Te veel maagzuur en altijd honger

Onze hersenen spelen een grote rol in de stofwisseling, zo leren we het reptielenbrein waar we snel energie van krijgen. Door vermoeidheid en de snellere samenleven waar steeds meer prestaties verwacht worden en er geen ruimte is voor rust. Nuttigen we steeds meer koolhydraten om deze zelfde kracht te behouden, onze voorouders uit het stenen tijdperk aten dat zelfs niet in één jaar. Schimmels en bacteriën zijn dol op deze bodem van eenvoudige bewerkte suikers, de glucose in dat bedje in onze cel. De zoetstof werkt in onze kleine fabriekjes, hetzelfde als op de rand van de suikerpot. 

Maagzuur te veel, Schimmelinfectie, reptielenbrein, moe, vertering, koolhydraten, hersenen, candida albicans, suikers, bloedsuikerspiegel, brandend maagzuur, bloeddruk, zuurstofniveaus, spijsverteringsenzymen, zoetstof, stress, rust, burn-out, spanningen, keelklier, pre-diabetes, schildklier, slokdarm, gastro-oesofageale refluxziekte, Reflux, middenrifbreuk, dyspepsie, maagklachten, longproblemen, maagzuurremmers, bloedarmoede, obesitas, hypertensie, cholesterol, gewichtstoename, obstipatie, gewichtsvermindering, zenuwpijn, angsten, neurotransmitters,

Als onze mestcellen opzwellen door ophoping van glucose, veranderd de behoefte aan voedsel in het brein. De veroorzaker is de verandering van de bacteriestammen, genaamd candida albicans. Zodra de Candidiasis van vorm verandert en zich ontwikkelt tot een schimmel, wordt deze een ziekteverwekker en ondermijnt het immuunsysteem. Als jonge vogels zeuren ze om suikers en bewerkte koolhydraten. Zoetstof heeft de candida nodig om te overleven en zo heeft candidose de eigenschap om een gezond lichaam, ziek te maken. 

Er is een snelle verbetering na het eten van suikers en ons brein slaat alarm, help “lage bloedsuikerspiegel“. Na het eten van een snack is er snel verbetering en wordt de glucose via de bloedbaan gelijk aan het hoofd aangeboden, “als energie“. In de cellen blijft nu de bloedsuiker en kan zich hier ophopen, de kans dat LDL cholesterol zich hierbij aan gaan sluiten is groot. Maagzuur weet zich geen raad met het onverteerbare voeding en daardoor ontstaat er een abnormale zuurverhoging. De verhoogde zuurproductie mag niet in de slokdarm komen en dus wordt er een maagzuurremmer ingezet.

Zuurremmers zouden tijdelijk gebruikt kunnen worden, anders zien cellen de kans groter te worden

Door een slechte vertering en de zuuroprispingen in de maag groeien de mestcellen ter bescherming. Als de cellen in de slijmvliezen groter worden, ontstaan er bloeddrukschommelingen en een zuurstoftekort in de hersenen kan volgen. Onze ademhaling wordt opgewekt door een krachtige spier het diafragma genoemd, daar mag geen cel vergroting ontstaan rondom het middenrif.

Bloeddruk indicatietabel

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt, of kracht verliest om de rode vloeistof door het lichaam heen te pompen. Dit tabel kan inzicht geven of de bloeddrukwaarden normaal, te laag of te hoog zijn, welke voeding zou gegeten kunnen worden en of welk bloedonderzoek zou inzicht kunnen geven. Het tabel geeft een indicerend inzicht, voor gezondheidsklachten is het raadzaam een juiste diagnose bij een specialist te laten stellen, om erger te voorkomen
Bloeddruk, benamingen en oorzaken getallen Bloedonderzoek, bloeddrukmeter en indicatietestOverige informatie en voeding, mogelijke kenmerkenMogelijk passende voeding en beweging
Hoge bloeddruk, primaire en secundaire hypertensieAldosteron uit serum, bloedonderzoek Cortisol en DHEA in balans
Verlaagde bloeddruk - onderdruk, hypotensie IJzertekort bloedonderzoekBloedarmoedeCortisol en DHEA in balans
Prehypertensie toegenomen vaatstijfheidHomocysteïne bloedonderzoek 💉

