken wellicht al jaren medicatie. Een gezonde spijsvertering, bevat voldoende vezels bacteriën en vocht en als men obstipatie heeft of diarree, kan dit leiden tot traumatische ervaringen. Buiten het trauma is het noodzakelijk om de afvoerbuis schoon te houden, zodat afvalstoffen niet in de bloedbaan komen en daar organen als het hoofd ziek maken.
Soort ontlastingMogelijke gevolgenMogelijke oorzaken en oplossingOnderzoek en indicatieBloed onderzoek
❶ Losse stevige keutels,(Moeilijk uit te scheiden), dit type ontlasting heeft het langst in de darmen gezeten.

Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Het is zeker dat aan constipatie geleden wordt, waarschijnlijk uitdroging is ontslaan, vol zit met gifstoffen, wat pijnklachten veroorzaakt en een tekort aan neurotransmitters tot gevolg kan hebbenDit is de meest voorkomende ontlasting bij mensen met een ongezonde levensstijl of een stressvol leven
Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Onderzoek naar wat er gegeten wordt

Indicatietest Pre-diabetes
Indicatietest neurotransmittersNeurotransmitters Totaal (RP Urineonderzoek) hormonen uit urine
❷ Worstvormig maar klonterig - houd in gedachten het rode lichtje dat je ziet branden in de auto, als het oliepeil te laag is

Verstopping EHBO, Voedingslessen
Dit type ontlasting geeft aan dat je aan constipatie lijdt en dat je misschien uitgedroogd bent, houd in gedachten het rode lichtje dat je ziet branden in de auto, als het oliepeil te laag is, er is een een wijziging van levensstijl nodigTe weinig vet, vezels, vocht en beweging
Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult

Lichaam bestaat uit veel vocht

Te weinig HDL Cholesterol, de wasachtige, vettige substantie die de lever maakt uit onbewerkte voedingsvetten

Genoeg bewegen of sporten kan gewichtstoename helpen voorkomen en helpen bij het verlagen van LDL cholesterol en betere ontlasting

Voorkom darmklachten met vezels
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesVet/vertering (kwantitatief) uit faeces kurzel code: FETTST
❸ Worstvormig, met barstjes aan de buitenkant -normale ontlastingDit type ontlasting, wordt als gezond gezien en is normale ontlasting
❹ Als een worst of slang - normale ontlastingGlad en zacht, dit type ontlasting, wordt als gezond gezien en is normale ontlasting
❺ Zachte keutels met duidelijke randen - mogelijk risico voor darmziekteDit type ontlasting, wordt gezien als zachte diarree en is ook een mogelijk risico voor darmziekte, als de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking

Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking

Ziekte van Crohn
Gliadine IgA en IgG Onderzoek
❻ Papperige uitscheiding, is zacht - Kleeft in de WC pot - mogelijk problemen met vertering van vettenPlakkerig en niet goed gevormd. De ontlasting blijft aan de wc pot plakken en je moet meerdere malen wc papier gebruiken bij het afvegen. Mogelijk kan het ook een teken zijn, dat vetten niet juist verteren en er problemen zijn met de gal. De ontlasting kan in een brij naar buiten komen, maar ook in meerdere kleine stukjeGalblaasfunctie - falen

Candida Albicans, parasieten, schimmelinfectie
Glutenallergie

Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase
❼ Waterig, geen vaste stukjes helemaal vloeibaar - mogelijk een bacteriële darmaandoening of besmetting met parasietenDit type ontlasting heeft het kortst in de darmen doorgebracht. Dit kan zijn vanwege ernstige diarree vanwege een ander land bezoeken, als India of Thailand, een bacteriële of virale infectie, overgevoeligheid voor voeding, tot aandoeningen van de darmenHistamine intolerantie - mestcellen ons niet meer beschermen
Lactose - intolerantie

Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking
Indicatie test Candida Albicans
Candida Albicans IgA, IgG en antigeen - Onderzoek

Door een goede geestelijke ontwikkeling door wijsheid die we vergaren bij het ouderschap, door de trein van het leven of na de overgang, is lichaam en geest beter in balans en wordt het omgaan met de eisen die het leven stelt eenvoudiger. Kracht om ons door moeilijke periodes in leven heen te slaan, door de lessen die het leven ons gaf, kan toenemen als het kruinchakra optimaal functioneert. 

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's