Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking

Colitis ulcerosa, ontsteking van de dikke darm, die gepaard kan gaan met zweervorming, waarbij soms pus via fistels afgescheiden. Bij de auto-immuunziekte kan bloedarmoede ontstaan, waarbij leukocyten en erytrocyten weglekken en migraine mogelijk kan wijzen op darmproblemen. Histaminerijke-mestcellen laten bij deze stressreactie het epitheeldarmweefsel opzwellen door oedeemvorming, zoals bij een muggenbeet, waarbij neutrofielen in actie komen.

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histaminegehalte verhogen, deze actie zet het hormoon dehydroepiandrosterone uit. Rennen en rusten gaan immers niet tegelijkertijd, evenals nachtrust nemen en auralevensenergie-actie niet samen gaan, zet de cortisolactie DHEA-rusthormoon uit. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan leiden tot insulinemoeheid, waardoor pre-diabetes en een suikerverslaving kan ontstaan door energieverlies. 

Het belang van de ontsteking van de darmen aan te pakken, heeft voordelen voor ons hoofd

Er loopt een soort telefoonkabel via het darmkanaal, het middenrif, langs de slokdarm omhoog, tussen longen en het hart. Het zenuwsignaalkanaal vervolgt zijn route langs keel tot in de hersenen, als een telefooncentrale doen de zenuwbegeleiders dienst en communiceren met elkaar of er sprake is van honger of als er meer levensenergie nodig is. 

Als er iets in onze buik niet klopt, kunnen we dat enigszins merken aan ons hoofd

Via emotie en onze gedachteleven kunnen we enigszins merken dat er iets niet klopt in onze buik, door een cytokinestorm. Hypercytokinemie waarbij cytokinen uitgescheiden worden en ontstekingsreacties veroorzaken. Sclerose veroorzaakt dan verstoppingen, die kunnen leiden tot en pijn in de onderrug, heupen, benen en voeten. Bindweefselverlies kan ook leiden tot longklachten en MS.  

Verschillende stadia en symptomen bij longklachten

Zuurstof is van levensbelang voor elk levend wezen. Wanneer men zuurstofgebrek heeft, kunnen er tal van gezondheidsproblemen ontstaan en uw algehele welzijn in gevaar komen.

*Betekenis FEV-1 Waarde is het volume dat in de eerste seconde kan worden uitgeademd tijdens een geforceerde uitademingsmanoeuvre, zoals bij sport en hoeveel lucht met kracht uitgeblazen kan worden.
Ontwikkelingsstadiums - Allergieën Symptomen & FEV-1 waardeAnalyse, indicatietesten en bloedonderzoekOverige informatie
❶ Milde COPD - longklachtenHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde >80%
Indicatietest Lekkend slijmvlies Aangedaan mondslijmvlies
❷ Matige COPD - longklachtenhoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 50-80%
Lactose Intolerantie DNA onderzoek
kracht van de ademhaling
❸ Ernstige COPDHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 30-50%
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesZuurstofmeter vinger
❹ Zeer ernstig COPDChronisch long falen

FEV-1 Waarde <30% met chronisch ademhalingsfalen
Bloedarmoede (hemoglobine, Hb)Endometriose en het HPV virus
Hooikoorts een aanval op ons immuunsysteemTe weinig maagzuur,
Als onvoldoende maagzuur aanwezig is, is dat ook geen prikkel voor het lichaam om een dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de darmwand en andere slijmvliezen aan te leggen om bescherming te moete bieden
uitgebreid bloedbeeld inclusief Leuco DiffVerzwakte luchtwegen zijn een ideale plaats waar microben, zoals bacteriën, virussen en schimmels en zich daar graag in nestelen.
Indicatie test Candida Albicans
Histamine intolerantie, als mestcellen ons niet meer beschermenVocht vasthouden;
Hooikoorts;
Netelroos en gordelroos;
Dunne ontlasting/diarree of obstipatie
Buikvet en overgewicht;
Onrustig en opvliegerig, soms slecht tegen fel licht kunnen;
De Tryptase bepaling is een indicator voor vaststelling van Mastocytose.
Onderzoeksmethode ELISA (EIA) uit serum. (bloedonderzoek)
Histamine intolerantie en auto-immuunziekten
Metingen van zuurstofArmband zuurstofmeterZuurstofmeter met Inspectie Certificaat en Medische KwalificatieZuurstof meten met deze ring
✅ Over ademhaling✅Zuurstofmeter vingerKleurenonderzoek hartchakra 🟢📞 Stel een vraag

Dikkedarmontsteking kan gepaard gaan met zuurstofverlies en PDS

Dikkedarmontsteking, maar ook de ziekte van Crohndiverticulitisvitamine D-tekort, kan gepaard gaan met sepsis, zuurstofverlies en PDS. Met bio-markers kan het bloed onderzocht worden, zoals Hs-CRP, erytrocytbezinkingssnelheid, HbA1c, magnesium-intracellulair, TSH-controle schildklierfunctieafremming en homocysteïne. Verder kan een neurotransmitteranalyse en een slijmvliesindicatietest inzichten geven bij de verzwakking van hersenfunctie.

