Dieetkosten, homeopathische medicijnen vergoeding

Volg je een dieet of homeopathische op voorschrift van een arts, behandelaar, Therapeut of diëtist? Dan kun je in aanmerking komen om deze kosten af te trekken bij de belasting. Volgt 1 van jouw gezinsleden of huisgenoten ook een dieet? Dan kun je mogelijk ook voor dat dieet een vast bedrag aftrekken als dieetkosten. Je moet dan wel een dieet volgen dat in 1 van de dieetlijsten staat genoemd. In de dieetlijst staat het vaste bedrag dat je voor een bepaald jaar als dieetkosten mag aftrekken.

Dieetkosten

Vergoedingen via het maatschappelijk werk aanvragen

Voor maatschappelijk werk zijn er inloop punten. Waar iedereen terecht kan, dat is overal in Nederland. Zo heb je ook voor mensen die in de bijstand zitten.  Een gemeentepakket. De gemeente betaald dan mee in de kosten. En je eigen risico heb je dan niet. Gemeentepakket gaat via het VGZ.

België vergoedingen via het maatschappelijk werk aanvragen.

Een maatschappelijk werker van de ziekenkas kan dan bij je thuis en doet dan papieren voor je invullen, je komt dan in een speciaal statuut, waardoor je aan  plafond komt qua kosten van dokter en medicijnen kun je dan terug betaald kan krijgen , alles moest worden voorgeschreven door een arts, houd dan ook altijd contact met je arts, als je een consult bij mij neemt, zo kun je kijken wat mogelijk is, via de arts, als deze openstaat voor homeopathische behandeling.

Dieetadvies (2021)

Voeding speelt een centrale rol bij de gezondheid en weerstand van de mens. Een diëtist kan daarom een uitkomst zijn voor mensen die baat hebben bij een bepaald dieet of voedingspatroon. Een diëtist analyseert je voedings- en bewegingsgewoonten en kan aan de hand daarvan gericht advies geven en mensen begeleiden zodat zij gezonder gaan leven en beter in hun vel gaan zitten.

GezondheidGezondheid

Een dieet volgen op maat

Een diëtist kan bijvoorbeeld adviseren over voeding tijdens ziekte (kanker), bij overgewicht, eetstoornissen, voedingsallergieën, bij maag- en darmklachten of tijdens de zwangerschap. De diëtist zorgt daarbij voor een goede afstemming van verschillende factoren, zoals je leefomstandigheden, voedingsvoorkeur, leeftijd en gewicht. Meer informatie…

Ontvang maximale zorgtoeslag

Wat is zorgtoeslag? Zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering en wordt uitbetaald door de Belastingdienst. Op Zorgtoeslag bereken gratis of je recht hebt op zorgtoeslag. Er zijn deskundige belastingadviseurs die controleren jouw aanvraag en dienen de belastingaangifte in. Snel en gemakkelijk Heb je recht op zorgtoeslag? Dan kunt u deze hier ook direct aanvragen.

Wat kun je opvoeren in de aftrekpost specifieke zorgkosten 2021?

De gemaakte kosten van behandeling voor geneeskundige en heelkundige hulp. Denk aan de behandelingskosten en verpleegkosten in een ziekenhuis, door uw huisarts, een tandarts of een specialist, de kosten van verpleging, fysiotherapie. Alle zorg van een arts en de zorg op voorschrift en onder begeleiding van een arts. Ook paramedische behandelingen, acupunctuur, revalidatie, logopedie, homeopathie of chiropraxie. Medicijnen die zijn voorgeschreven door een arts. Let wel, uitgaven ter voorkoming van een ziekte zijn niet aftrekbaar, die ter behandeling van een ziekte wel.

Verzorging, van kind, ons levenspad, tot we afscheid nemen

Verzorging is een groot begrip. Als we klein zijn, worden we verzorgd, als we volwassen worden, hopen we dat onze levenspad goed zal blijven gaan, zonder al teveel pijn, verdriet en in een goede gezondheid. Meer informatie

Diensten maatschappelijk werk van het ziekenfonds

De diensten maatschappelijk werk van het ziekenfonds bieden hulp- en dienstverlening aan gebruikers en hun mantelzorgers. U kunt bij die diensten terecht met vragen of problemen in verband met:

  • Thuiszorg;
    Zorgverzekering;
  • Zorgtoeslag:
  • Kinderbijslag;
  • Pensioenen;
  • Sociale of financiële situatie;
  • Ziekte- en invaliditeitsverzekering;
  • Administratieve aangelegenheden;
  • Inschrijvingen bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap;

De diensten maatschappelijk werk van het ziekenfonds maken deel uit van een ziekenfonds. Ze richten zich dan ook vooral naar de eigen leden. Ze richten zich specifiek naar personen die door ziekte, handicap, ouderdom of vanuit sociale kwetsbaarheid tijdelijk of blijvend problemen ondervinden.

Diensten maatschappelijk werk van het ziekenfonds

De diensten maatschappelijk werk van het ziekenfonds bieden hulp- en dienstverlening aan gebruikers en hun mantelzorgers. U kunt bij die diensten terecht met vragen of problemen in verband met: Thuiszorg en Zorgverzekeringen. Een dienst maatschappelijk werk van het ziekenfonds kan, maar hoeft niet, erkend te worden door Zorg en Gezondheid. Er kunnen op dit ogenblik echter geen nieuwe diensten erkend worden. Erkende diensten maatschappelijk werk van het ziekenfonds kunnen jaarlijks subsidies krijgen als daarvoor voldoende middelen beschikbaar zijn. Diensten die subsidies ontvangen, moeten jaarlijks een financieel verslag bezorgen.

Langer thuis wonen door hulpmiddelen

Door gebruik te maken van producten uit de zorgthuiswinkel kun je zonder zorgen blijven wonen. De thuiszorgwinkel biedt diverse producten die jouw mobiliteit, gezondheid en huishouden aanzienlijk verbeteren. Heb je hulp nodig om je aan te kleden? Geen enkel probleem. Dankzij onze elastische veters trek je eenvoudig jouw schoenen aan. Met een lange schoenlepel kun je gewoon rechtop blijven staan of zitten.