Nierfalen, epo-gehaltestijging en ademhalingsproblemen

Er is een dualistische samenwerking tussen de nierfunctie en de lever, de nieren verwijderen eiwitafvalproducten en overtollig lymfevocht. De boonvormige orgaantjes produceren EPO en Renine, die de bloedvolume registeren, het eiwithormoon spoort de rode bloedlichaampjes aan voor zuurstofopname. Het epo-gehalte stijgt, bij een langdurig zuurstoftekort door ademhalingsproblemen, wat veroorzaakt kan worden door een middenrifspierzwelling, waardoor bloedstolling ontstaat.

Nierfalen, lever, nieren, eiwitafvalproducten, lymfevocht, boonvormige orgaantjes, EPO, Renine, bloedvolumeregistratie, eiwithormoon, bloedlichaampjes, zuurstofopname, epo-gehalte, zuurstoftekort, ademhalingsproblemen, middenrifzwelling, bloedstolling, hypotensie, reninehormoon, bloedvatvernauwing, bloeddruk, draaiduizeligheid, bijnieruitputting, hypotensie, moe, milt, irritatie, zenuwknelpunten, keelkliernoodtoestand, paniek, hyperventilatie, angst, energieverlies, doorbloedingsvermindering, paniekalarm, nier-specialiteit, zoutinname, vochtbalans, nieraandoeningen, natruimoverschot, vochtophoping, plaspillen, tafelzout, zeekraal, nierproblemen, kaliumbloedserum, ademhalingsmoeilijkheden, ADH-secretie, plasproblemen, homocysteïne-concentraties, EPO-hormoon, bloedvatvernauwing, nierinsufficiëntie, hematocrietwaarde, bloedarmoede, anemie, erytrocyten, COPD, ademhalingspiep, longaandoeningen, ademnood, EPO-opstapeling, kleefbloed, peptidehormoon, trombose, hartfalen, hartritmestoornissen, ontstekingsremmers, pijnstillers, kaliumsporenelement, ureumophoping, leverfalen, bloed-ammoniakgehalte, leververvetting, fosfaat, fosforzuur, calciumopslag, bloedcalciumgehalte, vitamine-D-vergiftiging, Adrenalineverhoging, alertheidsverhoging, serotonine, adrenaline, adrenalinehormoon, psoas-spieralarm, onrust, heupklachten, rugklachten, buikklachten, eiwitstofwisseling, astma, Creatineserum, ureumserum, albumine, transporteiwit, bloedsuiker, CRP-bepaling, BSE, ontstekingswaarden, Erytrocytbezinkingssnelheid, obstipatie, auto-immuun encefalitis, Nierfilterontsteking, nierfilters, filtersysteem, glomerulonephritis, vaatkluwen, nierschorontsteking, nier-sarcoïdose, nier-fistelontwikkeling, zwangerschapsvergiftiging, bekkeninstabiliteit, bekkenbodemspieren, lendenspier

Hypotensie kan voorkomend uit bijnieruitputting, waardoor er een alarm in het hoofd kan ontstaan

Het reninehormoon is een enzym dat tijdelijk een bloedvatvernauwing kan veroorzaken en de bloeddruk kan verlagen, waarbij draaiduizeligheid kan ontstaan. Bijnieruitputting voortkomend uit hypotensie kan ons overdag heel erg moe maken, waarbij de milt een belangrijke rol speelt. Zodra de hersenen een groot probleem als tijdsdruk of irritatie signaleren, wil het brein dit zenuwknelpuntprobleem oplossen. De spijsverteringbuis signaleert een keelkliernoodtoestand. 

Paniek en hyperventilatie door angst, de stofwisseling zal energie moeten besparen

De stofwisseling zal tijdens de voedselvertering energie moeten besparen en produceert minder slijmstoffen, waardoor het bloedcirculatiesysteem de eigen doorbloeding vermindert. De doorbloedingsvermindering, vergroot de kans op een lekkende darmwand waardoor er een paniekalarm, hyperventilatie en angst ontstaat. 

De nieren zuiveren het bloed en regelen de zouthuishouding en mag niet verstoord worden

De nier-specialiteit van de nierfunctie zorgt ervoor dat we alle zoutinname weer uitplassen, waardoor het vochtbalans constant blijft. Bij nieraandoeningen kan er natrium achterblijven in onze lichaamscellen, waardoor er dorst en hypertensie kan ontstaan met vochtophoping. Een zout beperkend dieet, kan nier schade beperken, evenals plaspillen.

Pas op met bewerkte zoutsoorten en allerlei toevoegingen

Gewoon tafelzout is gebleekt voor de mooie witte zoutkleur en bevat vaak alleen nog maar natriumchloride en mist enzymen. Zeekraal bevat veel natrium, kalium, jodium en magnesium, allemaal mineralen die voor ons orgaansysteem onmisbaar zijn. Let goed op de ingrediëntenlijsten op verpakkingsmaterialen, als kaliumchloride voorkomt in de ingrediëntenlijst, is het product niet geschikt bij nierproblemen. Een verandering in het kaliumbloedserum kan leiden tot ademhalingsmoeilijkheden.

