Serotonine tekort, PDS en fibromyalgie

Serotonine behoort tot de belangrijke neurotransmitters in de hersenen en spelen een grote rol op emotioneel gebied en pijn. Het reptielenbrein zal bijvoorbeeld bepalen wanneer we geen voedsel willen nuttigen omdat het brein instinctief weet dat er maagzuur te weinig is. De momenten dat de honger toeslaat door teveel zuur en het gewicht logischerwijze toe gaat nemen.

Serotonine tekort, PDS, fibromyalgie, darmontstekingen, fistels, obstipatie, diarree

De door de epifyse geproduceerde geluk bevorderende hormoon uit neurotransmitters, beïnvloeden de hersen-darm-as. Het slaap-bevorderende hormoon serotonine werkt als een pijn onderdrukkende stof en hebben beiden een aminozuur nodig om te kunnen communiceren via zenuwbanen, maag- darmstelsel en het hoofd.

Welke situaties zorgen voor serotoninevermindering

Onbalans tussen vlucht en vecht reacties

De een donkerkleurige groep noradrenetische cellichamen, zijn betrokken is bij waakzaamheid, zoals vlucht en vecht reacties op stressangst en paniek. Deze hormonale klieren, hebben vele verbindingen met andere delen van de hersenen en organen, ze communiceren nauw met de amygdala.

Als de amandelvormige amygdalaklier verstijft van angst

Veel mensen met fibromyalgie hebben problemen met slapen, hierdoor raakt de stofwisseling op de hobbel waardoor het immuunsysteem verzwakt kan raken. Verder is serotonine ook belangrijk om zenuwpijn te verminderen. Een indicatietest neurotransmitters, kan inzichten geven, in de kracht en verzwakking van ‘t slaap- waaksysteem.

Slapen en energie, de tijdstippen vertellen iets over onze gezondheid

Het tijdstip waar we wakker liggen of wanneer we overdag geen energie hebben, zou kunnen wijzen naar een orgaandisbalans, de tijdzones waar emoties zijn opgeslagen. In een timemanagement programma heel goed te gebruiken, wanneer er onderzoek of analyse gedaan moet worden, zo kunnen zelf de verbeteringen volgen of opsporen
Tijd wakker liggenOnbalans orgaanSpiritueelOverige informatie
⚠️ 1.00 ⏰ 3.00✅ Lever📌 Projectie📌 Lever ontgiften + 1 consult € 91,66
✅ Timemanagement als speurtocht
⚠️ 3.00 ⏰ 5.00👉 Longen📌 Rouwen om het verleden📌 Koolmonoxide-Hemoglobine bloedonderzoek
✅ Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
⚠️ 5.00 ⏰ 7.00✅ Dikke darm📌 Schuldgevoel
📌 Lactose-intolerantie
📌 Lactose Intolerantie DNA onderzoek
⚠️ 7.00 ⏰ 9.00✅ Maagproblemen📌 Maagzuur te weinig en stress
⚠️ 9.00 ⏰ 11.00✅ Verteringsproblemen📌 Trauma en burn-out📌 Neurotransmitter Analyse
⚠️11.00 ⏰ 13.00✅ Hart 📌 Cholesterol test
⚠️13.00 ⏰ 15.00✅ Dunne darm📌 Slijmvliesanalyse
⚠️17.00 ⏰ 19.00✅ Nieren📌 Bloed- en urineonderzoek nieren
⚠️19.00 ⏰ 21.00✅ Bloedsomloop📌 Rode Chakra
⚠️15.00 ⏰ 17.00✅ Blaas
⌛️Analyseonderzoek, met orthomoleculair indicatierapport 📈✅ Chakra en aura kleurenanalyse 📊✅ Oosterse geneeskunde📞 Stel een vraag

Elektromagnetische velden en fluoride kunnen schadelijk zijn

Fluoride en elektromagnetische velden kunnen schadelijk zijn voor de epifyse. De pijnappelklier bevind zich midden in de hersenen. Teveel fluoride kan de werking van enzymen verhinderen, zoals alle lichaamsvreemde stoffen. Wanneer deze enzymen niet naar behoren functioneren, kan dit leiden tot leverklachten en galbultvorming.

De Pijnappelklier is een zeer gevoelige klier

De pijnappelklier, heeft na de nieren, samen met de hypofyse de hoogste bloedcirculatie. De epifyse wordt niet beschermd door de bloed-hersenbarrière en is daardoor gevoelig voor toxische stoffen zoals fluor in tandpasta en elektromagnetische velden kunnen voor schade zorgen in de pijnappelklier. 