Pre-diabetes indicatietest
Cortisol en cholesterolWortels
Hypertensie fase 1 Waar komt de hoge bloeddruk vandaan Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
Aldosteron uit serum, bloedonderzoek
Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft.
Hypertensie fase 2 160/100 mmHgAldosteron uit serum, bloedonderzoek
Hypertensieve crisis, meet nog eens in rust de bloeddrukThuis testenBel een arts als in rust de bloeddruk te hoog blijft Rust nemen
Langzaam werkende schildklierOedeem
NierfalenBloedonderzoek
Verhoogde onderdrukMedicijnen: anticonceptiva, Corticosteroïden of niet-steroïdale, Ibuprofen anti-inflammatoireSlaperig overdag, slaapapneu
Verlaagde onderdruk, hypotensieVaak te zien bij bijnieruitputtingBij warmte, waardoor het lichaam meer moeite moet doen om het bloed te laten circulerenCortisol en DHEA in balans
Zoek onmiddellijk medische hulp bij pijn op de borst, kortademigheid of duizeligheid, verandering in spraak of bewustzijn

We produceren nog veel meer maagzuur als we steeds blijven eten en onze organen actief moeten blijven om alle afvalstoffen af te voeren. Het zuur is nodig om te helpen bij het verteren van voedsel, het doden van schadelijke bacteriën en is ook nuttig bij het activeren van verschillende spijsverteringsenzymen. Het darmkanaal is als een lopende transportband voor voeding, die voortdurend onze darminhoud voortduwt gedurende de dag. 

Bloeddruk indicatietabel

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt, of kracht verliest om de rode vloeistof door het lichaam heen te pompen. Dit tabel kan inzicht geven of de bloeddrukwaarden normaal, te laag of te hoog zijn, welke voeding zou gegeten kunnen worden en of welk bloedonderzoek zou inzicht kunnen geven. Het tabel geeft een indicerend inzicht, voor gezondheidsklachten is het raadzaam een juiste diagnose bij een specialist te laten stellen, om erger te voorkomen
Bloeddruk, benamingen en oorzaken getallen Bloedonderzoek, bloeddrukmeter en indicatietestOverige informatie en voeding, mogelijke kenmerkenMogelijk passende voeding en beweging
Hoge bloeddruk, primaire en secundaire hypertensieAldosteron uit serum, bloedonderzoek Cortisol en DHEA in balans
Verlaagde bloeddruk - onderdruk, hypotensie IJzertekort bloedonderzoekBloedarmoedeCortisol en DHEA in balans
Prehypertensie toegenomen vaatstijfheidHomocysteïne bloedonderzoek 💉

Pre-diabetes indicatietest
Cortisol en cholesterolWortels
Hypertensie fase 1 Waar komt de hoge bloeddruk vandaan Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
Aldosteron uit serum, bloedonderzoek
Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft.
Hypertensie fase 2 160/100 mmHgAldosteron uit serum, bloedonderzoek
Hypertensieve crisis, meet nog eens in rust de bloeddrukThuis testenBel een arts als in rust de bloeddruk te hoog blijft Rust nemen
Langzaam werkende schildklierOedeem
NierfalenBloedonderzoek
Verhoogde onderdrukMedicijnen: anticonceptiva, Corticosteroïden of niet-steroïdale, Ibuprofen anti-inflammatoireSlaperig overdag, slaapapneu
Verlaagde onderdruk, hypotensieVaak te zien bij bijnieruitputtingBij warmte, waardoor het lichaam meer moeite moet doen om het bloed te laten circulerenCortisol en DHEA in balans
Zoek onmiddellijk medische hulp bij pijn op de borst, kortademigheid of duizeligheid, verandering in spraak of bewustzijn

Emotionele eters, als maagzuur stopt en het lichaam om suiker en koolhydraten gaan vragen

Als de spijsvertering maar door moet gaan, ontstaat er stress en op dat moment kunnen de samentrekkingen van de maag stoppen en het bloedsuikergehalte gaat omhoog. Om die redenen zijn spanningen net zo schadelijk als zoetstof. Als we het hoofd tot rust brengen en even niets doen, wordt vaak gezien als ongezellig en het knaagt aan ons schuldgevoel, er heerst nog vaak een taboe “op moe zijn” of een burn-out.

