Aura geheimen

De aura straalt vanuit het lichaam als spaken vanuit een fietswiel, geeft energie, levenskracht, zuurstof en prana bij beweging in buitenlucht. Om in leven te blijven, hebben we zuurstof en prana nodig. De zuurstof die we dagelijks inademen en door onze bloedsomloop heen loopt. Het is verantwoordelijk voor onze hartslag, ademhaling, spijsvertering en uitscheiding van afvalstoffen. Prana zorgt voor het knipperen van onze oogleden, lopen, spelen, rennen, praten, denken, redeneren, voelen en willen. Dankzij pranische energie produceren we maagsappen, gal, darmsappen, speeksel en zorgt het voor een juiste spijsvertering.

Aura geheimen, Voedselprana,, aura herkennen en beschermen

Voedselprana en de spijsvertering

Voedselprana wordt opgenomen via de tong, mond en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond, voedsel wordt gekauwd en speeksel wordt geproduceerd door de speekselklier ( hier worden ook al voedingstoffen via de slijmvliezen opgenomen ) en zetmeel wordt verteerd. Speeksel bestaat uit water, enzym en slijm en heeft als functie het deels verteren van zetmeel en het glijbaar maken van het eten.  “De slijmvliezen moeten hiervoor wel gezond zijn, er mogen geen ontstekingen in het tandvlees of mond aanwezig zijn, dit kan het proces verstoren, deze moeten als eerste opgelost”Een juiste vochtbalans met de juiste voeding en beweging

Waterprana wordt opgenomen door te baden en zwemmen en door het drinken van fris, zuiver water of vocht verkregen uit zuivere producten zonder toevoegingen. Het water vervult in het menselijk lichaam diverse belangrijke functies. Het doet vooral dienst als bouwstof, als oplos- en vervoermiddel en als warmteregelaar, reinigt onze lymfebanen en houdt onze bloeddruk in balans. Om het organisme in staat te stellen deze functies goed uit te voeren, is een uitgebalanceerde vochtbalans nodig. Dat betekent: hoe meer water in het lichaam wordt verbruikt, zoals bijvoorbeeld bij sporten, des te meer water moeten we ook weer aanvoeren.

Het immuunsysteem en onze gedachten

Onze gedachte en wat we uitspreken, is de meest krachtige vorm van prana. Een van de belangrijkste dingen in ons leven is de controle over onze gedachten en onze uitspraken. Probeer bijvoorbeeld negatieve uitspraken en gedachten om te zetten naar positieve uitspraken en gedachten doormiddel van affirmaties. Onze gedachten zijn machtig. Ze kunnen ons beschadigen of goed doen en daarom ook zeer belangrijk om onze hersenen en ook onze organen gezond te houden. 

Vervelende gedachten tijdens ziek zijn

Het eerste wat je merkt als je ziek bent, is dat we onze gedachten niet meer onder controle hebben. De informatie-uitwisseling tussen het immuunsysteem en de hersenen vindt plaats in de milt. De milt kan worden gezien als de lymfeklier van het bloed. De milt zorgt voor de vorming van plasmacellen en de verwijdering van afvalstoffen uit het bloed. Het goed functioneren van het immuunsysteem is daarnaast afhankelijk van voldoende aanvoer van bepaalde voedingsstoffen. 

Richt je meer op jouw missie, door stil te staan en eigen kracht te gebruiken

De pranische energie zal toenemen als gedachten verfijnder en spiritueler gericht zijn en je tijd neemt voor wat jij belangrijk acht in jouw leven. Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai of ongezellig en het knaagt aan je schuldgevoel, want je brengt niet voldoende tijd met iemand door, jij bent ook altijd moe, wordt al snel gezegd. Tot lichaam en geest ons laten weten, het de huidige tempo niet meer vol te kunnen houden. Dan is er maar één persoon die de rekening krijgt gepresenteerd en dat ben jij! En als het zover is, geloof mij maar, er is niemand die de kosten van het herstel betaald, want ook dat ben jij! Dus voel je niet gepasseerd, de ander die heeft dat nog niet geleerd. Ben jij zover, wil meer tijd voor jezelf en wil je voor jezelf gaan zorgen? Dan is er een begin gemaakt, aan het einde van een periode, waar nu een nieuw begin begint. Wees welkom nieuwe jij. 

