Kundalini energie en gedachteleven

Kundalini energie kan ons emotie en gedachteleven versterken maar soms ook verstoren en tot piekervaringen leiden. Deze oer-energie kan ons helpen om bij eigen energiebron terug te keren in door een rustpauze in te lassen. De adempauze geeft ons de ruimte om te voelen en rouw uit het verleden te helen. In rust kunnen we ervaren, waar spanning of pijn in het lichaam zich bevind. 

Kundalini, energie, gedachteleven, Maagzuur, Depressie, burn-out, hoog gevoeligheid, creativiteit, chakra's,

Een van de belangrijkste dingen in ons leven is de controle over wat we denken. Onze gedachten zijn machtig, ze kunnen ons beschadigen of goed doen. Het is zeer belangrijk om onze hersenen en onze organen gezond te houden met de juiste voeding en beweging. Het eerste wat we merken als we ziek zijn, is dat we onze denkwijze niet meer onder controle hebben en er een burn-out kan ontstaan.

De informatie-uitwisseling tussen het immuunsysteem en de hersenen vindt plaats in de milt. Dit lichaamsdeel kan worden gezien als de lymfeklier van het bloed. Het paarsachtige orgaan zorgt voor de vorming van plasmacellen en de verwijdering van afvalstoffen uit onze vaatstelsel

Maagzuur een indicator voor stress en een trage spijsvertering

Het goed functioneren van deze wielen is daarnaast afhankelijk van voldoende aanvoer van bepaalde voedingsstoffen. Goed werkende chakra’s helpen om bijvoorbeeld een teveel of te weinig maagzuur te voorkomen. Een verstoorde spijsvertering kan een middenrifbreuk veroorzaken, wat weer kan leiden tot slokdarmontsteking en het gebruik van maagzuurremmers.

Derde chakra is verantwoordelijk voor de energiebalans. Als er voor het lichaam geen voedsel beschikbaar is dat kan worden opgenomen door de darmen, de lever, gal en de pancreas, is er nauwelijks energie beschikbaar.  Uitputtingsklachten en depressie kunnen dan volgen. Door de spijsvertering een handje te helpen met voeding, kan het mogelijk een weg vinden naar herstel.Stoornissen in de stofwisseling, leverproblemen,  problemen met milt, maag of galblaas, pre-diabetes, verteringsproblemen, alvleesklier disfunctie,  vermoeidheid en overgewicht kunnen dan ontstaan.

Mogelijke emotionele veranderingen

 • Depressie, burn-out, zodra de hersenen een groot probleem als tijdsdruk of irritatie signaleren, willen ze dit probleem oplossen en daar hebben ze energie voor nodig en leent het hoofd daadkracht van de darm;
 • Onverklaarbare angsten, die voort kunnen komen uit hoog gevoeligheid, omdat creativiteit niet ingezet wordt voor zichzelf maar voor anderen gebruikt wordt;
 • Zoeken naar zekerheden, waarbij het gevaar van projectie op de loer ligt, we hebben positieve en negatieve spiegelingen, het laatste steelt energie.

De 14 belangrijkste chakra's voor kundalini - energie

Die slapende energie van bewustzijn zit in ons, we kunnen dit wakker maken door bijvoorbeeld kundalini-yoga, om de spirituele groei te bevorderen en de spier van de ziel los te maken, genaamd de psoas spier, de plek waar emoties worden opgeslagen, om te activeren en een balans in het autonome zenuwstelsel te herstellen.

Muladhara mula betekent basis of stam

Muladhara zit aan het uiteinde van onze ruggengraat, vlak bij het stuitje. Dit chakra is verantwoordelijk voor ontlasting, reukzin en het element Aarde. Dit chakra is verbonden met de bijnieren, onze ziel is een continue uitwisseling tussen lichaam, emoties en en wie we werkelijk zijn, de psoas spier speelt hierin een grote rol.

