Artrose, ontstoken kraakbeen

Gewrichtsslijtage zoals in knieën, heupen, vingers en de rug, kunnen ontstaat door ontstekingen in het kraakbeen. Botten, spieren en pezen kunnen daardoor verlies van een stevige verbinding ontwikkelen en kan er artrose ontstaan. Slijtage komt ook voor bij Reuma, fibromyalgie, jicht en artritis, een mogelijke oorzaak is de overproductie aan histamine. Slijmvliezen zwellen op ter verdediging, als een cel opzwelt is het normaal afgesloten vertrekje vele malen gevoeliger voor bacteriën en gluten. 

Artrose, Gewrichtsslijtage, fibromyalgie, artritis, klapvoet, Reuma, Osteitis pubis,

Hoe ontstaat artrose en hoe kunnen gewrichtsklachten voorkomen worden

Vrouwen hebben vaak een grotere kans op het ontwikkelen van artrose, dat is omdat het oestrogeen ook zorgt voor het soepel houden van de kraakbeen. Na de overgang kan er een hormonaal disbalans ontstaan. Als gewrichten gedurende langere tijd zwaar belast worden kan er slijtage ontstaan aan knieën van schilders, stratenmakers, verpleegsters, interieurverzorgsters en huisvrouwen, enz.). Erfelijkheid speelt ook een grote rol, dit is vaak het gevolg bij aanhoudende darm en maag klachten. 

Een stroef gewricht vergelijkbaar met olie in de auto die nog warm moet worden

Ochtends bij het opstaan kan het gewricht nog stroef aanvoelen als er een eventuele ontsteking in het kraakbeen genesteld is. Vergelijkbaar met olie in de motor van de auto, zoals de substantie bij bevriezing, nog warm moet worden. De warmte die nodig is, om alle draaiende delen soepel te laten verlopen. Ditzelfde gebeurd ook met ons beenderstelsel, om alle verbindingen gemakkelijk te buigen of te bewegen

Het weglekken van voedingstoffen kan voetklachten en belemmeringen in beweging geven

Voedingstoffen kunnen door de poreuze wand van de darm letterlijk “weglekken”, organen halen dan voor nood, nutriënten uit het bindweefsel. Het skelet kan daardoor onstabiel worden, met loopproblemen en voetklachten tot gevolg kunnen een ernstige belemmering geven bij beweging. Bij een flinke inspanning, bijvoorbeeld een stuk lopen of sporten, worden de gewrichten zwaarder belast. Door pijn ontstaat er een beperking en stress, soms te samen met het leed een zwelling van het gewricht. 

Stress kan ons voedingspatroon en de samenstelling van het maagzuur veranderen

Een te kort of een teveel aan maagzuur kan een voedingstoffen tekort geven. De aandacht voor een ‘leaky gut’ of lekkende darm is de laatste jaren flink toegenomen, door steeds meer allergieën en bewerkt voedsel. Een serotonine tekort bij PDS en de weke delen reuma spelen een belangrijke rol in de hersenen op emotioneel gebied en pijn

Het controle systeem van de maag

De maag controleert op ziekmakende stoffen of micro-organismen in voeding zodat ze in het zure bad niet overleven. Na controle, mag het eten door naar de dunne darm. Maagzuur bestaat uit water, slijm, zoutzuur, enzymen en intrinsic factor, ze dragen zorg voor het lymfesysteem en de milt. De maagsappen veranderen de voedingsstoffen in stofjes die de cellen kunnen gebruiken. Zoals energie, om te kunnen wandelen of om het lichaam warm te houden. De hersenen en het hart, hebben de meeste warmte nodig.

Houd het hoofd en de borstkast warm

De borstkast, de longen en het hoofd, daar gaat als eerst de verhoogde temperatuur naar toe. Wanneer de warmte voor het brein en de luchtwegen nodig is, hebben handen en voeten pech, die worden koud. Om de uiteinden van het lichaam warm te krijgen, kan een muts of bodywarmer voor binnenshuis helpen. Drink warme dranken en energierijke voeding, vermijd bewerkte koolhydraten, eet fruit na 14.00 en eet een warm ontbijt. Nuttig warme kruidensapjes en zorg goed voor de lever.

Maagzuurremmers kunnen de opname en vertering van aminozuren belemmeren, met gevolgen voor het balans tussen slaap en energie. De zuurremmers kunnen leiden tot vermoeidheid en zo kunnen zuurstoppers ook leiden tot bloedarmoede en longproblemen. IJzer is van belang voor een goede transport functie van neurotransmitters en zuurstof in het bloed. Bij het vermoeden van een maagzweer zou meteen “serieus” actie ondernomen moeten worden, om de oorzaak te achterhalen. 

