Chronisch Ziek

Een chronische ziekte geeft vaak een lichamelijke beperking(en) of kan verandering geven in ons gedachteleven, hetzelfde wat ook ervaren kan worden bij een longontsteking, door koorts kan men dan gaan ijlen, waardoor het gedrag kan veranderen, er kan mogelijk sprake zijn van migraine , waarbij het hoofd de darmen vraagt, ook kunnen er bloeddrukschommelingen zijn, veel artsenbezoek en onbegrip van de omgeving. Chronisch ziek zijn gaat meestal samen met gevoelens van pijn, moe zijn, verdriet, angst en machteloosheid, wat kan leiden tot een burn-out.

Chronisch ziek, onbegrip, oordeel, pijn, Burn-out, moe zijn, allergieën, Depressie, fibromyalgie, oedeem, COPD, Depressie, bloedarmoede, Vitamine B12 te kort, artrose, reuma

Onbegrip en blijven praten

Er is niet alleen chronisch ziek zijn, daar is ook een mens met vele andere kwaliteiten. Als mensen vragen gaan stellen, komt vaak veel frustratie als een spiegeling naar boven, wat gezien wordt als boos zijn, maar het is uit pure onmacht, wat zou het fijn zijn om het ziek zijn even te vergeten, dat gaat ook niet, want het is dag en nacht bij de persoon die de aandoening heeft aanwezig. Als daar nog veel onbegrip vanuit de omgeving bijkomt, dan kunnen mensen in een rouwproces terecht komen. Blijf er over praten leg uit waar de last vandaan komt, wellicht is het een nieuwe missie in het leven.

Het controlesysteem van endocriene klieren als een telefoon netwerk, gestuurd door hormonen

De meest voorkomende klachten bij een hormonale disbalans zijn onvruchtbaarheid, gewichtstoename, depressie, vermoeidheid, slapeloosheid, een laag libido, haarverlies of dunner wordend haar. Mannen en vrouwen kunnen last krijgen van een onbalans tussen oestrogeentestosteron, adrenaline en insuline, zijn uiterst belangrijke chemische boodschappers.

Endometriose - hormonaal falen kan slijmvliezen, door heel het lichaam aantasten

Goedaardige woekeringen en zwelling van een dunne laag cellen in het baarmoederslijm, die kunnen ontstaan op de inwendige en uitwendige geslachtsorganen, maar ook in de darmen, de blaas, de longen en op andere plaatsen in het lichaam, hier kunnen ze schade toebrengen aan bloedvaten en een ijzertekort veroorzaken, waardoor bloedarmoede en een lage bloeddruk kan ontstaan. Dit slijmvlies reageert op dezelfde wijze als het normale baarmoederslijmvlies op de hormonale prikkels. Endometriose kan een ernstige aandoening op baarmoederslijmvliesweefsel 

Een aandoening dat lijkt op endometriose (hormonaal) is het HPV virus dat op de huid en slijmvliezen voorkomt. Van het virus zijn momenteel meer dan 100 typen bekend. De meeste HPV typen vormen geen risico voor de gezondheid. Ongeveer 30 typen van het HPV komen voor op de slijmvliezen van de geslachtsorganen en dit kan bloedarmoede geven.

De nervus vagus, loopt van het middenrif, langs de slokdarm omhoog, tussen longen en hart, en door de keel tot in de hersenen. Zo werken darm en hoofd, al heel vroeg in het leven samen. Ze ontwikkelen een groot deel van onze gevoelswereld als zuigeling en daar kunnen we op een later tijdstip in het leven onze voordeel mee doen. De locus coeruleus is een kern in de pons (een deel van de hersenstam) die betrokken zijn bij vlucht en vecht reacties op stress, angst en paniek. De blauwe kern in onze hersenstam heeft vele verbindingen met andere delen van de hersenen en communiceert nauw met de amygdala.

Een gevecht tegen de acceptatie van het chronisch ziek zijn is als een marathon lopen zonder te eten, het verhoogd cortisol bij stress waarbij histamine ons probeert te beschermen, het lichaam komt in actie en zet het hormoon dehydroepiandrosterone uit, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Rennen en rusten gaan immers niet tegelijkertijd.