Als we het huidige tempo niet vol kunnen houden

Rust wordt vaak niet herkent, want iedereen heeft het tegenwoordig druk. De gedachten alleen al, dat we niet voldoende tijd door brengen met familie en vrienden geeft al stress. Tot lichaam en geest ons laten weten, het de huidige tempo niet meer vol te kunnen houden. Als een burn-out zich aandient, zorgt dat voor een totale paniek, van hyperventilatie tot verwardheid.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk
Gezondheidsrisico’s van lijnen, terwijl geen achtergrondinformatie bekend is. Wie kent het niet, het jojo-effect van het lijnen, vaak helpt het afvalplan niet en is vermageren soms wel erger dan de kwaal, dan een iets te zwaar lichaam. Vaak zien we dat brood uit het dieet wordt geschrapt, maar vergeten dat brood ook jodium bevat voor onze keelklier, als we te weinig van het mineraal jood binnen krijgen, kan zelfs de schildklier dit delfstof opsparen tot er een verdikking in de schildklier ontstaat, struma genaamd.

Een cel die opzwelt maakt een slijmvlies dunnen en vatbaarder voor bacteriën

Een cel die opzwelt als bij pre-diabetes is vele malen keren vatbaarder voor ontstekingen dan gezonde cellen. Als er niet voldoende maagzuur aanwezig is dat geen prikkel om een stevige, beschermende slijmvlieslaag aan te leggen. Het slijmvlies die ervoor dient als basische buffer tegen het uiterst zure en bijtende zuur, om schade aan de maagwand te voorkomen.

Via een buisvormig kanaal start de vertering, absorbeert voedingsstoffen en verlaat het lichaam

Onze slokdarm duwt voedsel in de maag, de maagholte duwt maagzuur en gedeeltelijk verteerd voedsel in de dunne darm. De dunne darm absorbeert onze voedingsstoffen en duwt de niet verteerbare vezels in de dikke darm dit buisvormig kanaal duwt vezels naar het rectum en zo ontlast het lichaam zich. Dit kanaal moet schoon blijven, obstipatie kan ontstekingen veroorzaken.

Voedseltransport bandwerking tussen darm en hoofd, lees meer...
Het darmkanaal staat onder controle van een neurologisch netwerk 🏬verbonden met de hersenen, als een telefoon centrale ☎️. Deze voedseltransport bandwerking van het darmkanaal staat onder controle van een neurologisch netwerk verbonden met de hersenen, dat het Autonomic Nervous System (ANS) wordt genoemd. De ANS is verantwoordelijk voor de weeën die de maag leegmaken en voedsel langs zijn loop door de dunne en dikke darm voortstuwen. Soms zal het autonome systeem niet correct werken vanwege autonome disfunctie 📊. Een verstoring in het spijsverteringssysteem, bekend als dyspepsie 👀. De werking van de transportband van het darmkanaal werkt 24 uur per dag om de inhoud van de maag leeg te maken en langs de weg verder te leiden. Wanneer we voedsel eten, wordt de maag gestimuleerd om nog grotere hoeveelheden maagzuur te produceren en nog sneller te legen. Dit is een uiterst belangrijk punt, omdat een vertraagde lediging van de maag de meest voorkomende herkenbare punt van de honger aanwakkert, een overmatige accumulatie van maagzuur, bekend als dyspepsie.

Wat is het verschil tussen dyspepsie en zuurbranden?

Zuurbranden ontstaat wanneer de slokdarm wordt blootgesteld aan maagzuur. De klep tussen de buis en de maag is zo ontworpen, dat voedsel en vloeistof van de keel naar de maag kunnen stromen en kan voorkomen dat zuur via dit kanaal wordt teruggespoeld. Af toe ontspant het maagspiertje en laat het vertering sap terugvloeien naar achteren in de slokdarm. 

