Slijmvliesanalyse, epitheelweefsel lekkage

Een slijmvliesanalyse darm-maagslijmvlies kan een hulpmiddel zijn bij klachten als leverfalen, PDS, fibromyalgie, obstipatie, artrose en huidklachten. Het indicatierapport voortkomend uit de verzamelde feiten van symptoomaanwijzingen kunnen een hulpmiddel zijn bij het ontrafelen van gewrichtspijn of vermoeidheid.

Slijmvliesanalyse, Analyse maag-darmslijmvlies, stress, moe, lage bloeddruk, bijnieruitputting, obstipatie, galbulten
Analyse darm-maagslijmvlies

Het slijmvlies beschermt onze organen

Het epitheelweefsel in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming van ons vel en lichaamsholten. Het afweersysteem zorgt ervoor dat afvalstoffen niet binnendringen in dieper gelegen spieren en organen. Dit dekweefsel vinden we ook in de longen, alsook de blaas, de oren, anus, neus en geslachtsdelen bij man en vrouw. 

Het analyseonderzoek aankopen en betalen

De uitslag van analyseonderzoek bestaat uit duidelijk verslag met verwijzingen naar artikelen waar voedingsadviezen te vinden zijn. Het aankopen van de systematische vragenlijst kost twaalf en een half euro en is eenvoudig en kan kostenbesparend werken. Bovendien kan er een richtingsadvies voor bloed of ontlasting onderzoeken gegeven worden.

Het is noodzakelijk de lever en de beschermende huidlagen schoon te houden, ons auraomhulsel is ook een ontgiftend orgaan. Het lichaamsbekleedsel neemt deels de functie van de bloedvormende klier over, een disfunctie resulteert vaak in galbulten.

De olieachtige stof is nodig voor een hormonaal balans

Het bruingroene vloeistof helpt bij de spijsvertering van vet, de olie achtige stof is nodig voor een hormonaal balans. De onbewerkte vettige stof, HDL-cholesterol genaamd, beschermt ons ook tegen een overmaat aan histamine en verzorgt de slijmvliezen. Een verstopping van de galwegen kan de vetvering behoorlijk dwarsbomen.

Onbewerkte stoffen nodig voor slijmstoffen en energieproductie

Cortisol wordt gemaakt uit de vettige substantie die de leverklier maakt uit onbewerkte voedingsvetten, voor de energieproductie. De lipiden zorgen ervoor dat beschadigde lichaamscellen in de bloedvaten en de dunne laag cellen die slijm produceren, voedingsstoffen opnemen. De transportband zorgt voor een veilige reis van neurotransmitters

Bij een tekort aan voedingsstoffen gaan de organen voor

Als het orgaansysteem de nutriënten tekort komt, worden de bouwstoffen uit spieren als het hart, botten en pezen gehaald. Deze overlevingstechniek kan worden ervaren als pijn of kramp, zoals bij weke delen reuma.

Altijd honger, betekend dat we te weinig volwaardige voedingsbronnen eten en met name bewerkte koolhydraten en suiker nuttigen. Oprispingen zijn het gevolg door een abnormale opbouw van maagzuur door een slechte werking van de maag en darmkanaal. De stresssituatie kan een daling van de bloeddruk geven met lage zuurstofniveaus in de hersenen.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Als de kans op bloedarmoede vergroot door vergroting van cellen

Een dunner wordend maagslijmvlies, vergoot de kans op een maagzweer en helicobacter pylori infecties. De kans op een vitamine B12 of foliumzuur tekort is veel groter, waardoor er vaatlijden en bloedarmoede kan ontstaan.

Een middenrifbreuk of spijsverteringsklachten, let op

Wanneer we last ervaren van een opgeblazen gevoel, winderigheid, een verstoorde spijsverteringverteringsproblemen, zuurbranden of een middenrifbreuk. Is de mogelijkheid van te weinig zuur en allergische reacties het meest voor de hand liggend.

Als het lichaam geen prikkel krijgt om een dik slijmvlies aan te leggen

Als het reptielenbrein angstig wordt voor voedsel en men dan maaltijden over gaat slaan en er niet voldoende verteringssappen aanwezig zijn. De epitheelcellen krijgen dan ook geen prikkel om een dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag aan te leggen. De basische buffer dient als bescherming tegen het uiterst bijtende zuurproductie. 

Door poreuze celwanden, passen gluten en bacteriën

Als het vlies opgebouwd uit slijmproductie alsmaar dunner wordt, wordt het overgangsepitheel op den duur poreus of ‘lek”. Onverteerde eiwitdeeltjes kunnen dan in de bloedbaan terecht komen en worden als indringers gezien en vervolgens immuunreacties uitlokken, zoals ontstekingen en histamine reacties.

Stel een vraag over de slijmvliesanalyse

Stel een vraag over een slijmvliesanalyse en formuleer in de email, de ontstane gezondheidsklachten. Aan de hand van deze info is uit te lezen, welke indicatiemethode het meest passende is in de persoonlijke situatie.

Kippensoep wordt ook wel eens ingezet bij griep, verkoudheid en gewrichtsklachten en wordt ook wel de penicilline van de armen genoemd. De soep getrokken van kippenbouillon kan helpen om de weerstand te versterken, het gaat dan niet om een blik uit de supermarkt. Het etenswaar moet gemaakt van zelfgemaakte bouillon van kippenbotten.

Rust kan de snelheid halen uit een overactief immuunsysteem

In rust kunnen we ervaren, waar spanning of pijn in het lichaam zich bevindt, meestal wordt doorgegaan uit schaamte. Tot lichaam en geest ons laten weten, het de huidige tempo niet meer vol te kunnen houden. 

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

NSAID's kunnen schade brengen aan lever en huidslijmvlies

Niet-steroïde ontstekingsremmers “NSAID’s”, zijn middelen die met name ingezet worden vanwege hun pijnstillende werking. Daarnaast werken de anti-ontstekingsmiddelen koortsverlagend. Ze bieden echter niet altijd voldoende verlichting en kunnen een belasting zijn voor het epitheel van het huidlaagje en kan tot leverfalen leiden.

Albican houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Persoonlijke gegevens kunnen zijn, Naam, adres, telefoon nummer, geboortedatum, geboorteplaats en een email adres. De Privacy Policy voor Bezoekers geldt voor iedereen die de website Albican bezoekt en of aanwezigen die vertrouwelijke documentatie opsturen.