Als we minder gaan plassen, kan dit een indicator zijn van hoge bloeddruk

ADH-secretie zorgt ervoor dat het vocht heropgenomen gaat worden in het auralichaam, waardoor we minder gaan plassen. Erfelijkheden als een hoog homocysteïne niveau en hoge bloeddruk, spelen een grote rol, net als het zin hebben in zoute producten. Hoge homocysteïne-concentraties kunnen leiden tot bloedvatvernauwing en kan nierinsufficiëntie geven.

EPO kan alleen aangemaakt worden als we gezonde nieren hebben

Het EPO-hormoon wordt geproduceerd wanneer er een te weinig rode, witte bloedcellen en bloedplaatjes aanwezig zijn in het bloed.  Een verlaagd hematocriet waarde kan wijzen op bloedarmoede en kan alleen aangemaakt worden als we een gezonde nierfunctie hebben. Hematocrietwaarde is een maat voor de hoeveelheid erytrocyten, in verhouding met de rest van het rode vloeistof en is vaak onderdeel van een totaal bloedbeeld. Verhoogde HT-waardes zijn immuunziekte-vergrotend.

Bij anemie daalt het aantal erytrocytenbloedcellen, waardoor er minder zuurstofrijkbloed vervoert kan worden naar het orgaansysteem en spiernetwerkcirculatie. De bloedeloosheid gaat zeer vaak gepaard met nierfalen, we hebben de erytrocytenbloedkleurstof nodig voor het stimulatieproces van hemoglobine. De ijzerhoudende eiwiterytrocyten hebben we nodig voor het vervoer van neurotransmitters en ijzer om zuurstofgas door ons auralijf te vervoeren naar alle weefselcellen. 

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes
⌛️Neurotransmitter analyse ✅ Over eiwitten✅ Darm hoofd connectie📞 Stel een vraag

Een laag zuurstofgehalte in het bloed, leidt moelijk tot kortademigheid en luchtwegaandoeningen

Door een tekort aan eroten, kan er letterlijk ademnood ontstaan, het is vaak een hoorbaar ademhalengepiep. De ademhalingsproblemen zijn dikwijls hoorbaar bij inspanning, zoals bij longaandoeningen. COPD is een verzamelnaam van de meest voorkomende chronische luchtwegaandoeningen, waarbij de diafragmazwelling, bacteriën door kan laten in de luchtpijp.

Een teveel aan EPO of te weinig

Een EPO-opstapeling kan kleefbloed maken, betekend dat er een teveel aan erytrocytbloedvloeistof wordt gemaakt. In de sportwereld werd het EPO-hormoon vroeger nog wel eens gebruikt als prestatie verhogend middel. Er zijn ook mensen die te weinig EPO-biokatalysator aanmaken en een arts het voorschrijft als uithoudingsvermogend-vergrotend medicijn. Wanneer we zelf te weinig erytropoëtine aanmaken hebben we minder hoofdenergie, waardoor angststoornissen kunnen ontstaan.

In de sportwereld is het peptidehormoon niet toegestaan

Het gebruik van het peptidehormoon is in wedstrijdvorm van de sportwereld verboden en staat dan ook op de internationale dopinglijst. Daarnaast kan een verhoogd eiwithormoon leiden tot trombose of andere bloedvataandoeningen en is controle van een bloedspecialist noodzakelijk. De eigenschap van EPO-hormoon is een betere zuurstoftransport, maar is niet zonder risico’s.

Artsen schrijven volgende medicatie niet voor als ze weten dat iemand nierpatiënt is

Antibiotica, chemotherapie, digoxine, “middel tegen hartfalen en bepaalde hartritmestoornissen”, lithiumgebruik, “middel tegen hevige stemmingswisselingen” en medicijnen bij diabetes. Medicatie tegen hoge bloeddruk, jicht, ontstekingsremmende pijnstillers, geneesmiddelen die veel natrium bevatten, behandelingsmethoden tegen nierstenen en middelen tegen gordelroos. Pas op, houdt elke behandelaar op de hoogte van de bloedtestresultaten.

Bloeddruk indicatietabel

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt, of kracht verliest om de rode vloeistof door het lichaam heen te pompen. Dit tabel kan inzicht geven of de bloeddrukwaarden normaal, te laag of te hoog zijn, welke voeding zou gegeten kunnen worden en of welk bloedonderzoek zou inzicht kunnen geven. Het tabel geeft een indicerend inzicht, voor gezondheidsklachten is het raadzaam een juiste diagnose bij een specialist te laten stellen, om erger te voorkomen
Bloeddruk, benamingen en oorzaken getallen Bloedonderzoek, bloeddrukmeter en indicatietestOverige informatie en voeding, mogelijke kenmerkenMogelijk passende voeding en beweging
Hoge bloeddruk, primaire en secundaire hypertensieAldosteron uit serum, bloedonderzoek Cortisol en DHEA in balans
Verlaagde bloeddruk - onderdruk, hypotensie IJzertekort bloedonderzoekBloedarmoedeCortisol en DHEA in balans
Prehypertensie toegenomen vaatstijfheidHomocysteïne bloedonderzoek 💉