De huid als indicator van de lever

De huid weerspiegelt de gezondheid van de lever, ongezond voedsel, levensstijl en opgekropte emoties, kan een ophoping van giftige stoffen veroorzaken en moet dit orgaan extra hard werken om deze afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Daarom is het geen slecht idee om het reinigende orgaan een handje te helpen met het schoonmaken van het lichaam.

Engelen met gebroken vleugels en levenservaring

Het is een wisselwerking en eigenlijk heel logisch, maar ook zijn er mensen die pijn nooit gaan begrijpen, ze maken het zelf niet mee en dat is vaak zonde van de energie. Echt geïnteresseerden kunnen anderen rekening houden met een situatie die ze niet begrijpen als ze niets weten, deze mensen zijn vaak enorm gevoelig, hebben veel meegemaakt en worden ook wel engelen genoemd met gebroken vleugels.

Van een gezond functionerend mens, kan het leven veranderen in een rollercoaster, van ziekenhuis bezoeken, operaties, controles en medicijnen. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook veel kosten, want niet alles wordt meer vergoed en het kan maar zo zijn, dat er een deel van de behandeling bij betaalt moet worden. Dat betekend meer stress, waar moeten we heen met de factuur, kunnen we in gedeeltes betalen? Chronisch ziek zijn betekend ook veel meer onkosten kunnen hebben, terwijl er wellicht inmiddels al ontslag is aangevraagd en inkomsten weg kunnen gaan vallen.

Als het lichaam huidige tempo niet meer aan kan

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, het lichaam komt in actie en zet het hormoon dehydroepiandrosterone uit waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Rennen en rusten gaan immers niet tegelijkertijd. Hoge LDL cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en minder energie geven. Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai of ongezellig en het knaagt aan ons schuldgevoel, want er wordt veel te weinig tijd met een ander doorgebracht, terwijl het lichaam allang rust in de planning heeft.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Zenuwpijn voelt anders dan wondpijn, de pijn zit dan in het gebied van de beschadigde zenuw en kan in de arm, het been of de romp ontstaan. Het is moeilijk uit te leggen wat er gevoelt wordt. De vaak borende pijn lijkt niet op gewoon leed, maar is branderig, zeer pijnlijk, scherp, koud of juist warm en gaat vaak samen met tintelingen. De huid voelt dan vaak “➀ gezwollen = (➊ oedeem)” en  doof aan en voelt dan toch de pijnlijke plekken. 

Wat in het doorgaande leven geen pijn doet, bijvoorbeeld zitten, strelen of wrijven van kleren over de huid of lopen kan nu een hevige pijn reactie veroorzaken, zoals voor kan komen bij gordelroos, oedeem, diabetes, dystrofie en fibromyalgie. Een serotonine tekort is mogelijk een oorzaak van het leed, waarbij trek in suiker en bewerkte koolhydraten toeneemt in opdracht van het reptielenbrein. Mogelijk kunnen witte koolbladeren verlichting geven aan het lijden.

Gewrichtsslijtage zoals in knieën, heupen, vingers en de rug, ontstaat door ontstekingen in het kraakbeen, waardoor botten spieren en pezen niet meer een stevige verbinding hebben en er artrose kan ontstaat, deze slijtage komt ook voor bij Reumafibromyalgiejicht en artritis. Een verstoorde spijsvertering, te weinig maagzuur, een zittend beroep, weinig beweging of juist overbelasting van gewricht kan stress en pijn geven, waardoor slijmvliezen dunner kunnen worden en de organen voedingstoffen uit het bindweefsel halen en het skelet onstabiel wordt, waardoor we moeilijker kunnen lopen, fietsen of sporten.

Histamine heeft naast zijn centrale rol bij allergieën, ook weefselhormonen, waarbij het neurotransmitter histamine betrokken kan zijn bij de stapsgewijs ontstaan van van ontstekingen, waardoor erfelijke aandoeningen als auto-immuunziekten aangewakkerd kunnen worden.  De weefselhormonen zijn: renine, gevormd door de juxtaglomerulaire cellen in de nieren, speelt een rol in het RAAS, erytropoëtine – “vaak afgekort tot EPO“. 