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Een paar voorbeelden hoe artrose ontstaat

In de bouw wordt veel boven het hoofd getild, denk aan mensen die als installatie monteur werken. Vaklui die hele rijen woningen dagelijks moeten voorzien van verwarming ketels, vaak is er geen lift in rijtjes woningen die bijvoorbeeld 3 hoog zijn. De ketels worden dan meegenomen op hun schouders naar drie hoog, wat uiteindelijk schade kan geven als artrose in de rug. 

Aandacht voor de werkhouding en gezonde voeding om knieartrose te voorkomen

Veel vaklui, zoals stratenmakers zitten veel op hun knieën en behoord tot het hoogste knie belastende werk, knieartrose dat steeds maar toeneemt onder de werknemers die met pensioen gaan. Minder knielen, hurken of tillen op het werk kan het risico op artrose van de knie verminderen en operaties aan de knie voorkomen. 

Pijn in de gewrichten en de relatie tot serotonine

Serotonine heeft invloed op de zenuwen, als er een laag niveau in de darm is dan loopt dit proces waarschijnlijk veel trager, wat kan leiden tot constipatie. Als de levels hoog zijn, dan kan dit proces worden versneld en ontstaat er waarschijnlijk diarree. Bij vele mensen met PDS is aangetoond dat veranderde serotoninelevels, dunnere ontlasting, obstipatie en uiteindelijk pijn veroorzaken.

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie. DHEA wordt gemaakt uit onbewerkt plantaardig en dierlijk vet “Het goede HDL Cholesterol“. Het stresshormoon en de hydro epi androsteron zijn elkaars tegenpolen en houden elkaar in evenwicht.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Ons lichaam is niet gemaakt om uren aan een stuk te zitten, onze voorouders waren constant in beweging. Van die gene, van wie we afstamden gingen jagen, zochten naar eten, ze gingen fietsen, lopen en er was geen computer om de hele dag aan te hangen. Onze lymfe en bloedvatenstelsel heeft beweging nodig, om de wielen te laten draaien. De energie via banen binnen te halen en weer door te geven via ons lymfesysteem

Voorkom dat de heupbuigers, on ons bovenbeen verkorten

Als we de hele dag stil zitten, zoals dat vaak gebeurd aan een bureau, dan hebben de spieren en pezen aan de voorkant van het lichaam de neiging te verkorten. Het gaat dan vooral om de heupbuigers in ons bovenbeen, de grote borstspieren, de monnikskapspier en spier aan weerszijden in de nek. Wanneer deze strengen strakker gaan staan, kunnen ​​er triggerpoints ontstaan die het lichaam onstabiel maken. Als we achter het bureau plaats nemen, zijn de heupen gebogen waardoor de spieren ‘in onze schoot’ na langere tijd in de zelfde houding te blijven ” verkorten”. 

Als die bewegingsapparaten voor een langere periode in een verkorte positie worden geplaatst en er is niet met regelmatig lichaamsbeweging om het orgaansysteem weer in de juiste stand te krijgen dan kan het bekken voorover trekken en kunnen er klachten ontstaan als een klapvoet. Voeten dragen onze complete lichaamsgewicht en verdienen een goede verzorging. 

Reuma en artritis is een verzamelnaam voor bewegingsbelemmeringen. Met reuma wordt niet alleen ernstige ontstekingsreuma bedoeld, maar worden alle aandoeningen die pijn en/of misvormingen van de gewrichten, de gewrichtskapsels, de spieren, de pezen, de bursa en het bot veroorzaken, er toe gerekend. Reumatische ziekten zijn dus alle ziekten van het bewegingsapparaat. 

Osteitis pubis, een kraakbeen ontsteking in het bekkenbodem, die het bovenlichaam en benen verbind

Door het overtraining bij sport, zoals rennen of springen kan er osteitis pubis ontstaan. Het is een aandoening waarbij er een ontsteking in het kraakbeen ontwikkelt, daar waar de rechter en linker schaambeenderen elkaar verbinden aan het onderste voorste deel van het bekken. De bekkenbodem bestaat uit een aantal botten die de benen met het bovenlichaam verbinden. 

De kans op een liesbreuk vergroot bij loszittende beenderen

De onderkant van het bekken, wordt afgesloten door spieren en banden en ondersteunt ook de darmen, blaas en interne geslachtsorganen. Wanneer het beenderstelsel los komt te zitten kan dit schade brengen aan de liezen, ook wel liesbreuk genoemd. Een matje lijkt dan vaak de enige oplossing, terwijl ook de versteviging weer weg kan zakken en op zenuwen kan gaan drukken.