Pre-diabetes indicatietest
Cortisol en cholesterolWortels
Hypertensie fase 1 Waar komt de hoge bloeddruk vandaan Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
Aldosteron uit serum, bloedonderzoek
Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft.
Hypertensie fase 2 160/100 mmHgAldosteron uit serum, bloedonderzoek
Hypertensieve crisis, meet nog eens in rust de bloeddrukThuis testenBel een arts als in rust de bloeddruk te hoog blijft Rust nemen
Langzaam werkende schildklierOedeem
NierfalenBloedonderzoek
Verhoogde onderdrukMedicijnen: anticonceptiva, Corticosteroïden of niet-steroïdale, Ibuprofen anti-inflammatoireSlaperig overdag, slaapapneu
Verlaagde onderdruk, hypotensieVaak te zien bij bijnieruitputtingBij warmte, waardoor het lichaam meer moeite moet doen om het bloed te laten circulerenCortisol en DHEA in balans
Zoek onmiddellijk medische hulp bij pijn op de borst, kortademigheid of duizeligheid, verandering in spraak of bewustzijn
✅ Over een indicatiestelling, anamnese en testen✅ Over Cortisol en cholesterol✅ Hoge bloeddruk 📈📞 Stel een vraag

Extra aandacht voor kalium bij nierfunctie vermindering

Kalium komt bijna in alle voedingsmiddelen voor, maar vooral in aardappelen, brood, zuivel, vleeswaren, fruit en groenten. Vruchten op sap uit blik op pot bevatten minder van dit chemische element dan in het verse plantaardige voedsel. Verder vinden we de kaliumhoeveelheid terug in koffie, cacao, peulvruchten als linzen, kidneybonen, mungbonen en noten, zoals paranoten

Teveel aan kaliumsporenelement in het bloed of urine komt zelfden voor

Een kaliumsporenelementoverschot komt zelden voor bij gezonde personen, het is vrijwel onmogelijk om via de maaltijden een kaliumoverschot te consumeren. Het urinevormende orgaantjes zorgen ervoor dat het overbodige weer wordt uit geplast, maar als dat niet gebeurd, kan er een kaliumvergiftiging optreden, waardoor er spierkrachtverlies kan ontstaan.

Bij nierfunctie verstoring is jeuk een herkenbare klacht en kan meerdere oorzaken hebben

 • Ureumophoping kan het irritante gekriebel veroorzaken, ureum wordt in de roodbruine kachel gevormd uit ammoniak. Bij leverfalen kan het bloed-ammoniakgehalte snel stijgen, het allerbelangrijkste afbraakproduct van aminozuren;
 • Huidontsteking wijst mogelijk op leververvetting
 • Te veel fosfaat, zoutopstapeling van fosforzuur, zichtbaar op nagels door calciumopslag, net zoals in de een fluitketel gebeurt;
 • Een te hoog bloedcalciumgehalte, staat in de medische wereld bekend als hypercalciëmie en kan ook ontstaan door een vitamine-D vergiftiging;
 • Een verhoogde vitamine D-bloedspiegel, kan leiden tot extra calciumopname in de darm, wat veroorzaakt kan worden door hoge doseringen D-suppletie;
 • Droge huidlagen, hoornlaagverstoring en huidschilfering;
 • Bijnieruitputting, dit komt omdat ze een sterke invloed hebben op het nier-functioneren;
 • Adrenalineverhoging, de alertheidverhoging schakelt het gelukstofje dopamine en serotonine uit, adrenaline maakt alle ontspanstofjes op;
 • Als het adrenalinehormoon opeens stopt is er een psoas-spieralarm die instinctief reageert op onrust, dit uit zich o.a. in heup-, rug- en buikklachten.

Eiwitten en nierfunctie vermindering met uitputting van het lichaam tot gevolg

Wanneer we teveel eiwitrijke producten eten en dit vervolgens niet gaan verbranden, door sport, beweging en of andere activiteiten. Stapelen bijproducten van stikstof zich op, die de nieren moeten afbreken. Wanneer we normale hoeveelheid nutriënten binnenkrijgen, plassen we het gewoon uit, geen probleem. Wanneer we heel veel eenzijdige bouwstenen van de lichaamscellen binnenkrijgen, raken de bouwvakkers uitgeput. Een eiwitbalans bestaat uit verschillende bouwmatrialen.

Ons lichaam heeft voor ieder weefsel een eigen aminozuur

Eiwitbouwstenen voor nagels en haren geven het een bepaalde hardheid, proteïnen in de wanden van bloedvaten zorgen voor elasticiteit. Polypeptiden in botten en tanden zorgen voor de opname van kalk, het werkt als een bouwsteen en houd weefsel bij elkaar. Zodat het weefselslijmvlies ons beschermd, niet kan gaan lekken en avalstoffen buiten houdt.

