Kundalini energie en gedachteleven

Kundalini energie kan ons emotie en gedachteleven versterken maar soms ook verstoren! Ze kan op een spiritueel niveau tot piekervaringen leiden en kan helpen om bij je eigen energiebron terug te keren, zodat je bij jezelf stilstaat en wat betekent dat jij jezelf de ruimte geeft om te voelen hoe het met je gaat, om te voelen waar er spanning, eventueel pijn, in je lichaam zit die je waarschijnlijk niet voelde toen je aan het hardlopen was, wellicht juist om je gevoelens weg te stoppen.

Kundalini, energie
Een van de belangrijkste dingen in ons leven is de controle over onze gedachten. Onze gedachten zijn machtig. Ze kunnen ons beschadigen of goed doen en daarom ook zeer belangrijk om onze hersenen en ook onze organen gezond te houden met voeding. Het eerste wat je merkt als je ziek bent, is dat we onze gedachten niet meer onder controle hebben.
De informatie-uitwisseling tussen het immuunsysteem en de hersenen vindt plaats in de milt. De milt kan worden gezien als de lymfeklier van het bloed. De milt zorgt voor de vorming van plasmacellen en de verwijdering van afvalstoffen uit het bloed. Het goed functioneren van het immuunsysteem is daarnaast afhankelijk van voldoende aanvoer van bepaalde voedingsstoffen.
Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie. Als er voor het lichaam geen voedsel is dat kan worden opgenomen door de darmen, de lever, gal en de pancreas, is er geen energie beschikbaar, waardoor er uitputtingsklachten kunnen ontstaan. Door de spijsvertering een handje te helpen met voeding, kan het mogelijk een weg vinden naar herstel.

Zodra de hersenen een groot probleem als tijdsdruk of irritatie signaleren, willen ze dit probleem oplossen en daar hebben ze energie voor nodig. En deze energie lenen de hersenen vooral van de darm. De darm krijgt via zenuwvezels door dat er sprake is van een noodtoestand en dat hij deze keer wel moet luisteren, met als gevolg dat hij tijdens de vertering energie bespaart. 

De 14 belangrijkste chakra's voor kundalini - energie

 • Muladhara mula betekent basis of stam, omdat het zich aan het uiteinde van jouw ruggengraat bevindt, vlak bij het stuitje. Dit chakra is verantwoordelijk voor ontlasting, reukzin en het element Aarde. Dit chakra is verbonden met de bijnieren
KokenKoken
 • Svadhishthana betekent; iemands eigen ik, omdat dit de plek is waar individualiteit wordt belichaamd via voortplanting. Het tweede chakra, bij het heiligbeen, beheerst de seksualiteit, voortplanting, smaakzin en het element Water. Het is verbonden met de geslachtsklieren.
 • Manipura betekent; stad der juwelen en is de plaats waar 101 kanalen van pranische energie elkaar kruisen en waar de vuren van vertering branden. Het navelchakra, zorgt voor de spijsvertering, het zicht en vertegenwoordigt het element Vuur. Het is verbonden met de alvleesklier
MuziekMuziek
 • Anahata betekent: ongeslagen geluid, omdat dit het geluid is van de stilte. Het hartchakra, in de hartstreek, is de zetel van jouw bewustzijn en jouw ziel, de weg naar hoger bewustzijn. Het chakra beheerst de tastzin en het element Lucht. Het is verbonden met de thymus of borstklier
 • Hrit betekent: hart. Het ligt rechts onder het anahatachakra en is de zetel van goddelijke devotie en van de vervulling van alle wensen
 • Vishuddha betekent: zuivering. Het keelchakra in de halsstreek houd zich bezig met de hoorzin, het element Hemel en de creatieve expressie. Het is verbonden met de schildklier.
 • Talu, het nectarchakra in het verlengde merg, is verbonden met de huig, de stroom van soma (nectar van onsterfelijkheid) en pranische energie. 
 • Ajna betekent: besturingscentrum en bevindt zich in de klieren die het volledige endocriene systeem regelen. Het derdeoogchakra, in de pijnappelklier, is verantwoordelijk voor hogere wijsheid en helderziendheid. 
 • Manas betekent: geest. Het chakra bevindt zich in het bovenste deel van het ajnachakra en is het centrum van jouw onderste mentale vermogen: instinct, indrukken en gewoonten. 
 • Indu betekent: maan. Het chakra bevind zich in het voorste deel van de hersenen en is de zetel van het verstand en de geest.
 • Nirvana betekent: oplossing. Het chakra bevindt zich aan de bovenkant van jouw hersenen en wordt geassocieerd met de vernietiging van van jouw ego. 
 • Guru betekent: licht en donker of leraar. Het chakra bevind zich boven ons hoofd in het onderste gedeelte van het sahasrarachakra en is het centrum waarin het licht de duisternis van de onwetendheid verdrijft. Een onbalans in het zevende chakra zou mogelijk ons immuunsysteem zwakker maken en hoofdpijn veroorzaken.
 • Sahasrara betekent: duizendvoudig. De duizendbloemige lotus boven ons hoofd is het centrum van  verbintenis, eenwording en verlichting. De Sahasrara verbonden aan de functie van de pijnappelklier en kan een mooie dosis melatonine afgescheiden door zalige meditatie.
 • Bindu betekent: punt. Het bevindt zich in het bovenste gedeelte van het shasrarachakra en is het centrum van oneindig geconcentreerde energie, de bron van waaruit ons gehele energiesysteem ontspringt. Yoga en meditatie door bijvoorbeeld klankschalen te gebruiken kan het lichaam mogelijk weer in evenwicht brengen.

