Sla het ontbijt niet over

Een goed ontbijt geeft ons de eerste energie die we door het ochtendmaal binnenkrijgen, waardoor we ook goed kunnen bewegen. Ontbijten we niet, dan hebben we minder ondernemingslust, wat kan leiden tot een moe gevoel. Het reptielenbrein regelt alles automatisch, als we draadkracht verliezen, vraagt he slimme brein om koolhydraten.

Voeding geeft als signaal om een dikker slijmvlies te maken

Als we niet ontbijten ziet de spijsverteringsbuis, niet de noodzaak om een stevige, beschermende slijmvlieslaag aan te leggen. De bindweefsellagen in de mond, maag en het darmbuizensysteem dient als basische buffer tegen het uiterst zure en bijtende zuur. Als het epitheelweefsel alsmaar dunner wordt gaat histamine aan.

Een dunner slijmvlies, minder bescherming

Onverteerde eiwitdeeltjes als gluten en lactose kunnen in de bloedbaan terecht komen door slijmzwelling. De eiwitachtige kleefstoffen kunnen als indringers worden gezien en immuunreacties uitlokken, zoals histamine reacties.

Melksuiker komt van nature voor in koemelk en zuivelproducten en wordt daarnaast ook toegevoegd aan diverse levensmiddelen, medicijnen en voedingssupplementen. Het zuivelproduct komt bijvoorbeeld voor in vla, kaas, koekjes, taart, ijs, snoep, chips, antibiotica en sommige vitaminepreparaten.

Onverteerde melksuiker kan voor obstipatie zorgen

Als er in het dunste gedeelte van de darmbuis te weinig van het enzym lactase wordt aangemaakt, verteerd het niet. De melksuikerkleefstof kan dan in het onderste gedeelte van het maagdarmkanaal terechtkomen en kan obstipatie veroorzaken.

Caseïne als plaksel op het slijmvlies

De koe heeft 4 magen en kan deze koolhydraateiwitten veel beter verteren, onverteerd kan caseïne voor enorme voedingsstoffen opname problemen zorgen. Vroeger werd de kaasstof zelfs als lijm gebruikt, de darmwand is daar niet blij mee.

Te weinig maagzuur en niets om te verteren

Een verstoorde spijsvertering, verteringsproblemen, zuurbranden, GER – GERD of een middenrifbreuk, kan tot de gevolgen behoren. Te weinig maagzuur, kan leiden tot PDS en de Ziekte van Crohn en een opnamestoornis van aminozuren veroorzaken. Fibromyalgie en artrose zijn hierbij twee van de bekendste ziekteverschijnselen.

Goed geheugen en minder snel moe

Een goed ontbijt zorgt er ook voor dat we de aandacht bij het werk of de thuissituatie kunnen houden. De ochtendmaal houdt het geheugen scherp en stelt ons ook beter in staat om op bepaalde situaties te reageren. Krijgen we te weinig goede koolhydraten binnen, dan kan er hypoglykemie en moeheid ontstaan, waarbij de concentratie vermindert en angstige gedachten ontstaan.

Altijd vermoeid zijn en moeite om uit bed te komen, pas de dag aankunnen na een sterke bak koffie. De hele dag door maar geeuwen, is het belangrijk om te weten waarom we zo uitgeput zijn. Een bloedonderzoek of orgaanklok, kan inzichten geven waarom het lichaam behoefte heeft aan rustslaap of energieverlies.

Slapen en energie, de tijdstippen vertellen iets over onze gezondheid

Het tijdstip waar we wakker liggen of wanneer we overdag geen energie hebben, zou kunnen wijzen naar een orgaandisbalans, de tijdzones waar emoties zijn opgeslagen. In een timemanagement programma heel goed te gebruiken, wanneer er onderzoek of analyse gedaan moet worden, zo kunnen zelf de verbeteringen volgen of opsporen
Tijd wakker liggenOnbalans orgaanSpiritueelOverige informatie
⚠️ 1.00 ⏰ 3.00✅ Lever📌 Projectie📌 Lever ontgiften + 1 consult € 91,66
✅ Timemanagement als speurtocht
⚠️ 3.00 ⏰ 5.00👉 Longen📌 Rouwen om het verleden📌 Koolmonoxide-Hemoglobine bloedonderzoek
✅ Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
⚠️ 5.00 ⏰ 7.00✅ Dikke darm📌 Schuldgevoel
📌 Lactose-intolerantie
📌 Lactose Intolerantie DNA onderzoek
⚠️ 7.00 ⏰ 9.00✅ Maagproblemen📌 Maagzuur te weinig en stress
⚠️ 9.00 ⏰ 11.00✅ Verteringsproblemen📌 Trauma en burn-out📌 Neurotransmitter Analyse
⚠️11.00 ⏰ 13.00✅ Hart 📌 Cholesterol test
⚠️13.00 ⏰ 15.00✅ Dunne darm📌 Slijmvliesanalyse
⚠️17.00 ⏰ 19.00✅ Nieren📌 Bloed- en urineonderzoek nieren
⚠️19.00 ⏰ 21.00✅ Bloedsomloop📌 Rode Chakra
⚠️15.00 ⏰ 17.00✅ Blaas