Mond, gebit en tandvlees

Als het lichaam ziek is, dan kunnen er gaatjes of bloedend tandvlees ontstaan. Het gebit wordt beschermd door ons speeksel, maar omdat heel veel mensen witmeelproducten en suiker eten, is ons speeksel vaak van minder goede kwaliteit en raakt onze mondflora uit balans. Van nr. 11 tot 28 de tanden boven in de kaak, De getallen vanaf 31 t/m 48 onder in het onderste gedeelte van het gezicht
Soort tand + nr.OrgaanVerzorgingOverige informatie en tips
11. Grote rechter boventand➩ Nieren en blaas✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
📌 Onderzoek nieren

💉 Titanium allergie, test uit serum
12. Kleine rechter boventand➩ Nieren en blaas✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
💉 Titanium allergie, test uit serum
13. Rechterbovenhoektand➩ Galblaasfunctie
➩ Lever
✅Eet onbewerkt vet📌 Bloedonderzoek💉
14. Eerste kleine rechter boven kies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
➡️ Kokosolie kan helpen
15. Kleine rechter boven kies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
➡️ Tandpasta met Aloë Vera
16. Rechter boven kies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
17. Tweede grote rechter boven kies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
📌 Bloedarmoede (hemoglobine, Hb)
18. Verstandskies➩ Hart
➩ Darmen
✅ Voorkom Pre-diabetes
21. Grote linker boventand➩ Nieren en blaas✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
22. Kleine linker boventand➩ Nieren en blaas✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
23. Linker bovenhoektand➩ Galblaasfunctie ✅Eet onbewerkt vet
24. Eerste kleine linker boven kies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
25. Tweede kleine linker boven kies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
26. Eerste grote linker boven kies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
➩ Schildklier
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
✅ Pas op met Gluten
27. Tweede grote linker boven kies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
➩ Schildklier
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
✅ Pas op met Gluten
28. Derde grote linker boven kies (=verstandskies)➩ Hart
➩ Darmen
✅ Voorkom Pre-diabetes
31. Eerste linker ondertand➩ Nieren en blaas✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
32. Tweede linker ondertand➩ Galblaasfunctie ✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
33. Linker onder hoektand➩ Galblaasfunctie
➩ Lever
✅Eet onbewerkt vet
34. Eerste kleine linker onderkies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
➩ Alvleesklier
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
✅ Eet verteerbaar voedsel
35. Tweede kleine linker onderkies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
✅ Eet verteerbaar voedsel
36. Eerste grote linker onderkies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
37. Tweede grote linker onderkies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
38. Derde grote linker onderkies, verstandskies➩ Hart
➩ Darmen
✅ Voorkom Pre-diabetes
41. Grote rechterondertand➩ Nieren en blaas✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
42. Kleine rechterondertand➩ Galblaasfunctie ✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
43. Rechter onder hoek tand➩ Galblaasfunctie
➩ Lever
✅Eet onbewerkt vet
44. Eerste kleine rechteronderkies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
45. Tweede kleine rechteronderkies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
46. Eerste grote rechteronderkies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
47. Tweede grote rechteronderkies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
48. Derde grote rechteronderkies, verstandskies➩ Hart
➩ Darmen
✅ Voorkom Pre-diabetes
🔎 Onderzoek ✔️ Indicatietesten en Analyse➡️ Kokosolie kan helpen➡️ Tandpasta met Aloë Vera

Ureum is het voornaamste eindproduct van de eiwitstofwisseling

Een scheikundige formule CO(NH2) is een belangrijk weetje, als we buiten wandelen, stoten de longen na elke stap ureum uit. Bij onvoldoende eiwitafbraak kan dit ook in de slijmvliezen van het ademhalingsapparaat neerslaan, met kans op astma. Het bloedcirculatiesysteem laat hier koolmonoxidegas los uit giftig afvalmateriaal dat door hele orgaansysteem wordt verzameld. 

Verschillende stadia en symptomen bij longklachten

Zuurstof is van levensbelang voor elk levend wezen. Wanneer men zuurstofgebrek heeft, kunnen er tal van gezondheidsproblemen ontstaan en uw algehele welzijn in gevaar komen.

*Betekenis FEV-1 Waarde is het volume dat in de eerste seconde kan worden uitgeademd tijdens een geforceerde uitademingsmanoeuvre, zoals bij sport en hoeveel lucht met kracht uitgeblazen kan worden.
Ontwikkelingsstadiums - Allergieën Symptomen & FEV-1 waardeAnalyse, indicatietesten en bloedonderzoekOverige informatie
❶ Milde COPD - longklachtenHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde >80%
Indicatietest Lekkend slijmvlies Aangedaan mondslijmvlies
❷ Matige COPD - longklachtenhoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 50-80%
Lactose Intolerantie DNA onderzoek
kracht van de ademhaling
❸ Ernstige COPDHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 30-50%
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesZuurstofmeter vinger
❹ Zeer ernstig COPDChronisch long falen