Abnormale ophoping van zuur in de maag

Dyspepsie is een term die wordt gebruikt, voor de symptomen die we kunnen bedenken als een zure maag, lichte misselijkheid of een maagklachten. Deze symptomen zijn niet het gevolg van het spatten van zuur in de slokdarm zoals bij brandend maagzuur. De symptomen van dyspepsie zijn van een abnormale ophoping van zuur in de maag. 

Het zuur hoopt zich op omdat het niet op de normale manier wordt geleegd, niet omdat onze maag te veel produceert. Maagzuur functioneert niet alleen om voeding te helpen verteren, maar ook om virussen, bacteriën, schimmels en parasieten te doden, zoals bijvoorbeeld de Helicobacter (maagzuurbacterie). Vaak is er een tekort aan maagzuur, door teveel eten aan bewerkte koolhydraten.

Veel mensen met candida infectie hebben ook hormonale stoornissen, zoals een onvoldoende bijschildklierfunctie. Een te traag werkende bijschildklier kan op verschillende manieren ontstaan. Het bloedonderzoek bestaat uit Alvleesklier Amylase, leverziekten: Bilirubine direct, GGT, ALAT, ASAT, bloedsuikerspiegel van de afgelopen weken HbA1c, Calcium, Fosfaat anorganisch, Vitamine D (25-OH), Candida Albicans schimmelinfectie, Candida IgA, IgG en antigeen. Bij de candida-test worden 3 testen uitgevoerd, op advies van een klinisch chemicus.

Maagzuurremmers zoals Omeprazol, losec, rennies, zantac, enz. kunnen de opname en vertering van aminozuren belemmeren, met gevolgen voor de slaap en energie en kan leiden tot vermoeidheid en zo kunnen maagzuurremmers ook leiden tot bloedarmoede en longproblemen. IJzer is van belang voor een goede transport functie van zuurstof in het bloed. 

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

We verwarren vaak een verstoorde spijsvertering met honger omdat jij je beverig, enigszins misselijk of zwak kan voelen en het eten van voedsel de symptomen doet verdwijnen. Ze gaan weg omdat voedsel de maag stimuleert om te legen. Het voedsel zorgt er daarom voor dat het overtollige zuur in de dunne darm wordt geleegd en jouw symptomen verdwijnen. De symptomen verdwijnen ook als we een maagzuurremmer gebruiken, omdat ze echt het gevolg zijn van overtollig maagzuur. 

Maagzuurremmers, opgeblazen gevoel en gevolgen voor onze gedachten, lees meer...
De symptomen verdwijnen ook als we een maagzuurremmer gebruiken 👉 De symptomen verdwijnen ook als we een maagzuurremmer gebruiken, omdat ze echt het gevolg zijn van overtollig maagzuur. Maar aangezien ze verdwijnen nadat je voedsel hebt gegeten, trekken we de redelijke conclusie dat de symptomen te wijten waren aan een laag bloedsuikergehalte of een andere voedingsstof. Daarom geloven we dat de symptomen een teken van honger waren. Dus de volgende keer dat we vergelijkbare symptomen voelen, zullen we opnieuw voedsel eten en verdwijnen de symptomen weer. Na een tijdje wordt het bijna een tweede natuur 📕. Maagzuurremmers – belemmering eiwitvertering 👉 Maagzuurremmers zoals Omeprazol, losec, rennies, zantac, enz. kunnen de opname en vertering van aminozuren belemmeren, met gevolgen voor de slaap en energie en kan leiden tot vermoeidheid en zo kunnen maagzuurremmers ook leiden tot bloedarmoede en longproblemen. 📰 👉 Wanneer de maag niet zo gemakkelijk leegt als het zou moeten, hoopt het zuur op 📑. Wanneer de maag niet zo gemakkelijk leegt als het zou moeten, hoopt het zuur op, waardoor we ons ongemakkelijk, opgeblazen, enigszins misselijk of zelfs een beetje wankel voelen. We eten wat voedsel en onze symptomen lijken te verdwijnen. Dit gebeurt omdat het eten van voedsel de maag stimuleert om de zure inhoud te legen en dit is de reden waarom snacken onze symptomen verlicht. We verwijzen alleen naar deze symptomen als honger omdat voedsel ons helpt ons beter te voelen📑. 👉 Inzicht krijgen in de negatieve invloed die koolhydraten 👉 Maar waarom werkt de maag niet goed om het maagzuur in de eerste plaats te ledigen? Om te begrijpen waarom dit gebeurt, moet je meer te weten komen over een aandoening die insulineresistentie wordt genoemd en een beetje inzicht krijgen in de negatieve invloed die koolhydraten hebben op jouw lichaam en in het bijzonder op jouw autonome zenuwstelsel.