Slecht slapen voorkomen door een juiste ademhaling

In de epifyseklier wordt het serotoninehormoon omgezet in melatonine. Slecht inslapen en doorslapen zijn veel voorkomende serotoninestoornissen. Het kan helpen om dagelijks wat tijd te plannen om goed adem te halen.

Train de spieren en de middenrif en ook de longwerking verbeterd

De epifyse controleert hormonen via de hypothalamus

De epifyse controleert via de hypothalamus de productie van hormonen waaronder TRH en stimuleren weer de productie van TSH stimuleert de verbinding en afgifte van thyroïdstimulerend hormoon, een teveel kan wijzen op een auto-immuunziekte.

Verandering snelheid schildklierhormonen

Melatonine speelt, evenals cortisol, een belangrijke rol in de omzetting van het ‘opslag’ hormoon T4 naar het meer energieke hormoon T3. In de winter kan er meer schildklierhormoon nodig zijn voor een normaal’ metabolisme.

Mogelijke herkenbare punten bij een te snel werkend schildklier

Struma is een vergrote schildklier en wordt ook wel een krop genoemd en kan de schildklier vergroot of opgezwollen zijn. Meestal om jodium te besparen, wat zichtbaar kan zijn als een zwelling in de hals. Deze zwelling kan variëren van een heel klein knobbeltje tot een cyste die zo groot kan worden als een sinasappel. In dit tabel worden mogelijke oorzaken, zichtbaarheden, oplossingen en 💉 bloedonderzoek in kaart gebracht
Voelbaar - zichtbaarMogelijke oorzakenMogelijke oplossingenBloedonderzoek - indicatietest
Snel koud en zwetenAls het lichaam zweet en 't kou vat, klik hier voor meer informatieimmunoglobuline IgA, IgG en IgM Infecties
Bloedonderzoek
Gravis - droge ogenGezwollen pijnlijke ogen 📥📌 TSH receptor antistoffen - Graves - labonderzoek
Maag - Honger - hyper
Info: honger, hyperactief 📥
Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai
Even stilstaan bij jezelf
Indicatietest pre-diabetes
Opvallende veranderende gedachten 📥Onbalans keelchakra 📥📌 Darmfunctie herstellen📌 Neurotransmitters urine onderzoek
👉Huidklachten
👉Duizeligheid
📌Vermoeidheid of burn-out📌 Bloeddruk balansOnderzoek van vermoeidheid
Veertien oorzaken van vermoeidheid en een aantal oplossingen
Migraine en leverfalen 📥
Chakra Aura kleuren analyse 📥
Over verstopte lymfeknopen 📥Voor sporters die bij intensieve training willen testen of ze niet overtraind raken

Bloedwaarden onderzoek bij sporten om overtraining te voorkomen
📌 Ontlasting check 📌 Galblaasfunctie - falen📌 Lever reinigingNa een vette maaltijd klachten ervaren

Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT Bloedonderzoek 💉
Haaruitval, kale ronde plekHaaruitval, kale ronde plek op het hoofd en broze nagels, Stijfheid van armen en benen, Vaak spierkrampBloedonderzoek💉 haaruitval
Wenkbrauwen dun📌 Overtraining📌 Op tijd rusten💉 Bloedonderzoek naar haaruitval
📌 Zwangerschapsdiabetes
📌 Spiritueel geboorte en zwangerschap
📌 Hormonaal disbalans📌 Hersen-darm-as reparerenIndicatietest neurotransmitters
Vaak plassen en overvloedig, donkergeel-groenige kleur, dik, scherp met cuticula = vettig laagje op het oppervlak van urine. 📌 Nierfalen📌 Onbalans nieren en leverBloedbeeld, Hemoglobine (Hb) - Bloedarmoede - Algemene moeheidsklachten Leucocyten - Witte bloedcellen - Infecties Bloedplaatjes (Trombocyten) - Voorkomen van Bloedverlies Erytrocyten - Rode bloedcellen - Bloedarmoede Hematocriet - Bloedarmoede - Vocht te kort MCV (bloedbeeld) MCH (bloedbeeld) MCHC (bloedbeeld)
📌 Stilzitten📌 Artrose
📌 Peesontsteking
Witte kool bij pijnklachten
📌 Overactief RaassysteemOnbalans in het reptielenbrein, welke zich bevindt bij het derde oog
Het reptielenbrein resetten
Een onbalans zorgt ervoor dat we op zoek gaan naar snelle energie, wat zich vertaalt in suiker en koolhydraten en er op allerlei tijden honger ontstaat, waardoor dit teveel maagzuur geeft
Altijd honger en de rol van maagzuur
📌 Bloedend tandvleesAls het lichaam ziek is, dan kunnen er gaatjes of bloedend tandvlees ontstaan. Het gebit wordt beschermd door ons speeksel, maar omdat heel veel mensen witmeelproducten en suiker eten, is ons speeksel vaak van minder goede kwaliteit en raakt onze mondflora in de war en kan het hier jouw mondslijmvliezen aantasten en hebben bacteriën en virussen kans om in je lichaam binnen te dringen en daar ziektes veroorzaken, zoals longontsteking en allerlei allergische klachten aan de luchtwegen.
Informatie over bloedend tandvlees
📌 Blaas en prostaat klachten📌 Pre-diabetes Lever reinigen💉 Labonderzoek voor mannen
📌 Onderzoek, analysestelling ⌛️📞 Stel een vraag📌 Keelchakra kleurenonderzoek 📊📌 Informatie indicatiestelling