FEV-1 Waarde <30% met chronisch ademhalingsfalen
Bloedarmoede (hemoglobine, Hb)Endometriose en het HPV virus
Hooikoorts een aanval op ons immuunsysteemTe weinig maagzuur,
Als onvoldoende maagzuur aanwezig is, is dat ook geen prikkel voor het lichaam om een dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de darmwand en andere slijmvliezen aan te leggen om bescherming te moete bieden
uitgebreid bloedbeeld inclusief Leuco DiffVerzwakte luchtwegen zijn een ideale plaats waar microben, zoals bacteriën, virussen en schimmels en zich daar graag in nestelen.
Indicatie test Candida Albicans
Histamine intolerantie, als mestcellen ons niet meer beschermenVocht vasthouden;
Hooikoorts;
Netelroos en gordelroos;
Dunne ontlasting/diarree of obstipatie
Buikvet en overgewicht;
Onrustig en opvliegerig, soms slecht tegen fel licht kunnen;
De Tryptase bepaling is een indicator voor vaststelling van Mastocytose.
Onderzoeksmethode ELISA (EIA) uit serum. (bloedonderzoek)
Histamine intolerantie en auto-immuunziekten
Metingen van zuurstofArmband zuurstofmeterZuurstofmeter met Inspectie Certificaat en Medische KwalificatieZuurstof meten met deze ring
✅ Over ademhaling✅Zuurstofmeter vingerKleurenonderzoek hartchakra 🟢📞 Stel een vraag

Uremie, een verhoogd ureumgehalte in het bloed door nierfalen

De eetlust kan slecht zijn, door te weinig maagzuur en de adem kan naar ammoniak ruiken, niet allemaal veroorzaakt door een ureumgehalteverhoging. Bij een niervergiftiging hopen zich ook nog andere afbraakproducten zicht op uit de ontlasting, over deze verschijnselen is weinig bekend, maar kan hersenmist geven. Uremie is een ernstige aandoening, wanneer deze klachten er zijn, ga dan met deze informatie naar een arts. Een bloedvergiftiging is een ziekmakende infectie.

De hersenen hebben een constante energie nodig, teveel glucose uitplassen kan schadelijk zijn

Glucosurie, ook wel glycosurie genoemd, kan er voor zorgen dat urine met glucose wordt uit geplast. Bloedsuiker is een voor lichaamscellen een waardevolle brandstof en komt normaal niet in de urineplas voor. Alle organen hebben natuurlijke onbewerkte suikers nodig om te kunnen functioneren, voor een constante hersenenenergie. 

Gewoontes die onze nieren kunnen beschadigen

Niet meteen naar het toilet gaan, velen negeren de aandrang om naar de wc te gaan door openbare toiletten te willen vermijden. Het regelmatig ophouden van urineafval en ontlasting-uitscheiding verhoogt de druk op de blaaswand en endeldarmwand. De afvalstofophoping kan leiden tot afvallekkage en niersteenopslag, de chakra’s moeten doorspoeld worden met vocht, vezels, pure vetten en beweging, dit reinigende en voedende systeem moet schoon blijven.

 • CRP-bepaling
 • Erytrocytbezinkingssnelheid;
 • BSE;
 • Ontstekingswaarden. 

Een ander giftig spijsverteringsuitwerpsel, welke niet onder uitscheiding valt is de stoelgang en urineverzameling. Obstipatie is bijvoorbeeld bij endometriose en bloedcelwandzwelling, eveneens toxisch, behandel daarom op tijd constipatie. De vervuiling van het bloedvatenstelsel kan leiden tot veranderen van gedachtendiabetes 3, duizeligheid, auto-immuun encefalitis en plotselinge adrenalineverhogingen. Er zijn aanwijzingen dat het sacraal-chakra verantwoordelijk is voor de hersendisfunctie.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes
⌛️Neurotransmitter analyse ✅ Over eiwitten✅ Darm hoofd connectie📞 Stel een vraag

Urine zuur en blaasontsteking

Urinezuur ontstaat door afbraak van purines, deze purineomzetting vindt constant plaats, de plas vervangt het oude door nieuw urinemateriaal. Het plasvocht levert een productie van urinezuren op die via de nier-uitscheidingprocessen verwijderd moeten worden. Als de uitscheidingsorganen door o.a. gebruik van teveel geneesmiddelen, voedingssuppletie, niet meer optimaal functioneren en verhoogd de urinezuurspiegel. Urineophoping kan door plasproblemen blaasontsteking geven.

Nierfilterontsteking

Bij nierfilterontsteking worden de nier­filters beschadigd dat de kleine gaatjes in de filters nu zelfs gaten worden. Door deze vergrote openingen kunnen nuttige stoffen zoals eiwitten en bloedcellen weglekken. Normaal worden deze tegengehouden door het filtersysteem, het verlies van de eiwitdeeltjes en bloed­cellen is kenmerkend voor glomerulonephritis. 