Obesitas, insulineresistentie en koolhydraten

De toenemende mate van obesitas wordt in verband gebracht met een toenemende incidentie van insulineresistentie. Insulineresistentie is de metabole stoornis die een breed scala aan medische problemen veroorzaakt, zoals diabetes type 2, hypertensie, abnormale cholesterol waarden, hartziekten en beroertes, slaapapneu, vele vormen van kanker en polycysteuze ovariumaandoeningen. Bij de gewichtstoename kunnen cellen opzwellen wat de toename van obstipatie en ontstekingen in de darm verhoogd.

We kunnen gevoeliger worden voor koolhydraten als we ouder worden, met gevolgen als pre-diabetes, lees meer...
Insulineresistentie werd oorspronkelijk gedacht als gevolg van obesitas 👉 Insulineresistentie werd oorspronkelijk gedacht als gevolg van obesitas, maar de oorzaak lijkt gecompliceerder te zijn dan simpelweg overgewicht. Bewijsmateriaal suggereert dat insulineresistentie meer het gevolg is van het soort voedsel dat we te veel aten terwijl we te zwaar of zwaarlijvig worden dan simpelweg te veel calorieën te eten. Meer in het bijzonder wordt insulineresistentie voornamelijk veroorzaakt door de overmaat aan koolhydraatconsumptie in onze voeding en niet alleen maar door overgewicht 📑. Opgeblazen gevoel of een zeurderig gevoel van aanhoudende honger verminderen 👉 Als koolhydraten de primaire oorzaak van insulineresistentie zijn, waarom verbetert gewichtsverlies dan de insulineresistentie, het opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel of een zeurderig gevoel van aanhoudende honger? De reden waarom gewichtsverlies helpt bij deze aandoeningen is omdat mensen hun inname van koolhydraten aanzienlijk verminderen wanneer ze hun calorie-inname verminderen bij het verliezen van gewicht📰 . We worden gevoeliger voor koolhydraten als we ouder worden 👉 ergeet niet dat het niet echt je gewicht is dat het verschil maakt; het is het aandeel koolhydraten dat je eet samen met je leeftijd (we worden gevoeliger naarmate we ouder worden) en daardoor wordt het ook steeds moeilijker om koolhydraten te verbranden.

Hoe koolhydraten en insulineresistentie leiden tot maagzuur en honger

Het darmkanaal staat onder controle van de parasympathische tak van het autonome zenuwstelsel (ANS). De parasympatische tak is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de weeën die de maag leegmaken en voedsel langs zijn loop door de dunne en dikke darm voortstuwen. De ANS een neurologisch netwerk dat de hersenen, wervelkolom en zenuwen verbindt met elk orgaan in ons lichaam. Dankzij deze connectiviteit kan de ANS helpen bij het reguleren en coördineren van de functie van al onze lichaamsorganen.

De aansturing van de spijsvertering en hormonale processen

De ANS is verantwoordelijk voor het handhaven van onze bloeddruk, laat onze spijsverteringskanaal correct te functioneren, regelt en handhaaft allerlei hormonale processen, verwijd en trekt onze pupillen samen, regelt onze lichaamstemperatuur met de hoeveelheid die we ook transpireren als coördinerende blaas en nier functie.

