Aura geheimen

De aura straalt vanuit het lichaam als spaken vanuit een fietswiel, geeft energie, levenskracht, zuurstof en prana bij beweging in buitenlucht. Om in leven te blijven, hebben we zuurstof en prana nodig. De zuurstof die we dagelijks inademen en door onze bloedsomloop heen loopt. Het is verantwoordelijk voor onze hartslag, ademhaling, spijsvertering en uitscheiding van afvalstoffen. Prana zorgt voor het knipperen van onze oogleden, lopen, spelen, rennen, praten, denken, redeneren, voelen en willen. Dankzij pranische energie produceren we maagsappen, gal, darmsappen, speeksel en zorgt het voor een juiste spijsvertering.

Aura geheimen, Voedselprana,, aura herkennen en beschermen

Voedselprana wordt opgenomen via de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond, het voedsel wordt gekauwd en het speeksel wordt geproduceerd door de speekselklier (hier worden ook al voedingstoffen via de slijmvliezen opgenomen) en zetmeel wordt verteerd. Speeksel bestaat uit water, enzymen en slijm en heeft als functie het deels verteren van zetmeel en het glijbaar maken van het eten.  “De slijmvliezen moeten hiervoor wel gezond zijn, er mogen geen ontstekingen in dit deel van de stofwisseling aanwezig zijn, dit kan het proces verstoren, deze moeten als eerste opgelost”Waterprana wordt opgenomen door te baden en zwemmen en door het drinken van fris, zuiver water of vocht verkregen uit zuivere producten zonder toevoegingen. Het water vervult in het menselijk lichaam diverse belangrijke functies. Het doet vooral dienst als bouwstof, als oplos- en vervoermiddel en als warmteregelaar, reinigt onze lymfebanen en houdt onze bloeddruk in balans. Om de chakra’s in staat te stellen deze functies goed uit te voeren, is een uitgebalanceerde vochtbalans nodig. Dat betekent: hoe meer water in het lichaam wordt verbruikt, zoals bijvoorbeeld bij sporten, des te meer water moeten we ook weer aanvoeren.

Onze gedachten en wat we uitspreken, is de meest krachtige vorm van prana. Een van de belangrijkste dingen in ons leven is de controle over onze denkwijze en onze mening. Probeer bijvoorbeeld negatieve uitlatingen en inzichten om te zetten naar positieve kennisgevingen en zienswijze doormiddel van affirmaties. Onze gedachten zijn machtig en kunnen ons beschadigen of goed doen en daarom ook zeer belangrijk om onze hersenen en ook onze organen gezond te houden.

Vervelende gedachten tijdens ziek zijn

Het eerste wat je merkt als je ziek bent, is dat we onze gedachten niet meer onder controle hebben. De informatie-uitwisseling tussen het immuunsysteem en de hersenen vindt plaats in de milt. De milt kan worden gezien als de lymfeklier van het bloed. De milt zorgt voor de vorming van plasmacellen en de verwijdering van afvalstoffen uit het bloed. Het goed functioneren van het immuunsysteem is daarnaast afhankelijk van voldoende aanvoer van bepaalde voedingsstoffen.

De pranische energie zal toenemen als gedachten verfijnder en spiritueler gericht zijn en er tijd genomen wordt voor persoonlijke ontwikkeling  in het leven. Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai of ongezellig en het knaagt aan het schuldgevoel, want zo brengen we niet voldoende tijd met iemand door, immers is er altijd die vermoeidheid, vergeet niet dat dit projectie is. Op het moment dat ons lichaam en geest laten weten, het de huidige tempo niet meer vol te kunnen houden, hebben we iemand nodig die ons liefdevol steunt en niet projecteert.

De dag dat de rekening gepresenteerd wordt en ziek zijn een feit is

Dan is er maar één persoon die de rekening krijgt gepresenteerd! En als het zover is, geloof maar, er is niemand die de kosten van het herstel betaald! Dus ons gepasseerd voelen lost niets op, de ander die heeft dat nog niet geleerd. Mocht het  zover zijn, is er meer tijd nodig om dromen te realiseren en meer aandacht voor de gezondheid. Dan is er een begin gemaakt, door dit te lezen, er is een aan einde aan van een periode, waar nu een nieuw begin is begonnen.

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten. Door voorkennis van een bepaalde zwakte zou ziekte worden voorkomen.

Hoog gevoelige mensen hebben vaak creatieve banen of ongebruikelijke beroepen die soms zelf gecreëerd zijn. Door hun voelsprieten te gebruiken, weten ze vaak wat er moet gebeuren. Als men niet met iemand kan praten en men steeds tegen onbegrip aanloopt, gaat de mooie creatieve persoonlijkheid verloren en kan er angst en onzekerheid ontstaan over identiteit. Er ontstaat iemand die zich volledig gaat richten op zijn of haar omgeving en de mogelijkheid bestaat, zich totaal te verliezen in de wensen van anderen.