Littekenweefsel ontstaat niet alleen op onze huid naar verwonding, ook in onze nieren

De beschadiging kan tot gevolg hebben dat glomeruli verschrompelen en de vaatkluwen tot nierschorsontsteking leidt. Door de verlittekening kan nierinsufficiëntie ontstaan, goed werkende nier-cellen worden dan vervangen door bindweefsel. Nier-sarcoïdose is een zeldzame ziekte van het afweersysteem, waardoor fistelontwikkeling kan ontstaan.

Fistels vaak benoemd naar de plaats in het lichaam waar ze optreden

Sinus pilonidalis– ingegroeide haren (haarnestcyste), de meest bekende, is een holte in de huidplooi en wordt veroorzaakt door één of meerdere ingegroeide haren. De haarnestcyste wordt in vaktermen ook wel een Sinus pilonidalis genoemd. Doordat deze holte onder de huid is ontstaan, maakt de natuur een klein gaatje naar buiten om afvalstoffen af te voeren, dit proces kan zeer pijnlijk zijn. Haarnestcysten komen het vaakst voor in de bilspleet en in de lichaamsbeharing rondom het geslachtsdeel.
Soort fistelLichaamsdeelOmschrijving en onderzoekMogelijke oplossingen
Aortocavale fistelGrote slagader en aorta, zeldzame aandoeningEr ontstaat een verbinding tussen het aneurysma en de onderste holle ader (vena cava inferior) of naar één van beide venae iliacae
Bloedonderzoek
Hart en vaatziekten
Pre-diabetes indicatietest

Cortisol en DHEA in balans
Aortoduodenale fistel grote lichaamsslagader en dunnen darmPrimaire aortoduodenale fistel: verbloedingsrisico, • meer informatie
Dunne darm info
📌 Darmklachten
Arterioveneuze fistelSlagader longen en wervel kolom
Caroticocaverneuze fistelhalsslagader en blaasVerbinding tussen halsslagader en de sinus caroticus
Colovesicale fistelDikke darm en blaas📌 Colitis ulcerosa
Dentogene fistel kaak en huidDeze fistel ontstaat vaak in het gebit, bijvoorbeeld na het ontsteken van een kies.📌 Gebit en tandvlees
Enterocutane fistel ingewanden en huidVerbinding tussen ingewanden en huid📌 Lever huidspiegeling
Enteroenterale fistel Tussen twee delen darmenEen enterocutane fistel is een abnormale verbinding die ontstaat tussen het darmkanaal of de maag en de huid of een wonde. Hierdoor lekt de inhoud van de maag of darmen door naar de huid. Dit resulteert in onder andere buikpijn of ondervoeding, en ook tekenen van een infectie zoals koorts📌 Maagzweervorming
Enterovesicale fistelFistel - darm en blaasTerovesicale fistel ontstaan als gevolg van appendicitis, een corpus alienum (visgraat, kippenbotje)
Gastrocolische fistelMaag en dikke darmBij een galblaassteen kan een cholecystoduodenale fistel veroorzaken en kan bij de ziekte van Crohn een enterocutane fistel gevormd worden
Ileovesicale fistelDunne darm en blaasColovesicale fistels komen het meeste voor, en worden veroorzaakt door diverticulitis; ileovesicale fistels houden meer verband met de ziekte van Crohn.
Labyrintfistel OorLabyrintitis (ook: neuritis vestibularis of vestibulaire neuritis) is een ontsteking van het evenwichtsorgaan, waaronder de half-cirkelvormige kanalen .
MelkgangfistelTepel, ziekte van ZuskaMeestal betreft het een jonge vrouw, tussen 30 en 40 jaar oud en niet lacterend, die klaagt over tepelafscheiding, variërend van waterhelder en geel tot donkergroen en soms pasteus. Zij bemerkt dan een 1 à 2 cm grote, gevoelige zwelling, eventueel met roodheid van de bovenliggende huid, die vaak na 7-10 dagen spontaan verdwenen is
Oesofago-aortale fistelSlokdarm en grote lichaamsslagaderDe meest gevreesde complicatie van een vreemd lichaam in de slokdarm is een perforatie van de slokdarmwand, met als mogelijk gevolg mediastinitis en soms een oesofago-aortale fistel.
Oesofago-tracheale Fistel - slokdarm - luchtpijp aangeborenEen kind met een tracheo-oesofageale fistel heeft een open verbinding tussen de slokdarm en de luchtpijp. Tracheo-oesofageale fistel is een aangeboren aandoening.
Oronasale Fistel - neus en mond
PancreasfistelFistel - alvleesklier en huider wordt onderscheid gemaakt tussen: interne pancreasfistel: verbinding tussen alvleesklier en ander orgaan; Externe pancreasfistel: verbinding tussen alvleesklier en de huid
Perianale fistelHuid en anusVerbinding tussen endeldarm en de huid rondom de anus
Perilymfatische fistelMiddenoor en binnenoorEen perilymfatische fistel is een abnormale opening gevonden in het binnenoor, dat is gevuld met vloeistof. Een scheur of een aangeboren afwijking van het binnenoor kan leiden tot een perilymfatische fistel
Persisterende urachus Blaas en navelNattende navel. Bij een persisterende ductus omphalo-entericus is er een open verbinding tussen de navel en het ileum en kan er gallig materiaal via de navel naar buiten komen
Rectovaginale fistel Endeldarm en vaginaNormaal gesproken groeit deze verbinding dicht. In enkele gevallen kan deze geheel of gedeeltelijk open blijven
Sinus pilonidalisHaarnestcyste
Sinus pilonidalisVan de bilspleetHaarnestcyste in de bilspleet
Sinus pilonidalis Van de navel Haarnestcyste
Interdigitale sinus pilonidalisTussen vingersHaarnestcyste
Vesicocutane fistel Huid en blaas
Vesico-uteriene fistel Baarmoeder en blaas
Vesicovaginale fistelUrineblaas en vagina
⏳Onderzoek, analysestelling Chakra Aura kleuren analyse 📥Lymfeanalyse📞 Stel een vraag📌 Recepten