De urinezuurtest wordt vaak aangevraagd om een verklaring te vinden voor klachten van jicht. Een verhoogde uitslag kan de diagnose ondersteunen. De test is echter niet specifiek voor jicht, het komt namelijk ook voor bij andere ziektebeelden. Omgekeerd leidt een verhoogd urinezuur gehalte slechts in een beperkt aantal mensen tot jichtklachten.

Ontspanning, de juiste voeding of een supplement kan helpen bij slijtagen van de gewichten

 • Zorg voor een goede conditie, neem ook voldoende pauzes en ontspanning;
 • Houdt het immuunsysteem goed in de gaten, het lichaam verteld ons iets, zo kan je een allergie hebben voor pollen, voeding, histamine, lactose, gluten. Het is zaak dit goed in de gaten te houden en zo nodig dit te behandelen. 
 • Het is dan ook belangrijk de voedingsstoffen en de vochthuishouding zodanig op het lichaam af te stemmen, dat de natuurlijke werking van het afweersysteem wordt bevordert.
 • Water vervult in het menselijk lichaam diverse functies, het doet vooral dienst als bouwstof, oplos- en vervoermiddel en als warmteregelaar en reinigt onze lymfebanen

Een afwisselende houding van bureaustoel, naar skippybal of een sta op bureau

Er zijn verschillende mogelijkheden om minder te zitten, zoals een sta en zit bureau of skippybal, Neem wat vaker een wandelpauze, een sta-zitbureau is daar geen vervanging voor. Er zijn verschillende  hulpmiddelen, zoals skippyballen, fiets- en loopbureaus, verstelbare laptop tafels.. “Ze zijn allemaal geschikt als afwisseling, maar niet voor een wandeling als pauze tussendoor. 

Pas op, dat verschillende middelen als fietsstoel of skippybal, mogen niet te lang gebruikt worden

Het tempo van loop en fietsbureaus is te laag om sport te vervangen, de middelen mogen niet te lang achter elkaar gebruikt worden. Een goede werkhouding is heel belangrijk en zo’n fiets of loopbureau biedt minder steun en kunnen er juist rugklachten ontstaan. Ga vooral niet de hele dag op een skippybal zitten, bijna niemand houdt het vol om urenlang een goede houding aan te houden op zo’n bal en met een holle rug kunnen er kunnen er pijn klachten ontstaan in de triggerpoints.

Reactieve artritis en gewrichtsontsteking

Reactieve artritis is een vorm van reuma waarbij er pijn ervaren wordt door gewrichtsontstekingen. Je krijgt deze gewrichtsontsteking als reactie op een infectie in je darmen, urinewegen of geslachtsorganen. Naast de gewrichtsontstekingen kunnen ook je ogen, geslachtsorganen of urinewegen ontstoken raken, of er kan een huiduitslag ontstaan.

De computer en gewrichtsklachten

 • Ga rechtop zitten voor de computer;
 • Het beeldscherm moet op ooghoogte staan of net iets lager;
 • Plaats het toetsenbord zo, dat de armen recht kunnen blijven, met de laptoparm kan dit;
 • Plaats de voeten op een platte vloer of op een voetenbankje;
 • Zorg dat de knieën horizontaal staan, ze mogen dus niet bengelen;
 • De werkhouding moet prettig zijn en niet belastend;
 • Sta tussendoor, regelmatig even op en beweeg de benen en de armen even;
 • Wissel af met verschillende houdingen, door bijvoorbeeld een skippybal te gebruiken;
 •  Zorg voor een aangename en spontane houding, maar wel zo dat de rug al het werk moet doen en zit rechtop;
 • Lang stil staan kan net zo schadelijk zijn en kan vernauwing geven in de bloedvaten. Bij stilstaan van het bloed, kan het voor klontering zorgen en uiteindelijk leiden tot een embolie.

Kniebanden kunnen uitrekken, door verkeerde houding

In jouw knie zitten twee soorten kniebanden: collaterale banden en kruisbanden. Een letsel aan de banden treed bijna altijd aan de collaterale banden op. Een verkeerde houding achter de computer kunnen zorgen voor kniebrandletsels, in de vorm van verrekte knieband. Ook als je Reuma of fibromyalgie het, een puntje van aandacht. Als je veel achter de computer werkt, is het ontzettend belangrijk om een goede houding aan te nemen, met een voetenbankje kan je veel klachten voorkomen.