Svadhishthana betekent, iemands eigen ik

 • Svadhishthana is de plek is waar individualiteit wordt belichaamd via voortplanting. Het tweede chakra, bij het heiligbeen, beheerst de seksualiteit, voortplanting, smaakzin en het element water. Het is verbonden met de geslachtsklieren;

Manipura stad der juwelen

 • Manipura is de plaats waar 101 kanalen van pranische energie elkaar kruisen en waar de vuren van vertering branden. Het navelchakra, zorgt voor de spijsvertering, het zicht en vertegenwoordigt het element Vuur. Het is verbonden met de alvleesklier

Anahata ongeslagen geluid

 • Anahata, het geluid is van de stilte. Het hartchakra, in de hartstreek, is de zetel van onze bewustzijn en de ziel, de weg naar hoger bewustzijn. Het chakra beheerst de tastzin en het element Lucht. Het is verbonden met de thymus of borstklier.

Hrit betekent hart

 • Hrit, ligt rechts onder het anahatachakra en is de het de zetel is van activiteit, intuïtie en verandering en van de vervulling van alle wensen. Zijn rol is om energie van de zon te absorberen, het pure witte licht van een diamant wat de kracht en uithoudingsvermogen naar alle chakra’s in het lichaam kan verhogen.

Vishuddha betekent zuivering

 • Vishuddha, om het lichaam te reinigen, verbonden met het keelchakra, maar ook de tong, lippen, wangen, kaak en oren, houd zich bezig met de hoorzin, het element Hemel en de creatieve expressie. Het is verbonden met de schildklier.

Talu, het nectarchakra

 • Talu, het verlengde merg, is verbonden met de huig, bevindt zich aan de wortel van het gehemelte of de achterkant van de mond, de stroom van soma (nectar van onsterfelijkheid) en pranische energie.

Ajna betekent besturingscentrum

 • Ajna is besturingscentrum en bevindt zich in de klieren die het volledige endocriene systeem regelen. Het derdeoogchakra, in de pijnappelklier, is verantwoordelijk voor hogere wijsheid en helderziendheid. 

Manas betekent geest

Manas bevindt zich in het bovenste deel van het ajna chakra en is het centrum van ons mentale vermogen, ons instinct, indrukken en gewoonten. Als er een verstoring zit in de hersen-darm-as kunnen rouwprocessen of negatieve projectie het beeldend denken verstoren. De relatie tussen ouder en kind, waardoor stress ontstaat en een disbalans in het hormonale functie. 

Indu betekent maan

 • Indu, het chakra bevind zich in het voorste deel van het brein en is de zetel van het verstand en de geest. Lapis lazuli is een blauwe steen die gebruikt wordt om de communicatie te bevorderen. Het stimuleert ook zelfexpressie, creativiteit en mentale helderheid.

Nirvana betekent oplossing

Nirvana, het chakra bevindt zich aan de bovenkant van onze hersenen en wordt geassocieerd met de vernietiging van eigen ego. Door een goede geestelijke ontwikkeling van wijsheid die we vergaren bij het ouderschap, door d.m.v. de trein van het leven te doorlopen. Na de overgang opnieuw te beginnen met een missie en onze kruinchakra sterker maken.

Guru betekent licht en donker of leraar

Guru, is een spirituele leerkracht die leerlingen ondersteunt bij hun spirituele proces. Het chakra bevind zich boven ons hoofd in het onderste gedeelte van het sahasrarachakra en is het centrum waarin het licht de duisternis van de onwetendheid verdrijft. Een onbalans in het zevende chakra zou mogelijk ons immuunsysteem zwakker maken en hoofdpijn veroorzaken.

Sahasrara betekent duizendvoudig

Sahasrara, de duizendbloemige lotus boven ons hoofd is het centrum van  verbintenis, eenwording en verlichting. De Sahasrara verbonden aan de functie van de pijnappelklier en kan een mooie dosis melatonine afgescheiden door zalige meditatie.