Een vitamine D tekort, kan veroorzaakt worden, door nier en leverproblemen en medicatie tegen epilepsie

Longklachten kunnen ook een vitamine D-tekort geven. Behalve voor sterke botten en tanden zorgt deze voedingstof ook voor sterke spieren, waaronder de ademhalingsspieren, en een tekort kan leiden tot minder spierkracht.  Een lage status kan ontstaan bij nierziekten. Het gebruik van sommige medicijnen tegen epilepsie kan leiden tot een minder goed functionerende lever waardoor deze minder vitamine D aanmaakt. Een te lage magnesiumwaarde kan leiden tot een verlaagde calciumwaarde. 

Zwangerschap, nieren, onderbreking en zwangerschapsvergiftiging

De nier-organen staan tijdens de zwangerschap het meest onder druk, waardoor nier-zwakheid kan leiden tot oedeem en toxemie. De buikbolling kan tegen de middenriforganen aandrukken, waardoor mogelijk ook de bekende postnatale depressie ontstaat. Na de bevalling kan de progesteronspiegel snel dalen, waardoor prikkelbaarheid ontstaat en de bekkenbodemspieren, evenals de lendenspieren onder leiden.

Hoe meer filters en haarvaatjes te gronde gaan, hoe moeilijker het wordt om het bloed goed te zuiveren

Nieren wees er zuinig op, nierpatiënt vertellen een persoonlijk verhaal op niergebabbel en bespreken wat nierbeschadiging inhoudt. Uiteindelijk was er nog één optie en dat was nierdialyse, het verdriet en het bezoeken van het ziekenhuis benoemd de nierbabbelgroep als zeer zwaar. Naast het nier-disfunctioneren kunnen er allerlei onverklaarbare  ziekten ontstaan.

Als we ons eigen succes niet aankunnen, hersenspinsels maar niet ophouden met babbelen

Succes niet aankunnen, het zichzelf niet gunnen, gevoel niet goed genoeg te zijn, bibberig bij de gedachten te moeten lijden. Afschrik dat het erger wordt en zeker niet beter zal worden, één ding is zeker, we hebben geen knop voor uit en aan. Geen propje papier, dat we weggooien zal de hersenspinsels stoppen, diep van binnen zit het antwoord voor de oplossing.

Een onbalans in de sacrale chakra beïnvloedt het lymfatische systeem die betrokken is bij het immuunsysteem. Stapsgewijs kunnen er ontstekingen ontstaan door een teveel aan cytokinen, die tot verstoppingen kunnen leiden en pijn in de onderrug, heupen, benen en voeten. Deze chakrapunten zijn verbonden met vocht en het bewustzijnsniveau en kan de kans op overgewicht vergroten.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's
Chakra Aura kleuren analyse 📥📌 Chakra ReflexzonemassageOver indicatiestelling 📊📞 Stel een vraag

De prijslijst is opgebouwd uit analyseonderzoekindicatietestenpersoonlijke begeleiding op maat, want ieder mens is uniek. Niemand is hetzelfde, er bestaat daarom ook geen standaard behandelplan, de praktijk is heel divers, men kan voedingsstoffenadvies aanvragen. Voedingsadvies bij het sporten, energieverlies, gewichtstoename, behandelingen als bij pijn als fibromyalgiepeesontstekingburn-out of hoog gevoeligheid. Elke coaching is te combineren met Chakra Reflexzonemassage.