Het verhogen van je pranische energie en afscheid nemen van onderdrukking

Door bepaalde woorden, meditatie, totemdieren en affirmaties, kan het je pranische energie verhogen. Positieve, krachtige en eerlijke uitspraken maken jouw aura groter en sterker. Negatieve, beschadigende en pijnlijke uitspraken zorgen er voor dat jouw energieveld kleiner wordt. Een gezond persoon met voldoende pranisch energie is omgeven door een levendig, groot, uitgebreid, helder, zacht, elegant en een energieke aura. Iemand die ziek, depressief, uitgeput of emotioneel in de war is, wordt omgeven door donkere doffe kleuren, wat kan ontstaan uit een levenslang onderdrukken van eigen ontwikkeling en gevoelens.

De aura zelf leren lezen en herkennen door voelen en weten

Tijdens een chakra kleurenonderzoek, stellen mensen vaak de vraag: Kun je mij vertellen hoe mijn aura eruit ziet? In mijn praktijk kan  er een aura foto gemaakt worden, het uiteindelijke doel is, dat iemand zijn eigen aura leert voelen en zien. Door je te leren beseffen, dat anderen je aura kunnen voelen of zien, doordat jouw gedachten bijvoorbeeld heel angstig zijn. Kwaadwillende kunnen nu jouw energieën “Stelen”. Je zal je meer bewust worden doordat je nu weet dat jijzelf de manager bent over je gedachten en je aura.

Bij stress, zorgen en spanningen kunnen edelstenen verlichting geven. De stenen kunnen je rust brengen of energie en helpen om een balans te zoeken. Men zegt dat Angel Aura een positieve werking op het gevoel van vredigheid en tevredenheid heeft. Het gevoel wordt omschreven als sereniteit en de connectie met het engelenrijk. Het zou voor spirituele inzichten zorgen. Volgens kenners is het een krachtige reiniger van geest, lichaam en ziel. Er zijn vele soorten Angel Aura’s, zoals een engel hanger of een angel aura collierOok zijn er levensbomen, ze hebben blaadjes van edelsteen. Ieder boompje heeft een ander type edelsteen met een eigen betekenis en is daardoor een leuk en uniek cadeau met betekenis.

Juwelen en accessoires - BEJuwelen en accessoires - BE

Chakra is vertaald ‘wiel’ en chakra’s zijn volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan. Dit kan vervolgens weer leiden tot allerlei klachten. Het is belangrijk dat chakra’s hun werk kunnen blijven doen. In een kleurentest kun je analyseren welke chakra  het sterkste ontwikkeld is en welke het minst. Ga voor aanvang van de test een momentje voor jezelf creëren.

Na een momentje voor jezelf start de kleurentest

Na deze oefening kun je echt even voelen bij jezelf hoe de vraag voelt. In de kleurentest is het de bedoeling, dat je per kleur de bijbehorende zinnen ‘beantwoordt’ met ja, nee of misschien. Tel aan het einde van de test, per kleur, de antwoorden ja, nee of misschien bij elkaar op. Het doel van het chakra en aura onderzoek is om blokkades en disbalans op te sporen, te analyseren en met passende aandacht, voeding, stofjes, stenen of leefwijze het lichaam aan te sporen, zichzelf te herstellen, wat in een consult van 60 minuten tot de meest passende mogelijkheden kan behoren.

Ieder mens heeft 5 zintuigen, reuk, zicht, smaak, tast en gehoor, waarmee zo goed mogelijk de omgeving in kaart gebracht wordt. Deze zintuigen geven via zenuwen signalen af naar onze hersenen en helpen ons om de wereld om je heen via externe waarnemingen in kaart te brengen. Innerlijke waarnemingen, worden waargenomen door het zesde zintuig en is een belangrijke raadgever. Aartsengelen kunnen helpen in zeer moeilijke tijden van stress, loslaten, meer rust tot een doel in het leven te vinden.

De nervus vagus, loopt van het middenrif, langs de slokdarm omhoog, tussen longen en hart, en door de keel tot in de hersenen. Zo werken darm en hoofd, al heel vroeg in het leven samen. Ze ontwikkelen een groot deel van onze gevoelswereld als zuigeling en daar kun je op een later tijdstip in je leven je voordeel mee doen. De locus coeruleus is een kern in de pons (een deel van de hersenstam) die betrokken zijn bij fysiologische reacties op stress en paniek. De locus coeruleus in onze hersenstam heeft vele verbindingen met andere delen van de hersenen.