Voelen, zintuigen en innerlijke waarnemingen

Ieder mens heeft 5 zintuigen, reuk, zicht, smaak, tast en gehoor, waarmee zo goed mogelijk de omgeving in kaart gebracht wordt. Deze zintuigen geven via zenuwen signalen af naar onze hersenen en helpen ons om de wereld om je heen via externe waarnemingen in kaart te brengen. Innerlijke waarnemingen, worden waargenomen door het zesde zintuig en is een belangrijke raadgever. Aartsengelen kunnen helpen in zeer moeilijke tijden van stress, loslaten, meer rust tot een doel in het leven te vinden.

Leer luisteren naar het zesde zintuig, onze innerlijke stem, verbonden met het voorhoofdchakra en herken de tekens die worden gegeven, door het pad samen met de aartsengelen te volgen.  

Totemdieren kunnen een gids zijn in bepaalde processen en situaties. Deze ontmoetingen kunnen een enorme invloed hebben op onze spirituele groei en levensmissie. De medicijndieren zijn op aarde om mensen te helpen hun persoonlijke kracht te ontwikkelen. Het geheim van de totemdieren heeft door de hele geschiedenis van de mensheid heen al naam. Vele culturen beschouwen de dieren als boodschappers uit het Universum. Een specifiek dier waarvan we op een bepaald moment, inzichten en begeleiding ontvangen.

Als ons innerlijke kind, verdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg rouwen om het verleden. Familie die nooit echt lieten merken dat ze van hun kind, broers of zusters hielden. We kennen allemaal het verhaal van Remi, dan staan bij de mensen vaak de tranen in de ogen, als we de verfilming zien, dan komt het opeens heel dichtbij. 

Eenzaamheid diep verscholen

Zo zijn er misschien miljoenen Remi’s die we niet kunnen zien, ze zijn heel diep onder de samenleven verborgen. Mede omdat ze zo sterk zijn geworden en meestal hun hele leven dat blijven, tot het niet meer gaat. 

Als je een mooie eigenschap in een ander bewonderd, dan herkennen we dat met een mooi stukje in onszelf. Als we oordelen over een ander, dan wijzen we ook naar onszelf. Als we moeite hebben om anderen te vertrouwen, dan kunnen we ons afvragen, of we onszelf wel volledig vertrouwen.

Projectie is wanneer we eigenschappen of emoties van onszelf trachten te ontkennen, verbergen of verdringen door de ontstane situatie aan iemand anders toe te schrijven. Dit frustrerende projecteren  gebeurt vaak onbewust. Projectie is dan ook een afweermechanisme tegen negatieve emoties met de beloning dat het niet aan ons zelf kan liggen. 

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie. DHEA wordt gemaakt uit onbewerkt plantaardig en dierlijk vet “Het goede HDL Cholesterol“. Het stresshormoon en de hydro epi androsteron zijn elkaars tegenpolen en houden elkaar in evenwicht.