Meerdere medische verklaringen voor brandend maagzuur, lees meer...
De ANS is in het bijzonder betrokken bij de controle en stroming van het zuur in onze magen 👉 De maag produceert constant zuur gedurende de dag en de zuurproductie neemt toe als we eten. Wanneer we voedsel inslikken, gaat het door de slokdarm naar beneden in de maag. Er is een klep tussen de slokdarm en de maag bedoeld om te voorkomen dat zuur achterwaarts in de slokdarm spettert wanneer de maag begint te samentrekken in zijn poging om te beginnen met het verteren van ons voedsel 📑. Terwijl de maag samentrekt, moet de klep tussen de slokdarm en de maag goed gesloten blijven 👉 Terwijl de maag samentrekt, moet de klep tussen de slokdarm en de maag goed gesloten blijven, anders kan het zuur naar achteren spatten en de symptomen veroorzaken van verbranding, boeren en bittere smaak die we associëren met zuurbranden of GERD 📰. Meerdere medische verklaringen voor brandend maagzuur 👉

Hoe schaden koolhydraten ons autonoom zenuwstelsel?

Overmatige inname van suikers kan schade aan het ANS-systeem veroorzaken. Er zijn veel onderzoeken die aantonen dat gewichtsvermindering, medische aandoeningen verbetert die verband houden met insulineresistentie, veroorzaakt door overmatige inname van koolhydraten, zoetstof, veel zoet fruit voor 14.00 te eten. Zo kan een bewerkte koolhydraat beperking veel fysieke symptomen van autonome stoornissen voorkomen, zoals het vast houden van vocht en niet goed kunnen plassen, blaasontsteking, nierfalen, oedeem, maagzuur, schimmelinfecties, opgeblazen gevoel, pijn en middenrifbreuk.  

Terwijl de maag samentrekt, moet de klep tussen de slokdarm en de maag goed gesloten blijven, lees meer...
Veel mensen denken, dat ze zich geen zorgen hoeven maken bij het eten van teveel koolhydraten als ze sporten 👉 Ook geloven mensen ten onrechte dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het eten van te veel koolhydraten als ze regelmatig sporten. Ze zullen ze gewoon “verbranden”. De toxiciteit van overmatige koolhydraten is niet te wijten aan de overmatige calorieën die ze kunnen leveren, maar meer vanwege het toxische effect. Het denken dat sporten een van de toxische effecten van koolhydraten kan wegnemen, is vergelijkbaar met een alcoholist die denkt dat het drinken van een fles wodka onschadelijk is, omdat ze voldoende zullen bewegen om de calorieën in de wodka te verbranden. Meer sporten kan meer calorieën verbranden, maar heeft geen invloed op de mogelijke toxische aard van alcohol of koolhydraten 📑. Consumptie van koolhydraten, schadelijk voor ons autonome zenuwstelsel 👉 De overmatige consumptie van koolhydraten door toxiciteit resulteert niet alleen in de ziekten die gepaard gaan met insulineresistentie, maar is ook schadelijk voor ons autonome zenuwstelsel 📕. Onthoud dat het autonome zenuwstelsel de functie van elk orgaan in jouw lichaam regelt 👉 Onthoud dat het autonome zenuwstelsel de functie van elk orgaan in jouw lichaam regelt. En wanneer het autonome systeem beschadigd is en niet naar behoren functioneert, ervaren we symptomen zoals een opgeblazen gevoel, *hartverbranding, duizeligheid, vermoeidheid, overmatig zweten, blozen van onze huid, constipatie evenals frequentie, urgentie en incontinentie van urine. Verminder jouw inname van koolhydraten en je kunt deze symptomen elimineren. *Hartbrand, medisch bekend als pyrosis of zure indigestie, is een ongemakkelijk warm en brandend gevoel in de borst, meestal net achter het sternum dat normaal gesproken in golven komt. Hoewel de pijn in het borstgebied begint, kan het tot de nek, keel en kaak komen 📰.

Hoeveel koolhydraten moeten we eten?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we kijken naar onze voorouders uit het stenen tijdperk en de hoeveelheid koolhydraten die ze hebben geconsumeerd. Die een aten dat voornamelijk dierlijk weefsel (eiwit en vet) en donkergroene planten. Tijdens het stenen tijdperk waren koolhydraten zeer ongewoon en kwamen uit het wild en bestonden uit af en toe wortels, wilde vruchten of honing. 