Histamine werkt als een neurotransmitter en werkt samen met dopamine en noradrenaline

EPO wordt vooral gevormd in de nieren, stimuleert in het rode beenmerg de vorming van rode bloedcellen. Wanneer de bloeddruk laag is, produceren Juxtaglomerulaire cellen het hormoon renine. Histamine is een neurotransmitter, een chemische boodschapper die zenuwcellen gebruiken om te communiceren met elkaar. Histamine werkt samen met dopamine en noradrenaline en houden ons wakker. 

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Als de stofwisseling trager gaat lopen, door bijvoorbeeld overbelasting, stress, vreemde stoffen in het lichaam of een onbalans in voedingsstoffen, kan dit gevolgen hebben voor de schildklier kunnen eiwitafvalstoffen zich opstapelen in de huid en slijmvliezen en kan er mixoedeem ontstaan en werkt de huid als een spiegel van de darm en de lever.

Slijmzwelling in de huid

De zwelling laat zien dat afvalstoffen niet goed door de lever worden verwijderd en zich opstapelen in de huid als oedeem. Als eiwitafvalstoffen zich opstapelen is dit ook wel bekend als een slijm zwelling, een slijmachtige laag van onderhuids  bindweefsel en vaak in de vorm van afgetekende builen of plakkaten, wat ook wel bij benen en enkels ziet gezien wordt in de vorm van lipoedeem.

Uitleg T1, T2, T3, T4 en hypothyreoïdie en de functies van de schildklierhormonen

In de schildklier worden, onder invloed van het hormoon TSH, de schildklierhormonen T1, T2, T3, en T4 samen gesteld., in dit tabel worden de functies van de schildklierhormonen weergegeven
Functie schildklier hormonenVoelbaarBloedonderzoekRecepten en weetjes
In de bloedbaan is +/- 80% T4, 16% T3 en 4% T1 en T2Schildklier ( TSH, Vrij T4 en FT3Bloedonderzoek) Paranoten
T3 heeft een aanwezigheid van +/- 1,3 dagenTekort T3 betekent energieverlies. T3 heeft een aanwezigheid van +/- 1,3 dagenReverse T3 (rT3) https://www.bloedwaardentest.nl/reverse-t3-rt3.html/?ref=aliedollerVenkel
T4 is ongeveer 6 dagen aanwezig in het bloedT3 kan T4 in het niet functionele rT3 omzettenCourgette
Het enzym 5-deïodinase, dat T4 in T3 omzet, is selenium afhankelijk en doet zijn werk vooral in lever en nierenRode bieten
rT3 stijgt bij stress en ondervoedingMilt, burn-out, stress, depressie en PTSS
Meer informatie
Pas op met koffie
Als Thyroxine bindend globuline (TBG) uit balans is, kan het zijn dat testosteron en oestrogeen uit balans zijn. Oestrogeendominantie, verminderde progesteron

Informatie oestrogeendominantie
Voetverzorging
Oestrogeen dominantie


Blaas en prostaat, informatie voor mannen

a. Testosteron kan de hoeveelheid TGB verlagen;

b. Oestrogeen kan het TGB verhogen;

c. Beide kunnen leiden tot symptomen van een traag werkende schildklier
Testosteron uit het bloed meten
Informatie bloedonderzoek
Gewicht en energie
Pas op met Gluten bij schildklier problemenGlutenvrij dieet
Het Gluten eiwit lijkt op heel veel op het schildklier weefsel en kan zorgen voor een overactieve immuunsysteem
Voor glutenallergie worden 2 testen gedaan in het bloedonderzoek

Informatie bloedonderzoek
Recept wortel 🥕 wraps zonder gluten
Glutenallergie en schildklierverbinding
Meer informatie
Een ‘lekkende darm syndroom is de aandoening van de darmen waarbij de opname en het transport van voeding en voedingsstoffen verstoord is.
Indicatietest lekkende darm slijmvlies

Glutenvrij brood 🍞 bakken

COPD staat voor chronisch obstructieve longziekten. Hieronder vallen chronische bronchitis en longemfyseem, dit betekend dat de ziekte letterlijk de adem ontneemt. Bij chronische bronchitis is er sprake van ontsteking van de luchtwegen, die in het begin vooral wordt gekenmerkt door hoesten en een toegenomen slijmproductie. Later treedt door de chronische ontstekingsreacties verlies van longweefsel op, dit wordt emfyseem genoemd. Bij astma is er sprake van een zogeheten verhoogde gevoeligheid van de luchtwegen

