Glutenallergie en schildklierverbinding

Auto-immuun schildklierziekte kan bij chronische ziekte van Hashimoto en graves door verschillende allergische reacties, zoals op gluten. Een grote hoeveelheid beschermende en bloedvat verwijdende histamine, vergelijkbaar met een muggenbeet, kan onze darmwand kortere tijd poreuzer maken.

Schildklierontregeling, gluten-intolerantie, PDS, allergie, darmklachten, fibromyalgie, slaapproblemen, lekkende darm,

De eiwitten in gluten kunnen de transsportband voor voedingsstoffen in de darm beschadigen, waardoor de hersen-darm-as met stress reageert. Deze band is als het cement tussen stenen van huizen, die het bouwwerk mooi in vorm houdt zodat een gebouw niet inzakt. De binding tussen darmcellen werkt als specie om onze cellen bij elkaar te houden.

Eiwitfragmenten uit graankorrels kunnen de band tussen cellen stuk maken, waardoor voedingstoffen niet meer goed opgenomen kunnen worden. De kleefstof kan ook een laag aanbrengen op ons epitheelweefsel, waar bacteriën en HDL cholesterol aan vast kunnen plakken. Wanneer de transportweg geblokkeerd wordt halen de organen voedingsstoffen botten, spieren en pezen.

Cementvermindering kan artrose en fibromyalgie veroorzaken

Ons orgaanstelsel krijgt voorrang op nutriënten, bij een tekort aan mineralen en vitaminen, haalt het slimme lichaam ter overleving de stoffen uit het bot, spier en peesweefsel. Als het skelet dan los van elkaar raakt door vermindering van bouw en bindmiddel kan er pijn ontstaan. Artrose en fibromyalgie zijn de meest bekende, die ontstaan na cementvermindering.

Voorkom een korter wordend bewegingsapparaat

Als we zitten, zijn de heupen gebogen waardoor de spieren ‘in onze schoot’ kunnen verkorten. ‘Als die bewegingsapparaten voor een langere periode in een verkorte positie worden geplaatst en er is niet met regelmatig lichaamsbeweging om het orgaansysteem weer in de juiste stand te krijgen dan kan het bekken voorover trekken. 

Gezondheidsklachten in kaart met een analyserapport

Een indicatietest “lekkende darmmaagslijmvliezen, kan als aanwijsbare aanduidingen gebruikt worden om feiten van een gezondheidsklacht in kaart te brengen. De analyse kan mogelijk leverfalen en bijnieruitputting opsporen.

Schildklierproblemen, door overslaan ontbijt

Als we niet ontbijten ziet de spijsverteringsbuis, niet de noodzaak om een stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de maag en darmwand aan te leggen. Brood wordt vaak niet meer gegeten, waardoor er een tekort aan jodium in de schildklier kan ontstaan. Deze tekorten worden herkent als druk in de keel, waar wellicht een geneeskundige ‘struma’ kan diagnosticeren.

Mogelijke herkenbare punten bij een te snel werkend schildklier

Struma is een vergrote schildklier en wordt ook wel een krop genoemd en kan de schildklier vergroot of opgezwollen zijn. Meestal om jodium te besparen, wat zichtbaar kan zijn als een zwelling in de hals. Deze zwelling kan variëren van een heel klein knobbeltje tot een cyste die zo groot kan worden als een sinasappel. In dit tabel worden mogelijke oorzaken, zichtbaarheden, oplossingen en 💉 bloedonderzoek in kaart gebracht
Voelbaar - zichtbaarMogelijke oorzakenMogelijke oplossingenBloedonderzoek - indicatietest
Snel koud en zwetenAls het lichaam zweet en 't kou vat, klik hier voor meer informatieimmunoglobuline IgA, IgG en IgM Infecties
Bloedonderzoek
Gravis - droge ogenGezwollen pijnlijke ogen 📥📌 TSH receptor antistoffen - Graves - labonderzoek
Maag - Honger - hyper
Info: honger, hyperactief 📥
Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai
Even stilstaan bij jezelf
Indicatietest pre-diabetes
Opvallende veranderende gedachten 📥Onbalans keelchakra 📥📌 Darmfunctie herstellen📌 Neurotransmitters urine onderzoek
👉Huidklachten
👉Duizeligheid
📌Vermoeidheid of burn-out📌 Bloeddruk balansOnderzoek van vermoeidheid
Veertien oorzaken van vermoeidheid en een aantal oplossingen
Migraine en leverfalen 📥
Chakra Aura kleuren analyse 📥
Over verstopte lymfeknopen 📥Voor sporters die bij intensieve training willen testen of ze niet overtraind raken