We vinden steeds minder voedsel, zoals op een tropisch eiland nog wel bestaat

Behalve dat je op een tropisch eiland was, wanneer heb je voor het laatst fruit gezien zoals een appel of sinaasappel toen je in het bos wandelde? Deze voedingsmiddelen groeien niet vaak in het wild. Het zijn gecultiveerde planten die na de agrarische revolutie beter beschikbaar werden. Te veel maagzuur als gevolg van te veel koolhydraten.

Bewuster leren eten, om fitter te worden, minder koolhydraten
Veel mensen consumeren per dag meer koolhydraten dan onze voorouders in het stenen tijdperk in één jaar aten. 👉 De hoeveelheden koolhydraten die beschikbaar zijn voor menselijke consumptie, namen niet toe tot de agrarische revolutie (5.000 – 10.000 jaar geleden) toen de mens granen zoals tarwe, gerst en gierst leerde groeien. Het domesticeren (kunstmatig fokken) van vee en het consumeren van dierlijke melk werd ook een extra bron van koolhydraten (melksuikers) 📕. Grote hoeveelheden koolhydraten in ons dieet te verwerken lijdt ons lichaam eronder 👉 Als mens zijn we ontworpen om aan te passen aan het eten van voornamelijk dierlijk weefsel (eiwit en vet) en lage hoeveelheden koolhydraten. We hebben het metabole vermogen om dergelijke grote hoeveelheden koolhydraten in ons dieet te verwerken niet ontwikkeld en ons lichaam lijdt eronder 📰. Het is de buitensporige hoeveelheid koolhydraten in onze voeding die een toxisch effect heeft op ons zenuwstelsel 👉 De gemiddelde mens verbruikt meer koolhydraten per dag dan onze voorouders in het stenen tijdperk in een jaar aten. Het is de buitensporige hoeveelheid koolhydraten in onze voeding die een toxisch effect kan hebben op ons zenuwstelsel 📑. Bewuster leren eten, om fitter te worden 👉 Ben jij klaar om in beweging te komen en weer gebalanceerd en bewust te gaan eten? Dan is het F.I.T. programma C9 ideaal voor jou. In 9 dagen zet je op een eenvoudige manier de eerste, belangrijke, stap. Ga op weg naar een fittere versie van jezelf! Tijdens C9 volg je een effectief voedingsschema en bewegingsplan, je gebruikt het supplementenpakket en slanke recepten. Je leert patronen veranderen en legt een goede basis waarmee je vervolgens gefundeerd verder kunt. C9 bevat een mooi pakket kwaliteitsproducten die je combineert met onze Aloë Vera Drank. De C9 producten zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd en helpen jou je doelen te bereiken. Volg de stappen in je programmaboekje en maak gebruik van de adviezen en praktische tips die je direct kunt toepassen. C9 is de perfecte kick-start van ons F.I.T. programma. Maak direct een vliegende start! C9 bevat: • Aloe Vera Gel™ (2x 1 liter) 🧴; • Lite Ultra Vanilla™ (15 maaltijden) 🍞; • Garcinia Plus™ (54 softgels) 💊; • Therm™ (18 tabletten) 💊; • Fiber™ (9 sticks) 🥖 ; • Meetlint 📈; • Shaker🍹 ; • C9 brochure NL 📰; Let op 👉 Als je op dit moment enige vorm van medicatie gebruikt of onder medische behandeling staat, voor bijvoorbeeld diabetes of hartafwijkingen, raden wij aan om je te wenden tot een arts, voordat je begint aan een bewegingsprogramma en/of voedingssupplement. Forever F.I.T. (C9, F15, Vital5) is niet geschikt als je zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft.

Koolhydraatreductie en de theorie van neuroplasticiteit

Onze neurologische weefsels (hersenen, ruggengraat en zenuwen) hebben enig vermogen om de functies te herstellen van ten minste milde niveaus van schade. Neuroplasticiteit betekent ‘zenuwweefsel’ dat het vermogen heeft om ‘zijn functie te herwinnen. Na een beroerte kunnen mensen het vermogen hebben om een neurologische functie te herwinnen. Nadat een zenuw of de wervelkolom is beschadigd door een verwonding, is een opmerkelijke mate van herstel bekend. De baan voor prikkels heelt mogelijk niet volledig in ernstige gevallen of houdt restverschijnselen als zenuwpijn.