Serotonine heeft invloed op de spierspanning, eetlust, slaap, geheugen en stemming, Een laag niveau in de darm levert dan ook minder energie en meer stress. Een overmaat aan histamine in het slijmvlies van de darm kan leiden tot constipatie. Als de levels hoog zijn, dan kan dit proces worden versneld en ontstaat er waarschijnlijk diarree.

Ontstekingen en littekenweefsel mogelijk oorzaak obstipatie

Bij vele mensen met PDS is aangetoond dat veranderde serotonine levels bij het prikkelbare-darmsyndroom, dunnere ontlasting of obstipatie kan veroorzaken. Een verklaring kan zijn is dat er littekenweefsel ontstaat door ontstekingen in de darmwand.

Serotonine speelt een belangrijke rol in de functie van de spier

Wanneer het serotonineniveau op welke manier uit het evenwicht raakt, kunnen er spiertremors en onwillekeurige rillingen ontstaan. Het laatste kan ook een reactie zijn op een verkoudheid en kan dus een normale reactie zijn van iemand die het koud heeft. Bij hevige schrik, vermoeidheid of nervositeit kan men gaan beven. 

Hypoglykemie door ziekte en stress

Koude rillingen kunnen voorkomen bij ziekten met koorts, zoals griep, longontsteking, ziekte van Pfeiffer, ziekte van Lyme en malaria. Door de stresssituatie blijft er glucose in de cel staan, wat kan leiden tot hypoglykemie.

Ziekte van het zenuwstelsel

Tremors worden ook terug gezien bij de ziekte van Parkinson, die het deel van de hersenen aantast dat de willekeurige spierbewegingen regelt. Leverfalen en een ijzeropstapeling kan mogelijk een oorzaak zijn van de tremortrillingen. De bloedsuikerspiegelstijging als bij diabetes 3, een verminderde doorbloeding in het hersengebied.

Bevingen in handen in rust

Deze ziekte ziet men vaak alleen bij mensen ouder dan 50 jaar. Het begint meestal met bevingen van de handen als deze in rust zijn en onwillekeurig knikken van het hoofd. In latere stadia kunnen de spiertrillingen zich over het gehele lichaam voordoen. 

Serotonine bloed en urine onderzoek

Serotonine antilichamen worden bepaald middels serum of EDTA plasma uit bloed. Antistoffen tegen het slaap bevorderende stof worden bij mensen met het fibromyalgie-syndroom gevonden. Bepaling niveaus en relevante onderlinge verhoudingen kan getest worden met het 2e ochtendurine uit een urineonderzoek.

Verslavingen, voornamelijk graan, bewerkte koolhydraten en suiker

Mensen met een serotoninetekort zijn extra gevoelig voor graan- en suikerverslaving, maar ook andere verslavingen. Door een verhoogd gebruik van genoemde middelen kan het serotoninesyndroom ontstaan en is het verstandig om allergieën op te sporen. Lactose en gluten kunnen namelijk het darmepitheel stuk maken.

Vitamine D tekort

Vitamine-D is benodigd bij de productie van het serotoninehormoon, cholecalciferol reguleert de absorptie, een proces waarbij weefsels-stoffen opnemen. De vettige stof versterkt het darmimmuunsysteem, als de zon op onze huid komt.