Zuurstof zorgt er mede ervoor dat eiwitten, vetten kunnen verteren

Het bloed zorgt ervoor dat alle cellen van zuurstof voorzien worden. Cellen verbranden moleculen als eiwitten, vetten en volwaardige koolhydraten met behulp van zuurstof. Als er minder zuurstof voorradig is, door allergische reacties en ontstekingen in de longen, betekend dit dat verbranding trager wordt met moeheid tot gevolg. Bloedarmoede, gekenmerkt door een te laag gehalte aan bloedkleurstof (hemoglobine) of een tekort aan circulerende rode bloedcellen (erytrocyten), of door beide. Hemoglobine neemt zuurstof op vanuit de longen en geeft deze zuurstof af aan andere lichaamscellen. Deze cellen hebben het zuurstof nodig voor het verbranden van hun voedsel zodat er energie vrijkomt.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Lage bloeddruk en de vertraging van verbranding van voedingsstoffen om energie uit te halen

Het bloed zorgt ervoor dat alle cellen van zuurstof voorzien worden, deze kern verbrand moleculen als eiwittenvetten suikers en koolhydraten met behulp van frisse buitenlucht . Als er minder oxygen voorradig is, betekend dit dat verbranding trager kan worden, de cel opzwelt en druk verliest, met moeheid en een mogelijk lage bloeddruk tot gevolg. 

Bloeddruk indicatietabel

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt, of kracht verliest om de rode vloeistof door het lichaam heen te pompen. Dit tabel kan inzicht geven of de bloeddrukwaarden normaal, te laag of te hoog zijn, welke voeding zou gegeten kunnen worden en of welk bloedonderzoek zou inzicht kunnen geven. Het tabel geeft een indicerend inzicht, voor gezondheidsklachten is het raadzaam een juiste diagnose bij een specialist te laten stellen, om erger te voorkomen
Bloeddruk, benamingen en oorzaken getallen Bloedonderzoek, bloeddrukmeter en indicatietestOverige informatie en voeding, mogelijke kenmerkenMogelijk passende voeding en beweging
Hoge bloeddruk, primaire en secundaire hypertensieAldosteron uit serum, bloedonderzoek Cortisol en DHEA in balans
Verlaagde bloeddruk - onderdruk, hypotensie IJzertekort bloedonderzoekBloedarmoedeCortisol en DHEA in balans
Prehypertensie toegenomen vaatstijfheidHomocysteïne bloedonderzoek 💉

Pre-diabetes indicatietest
Cortisol en cholesterolWortels
Hypertensie fase 1 Waar komt de hoge bloeddruk vandaan Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
Aldosteron uit serum, bloedonderzoek
Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft.
Hypertensie fase 2 160/100 mmHgAldosteron uit serum, bloedonderzoek
Hypertensieve crisis, meet nog eens in rust de bloeddrukThuis testenBel een arts als in rust de bloeddruk te hoog blijft Rust nemen
Langzaam werkende schildklierOedeem
NierfalenBloedonderzoek
Verhoogde onderdrukMedicijnen: anticonceptiva, Corticosteroïden of niet-steroïdale, Ibuprofen anti-inflammatoireSlaperig overdag, slaapapneu
Verlaagde onderdruk, hypotensieVaak te zien bij bijnieruitputtingBij warmte, waardoor het lichaam meer moeite moet doen om het bloed te laten circulerenCortisol en DHEA in balans
Zoek onmiddellijk medische hulp bij pijn op de borst, kortademigheid of duizeligheid, verandering in spraak of bewustzijn

Moe zijn door een tekort aan zuurstof

Bloedarmoede, gekenmerkt door een te laag gehalte aan bloedkleurstof (hemoglobine) of een tekort aan circulerende rode bloedcellen (erytrocyten), of door beide. De rode bloedkleurstof neemt zuurstofgas op vanuit de longen en geeft deze lucht af aan andere lichaamscellen, hieruit wordt energie geproduceerd, het kan meteen verklaren waarom mensen zo moe zijn.