Bloedwaarden onderzoek bij sporten om overtraining te voorkomen
📌 Ontlasting check 📌 Galblaasfunctie - falen📌 Lever reinigingNa een vette maaltijd klachten ervaren

Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT Bloedonderzoek 💉
Haaruitval, kale ronde plekHaaruitval, kale ronde plek op het hoofd en broze nagels, Stijfheid van armen en benen, Vaak spierkrampBloedonderzoek💉 haaruitval
Wenkbrauwen dun📌 Overtraining📌 Op tijd rusten💉 Bloedonderzoek naar haaruitval
📌 Zwangerschapsdiabetes
📌 Spiritueel geboorte en zwangerschap
📌 Hormonaal disbalans📌 Hersen-darm-as reparerenIndicatietest neurotransmitters
Vaak plassen en overvloedig, donkergeel-groenige kleur, dik, scherp met cuticula = vettig laagje op het oppervlak van urine. 📌 Nierfalen📌 Onbalans nieren en leverBloedbeeld, Hemoglobine (Hb) - Bloedarmoede - Algemene moeheidsklachten Leucocyten - Witte bloedcellen - Infecties Bloedplaatjes (Trombocyten) - Voorkomen van Bloedverlies Erytrocyten - Rode bloedcellen - Bloedarmoede Hematocriet - Bloedarmoede - Vocht te kort MCV (bloedbeeld) MCH (bloedbeeld) MCHC (bloedbeeld)
📌 Stilzitten📌 Artrose
📌 Peesontsteking
Witte kool bij pijnklachten
📌 Overactief RaassysteemOnbalans in het reptielenbrein, welke zich bevindt bij het derde oog
Het reptielenbrein resetten
Een onbalans zorgt ervoor dat we op zoek gaan naar snelle energie, wat zich vertaalt in suiker en koolhydraten en er op allerlei tijden honger ontstaat, waardoor dit teveel maagzuur geeft
Altijd honger en de rol van maagzuur
📌 Bloedend tandvleesAls het lichaam ziek is, dan kunnen er gaatjes of bloedend tandvlees ontstaan. Het gebit wordt beschermd door ons speeksel, maar omdat heel veel mensen witmeelproducten en suiker eten, is ons speeksel vaak van minder goede kwaliteit en raakt onze mondflora in de war en kan het hier jouw mondslijmvliezen aantasten en hebben bacteriën en virussen kans om in je lichaam binnen te dringen en daar ziektes veroorzaken, zoals longontsteking en allerlei allergische klachten aan de luchtwegen.
Informatie over bloedend tandvlees
📌 Blaas en prostaat klachten📌 Pre-diabetes Lever reinigen💉 Labonderzoek voor mannen

Als de manager in ons verloren gaat en het brein het overneemt

Al snel weet het reptielenbrein, welke tussendoortjes het snelste energie geven, ja die met suiker. Zolang het brein het zoetstof krijgt is deze tevreden, inmiddels groeien schimmels en bacteriën op de bedje van LDL cholesterol en glucose.

Enkele herkenningspunten glutenintolerantie

Gewoonlijk maakt het afweersysteem antistoffen aan om ongewenste indringers of ziekteverwekkers onschadelijk te maken. Soms gaat er iets mis, waardoor antistoffen worden gemaakt tegen gezonde cellen, weefsel of organen in het lichaam. In het bloedonderzoek wordt anti-TPO en Anti-TG getest (Thyreoid. microsomale al. (TPO) en Thyreoglobuline.

Schildklier ( TSH, Vrij T4 en FT3) bloedonderzoek 💉

De meeste afwijkingen van de schildklier hebben tot gevolg dat er te weinig of juist te veel schildklierhormoon gemaakt wordt. Dat leidt tot vele lichamelijke symptomen. Bij een overactieve schildklier zijn dat o.a.: een snelle hartslag, gewichtsverlies, nervositeit, trillende handen, geïrriteerde ogen, slaapproblemen en een gejaagd gevoel. Een bloedonderzoek kan inzichten geven.