Ergocalciferol, is een van de weinige vitamines die ons auralichaam zelf kan maken uit zonlicht (ultraviolette straling). In onze huid wordt het vetzuur omgezet in een actieve vorm d.m.v. de roodbruine kachel en nierfunctie. Botontkalking kan één van de gevolgen zijn van een vetverteringsprobleem en weinig zonlicht.

Het proces van serotonine uit voeding halen loopt als volgt

  • Uit de voeding worden eiwitten gehaald;
  • Nutriënten worden afgebroken tot aminozuren;
  • De bouwstenen worden in de hersenen én in de leverbrander omgezet in de serotoninesignaalstof

In dit proces kan het op verschillende stadia fout gaan

In de maag en ook de mond, waar de eiwitten met behulp van enzymen worden geactiveerd en afgebroken tot aminozuren, dan moet de maag wel voldoende maagzuur aan maken om dit proces uit te voeren.

De opname van de aminozuren in het bloed

Via de wand van de dunne darm worden neurotransmitters vervoerd naar het hoofd. Is deze zenuwsignaalroute beschadigd, dan worden voedingsstoffen niet goed opgenomen en faalt ook de serotonineroute.

Pas op met het verhogen van serotonine met supplementen

Wanneer men medicijnen gebruikt, die de serotoninespiegel verhogen, dan kan er een serotonine-syndroom ontstaan. Dit geld voor supplementen en medicatie die de serotoninespiegel verhogen. Beter is het probleem op te lossen waardoor een serotoninetekort ontstaat en werken aan darmherstel is een goed begin.

Een gezonde geest heeft licht nodig, matig de suiker consumptie, loop aan bewerkte voeding voorbij. Eet meer groenten gezonde eiwitten, vermeid zoveel mogelijk stress. Een reden waarom het zo lastig is om onze wil te sturen, is juist dat het bewuste aandacht vereist. We laten ons te gemakkelijk afleiden door alles wat zich in ons leven afspeelt.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes
⌛️Neurotransmitter analyse ✅ Over eiwitten✅ Darm hoofd connectie📞 Stel een vraag

Het middenrifchakra, is verantwoordelijk voor de energiecapaciteit en het middelpunt van ons zelfbeeld, gekoppeld aan gebeurtenissen tussen ouder en kindWilskrachtverlies, zelfdiscipline en warmteverlies in onze persoonlijkheid leidt tot overmatige aurabeschermingen en maagzuuroprispingen. 

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's
Chakra Aura kleuren analyse 📥📌 Chakra ReflexzonemassageOver indicatiestelling 📊📞 Stel een vraag

Prijslijst

De prijslijst is opgebouwd uit analyseonderzoekindicatietestenpersoonlijke begeleiding op maat, want ieder mens is uniek. Niemand is hetzelfde, er bestaat daarom ook geen standaard behandelplan, de praktijk is heel divers, men kan voedingsstoffenadvies aanvragen. Voedingsadvies bij het sporten of energieverlies. 

Prijslijst

De prijslijst 📑, ontwikkeld met het oog op, dat ieder mens uniek is en er is geen standaard behandelplan bestaat.
Onderzoek en analyses stellen kost veel tijd en valt onder te verdelen in een ❶. Anamnese / vragenlijst; ❷. Indicatietesten ❸. Vergelijking met bestaande bloedonderzoek, ❹. Informatie over een eventueel nieuw bloedonderzoek. ❺. Te combineren met coaching voor Hoog sensitiviteit, een zoekwandeling, Aartsengelen, totemdieren, Chinese en westerse astrologie, ascendanten berekeningen - hobby en loopbaanadvies, chakra en aura kleurenonderzoek. * Elk consult duurt 60 minuten
Onderzoek & analysePrijsTijdsduur - informatieOverige informatie & LocatieSociale media - extra info
➡️ Onderzoek en begeleiding
indicatietesten
✅ Voedingsadvies
✅ Supplementen advies

➡️ Alert advies ⚠️ Algemene voorwaarden 🐍
➡️ Onderzoek, analysestelling en een tweede mening

🔗 Prijs € 199,00 Consult reserveren na betaling
➡️ 5 weken
💊 Het nakijken van allerlei stoffen
💉 Advies en of opvragen bloedonderzoek, na gestelde indicatie
➡️ Bezoek praktijk Roosendaal
✅ Of via videobellen
📞 WhatsApp
➡️ Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige

➡️ Privacy Policy en gegevensverwerking
✅Praktijk consult(en) of videobellen ➡️ Zonder onderzoek✅€ 61,71 incl. 21 % BTW
➡️ Naast het consult, kunnen extra readings geboekt worden tegen 50% korting, vooraf te bestellen
➡️ 60 minuten✅ Praktijk Roosendaal
➡️ Videobellen
📞 WhatsApp
➡️ Privacy Policy en gegevensverwerking
➡️ Aartsengelen reading levensvragen € 48,40
➡️ Betaal hier
➡️ Naast elk consult € 17,00
✅ Zonder analyse engelenonderzoek
✅ 60 minuten met analyse;
✅ 20 minuten zonder analyse
➡️ Uit de aanbieding 20 minuten
✅ Praktijk Roosendaal
➡️ Videobellen
➡️ Chakra balans en innerlijke rust
➡️ Bezoek voor combideals Social deal
➡️ Chakra Aura kleuren analyse 📊
Chakra Aura kleuren analyse kopen

✅ € 55,00
➡️ Neem pen✏️ en papier 📄 mee of kies voor een verslag
➡️ Aura foto
➡️ 60 minuten
✅ Verslag van het onderzoek € 30,25 incl. 21% BTW
✅ Praktijk Roosendaal
➡️ Videobellen
📞 WhatsApp
➡️ Plaatjes & Informatie ↪️ Facebook
Indicatietest Lekkend slijmvlies€ 12,50✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp ➡️ Albican ▶️ Facebook
Indicatie test Candida Albicans€ 10,00✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp Vlinder Nieuws 🦋➡️ Facebook
Indicatietest vitamine B12 tekort€ 15,00✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp
Indicatietest neurotransmitters€ 17,50 ✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp
Indicatietest Pre-diabetes € 23,00 ✅ Via mail
➡️ Mogelijk om gratis kennismaking afspraak in te plannen
📞 WhatsApp
Verstopping EHBO, voor constipatie€ 83,49✅ Cursus via mail
➡️ 60 minuten
• Praktijk Roosendaal
• Videobellen
📞 WhatsApp
Glutenvrij dieet€ 83,49✅ Cursus via mail
➡️ 60 minuten
• Praktijk Roosendaal
• Videobellen
📞 WhatsApp
Lever stap voor stap reinigen € 29,95✅ Cursus via mail
➡️Mogelijk met begeleiding
Begeleiding bij de cursus, neem contact op voor een consult
📞 WhatsApp
Chinese en westerse astrologie€ 48,40, Betaal hier✅60 minuten
➡️Ascendanten berekening van ➡️Chinese en westerse astrologie
✅ Praktijk Roosendaal
➡️ Videobellen
📞 WhatsApp
Bezoek de Facebook pagina
➡️Gewicht en energie
✅ Voedingsadvies
✅ Supplementen
➡️ Analyse 📊tussen energie en gewicht
✅ Incl. 1 consult € 99,00
➡️Betaal hier
➡️1 week via mail en 1 consult telefonisch of praktijk Roosendaal 60 min.➡️ Bezoek praktijk Roosendaal
✅ Of via videobellen
📞 WhatsApp
➡️ Naast de analyse, kunnen extra indicatietesten geboekt worden tegen 50% korting
➡️Meer informatie
➡️Chakrapunttouche massage✅ € 59,95
➡️ Naast elk onderzoek of consul 50 % korting
➡️ 30 minuten
➡️ Bezoek voor combideals Social deal
➡️ Bezoek praktijk Roosendaal
Of bel 📞
➡️ Naast de analyse, kunnen extra indicatietesten geboekt worden tegen 50% korting
➡️ Een zoekwandeling✅ € 29,95
➡️ Alleen verkrijgbaar bij een consult of onderzoek
➡️ 30 minuten, eventueel extra tijd bespreekbaar➡️ Bezoek praktijk Roosendaal🦋 De totemdieren al gids
📌 Chakra Reflexzonemassage✅ € 61,71 📌 Betaal hier📌 Chakra Aura kleuren analyse 📊 Aanbieding📌 Informatie over de Aura

📌 Informatie Chakra en Aura analyserapport 📊 reserveren en kopen
✅ Speurtochtconsult

➡️ Totemdieren 🦋 en gidsinformatie