Bindu betekent punt

Bindu, bevindt zich in het bovenste gedeelte van het shasrarachakra en is het centrum van oneindig geconcentreerde energie. De bron van waaruit ons gehele energiesysteem ontspringt. Yoga en meditatie door bijvoorbeeld klankschalen te gebruiken kan het lichaam mogelijk weer in evenwicht brengen. Bewegen in de buitenlucht kan heel veel voordelen opleveren voor dit chakra.

Ieder mens heeft 5 zintuigen, reuk, zicht, smaak, tast en gehoor, waarmee zo goed mogelijk de omgeving in kaart gebracht wordt. Deze zintuigen geven via zenuwen signalen af naar onze hersenen en helpen ons om de wereld om ons heen via externe waarnemingen in kaart te brengen. Innerlijke waarnemingen, worden waargenomen door het zesde zintuig en is een belangrijke raadgever
Leer luisteren naar het zesde zintuig, onze innerlijke stem, verbonden met het voorhoofdchakra en herken de tekens die worden gegeven, door het pad samen met de aartsengelen te volgen.  

Totemdieren kunnen een gids zijn in bepaalde processen en situaties. Deze ontmoetingen kunnen een enorme invloed hebben op onze spirituele groei en levensmissie. De medicijndieren zijn op aarde om mensen te helpen hun persoonlijke kracht te ontwikkelen. 

Het geheim van de totemdieren heeft door de hele geschiedenis van de mensheid heen al naam. Vele culturen beschouwen de dieren als boodschappers uit het Universum. Een specifiek dier waarvan we op een bepaald moment, inzichten en begeleiding ontvangen.

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de dierenriemtekens, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten. 

Als ons innerlijke kind, verdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg rouwen om het verleden. Familie die nooit echt lieten merken dat ze van hun kind, broers of zusters hielden. We kennen allemaal het verhaal van Remi, dan staan bij de mensen vaak de tranen in de ogen, als we de verfilming zien, dan komt het opeens heel dichtbij. 

Eenzaamheid diep verscholen

Zo zijn er misschien miljoenen Remi’s die we niet kunnen zien, ze zijn heel diep onder de samenleven verborgen. Mede omdat ze zo sterk zijn geworden en meestal hun hele leven dat blijven, tot het niet meer gaat. 

Als we een mooie eigenschap in een ander bewonderen, dan herkennen we dat mooi stukje in onszelf. Als we oordelen over een ander, dan wijzen we ook naar onszelf. Als we moeite hebben om anderen te vertrouwen, dan kunnen we ons afvragen, of we onszelf wel volledig vertrouwen. Wanneer een spiegeling op ons afgevuurd wordt, kan dat helend werken, maar ook ziekmakend.

Projectie is wanneer we eigenschappen of emoties van onszelf trachten te ontkennen, verbergen of verdringen door de ontstane situatie aan iemand anders toe te schrijven. Dit frustrerende projecteren  gebeurt vaak onbewust. Frustratie in een spiegeling is dan ook een afweermechanisme tegen negatieve emoties met de beloning dat het niet aan ons zelf kan liggen. 

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

De psoas spier is van belang voor een goede ademhaling en het middenrifbeweging van het lichaam en heeft direct invloed op balans, spierfuncties, flexibiliteit, kracht, bewegingsbereik, gewrichten, organen en onze gedachten.

Als we de hele dag stil zitten, zoals dat vaak gebeurd aan een bureau, dan hebben de spieren en pezen aan de voorkant van het lichaam de neiging te verkorten. Het gaat dan vooral om de heupbuigers in ons bovenbeen, de grote borstspieren, de monnikskapspier en spier aan weerszijden in de nek. Wanneer deze strengen strakker gaan staan, kunnen ​​er triggerpoints ontstaan die het lichaam onstabiel maken.