Kippensoep bij griep, verkoudheid en gewrichtsklachten, de soep wordt ook wel de penicilline van de armen genoemd, maar het kan ook echt helpen bij verkoudheid en griep. Het gaat dan niet om een blik/pak kippensoep uit de supermarkt, maar zelfgemaakte bouillon van kippenbotten, die het liefst een paar uur tot een dag heeft staan trekken. In deze bouillon zitten heel veel vitaminen en mineralen

Witte kool als eerste hulp, bij pijnklachtende witte kool van nog geen één euro, zou pijn kunnen verminderen, waarover de volksgeneeskunde, maar ook Oma weet raad het advies geeft. Het gaat om de positieve werking van koolbladeren, die zouden kunnen helpen bij kneuzingen, snij en schaafwonden, pijn bij gordelroos en gewrichtspijn. 

De wortelchakra staat in verbinding met het bloed. Overleving, onveiligheid, onzekerheid, door uitputting van lichaam en verandering van gedachten gedachten, het niet meer kunnen vertrouwen op het lichaam, door chronische ziekte. We zouden het eerste moeten kijken naar de wortelchakra, of er niet een bloedarmoede is ontstaan, door bijvoorbeeld endometriose, gevolgd door ademhalingsklachten. Problemen van de bloedsomlooppre-diabeteszuurstof tekort en voetproblemen, kunnen herkenbare klachten zijn.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's

De aura straalt vanuit het lichaam als spaken vanuit een fietswiel, geeft energie, vitaliteit, zuurstof en prana bij beweging in buitenlucht. Om in leven te blijven, hebben we frisse lucht en levenskracht nodig. De gas zonder reuk die we dagelijks inademen en door onze bloedsomloop heen loopt, is verantwoordelijk voor onze hartslag, ademhalingspijsvertering en uitscheiding van afvalstoffen. Prana-energie zorgt voor het knipperen van onze oogleden, lopen, spelen, rennen, praten, denken, redeneren, voelen en willen. Dankzij pranische energie produceren we maagsappengal, darmsappen en speeksel.

Een gezonde huid weerspielgeld een gezonde lever en daarmee ook de gezondheid van het bloed

De huid weerspiegelt de gezondheid van de lever, ongezond voedsel, levensstijl en opgekropte emoties, kan een ophoping van giftige stoffen veroorzaken. Het orgaan moet dan extra hard werken om een overmaat aan histamine uit de lichaamscellen te herstellen. Daarom is het geen slecht idee om het bloedzuiverende weefsel een handje te helpen met het schoonmaken van het lichaam. De groep cellen in het middenrif is één van de belangrijkste organen in ons lijf en verwijderd allerlei giftige stoffen via het lymfesysteem.

Huidverzorging lijn met Aloë Vera, met uitleg hoofdhuidklachten en organen

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige onderhoud, die helpen de zichtbaarheid van huidirritatie en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en zachter aanvoelt en nog belangrijker, de producten zijn parfumvrij! Uitleg in kolom E, over het hoofdhuid en organen
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatieGezicht en huidproblemen
Milde reinigingslotion, zonder parfum➡️Reinigingslotion✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷Voeten ;
✅⤷ Benen;
✅⤷ Handen;
✅⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Voorhoofd - Stress
➡️Water drinken
➡️Disbalans tussen rennen en rusten
Firming serum, parfumvrij➡️Firming serum✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Tussen wenkbrauwen
➡️Leverfalen
➡️Nierfalen
➡️Te veel maagzuur
Restoring crème➡️Herstellende crème✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Neus
➡️Luchtwegen
➡️Hart en bloeddruk
Het aloe bio-cellulose mask➡️Reinigend masker met Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepelRechter wang
➡️Ga naar buiten, doe ademhalingsoefeningen
➡️Pas op! Teveel suiker inname
Infinite Forever set➡️Dag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid:
✅⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze AuraLinker wang
➡️Mijd bewerkte vetten<Gal en lever falen/a>
Aloe Body Wash✅ Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten. Wang dichtbij de neusvleugels
➡️Darmklachten
➡️Ontdek welke voeding problemen geeft
Aloe Body Lotion➡️Meer informatie over de ingrediënten✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
PrijslijstKin
➡️Milt, spijsverteringsklachten
➡️Hormonaal disbalans
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
✅ Insectensteken;
✅ Stekende pijn bij brandnetel;
✅ Kleine brand en snijwondjes;
✅ Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomenKaaklijn
➡️Problemen met het gebit en tandvlees
➡️Tandpasta met Aloë Vera
Propolis huid crème✅ Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraagEen dermatoloog kan een diagnose stellen, alvorens met zelfzorg producten wordt begonnen
➡️Forever Aloe Vera Gel✅ Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷Mond;
✅⤷ Als drank te gebruiken
Aloë Vera drinkgel (12 x 330 ml)
• Gel uit het binnenblad van de plant
➡️Meer informatie over de gel
Stel een vraag