Prijslijst

De prijslijst 📑, ontwikkeld met het oog op, dat ieder mens uniek is en er is geen standaard behandelplan bestaat.
Onderzoek en analyses stellen kost veel tijd en valt onder te verdelen in een ❶. Anamnese / vragenlijst; ❷. Indicatietesten ❸. Vergelijking met bestaande bloedonderzoek, ❹. Informatie over een eventueel nieuw bloedonderzoek. ❺. Te combineren met coaching voor Hoog sensitiviteit, een zoekwandeling, Aartsengelen, totemdieren, Chinese en westerse astrologie, ascendanten berekeningen - hobby en loopbaanadvies, chakra en aura kleurenonderzoek. * Elk consult duurt 60 minuten
Onderzoek & analysePrijsTijdsduur - informatieOverige informatie & LocatieSociale media - extra info
➡️ Onderzoek en begeleiding
indicatietesten
✅ Voedingsadvies
✅ Supplementen advies

➡️ Alert advies ⚠️ Algemene voorwaarden 🐍
➡️ Onderzoek, analysestelling en een tweede mening

🔗 Prijs € 199,00 Consult reserveren na betaling
➡️ 5 weken
💊 Het nakijken van allerlei stoffen
💉 Advies en of opvragen bloedonderzoek, na gestelde indicatie
➡️ Bezoek praktijk Roosendaal
✅ Of via videobellen
📞 WhatsApp
➡️ Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige

➡️ Privacy Policy en gegevensverwerking
✅Praktijk consult(en) of videobellen ➡️ Zonder onderzoek✅€ 61,71 incl. 21 % BTW
➡️ Naast het consult, kunnen extra readings geboekt worden tegen 50% korting, vooraf te bestellen
➡️ 60 minuten✅ Praktijk Roosendaal
➡️ Videobellen
📞 WhatsApp
➡️ Privacy Policy en gegevensverwerking
➡️ Aartsengelen reading levensvragen € 48,40
➡️ Betaal hier
➡️ Naast elk consult € 17,00
✅ Zonder analyse engelenonderzoek
✅ 60 minuten met analyse;
✅ 20 minuten zonder analyse
➡️ Uit de aanbieding 20 minuten
✅ Praktijk Roosendaal
➡️ Videobellen
➡️ Chakra balans en innerlijke rust
➡️ Bezoek voor combideals Social deal
➡️ Chakra Aura kleuren analyse 📊
Chakra Aura kleuren analyse kopen

✅ € 55,00
➡️ Neem pen✏️ en papier 📄 mee of kies voor een verslag
➡️ Aura foto
➡️ 60 minuten
✅ Verslag van het onderzoek € 30,25 incl. 21% BTW
✅ Praktijk Roosendaal
➡️ Videobellen
📞 WhatsApp
➡️ Plaatjes & Informatie ↪️ Facebook
Indicatietest Lekkend slijmvlies€ 12,50✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp ➡️ Albican ▶️ Facebook
Indicatie test Candida Albicans€ 10,00✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp Vlinder Nieuws 🦋➡️ Facebook
Indicatietest vitamine B12 tekort€ 15,00✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp
Indicatietest neurotransmitters€ 17,50 ✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp
Indicatietest Pre-diabetes € 23,00 ✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp
Verstopping EHBO, voor constipatie€ 83,49✅ Cursus via mail
➡️ 60 minuten
• Praktijk Roosendaal
• Videobellen
📞 WhatsApp
Glutenvrij dieet€ 83,49✅ Cursus via mail
➡️ 60 minuten
• Praktijk Roosendaal
• Videobellen
📞 WhatsApp
Lever stap voor stap reinigen € 29,95✅ Cursus via mail
➡️Mogelijk met begeleiding
Begeleiding bij de cursus, neem contact op voor een consult
📞 WhatsApp
Chinese en westerse astrologie€ 48,40, Betaal hier✅60 minuten
➡️Ascendanten berekening van ➡️Chinese en westerse astrologie
✅ Praktijk Roosendaal
➡️ Videobellen
📞 WhatsApp
Bezoek de Facebook pagina
➡️Gewicht en energie
✅ Voedingsadvies
✅ Supplementen
➡️ Analyse 📊tussen energie en gewicht
✅ Incl. 1 consult € 99,00
➡️Betaal hier
➡️1 week via mail en 1 consult telefonisch of praktijk Roosendaal 60 min.➡️ Bezoek praktijk Roosendaal
✅ Of via videobellen
📞 WhatsApp
➡️ Naast de analyse, kunnen extra indicatietesten geboekt worden tegen 50% korting
➡️Meer informatie
➡️Chakrapunttouche massage✅ € 59,95
➡️ Naast elk onderzoek of consul 50 % korting
➡️ 30 minuten
➡️ Bezoek voor combideals Social deal
➡️ Bezoek praktijk Roosendaal
Of bel 📞
➡️ Naast de analyse, kunnen extra indicatietesten geboekt worden tegen 50% korting
➡️ Een zoekwandeling✅ € 29,95
➡️ Alleen verkrijgbaar bij een consult of onderzoek
➡️ 30 minuten, eventueel extra tijd bespreekbaar➡️ Bezoek praktijk Roosendaal🦋 De totemdieren al gids
📌 Chakra Reflexzonemassage✅ € 61,71 📌 Betaal hier📌 Chakra Aura kleuren analyse 📊 Aanbieding📌 Informatie over de Aura

📌 Informatie Chakra en Aura analyserapport 📊 reserveren en kopen
✅ Speurtochtconsult

➡️ Totemdieren 🦋 en gidsinformatie