Hoog gevoelige mensen hebben vaak creatieve banen of ongebruikelijke beroepen die soms zelf gecreëerd zijn. Door hun voelsprieten te gebruiken, weten ze vaak wat er moet gebeuren. Als men niet met iemand kan praten en men steeds tegen onbegrip aanloopt, gaat de mooie creatieve persoonlijkheid verloren en kan er angst en onzekerheid ontstaan over identiteit. Er ontstaat iemand die zich volledig gaat richten op zijn of haar omgeving en de mogelijkheid bestaat, zich totaal te verliezen in de wensen van anderen. Want wees eerlijk tegen jezelf, iemand die zichzelf niet kan redden, heeft een engel met gebroken vleugels nodig en geloof mij, er wordt gebruik van gemaakt en dat is ook niet erg, want wat krijg je een energie van mensen helpen. Maar nu eerst jij!

Het verhogen van je pranische energie en afscheid nemen van onderdrukking

Door bepaalde woorden, meditatie, totemdieren en affirmaties, kan het je pranische energie verhogen. Positieve, krachtige en eerlijke uitspraken maken jouw aura groter en sterker. Negatieve, beschadigende en pijnlijke uitspraken zorgen er voor dat jouw energieveld kleiner wordt. Een gezond persoon met voldoende pranisch energie is omgeven door een levendig, groot, uitgebreid, helder, zacht, elegant en een energieke aura. Iemand die ziek, depressief, uitgeput of emotioneel in de war is, wordt omgeven door donkere doffe kleuren, wat kan ontstaan uit een levenslang onderdrukken van eigen ontwikkeling en gevoelens. 

MuziekMuziek

Je aura zelf leren lezen en herkennen door voelen en weten

Tijdens een chakra kleurenonderzoek, stellen mensen vaak de vraag: Kun je mij vertellen hoe mijn aura eruit ziet? In mijn praktijk kan  er een aura foto gemaakt worden, het uiteindelijke doel is, dat iemand zijn eigen aura leert voelen en zien. Door je te leren beseffen, dat anderen je aura kunnen voelen of zien, doordat jouw gedachten bijvoorbeeld heel angstig zijn. Kwaadwillende kunnen nu jouw energieën “Stelen”. Je zal je meer bewust worden doordat je nu weet dat jijzelf de manager bent over je gedachten en je aura.

Bij stress, zorgen en spanningen kunnen edelstenen verlichting geven. De stenen kunnen je rust brengen of energie en helpen om een balans te zoeken. Men zegt dat Angel Aura een positieve werking op het gevoel van vredigheid en tevredenheid heeft. Het gevoel wordt omschreven als sereniteit en de connectie met het engelenrijk. Het zou voor spirituele inzichten zorgen. Volgens kenners is het een krachtige reiniger van geest, lichaam en ziel. Er zijn vele soorten Angel Aura’s, zoals een engel hanger of een angel aura collierOok zijn er levensbomen, ze hebben blaadjes van edelsteen. Ieder boompje heeft een ander type edelsteen met een eigen betekenis en is daardoor een leuk en uniek cadeau met betekenis.

Juwelen en accessoires - BEJuwelen en accessoires - BE

Chakra is vertaald ‘wiel’ en chakra’s zijn volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan. Dit kan vervolgens weer leiden tot allerlei klachten. Het is belangrijk dat chakra’s hun werk kunnen blijven doen. In een kleurentest kun je analyseren welke chakra  het sterkste ontwikkeld is en welke het minst. Ga voor aanvang van de test een momentje voor jezelf creëren

Na een momentje voor jezelf start de kleurentest

Na deze oefening kun je echt even voelen bij jezelf hoe de vraag voelt. In de kleurentest is het de bedoeling, dat je per kleur de bijbehorende zinnen ‘beantwoordt’ met ja, nee of misschien. Tel aan het einde van de test, per kleur, de antwoorden ja, nee of misschien bij elkaar op. Het doel van het chakra en aura onderzoek is om blokkades en disbalans op te sporen, te analyseren en met passende aandacht, voeding, stofjes, stenen of leefwijze het lichaam aan te sporen, zichzelf te herstellen, wat in een consult van 60 minuten tot de meest passende mogelijkheden kan behoren.