Ontlasting onderzoek naar calprotectine in de uitwerpselen

Bij een vermoeden van chronische darmontsteking, kan met een uitwerpselenonderzoek onderzoek naar calprotectine gedaan worden, het is een IS-pro techniek. Bij IBD ontstaan er  leukocytenophopingen in de darmwand. De gemeten hoeveelheid calprotectine-eiwit in de ontlasting komt overeen met het aantal ontstekingscellen in het maag-darmkanaal.

Tijdens een poeptest wordt de samenstelling van de bacteriën in het darmcolon gecontroleerd, deze samenstelling is anders bij patiënten met een chronische darmwandontsteking dan bij gezonde mensen. In plaats van eerst een coloscopie te doen en een dagenlange bacteriekweek, kan de huisarts nu een poepmonster opsturen en een mogelijke darmziekte  uitsluiten.

Onderzoek in het ziekenhuis door MDL arts

Met een coloscopie-apparaat kan de internist of MDL-arts de binnenkant van de endeldarm en het hele darmbuizensysteem bekijken. Het darmonderzoek wordt gedaan met behulp van een kijkinstrument de endoscoop, waarna een mogelijke diagnose wordt gesteld. Als er niets gevonden wordt als een Crohn-ontsteking, maar er zijn wel pijnklachten en de afwijking aan ontlasting-brei blijft, kan er chronische vermoeidheid ontstaan. Het niet zo dat er niets aan de hand is en dan is, alertheid blijft noodzakelijk.

Bij een dolichocolon is de dikke darm abnormaal lang en bochtig maar niet verwijd. Vooral het gedeelte dat vlak voor de endeldarm ligt is vaak extra lang en kronkelig. De weg die de ontlasting moet gaan door de dikke darm is bij een dolichocolon langer dan normaal. De dikke darm heeft dan meer tijd om water en zouten uit de ontlasting te halen. Bij een dolichocolon is verstopping of constipatie dan ook vaak een belangrijke klacht. Wees matig met geraffineerde koolhydraten. 

Vermijd geur-, kleur- en smaakstoffen, eet zuurdesembrood in plaats van gist-gerezen brood i.v.m. gluten. Eet zeker geen broodmaaltijd van de supermarkt, daar zitten veel glutentoevoegingen in, koop het broodbaksel bij de bakker. Stop eens een week met melkproducten, geitenmelk en yoghurt, probeer dat eens. Kijk eens naar de huidlagen, het weerspiegelt de gezondheid van de leverwerking. Ongezond voedsel, levensstijl en opgekropte emoties, kan een ophoping van gifstoffen veroorzaken. 

Uitgedroogde ontlasting 

Wanneer een product met lactose gegeten of gedronken wordt, dan wordt het melksuiker normaal gesproken in het dunste gedeelte van het darmstelsel afgebroken door het enzym lactase. Als er te weinig van het verterende darmsap aanwezig is, kan niet alle koolhydraten worden afgebroken. De ongesplitste suikerdeeltjes in koemelkproducten worden hierdoor verder getransporteerd naar intestinum crassum van het anaalkanaal, waardoor ontlasting-plaqueopstapeling ontstaat. 

De ontlasting indicatie wijzer, hoe ziet onze ontlasting eruit

Er zijn veel mensen zijn die een ongezonde stoelgang hebben, denken dat er niets aan de hand is omdat ze niet iets anders gewend zijn en gebruiken wellicht al jaren medicatie. Een gezonde spijsvertering, bevat voldoende vezels bacteriën en vocht en als men obstipatie heeft of diarree, kan dit leiden tot traumatische ervaringen. Buiten het trauma is het noodzakelijk om de afvoerbuis schoon te houden, zodat afvalstoffen niet in de bloedbaan komen en daar organen als het hoofd ziek maken.
Soort ontlastingMogelijke gevolgenMogelijke oorzaken en oplossingOnderzoek en indicatieBloed onderzoek
❶ Losse stevige keutels,(Moeilijk uit te scheiden), dit type ontlasting heeft het langst in de darmen gezeten.

Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Het is zeker dat aan constipatie geleden wordt, waarschijnlijk uitdroging is ontslaan, vol zit met gifstoffen, wat pijnklachten veroorzaakt en een tekort aan neurotransmitters tot gevolg kan hebbenDit is de meest voorkomende ontlasting bij mensen met een ongezonde levensstijl of een stressvol leven
Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Onderzoek naar wat er gegeten wordt

Indicatietest Pre-diabetes
Indicatietest neurotransmittersNeurotransmitters Totaal (RP Urineonderzoek) hormonen uit urine
❷ Worstvormig maar klonterig - houd in gedachten het rode lichtje dat je ziet branden in de auto, als het oliepeil te laag is

Verstopping EHBO, Voedingslessen
Dit type ontlasting geeft aan dat je aan constipatie lijdt en dat je misschien uitgedroogd bent, houd in gedachten het rode lichtje dat je ziet branden in de auto, als het oliepeil te laag is, er is een een wijziging van levensstijl nodigTe weinig vet, vezels, vocht en beweging
Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult

Lichaam bestaat uit veel vocht

Te weinig HDL Cholesterol, de wasachtige, vettige substantie die de lever maakt uit onbewerkte voedingsvetten

Genoeg bewegen of sporten kan gewichtstoename helpen voorkomen en helpen bij het verlagen van LDL cholesterol en betere ontlasting

Voorkom darmklachten met vezels
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesVet/vertering (kwantitatief) uit faeces kurzel code: FETTST
❸ Worstvormig, met barstjes aan de buitenkant -normale ontlastingDit type ontlasting, wordt als gezond gezien en is normale ontlasting
❹ Als een worst of slang - normale ontlastingGlad en zacht, dit type ontlasting, wordt als gezond gezien en is normale ontlasting
❺ Zachte keutels met duidelijke randen - mogelijk risico voor darmziekteDit type ontlasting, wordt gezien als zachte diarree en is ook een mogelijk risico voor darmziekte, als de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking

Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking

Ziekte van Crohn
Gliadine IgA en IgG Onderzoek
❻ Papperige uitscheiding, is zacht - Kleeft in de WC pot - mogelijk problemen met vertering van vettenPlakkerig en niet goed gevormd. De ontlasting blijft aan de wc pot plakken en je moet meerdere malen wc papier gebruiken bij het afvegen. Mogelijk kan het ook een teken zijn, dat vetten niet juist verteren en er problemen zijn met de gal. De ontlasting kan in een brij naar buiten komen, maar ook in meerdere kleine stukjeGalblaasfunctie - falen

Candida Albicans, parasieten, schimmelinfectie
Glutenallergie

Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase
❼ Waterig, geen vaste stukjes helemaal vloeibaar - mogelijk een bacteriële darmaandoening of besmetting met parasietenDit type ontlasting heeft het kortst in de darmen doorgebracht. Dit kan zijn vanwege ernstige diarree vanwege een ander land bezoeken, als India of Thailand, een bacteriële of virale infectie, overgevoeligheid voor voeding, tot aandoeningen van de darmenHistamine intolerantie - mestcellen ons niet meer beschermen
Lactose - intolerantie

Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking
Indicatie test Candida Albicans
Candida Albicans IgA, IgG en antigeen - Onderzoek
✅ EHBO voor verstopping✅ EHBO voor diarree aanvragen✅ Glutentest📞 Stel een vraag

Eenmaal in het colon trekt de lactose extra vocht aan

Als lactosesuiker gefermenteerd wordt door de darmbacteriën, waarbij gassen vrijkomen kan er obstipatie ontstaan. Langdurige constipatie kan een traumatische ervaring worden. Veel volwassenen met reflux, hebben een koemelk of melkproducten allergie en daar wordt zeer weinig aandacht aan besteed, immers treed een allergische reactie het meest op bij baby’s.

De drie V's en de eenzame B van beweging wordt aanbevolen, pas op voor cellulose

Een dieetvoorschrift is vezels, vocht en vet te consumeren, met voldoende beweging, let wel cellulose is minder verteerbaar. Rauw voedsel kan minder verteerbaar worden, mede doordat de plantenvezel plantencelwandstof bevat en dit onverteerbaar wordt. Een heel ander steeds vaker voorkomend probleem is cellulosegom in dieetpreparaten

Pas ook op voor verdikkingsmiddelen in vetarme voedingsmiddelen

CMC-cellulose is een verdikkingsmiddel dat in allerlei voedingsproducten wordt gebruikt, zoals vetarme vetzuren, het maakt een romiger consistentie. Caboxymethylcellulose maakt een product aantrekkelijker voor de consument, het gevaar dreigt wel, dat men minder HDL-cholesterol  binnenkrijgt. Lipiden beschermen ook nog eens het slijmvlies door de vettige substantie. Polymerisatieproductie van glucose kan darmklachten geven, kort koken wordt aanbevolen bij groentegerechten.

Sacraal chakra 🟠 navel, verbonden met water

Een onbalans in de sacrale chakra beïnvloedt het lymfatische systeem die betrokken is bij het immuunsysteem. Stapsgewijs kunnen er bindweefselziekte ontstaan door cytokinenontploffingen, die tot oedeemophopingen en triggerpointpijn kunnen leiden. Deze chakrapunten zijn verbonden met vochtinname en het bewustzijnsniveau en kan de kans op overgewicht vergroten.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's
Chakra Aura kleuren analyse 📥📌 Chakra ReflexzonemassageOver indicatiestelling 📊📞 Stel een vraag

Hoe epitheelvliezen opzwellen in vergelijking met kikkerwangentoename of nylonstructuurvergroting

De epitheelvliezen in ons maag-darmkanaal, dat slijm afscheid, voorkomt dat mycotoxines binnendringen via de bloedvaten naar onze organen. Als er gevaar dreigt, zetten basofielen de bescherming in, door de aangedane te vergroten, wat we kunnen vergelijken met kikkerwangentoename. Een ander voorbeeld kan een belleblaasbel zijn, waarbij we een nylonkous en een angstige kat zijn staart gebruiken. De zeepbel is even ons aurabekleedsel en bij paniek, kan een ladder komen in ons nylonvoorbeeld.

Een vergrote celstructuur laat allerlei stoffen door als gluten

Als er sprake is van een stressnoodsituatie, dan blijft er glucoseplaksel in onze celkern, als de nylonstructuur groter wordt kunnen daar glutendeeltjes door heen. Suikerdeeltjes hebben de eigenschap om hard te worden als op de rand van de suikerpot. Het gevaar is nu ook dat er LD-cholesterol aanplakt en dat betekend een mindere huid-cel-ademing.

Huid en slijmvliesverzorging lijn met Aloë Vera, met uitleg over verschillende behandelingen

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige onderhoud, die helpen de zichtbaarheid van huid en slijmvliesirritatie te verminderen. Ze stimuleren egale auralagen en ondersteunen de schoonheid van binnenuit, want ons vel werkt samen met de lever. De producten kunnen het beschermende epitheel soepeler en zachter maken, de producten zijn parfumvrij! Drink altijd voldoende water 💧 eet vezels uit groenten🥑 eet vaker puur vet, beweeg en neem momentjes om te rusten
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatieGezicht en huidproblemen
Milde reinigingslotion, zonder parfum➡️Reinigingslotion✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷Voeten ;
✅⤷ Benen;
✅⤷ Handen;
✅⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Voorhoofd - Stress
➡️Water drinken
➡️Disbalans tussen rennen en rusten
Firming serum, parfumvrij➡️Firming serum✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Tussen wenkbrauwen
➡️Leverfalen
➡️Nierfalen
➡️Te veel maagzuur
Restoring crème➡️Herstellende crème✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Neus
➡️Luchtwegen
➡️Hart en bloeddruk
Het aloe bio-cellulose mask➡️Reinigend masker met Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepelRechter wang
➡️Ga naar buiten, doe ademhalingsoefeningen
➡️Pas op! Teveel suiker inname
Infinite Forever set➡️Dag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid:
✅⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze AuraLinker wang
➡️Mijd bewerkte vetten<Gal en lever falen/a>
Aloe Body Wash✅ Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten. Wang dichtbij de neusvleugels
➡️Darmklachten
➡️Ontdek welke voeding problemen geeft
Aloe Body Lotion➡️Meer informatie over de ingrediënten✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
PrijslijstKin
➡️Milt, spijsverteringsklachten
➡️Hormonaal disbalans
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
✅ Insectensteken;
✅ Stekende pijn bij brandnetel;
✅ Kleine brand en snijwondjes;
✅ Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomenKaaklijn
➡️Problemen met het gebit en tandvlees
➡️Tandpasta met Aloë Vera
Propolis huid crème✅ Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraagEen dermatoloog kan een diagnose stellen, alvorens met zelfzorg producten wordt begonnen
➡️Forever Aloe Vera Gel✅ Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷Mond;
✅⤷ Als drank te gebruiken
Aloë Vera drinkgel (12 x 330 ml)
• Gel uit het binnenblad van de plant
➡️Meer informatie over de gel
Stel een vraag
➡️ Tandpasta zonder fluor✅ Voor gezond tandvlees Gebitsverzorgingsgel van Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Mondverzorging
⬇️
Eet wat vaker 🥕 worteltjes voor fluor
🔵 ➡️ Vijfde chakra
➡️ Collageen➡️ Informatie collogenenwerking➡️ Onderzoek en begeleiding➡️ Aurahuid, chakra kleurenonderzoek➡️ Slijmvliesanalyse