Bij fibromyalgie worden bij de meeste personen zeer heftige pijnen ervaren, wat op verschillende aanhechtingsplaatsen voelbaar kan zijn in het hele lichaam, zoals spieren en de pezen en bij matige inspanning kunnen de klachten toenemen. Het begin van de weke delen reuma ontstaat vaak met overbelasting, daarnaast kan steeds vaker stijfheid  ontstaan, zoals bij het uit bed stappen en het steeds meer tijd nodig hebben om op gang te komen. Gevolgd door infecties, hormonale schommelingen, blessures, ontstekingen of slijtage, die voornamelijk aan het licht komen tijdens een onderzoek bij een arts of orthomoleculair therapeut.

Zowel bij obstipatie als bij een burn-out spelen neurotransmitters een belangrijke rol. Serotonine wordt voor meer dan 90% geproduceerd in het maagdarmkanaal. De darm maakt ook hormonen, die invloed hebben op de hersenen energie en de slaap. Er wordt daarom wel gesproken van de hersen-darm-as, die via een soort telefoon centrale c.q. centraal zenuwnetwerk verbonden is.

Creatieve personen, blijven niet onopgemerkt. Veel mensen willen wel iets van deze kwaliteiten

Hoog gevoeligheid kan ook leiden tot veel stress en uitputting. Zeer gevoelige mensen kennen heel goed persoonlijke sterke kenmerken en is heel bescheiden. Vaak doet de creatieve denker niets met de kwaliteiten en valt dan vaak ten prooi aan de omgeving, die misbruik van het vertrouwen maakt, dat meelevende persoon in de wereld heeft, wat voor veel problemen en zorgen kan leiden en dat ten koste van de gezondheid. Het is belangrijk om inzichten te krijgen op een liefdevolle manier, zoals door aartsengelen of totemdieren, voordat er aan de gezondheid gewerkt kan worden. 

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten. 

Gebruik maken van eigen kracht, die kennis zit in ons

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde vloeit de levensenergie in banen ook wel meridianen genoemd. Volgens dit model zijn er twaalf hoofdbanen en elke cirkel is toegewezen aan een functioneel wiel van het orgaansysteem. Buiten de ‘erfelijke aangeboren’ factoren houdt de Oosterse geneeskunde ook rekening met invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden, epidemieën, eetgewoonten, ongelukken of vergiftiging. 

De huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd moeten worden door ons spijsverteringssysteem en ons lichaam veilig dienen te verlaten. De keelchakra kan bijvoorbeeld beschadigd raken door roken, drugs, alcohol, suikers, bewerkte koolhydraten en overmatig te eten, ‘t geeft een overbelasting van histamine en verteringsproblemen. Het is belangrijk dat we onze emoties uiten en niet onderdrukken.