De voorlichtingsfilm van stichting schildklier "wat een klier"

Een voorlichtingsfilm van de stichting schildklier van en voor mensen “Wat een klier” bevat behalve deze voorlichtingsfilm, ook nog 5 portretten en 2 films en animaties waarin prof. dr. J.W.A. Smit uitgebreider ingaat op de oorzaken en behandeling van de diverse schildklieraandoeningen.

Triggerpoints geven pijn bij stevige druk en kunnen al leed veroorzaken bij zeer lichte druk. De prikkels in deze punten zijn spierknopen die alleen pijn doen bij stevige druk, de pijn straalt niet uit en de aanleiding van de klachten, zijn enkel aanwezig op een beperkt aantal vaststaande plekken in het lichaam. Bij fibromyalgie punten, kunnen al klachten geven bij zeer lichte druk.

Eiwitopstapeling in de huid in de vorm van oedeem

Als de stofwisseling trager gaat lopen, door bijvoorbeeld overbelasting, stress, vreemde stoffen in het lichaam of een onbalans in voedingsstoffen, kan dit gevolgen hebben voor de schildklier. Eiwitafvalstoffen kunnen zich opstapelen in de huid en slijmvliezen en kan er mixoedeem ontstaan. Het beschermend omhulsel werkt als een spiegel van de darm en de lever

Uitleg T1, T2, T3, T4 en hypothyreoïdie en de functies van de schildklierhormonen

In de schildklier worden, onder invloed van het hormoon TSH, de schildklierhormonen T1, T2, T3, en T4 samen gesteld., in dit tabel worden de functies van de schildklierhormonen weergegeven
Functie schildklier hormonenVoelbaarBloedonderzoekRecepten en weetjes
In de bloedbaan is +/- 80% T4, 16% T3 en 4% T1 en T2Schildklier TSH, Vrij T4 en FT3 💉 BloedonderzoekParanoten
T3 heeft een aanwezigheid van +/- 1,3 dagenTekort T3 betekent energieverlies. T3 heeft een aanwezigheid van +/- 1,3 dagen💉 Bloedonderzoek schildklierfunctiese T3 (rT3) Venkel
T4 is ongeveer 6 dagen aanwezig in het bloedT3 kan T4 in het niet functionele rT3 omzettenCourgette
Het enzym 5-deïodinase, dat T4 in T3 omzet, is selenium afhankelijk en doet zijn werk vooral in lever en nierenRode bieten
rT3 stijgt bij stress en ondervoedingMilt, burn-out, stress, depressie en PTSS
Meer informatie
Pas op met koffie
Als Thyroxine bindend globuline (TBG) uit balans is, kan het zijn dat testosteron en oestrogeen uit balans zijn. Oestrogeendominantie, verminderde progesteron

Informatie oestrogeendominantie
Voetverzorging
Oestrogeen dominantie


Blaas en prostaat, informatie voor mannen

a. Testosteron kan de hoeveelheid TGB verlagen;

b. Oestrogeen kan het TGB verhogen;

c. Beide kunnen leiden tot symptomen van een traag werkende schildklier
Testosteron uit het bloed meten
Informatie bloedonderzoek
Gewicht en energie
Pas op met Gluten bij schildklier problemenGlutenvrij dieet
Het Gluten eiwit lijkt op heel veel op het schildklier weefsel en kan zorgen voor een overactieve immuunsysteem
Voor glutenallergie worden 2 testen gedaan in het bloedonderzoek

Informatie bloedonderzoek
Recept wortel 🥕 wraps zonder gluten
Glutenallergie en schildklierverbinding
Meer informatie
Een ‘lekkende darm syndroom is de aandoening van de darmen waarbij de opname en het transport van voeding en voedingsstoffen verstoord is.
Indicatietest lekkende darm slijmvlies

Glutenvrij brood 🍞 bakken

Een slijmachtige laag in onderhuids bindweefsel

De huid laat zien dat afvalstoffen niet goed door reinigende orgaan worden verwijderd en zich opstapelen in vel als oedeem. De slijmachtige laag van onderhuids bindweefsel is vaak in de vorm van afgetekende plakkaten, wat ook samen met RBS voorkomt.