Verminder langzaam koolhydraten op een verantwoorde manier. Lees meer...
Nadat het Autonomic Nervous System (ANS) is beschadigd 👉 Vertoont het ook een opmerkelijk vermogen om te herstellen van de toxische effecten van overmatige koolhydraten. Ik heb veel mensen gezien en behandeld die volledig hersteld zijn van de neurologische schade die brandend maagzuur, erectiestoornissen, bloedvatproblemen, duizeligheid en urinaire stoornissen veroorzaakt na het verminderen van hun inname van koolhydraten 📑 . Een uitzondering op neuroplasticiteit van de ANS is bij mensen met type 2 diabetes mellitus 👉 In deze omstandigheid zijn de zenuwen ernstig beschadigd door de toxische effecten van een te hoge bloedsuikerspiegel en insulineniveaus, evenals de schadelijke effecten van ontsteking geassocieerd met insulineresistentie. Gelukkig hebben de meeste mensen die hebben gewerkt aan het beheersen van hun diabetes nog steeds een goede kans om hun ANS-disfunctie om te keren 📄. Bacteriële overgroei, nog een oorzaak van brandend maagzuur 👉 Bacteriële overgroei treedt op wanneer de balans van bacteriën in het distale colon wordt veranderd. Schadelijke bacteriën groeien uit de hand en migreren naar de dunne darm, waar ze signalen achteruit kunnen sturen in de nervus vagus en het autonome functioneren kunnen veranderen, wat vaak leidt tot brandend maagzuur. De aanwezigheid van grote aantallen bacteriën in de dunne darm is ook verwezen naar SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth). De bacterie veroorzaakt ook een systemische brede ontstekingsaandoening die vaak wordt aangeduid als lekkende darm 📈. Een eenvoudige methode om bacteriële overgroei om te keren, is door een of twee keer per dag een prebiotische vezel, te eten, zoals aardpeer, asperges, schorseneren, palmsuiker, zoete aardappel, wortelpeterselie, cassave, uien, bananen en knoflook. Het opnieuw in balans brengen van darmbacteriën resulteert vaak in symptomatische verbetering van de autonome functie (minder brandend maagzuur, frequentie van de urine, vermoeidheid en duizeligheid) en vermindert ook de systemische ontsteking leidend tot verlaagde bloeddruk, verlaagde bloedsuikerspiegel en verbetering van aandoeningen zoals eczeem, psoriasis en rosacea 📊. Hoeveel koolhydraten zijn teveel? 👉 Begin eerst met het verminderen van de grotere hoeveelheden koolhydraten uit jouw maaltijden; begin met het verkleinen van porties aardappelen en neem zoete aardappel, zilvervliesrijst en volkorenpasta en de suikerhoudende dranken, vervang deze door meer eiwitten en koolhydraatarme groenten. Na een week of twee tel je de grammen van de overgebleven koolhydraten een paar dagen in je dagelijkse voeding. Je zult snel beseffen hoeveel koolhydraten je op een regelmatige basis hebt geconsumeerd.

Zonnevlecht 🟡 derde chakra Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie

Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie en het middelpunt van ons zelfbeeld, gebeurtenissen tussen ouder en kindwilskracht, zelfdiscipline en warmte in onze persoonlijkheid. Als er door de spijsvertering, zoals de maag, alvleesklier en de darmen niet voldoende verteerbare voedingstoffen aangeboden krijgen, is er minder energie beschikbaar en zal de aura zich beschermen.

Voeding voor de navelchakra

Wanneer de energie in de zonnevlecht uit balans is, kan het eten van ananas, kip, ei, asperges, eiwitten uit peulvruchten als doppinda’s en doperwten, bananen, mais, kurkuma, komijn en kaneel, gember en gemalen lijnzaad helpen, om de zonnevlecht aan te zetten tot herstel, zodat onze cellen schoner worden en ons gewicht weer meer in balans, zodat een middenrifbreuk kan worden voorkomen. Pas op met zoet fruit, eet dit pas na 14.00. Zodat het lichaam eerst aanwezig glucose uit de cellen op moet maken. Voorkom dorstvocht is het vervoermiddel van alle voedingsstoffen.