Huidverzorging lijn met Aloë Vera, met uitleg hoofdhuidklachten en organen

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige onderhoud, die helpen de zichtbaarheid van huidirritatie en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en zachter aanvoelt en nog belangrijker, de producten zijn parfumvrij! Uitleg in kolom E, over het hoofdhuid en organen
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatieGezicht en huidproblemen
Milde reinigingslotion, zonder parfum➡️Reinigingslotion✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷Voeten ;
✅⤷ Benen;
✅⤷ Handen;
✅⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Voorhoofd - Stress
➡️Water drinken
➡️Disbalans tussen rennen en rusten
Firming serum, parfumvrij➡️Firming serum✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Tussen wenkbrauwen
➡️Leverfalen
➡️Nierfalen
➡️Te veel maagzuur
Restoring crème➡️Herstellende crème✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Neus
➡️Luchtwegen
➡️Hart en bloeddruk
Het aloe bio-cellulose mask➡️Reinigend masker met Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepelRechter wang
➡️Ga naar buiten, doe ademhalingsoefeningen
➡️Pas op! Teveel suiker inname
Infinite Forever set➡️Dag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid:
✅⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze AuraLinker wang
➡️Mijd bewerkte vetten<Gal en lever falen/a>
Aloe Body Wash✅ Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten. Wang dichtbij de neusvleugels
➡️Darmklachten
➡️Ontdek welke voeding problemen geeft
Aloe Body Lotion➡️Meer informatie over de ingrediënten✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
PrijslijstKin
➡️Milt, spijsverteringsklachten
➡️Hormonaal disbalans
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
✅ Insectensteken;
✅ Stekende pijn bij brandnetel;
✅ Kleine brand en snijwondjes;
✅ Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomenKaaklijn
➡️Problemen met het gebit en tandvlees
➡️Tandpasta met Aloë Vera
Propolis huid crème✅ Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraagEen dermatoloog kan een diagnose stellen, alvorens met zelfzorg producten wordt begonnen
➡️Forever Aloe Vera Gel✅ Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷Mond;
✅⤷ Als drank te gebruiken
Aloë Vera drinkgel (12 x 330 ml)
• Gel uit het binnenblad van de plant
➡️Meer informatie over de gel
Stel een vraag
Organen werken met elkaar samen, tenminste als ze goed functioneren en werken als een soort spaken die de lichaamsdelen aandrijven door tandwielen, er wordt één tandwiel aangezet tot draaien en de rest volgt soepel, behalve als het ene rad niet draait, door bijvoorbeeld vuil als LDL cholesterolsuiker of zout, dan kan de functie voor een deel uitvallen. Andere inwendige delen  proberen de functies van het uitgevallen een orgaan over te nemen. Zo vormen de alvleesklier en de lever samen met de slokdarm, de maag en de darmen het spijsverteringsstelsel.

Ophoping van afvalstoffen kunnen geanalyseerd worden

Het orgaansysteem regelt voor de ons energie en afvalstoffen afvoert via het  lymfesysteem. Chakra’s kunnen geanalyseerd worden, zo kunnen we mogelijke on-balansen opsporen. Chakra is vertaald ‘wiel’, die volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen zijn in het lichaam, die de kracht via banen binnen halen en weer doorgeven via ons reinigende systeem. Wanneer het lichaam traumatische ervaringen heeft meegemaakt is het heel vaak moeilijk om te ontspannen.

Overleving, veiligheid, zekerheid en behoeftes van het lichaam, door uitputting van het lichaam, kan eerst het hormoon cortisol heel hoog worden en later kan dit uitgeput raken, wat vaker rond de overgang naar voren komt, omdat er dan het hormoon progesteron minder wordt aangemaakt, dat ook nog wat cortisol produceert, daarom staat stuitchakra in contact met de bijnieren.

Mentale en emotionele kwesties

Mogelijke emotionele veranderingen

  • Onveilig of onzeker over ons zelf voelen, onbalans in het vertrouwen overlevingsdrang, gebrek aan zelfvertrouwen en zelfrespect, niet geaard zijn,
  • Rouwen om het verleden, de Amethist kan kalmerend en beschermend werken; 
  • Eetstoornissen door het zich onthouden van de eerste levensbehoeften, te veel eten (boulimia nervosa) of helemaal niet meer eten (anorexia nervosa), of te weinig voeding binnenkrijgen, onvoldoende aandacht voor de aura die ons kan beschermen. 
  • Een onbalans tussen gewicht en energie. Seleniet edelstenen torentje worden wel eens ingezet als een aura reiniger voor meer energie. Er kan sprake zijn van gevoelsblindheid, het geheel of gedeeltelijk missen van emotionele beleving(-en), elke vorm van genieten, plezier, geluksgevoel, tevredenheid, vrolijkheid, ontspanning, verwondering, vriendschap, verliefd zijn.
  • maar ook tegenovergestelde emoties zoals verveling, verdriet, verslagenheid, wanhoop, haat, melancholie, somberheid en een minderwaardigheid gevoel. Kundalini energie kan ons emotie en gedachteleven versterken maar soms ook verstoren! 

Voeding voor de wortel Chakra

Rode bietgranaatappelrode kool, paprika, radijs, tomaten of rood fruit helpen, om de stuit chakra aan te zetten tot herstel. Pas op met fruit, vanwege de glucose, die eerst uit de cellen voor het hoofd gebruikt moeten worden, om die reden is het beter deze koolhydraten met suiker te gebruiken na 14.00. Endocriene klieren zijn de bijnieren, ze houden onder ander cortisol en DHEA in balans

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk