Galblaasfunctie - falen

Gal speelt een belangrijk rol in de vertering van vetten en bepaald voor een deel de kleur van onze ontlasting. De lever maakt galsap en wordt via afvoerbuizen vervoerd, waar het alvleesklier sap de olieachtige deeltjes afbreekt tot glycerol en vetzuren. Na dit proces, worden de voedingstoffen opgenomen door de darmwand. De lipiden komen niet direct in het bloed maar gaan via de lymfevaten het lichaam in. De beschermende olieachtige stoffen worden in ons lichaam gebruikt als brandstof en bouwstof en zorgt het proces voor een hormonaal balans en een gezond immuunsysteem.

Galblaas, vetvertering, galstenen, lever, cholesterol, energie, slapen, neurotransmitters, hormonaal balans, cortisol, DHEA, cel bescherming

Volwaardige vetten zijn nodig om onze lichaamscellen te beschermen

Cortisol wordt gemaakt uit HDL Cholesterol vettige substantie die de lever maakt uit onbewerkte voedingsvetten, om het lichaam van energie te voorzien en om beschadigde cellen te herstellen in de bloedvaten. Zo hebben we vetten nodig voor onder andere een goed werkend afweersysteem, de opbouw en bescherming van alle lichaamscellen, de opname van voedingsstoffen als mineralen en de transport van vitamines van darmen naar hoofd

Lightproducten niet de oplossing om een te hoog LDL cholesterol te voorkomen

Veel mensen zijn bang voor vet, omdat het bekend staat om een te hoog LDL cholesterol, om geen medicatie behoeven te gebruiken, vervangen de volle vetten in ‘magere’ of lightproducten, en daarmee steunen we het lichaam niet, mede omdat de olieachtige stof obstipatie kan voorkomen en leveren vetten, zoals kokosolie, olijfolie extra vierge, bepaalde vitamines A, E en D en beschermen ze onze cellen, wanneer er teveel histamine vrij komt.

Koorts, buikpijn en misselijkheid komen vaak op na een grote of vette maaltijd. Het belangrijkste symptoom is forse, krampachtige en constante pijn in de rechterbovenhoek of het bovenste middengedeelte van de buik, rechts onder de ribben. Meestal trekt dat een minimale tijd van een half uur weer weg. De pijn kan uitstralen naar het rechter schouderblad. Het kan zijn dat er een ontsteking in de galblaas zit, genaamd cholecystitis en kan gebeuren wanneer spijsverteringssap, gal genaamd, vast komt te zitten in de galblaas of galgangen.

Galblaas aandoeningen

Bij galsteenziekte ontstaan geleidelijk aan galstenen in de lever en belemmeren vaak de afvoer van gal vanuit de lever naar de darm. Ze kunnen ook een ontsteking van de galblaas ( cholecystitis) veroorzaken. Galstenen ontstaan meestal pas na het 40e levensjaar en vaker bij vrouwen dan bij mannen, onderscheiden worden o.a. pigmentstenen. 

Oververzadiging van gal en verandering in de PH waarde

Zwart gepigmenteerde stenen bestaan verbindingen van calcium, koper, een groot aantal mucine-glycoproteïnen en bevat geen cholesterol en komen vaker voor bij levercirrose. In de vorming van zwarte pigmentstenen wordt een bepaalde rol toegewezen aan de oververzadiging van gal met ongeconjugeerd bilirubine en een verandering in de pH, wat laat zien dat er een giftige situatie optreed.

Teveel afvalstoffen in het bloed en de gele verkleuring van de huid

Er kan een geelachtige kleur van de huid ontstaan door een te hoog gehalte van de stof bilirubine in het bloed. het is een afvalstof die ontstaat bij de afbraak van een eiwit uit de rode bloedcellen. Het heeft een intens gele kleur, waardoor het bij een verhoogde concentratie van dit stofje in het rode vloeistof letterlijk geel kan gaan zien, beter bekend als geelzucht.

Verstopping galwegen geelgroene ontlasting

Een toename van direct bilirubine kan wijzen op een verstopping van de galwegen of op leverbeschadiging. Een toename van indirect bilirubine is een aanwijzing dat er te veel rode bloedcellen worden afgebroken, zoals bij hemolytische anemie. samen vormen deze twee waarden de Bilirubine Totaal. Gal bestaat voornamelijk uit afgebroken erytrocyten. Oude rode bloedcellen worden in de lever afgebroken, de rode afvalstoffen die vrijkomen krijgen een geelgroene kleur en worden gemengd met de gal en daarom is de ontlasting een goede eerste pijler.Als het toch mis gaat, zonder galblaas leven kan, wat veranderd er

De galsappen worden niet meer opgevangen door de galblaas en bij het arriveren van vetten, laat het galsap los en stroomt nu direct de darmen in, dit is niet ingedikt en erg dun, normaal voegt het zich langzaam aan het verteringsproces toe en is bedoeld om het eten te verteren (met name vet), zo worden voedingsstoffen uit het voedsel gehaald, waardoor het gereed is om zijn weg te vinden naar de verschillende organen

Traumatische ervaring door diarree

Als het vet niet meer goed verteerd kan worden kan er een enorme vermoeidheid en ook diarree ontstaan. Gedurende deze periode er een soort traumatische ervaring ontstaan. Voeding kan een nieuwe betekenis krijgen, zoals meer zin in suikers en koolhydraten, misschien wel, pas op, anders ontstaat er te zachte ontlasting en dit is stress voor het lichaam en zo kan er nog maar weinig zin in voedsel met vet ontstaan, immers het brein herinnerd nu dat er problemen de kop op kunnen steken.

Na een tijdje kunnen er allerlei klachten ontstaan als pijn

Na een tijdje kunnen er allerlei klachten ontstaan, want immers de darmen nemen minder vitaminen en mineralen op omdat de gal zijn functie niet meer naar behoren uitvoert. Het lichaam is slim, bij een tekort aan voedingsstoffen haalt het zo nodig nutriënten uit onze spieren en botten. Een van deze celstoffen die in voedsel zit en in het laatste deel van de darm opgenomen wordt is vitamine B12, als er diarree is, krijgt de darm logischerwijze geen tijd om de beschermende stoffen op te nemen, hetzelfde doet zich overigens voor, als het laatste deel van de dunne darm is verwijderd. 

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie. DHEA wordt gemaakt uit onbewerkt plantaardig en dierlijk vet “Het goede HDL Cholesterol“. Het stresshormoon en de hydro epi androsteron zijn elkaars tegenpolen en houden elkaar in evenwicht.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Gal en ontlasting

In het galvloeistof zitten galzouten, bilirubine (gal kleurstof) en cholesterol, dit afscheiding product verkleinen de vetten, dit zien we terug bij de ontlasting en is dan donkerbruin. Een afwijkende kleur kan een teken zijn dat er iets in de galblaas gaande is, zoals een verstopping. Vetachtige stoffen zijn een belangrijke beschermend bouwstof voor onze cellen, een teveel wordt via de gal vloeistof uitgescheiden. 

Verdiepen in gezonde vetten, het kan galstenen helpen voorkomen

Deze harde vormsels in de galblaas of de galgangen, samengesteld uit één of meer in de gal voorkomende stoffen (kalk, vet, suiker/LDL cholesterol, galkleurstof). Deze stoffen zijn vaak als een  oververzadigde oplossing in de gal aanwezig. Een stoornis in de stofwisseling of een infectie kan de normale samenstelling van de gal verstoren, waardoor het evenwicht wordt verbroken en zich stenen kunnen vormen. Met name cholesterolstenen kunnen een aanzienlijke omvang bereiken.

Gemengde galstenen bestaan voor 70 procent uit LDL cholesterol en de vorming van deze stenen wordt, net als bij de choleste­rolstenen, bevorderd door een vermin­derde oplosbaarheid van cholesterol. (In het Westen 80% van alle galstenen). LDL Cholesterol is een derde oorzaak waardoor galstenen kunnen ontstaan. Zoals je in het begin al hebt gelezen, produceert de lever gal. 

De levercellen die dit produceren bevatten van nature cholesterol

De hoeveelheid in de cellen moet altijd gelijk blijven. Wanneer er teveel cholesterol wordt geproduceerd, moet dit worden afgevoerd. Dit doet de lever via de galvloeistof. Het teveel aan cholesterol komt zo in de galblaas terecht. In de galblaas slaat de cholesterol neer in de vorm van zeer kleine kristallen, als er teveel aan cholesterol ontstaat kan dit samen klonteren.

Gemengde galstenen bestaan voor 70 procent uit cholesterol en de vorming van deze stenen wordt, net als bij de cholesterol stenen, bevorderd door een vermin­derde oplosbaarheid van de vetachtige stof. Een hoog LDL cholesterolgehalte uit bewerkte vetten, is een derde oorzaak waardoor galstenen kunnen ontstaan. Gezonde HDL vetten houdt een gezond vetprofiel in stand en kunnen ons immuunsysteem versterken en beschermen.

Teveel LDL cholesterol kan gaan klonteren

De cellen in de lever produceren bevatten van nature cholesterol. De hoeveelheid in de cellen moet altijd in balans blijven. Wanneer er teveel vettige stof wordt geproduceerd, moet dit worden afgevoerd. Dit doet het reinigende orgaan via de galvloeistof en komt in de galblaas terecht en slaat neer in de vorm van zeer kleine kristallen, als er teveel vet in de lichaamscellen zit, kan dit samen klonteren met koolhydraten en suiker.

Het belang van galzuur en het voorkomen van ophoping vet in de lever

Galzouten, ook wel cholaten genoemd, zijn zouten van galzuur. Afwijking in de aanmaak van galzure zouten kan leiden tot ernstige stoornissen in de vetvertering. De vorming van galzuur is de belangrijkste manier van het uitscheiden van cholesterol, om ophoping van vetten in de lever te voorkomen. Het van belang, dit reinigende orgaan schoon te houden en het vet via de galblaas uitgescheiden kan worden. 

Onze hersenen hebben een percentage HDL cholesterol nodig om nutriënten op te nemen

De lever koppelt vervolgens de aminozuren taurine en glycine aan de galzuren, waardoor galzouten ontstaan. Via de galblaas worden deze aan de dunne darm afgegeven, waar ze bij de opname van vetten en in vet oplosbare vitaminen worden afgeleverd aan allerlei hormonale functies. Via de nervus vagus reizen ze dan van onze darmen naar ons hoofd, waar enkel een cel HDL cholesterol nodig heeft om neurotransmitters af te geven.

Volle plantaardige of dierlijke vetten, ondersteund de hormoonhuishouding

Veel mensen zijn bang voor vet en vervangen de volle vetten in ‘magere’ of light producten, en daarmee steun je het lichaam niet. Je hebt juist een beetje vet nodig voor een goede hormoonhuishouding. Vet houd een gezond HDL cholesterol profiel in stand en kan de LDL onschadelijk maken. Galstenen kunnen ontstekingen geven in galblaas en dit kan een aanhoudende, zeurende pijn geven, (vaak rond middernacht), acute zeer pijnlijke galkolieken (= colica hepatica). Vooral na een vette maaltijd, er kan mogelijk geelzucht ontstaan (= icterus). 

Een tekort aan galzuren, ontsteking van de galwegen, cholesterol stenen

Als er in de lever te veel vet wordt opgeslagen ten gevolge van een storing in de vet- en suikerstofwisseling van de lever, kan er lever vervetting (leversteatose) ontstaan. Bij een vette lever, kan de lever het overschot aan vetten en suikers niet meer goed verwerken en gaat het die overmaat aan lipiden zelf opslaan in de lever. Cholesterol wordt van en naar organen vervoerd door lipoproteïnen. Het kan afgezet worden in de vaatwand en daar schade aanrichten (atherosclerose). 

Een balans in het homocysteïne niveau

Verhoogd homocysteïneniveau in het bloed, is vaak hoger bij mannen dan bij vrouwen. Het gemiddelde niveau van homocysteïne kan verschillen van eenvoudige ontstane galstenen tot galsteen gerelateerde ontstekingsstoornissen, zoals bij pancreatitis. Er is dan vaak een toename van het BMI. en opvallend veel gal gerelateerde problemen, waar de lever ook een rol speelt. 

Het lichaam moet homocysteïne maken

Het is een belangrijke bouwsteen voor twee zeer belangrijke verbindingen in ons lichaam en moet in balans zijn. Te laag homocysteïne is niet goed en te hoog homocysteïnegehalte is evenmin goed. De werking van glutathion in het lichaam is een sterke antioxidant en ontgifter. Deze stof maakt de in vet oplosbare toxinen via binding met water oplosbaar, stapelt en vervoert cysteïne door het lichaam naar de nieren en neemt deel in de galproductie. 

Iemand met pre-diabetes heeft een hogere reactieve zuurstof soort nodig en gebruikt meer “glutathion” om dit te neutraliseren. Dus, een lagere homocysteïne meting in het bloed laat zien dat er hoge vrije radicalen de probeert de giftige stoffen in het lichaam te bestrijden door het produceren van deze belangrijke antioxidanten en voorkomt normaal gesproken dat overmatige slijmvorming optreedt.

Verontreinigingen, tabak, koffie- (beperkt), rook, drugs, xenobiotica en straling

Reactieve zuurstof, ook wel ROS genoemd, kunnen ontstaan onder invloed van verontreinigingen, tabak, koffie (meer dan 3 kopjes per dag, rook, drugs, xenobiotica en straling. Een xenobioticum is een stof die van nature niet voorkomt in ons voedsel en het lichaam dit dus ook niet herkent. Een te hoge concentratie als bijvoorbeeld  antibiotica, wat het lichaam zelf  niet maakt of ook niet voorkomt in een normaal dieet. Ook paracetamol of acetylsalicylzuur (in aspirine) zijn xenobiotica. De term xenobioticum wordt gewoonlijk gebruikt in de context met vervuilende stoffen, zoals dioxinen en pcb’s en hun effect op het menselijk lichaam.

Homocysteïne wordt niet alleen gerelateerd aan hart en vaatziekten

Als je probeert om een erwtensoep te maken en het recept vraagt om erwten, maar je hebt geen erwten, kun je dan erwtensoep maken? Nee! Je moet een andere soep maken of een ander recept kiezen. In het geval van de productie van de primaire methyldonor van het lichaam, wat betrokken is bij de productie van onder meer DNA, RNA, myeline, fosfolipiden, eiwitten en neurotransmitters (waaronder serotonine en dopamine), dan heb je homocysteïne nodig. In het geval van de productie van primaire antioxidant van het lichaam, glutathion, heb je homocysteïne nodig.

Oorzaken van lage homocysteïne is een lage volwaardig eiwitinname

Ongeveer 1 gram eiwit per 2 pond lichaamsgewicht is een ruwe richtlijn, uit voeding! Als we niet voldoende zwavelhoudende voedingsmiddelen gebruiken, zal homocysteïne afbreken om de broodnodige cysteïne voor het lichaam te kunnen halen. Het aminozuur is erg belangrijk voor veel reacties. Als cysteïneniveaus laag zijn, zal het lichaam glutathion afbreken om het te verstrekken! Dus niet alleen ontstaat er een laag homocysteïne, maar ook glutathion. Samen gevat heet dit Methylatie.

Methylatie is een proces dat triljoenen keren gebeurt in elke cel elke minuut.

Het is één van de meest belangrijkste metabolische functies van het lichaam en is afhankelijk van vele genen die de enzymen aansturen en allerlei vitamine, mineralen, eiwitten, etc, die betrokken zijn in de vorming en afbraak van allerlei stoffen die belangrijk zijn voor het lichaam. Methylering zorgt voor onderhoud en reparatie van het DNA in alle cellen en zorgt dat ons afweersysteem zijn werk blijft doen.

Enzymen en de vertering brengen het herstel van alle weefsels op gang, om cel-energie te metaboliseren en speelt dus een belangrijke rol in de ➊ epigenetica (➊ wijzigingen in de genen zonder dat de structuur verandert), omgevingsfactoren en voeding hebben invloed op deze cellen. Epigenetica zorgt voor deze werkverdeling door genen aan of uit te zetten. Bepaalde basen van een gen worden toegankelijk of ontoegankelijk gemaakt en is ook heel belangrijk in de lever voor ontgifting en speelt het een belangrijke rol bij de immuniteit.

Om goed te communiceren, zijn er tal van bouwstoffen nodig in de vorm van vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren en glucose. Deels kan je lichaam deze zelf omzetten, en deels dien je deze stoffen (of hulpstoffen die je zelf kan omzetten) d.m.v. voeding en eventueel suppletie binnen te krijgen. Gezondheidsklachten ontstaan niet van de een op de andere dag. 

Een lichaam heeft ontzettend veel back up routes als vangnet

Er zijn al heel wat dominosteentjes omgevallen voordat wij daadwerkelijk klachten gaan ervaren en daarom is onderzoek nodig, waarbij een terugblik, persoonlijke  ervaringen betreffende gezondheid van toen en nu, diagnoses, bloedonderzoeken en gebeurtissen kunt analyseren, zodat er een duidelijk beeld ontstaat, vastgelegd in een document. 

Methylatie is betrokken bij

 • Zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg en zenuwcellen). Het is belangrijk voor de isolatie en bescherming rond zenuwen, zodat er minder snel zenuwpijn ontstaat;
 • De vorming van neurotransmitters zoals dopamine, serotonine, melatonine, en noradrenaline, krijg inzicht in de kracht en verzwakking van het systeem tussen darm en hoofd. en vul de indictietest in;
 • De vorming van Q10 en carnitine, welke een belangrijke rol spelen in de energiehuishouding (ATP-cyclus / citroenzuurcyclus), het zit bijvoorbeeld in vette vis, orgaanvlees, kiemen als broccoli en bloemkool, bepaalde noten als paranoten;
 • Eiwitten uit voeding als erwtenzaden, kan zorgen voor de creatie van nieuwe RNA en DNA, onze genetische bouwstenen;
 • Directe communicatie tussen het zenuwstelsel en het immuunsysteem, voor een optimale werking van ons afweersysteem;
 • Zwavel metabolisme wat een belangrijke rol speelt bij de ontgifting. Voldoende methylatie is dan ook glutation besparend, knoflook kan hier mogelijk een goede toevoeging zijn aan het dieet;
 • Balanceert en gebruikt vet en cholesterol, voor productie van hormonen;
 • Hormoonregulatie en -productie, Methylering is van belang bij de productie van oestrogeen, testosteron, en insuline, evenals vele andere hormonen in het lichaam;
 • De allergische reactie inclusief: zoals voedsel allergieën, eczeem, netelroos en astma. Hierbij is er een verhoogde histamine productie;
 • De productie en reparatie van eiwitten in het lichaam, zoals bij: Aminozuren (bouwstenen van eiwitten). Hemoglobine, vervoert zuurstof door het lichaam. Collageen, collageen geeft structurele functie van het bindweefsel en pezen, een elastisch proteïne, wat voornamelijk voorkomt in de darm, bloedvaten, blaas en longen;
 • DNA methylatie, waardoor cellen optimaal kunnen functioneren;
 • Ontgifting lever van zware metalen en giftige stoffen en fenolen, glutamaten, pesticiden, additieven, sulfieten, ammoniak, medicijnen, kruiden, supplementen, enz.

Methylering bestaat uit een 3-tal routes die in elkaar overlopen

Het begint met het voorzien van je cellen van zwavel, wat de CH3 groep af zal staan om verder in het lichaam gebruikt te worden. Zwavel haal je in kleine hoeveelheden uit natuurlijke bronnen zoals knoflook, ui, prei, bieslook, koolsoorten, broccoli, asperges, ei, noten, vlees en vis. Een methylgroep is een functionele groep, afgeleid van methaan (CH4). 

Het bestaat uit één koolstofatoom en drie waterstofatomen en heeft dus de formule CH3

Het voorzien van je cellen van zwavel, maakt het je systeem als het ware “AAN” gaat, en de al eerder genoemde processen zijn werk gaan doen. Omdat deze voorziening van zwavel zo belangrijk is, heeft jouw lichaam een ingenieuze recycleroute ontworpen wat er voor zorgt dat dit alsmaar door blijft gaan, ook op dagen dat je geen zwavel binnen krijgt. 

Hiervoor zijn echter wél een aantal belangrijke helpers nodig (co-factoren)

Actief vitamine B2 (riboflavine-5-fosfaat), actief foliumzuur (methylfolaat), actief vitamine B12 (methylcobalamine)actief B6 (pyridoxaal-5-fosfaat), en choline (uit o.a. ei, bloemkool, pindakaas en amandelen). Heb je niet voldoende co-factoren? Dan stapelt de zwavel zich op en kan homocysteine gaan stijgen. Een te hoge homocysteine maakt je ontstekingsgevoelig en kan insulineresistentie en neurodegeneratie geven. Ook heb je een hogere kans op hart en vaatziektes.

Onschadelijk maken van vrije radicalen

 • Regulatie van de homocysteïne concentratie. Een verhoging van dit aminozuur is een risicofactor voor vele chronische ziekten, omdat de stof net zo werkt als suiker en HDL bewerkte vetten;
 • De optimale omzetting en regulatie  van vele voedingsstoffen zoals foliumzuur en homocysteïne in meer actieve vormen 5-methyltetrahydrofolaat en methionine;
 • Immuniteit, productie en kwaliteit van T-cellen en NK-cellen;
 • Bij verminderde methylatie gaan alle cycli, die als tandwielen in elkaar overlopen, minder goed lopen. 

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Oestrogeendominantie, synthetische hormonen en de ontwikkeling van galstenen

Vrouwen ontwikkelen tweemaal vaker dan mannen galstenen, waarschijnlijk voornamelijk door oestrogeendominantie en overmatig oestrogeengebruik bij hormoonsuppletietherapie en de pil, dit komt doordat synthetische hormonen zo sterk werken, dat het de lever veel meer moeite kost om deze af te breken in vergelijking met lichaamseigen hormonen. 