Extreem lage bloedsuikerspiegel

Bij een extreem lage bloedsuikerspiegel kan er een verminderde coördinatie ontstaan, zoals een beperking in de fijne bewegingen. Zelfs het humeur kan eronder lijden, het geheugen is beter en veel sneller door een optimale suikerspiegelniveau. Alle organen hebben een gebalanceerde suikerbehoefte uit onbewerkt voedsel nodig.

Onbewerkte suikers zijn nodig voor dopamine

Voor de hersenen is een constante toevoer van de juiste suikers van levensbelang, het beloningscentrum om verslavende effecten te voorkomen. Het zorgt voor afgifte van de stof dopamine, dat een prettig gevoel geeft, als bij mooie muziek, knuffelen, of sporten. Te weinig glucose in het bloed kan zorgen voor hypoglykemie

Een auto rijdt niet zonder brandstof of olie

Iedereen kan begrijpen dat een auto of ander motorvoertuig niet rijdt zonder brandstof, koelvloeistof of olie. Toch hebben we daar een heel ander beeld van, als het om levensonderhoud van ons lichaam gaat “onze motor”. Weet dat een benzineauto misschien ook wel even rijdt op diesel, maar als het voertuig stopt de autodokter moet komen.

Benzine is geen diesel en patat met bewerkt zout is geen voeding

Zout is een heerlijke toevoeging aan ons eten, dat weten fabrikanten ook en stoppen grote hoeveelheden bederfwerende middel in sauzen. Het conserveermiddel wordt ook gebruikt in soepen en zelfs frisdranken. 

In natuurlijk zout als zeekraal zitten 84 verschillende mineralen

In vrijwel elk verpakt product zit de pekelachtige smaak, maar dan wel de geraffineerde soort. In natuurlijk zout zitten 84 verschillende soorten mineralen. Geloof daarom nooit meer dat tafelzout en een natuurlijk product als zeekraal geen verschil maakt.

Enkele oorzaken waarom niet of onvoldoende wordt gegeten

  • Wisselende diensten;
  • Allergische reactie op voeding;
  • Geen honger;
  • Angst voor het eten van vetten;

Ons lichaam slaat vet op, zo was dat vroeger geregeld

Ons auralevensenergie cellen slaan de vetachtige substantie op, dat is een natuurlijk verschijnsel, zo was er altijd reserve beschikbaar. Deze voorraad was er in tijden van nood, zo ging dat vroeger tijdens schaarste van voedsel. In onze samenleving zijn er voldoende en vooral niet voedende stoffen, die we niet verbranden. 

De drie V's en beweging belangrijk voor opgeruimde celkernen

We behoeven de cel-inhoud niet eens aan te spreken en zo blijft LDL-cholesterol rondom onze organen en bloedvaten zitten. Ons cellulaire systeem heeft een continering aan beweegmomenten, vezels, oliën om te meren en vocht nodig.

Het reptielenbrein resetten

De kunst is om het lijf op een gezonde manier, ervan te overtuigen om de reserve-eenheden toch aan te spreken. We kunnen het slangenbrein bijvoorbeeld toch iets zoets geven als zoete aardappel, dit maakt ook de gelukzenuwprikkel aan.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Veel mensen vervangen de volle vetten in lightproducten, pas op!

We hebben juist een beetje vet nodig voor een goede hormoonhuishouding en ter bescherming van ons afdekweefsel, zoals de aurahuid. De olieachtige stof houdt een gezond HDL-cholesterol profiel in stand en kan hypercholesterolemie verlagen. Als de overgang zijn intrede doet, zijn we meer afhankelijk cholesterol-vervoerend lipoproteïne.

Vitamine D wordt gemaakt uit de lipiden

Nog nooit was vitamine D, zo vaak in de belangstelling, cholecalciferol is een hormoonachtige substantie, omgezet uit zonlicht. Lipiden en zonblootstelling hebben elkaar nodig voor een gezonde hersenfunctie en om pijnklachten te voorkomen. 

Wortels rijk zijn aan oplosbare vezels en vezels binden LDL cholesteroldeeltjes aan zich, waardoor ze samen met de wortelvezels het lymfesysteem verlaten en zo weer een bijdrage leveren aan gezonde bloedvaten. 

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's