De zogenaamde galblaasaanvallen zijn extreem pijnlijk

Deze pijnen worden vaak gevoeld in de bovenste rechter kant van de buik, het gebied van het rechter sleutelbeen of onder het rechter schouderblad. Omdat de pijn niet op de plaats van de galblaas wordt gevoeld, noemt men dat “weerpijn”, ook wel: (gerefereerde pijn) is het verschijnsel waarbij pijn wordt gevoeld op een andere plaats dan waar de weefselbeschadiging plaatsvindt.

Mogelijke behandelingen (o.a.)

 • Galsteen-middelen;
 • Lever en gal reinigen, waarbij de huid een belangrijke spiegel is;
 • Operatieve verwijdering, met vaak gevolg voor de vetvertering. Niet iedereen krijgt hier last van, meestal tijdens de menopauze dat hier klachten ontstaan, omdat er minder hormonen uit vetten beschikbaar zijn.

De voeding dient een basisch overschot te geven en voldoende meervoudig onverzadigde vetzuren gebruiken.

Huidverzorging lijn met Aloë Vera, met uitleg hoofdhuidklachten en organen

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige onderhoud, die helpen de zichtbaarheid van huidirritatie en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en zachter aanvoelt en nog belangrijker, de producten zijn parfumvrij! Uitleg in kolom E, over het hoofdhuid en organen
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatieGezicht en huidproblemen
Milde reinigingslotion, zonder parfum➡️Reinigingslotion✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷Voeten ;
✅⤷ Benen;
✅⤷ Handen;
✅⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Voorhoofd - Stress
➡️Water drinken
➡️Disbalans tussen rennen en rusten
Firming serum, parfumvrij➡️Firming serum✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Tussen wenkbrauwen
➡️Leverfalen
➡️Nierfalen
➡️Te veel maagzuur
Restoring crème➡️Herstellende crème✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Neus
➡️Luchtwegen
➡️Hart en bloeddruk
Het aloe bio-cellulose mask➡️Reinigend masker met Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepelRechter wang
➡️Ga naar buiten, doe ademhalingsoefeningen
➡️Pas op! Teveel suiker inname
Infinite Forever set➡️Dag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid:
✅⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze AuraLinker wang
➡️Mijd bewerkte vetten<Gal en lever falen/a>
Aloe Body Wash✅ Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten. Wang dichtbij de neusvleugels
➡️Darmklachten
➡️Ontdek welke voeding problemen geeft
Aloe Body Lotion➡️Meer informatie over de ingrediënten✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
PrijslijstKin
➡️Milt, spijsverteringsklachten
➡️Hormonaal disbalans
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
✅ Insectensteken;
✅ Stekende pijn bij brandnetel;
✅ Kleine brand en snijwondjes;
✅ Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomenKaaklijn
➡️Problemen met het gebit en tandvlees
➡️Tandpasta met Aloë Vera
Propolis huid crème✅ Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraagEen dermatoloog kan een diagnose stellen, alvorens met zelfzorg producten wordt begonnen
➡️Forever Aloe Vera Gel✅ Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷Mond;
✅⤷ Als drank te gebruiken
Aloë Vera drinkgel (12 x 330 ml)
• Gel uit het binnenblad van de plant
➡️Meer informatie over de gel
Stel een vraag

Als er voor het lichaam niet voedsel is dat kan worden opgenomen door de darmen, de levergal en de pancreas, is er geen energie beschikbaar.

Mogelijke emotionele veranderingen

 • Depressie, onverklaarbare angsten, zoeken naar zekerheden, te veel of te weinig verantwoordelijkheid, middelen misbruikt (juist om rust terug te krijgen in het hoofd, het reptielenbrein is sterk en weet al snel hoe het werkt), men kan dan vaak niet spreken over een verslaving maar mogelijk is er één of meerdere neurotransmitters tekort, wat een erfelijke aandoening kan zijn, sterk gericht op eigen territorium en teveel grenzen hebben, agressie, minderwaardigheidsgevoel

Endocriene klieren, Alvleesklier en bijnieren

Wanneer de energie in de zonnevlecht uit balans is, kan het eten van ananas, kip, ei, honing, bananen en mais helpen, om de zonnevlecht aan te zetten tot herstel. Pas op met zoet fruit, eet dit pas na 14.00. Zodat het lichaam eerst aanwezig glucose uit de cellen op moet maken.