Plaspillen, wat belangrijk is om te weten

Plaspillen, natuurlijk of synthetisch worden bijzonder veel gebruikt met name waar ze voor zijn bedoeld, om vocht af te voeren. Afvalvocht wat in het lymfesysteem blijft staan, kan zorgen voor ontstekingen, zoals oedeem. Plastabletten worden ook veel voorgeschreven voor hoge bloeddruk, als ook tegen hart- en vaatziekten.

Plaspillen, plastabletten, Bloeddruk, oedeem, kalium, calcium, hart, longen, vochtevenwicht, nierfalen, histamine, maagpijn, bleekselderij, vochtophoping, vaatziekten, cholesterol, bloedglucosespiegel, diabetes, histamine-intolerantie, afvalophoping,

De sterkte van plastabletten

Sterke plastabletten worden ingezet als we last hebben van vochtophopingen door bijvoorbeeld een zwak hart als gevolg van een chemokuur. Dit vocht dat vaak achter de longen zit, moet snel weg, anders krijgt men moeite met ademhalen. De zwak werkende plaspillen worden ingezet tegen hoge bloeddruk, vaak in combinatie met andere medicijnen die de druk van het bloedvat verlagen. 

Pas op! vergeet niet dat bij het vele plassen kalium, magnesium, calcium en vitamine B1 verloren kan gaan. Urine bevatten mineralen die het zieke lichaam nodig heeft. Vochtevenwicht, voor een goede vochtbalans. In het bloedcirculatiesysteem zijn veel processen tegelijk actief, zoals beweging, spijsvertering, ademhaling, etc. 

De opname van vele voedingstoffen en afvoer van afvalstoffen

Hierbij vindt een voortdurende uitwisseling van de stofwisseling plaats, voedingsstoffen die opgenomen worden via de slijmvliezen. De afvalstoffen. die daarna worden uitgescheiden via ons lymfestelsel.

Kalium bijvoorbeeld

 • Maakt het hart voorbereid om elektrische impulsen door te geven, het gevolg kan dan zijn, dat bij een kaliumtekort het hart minder goed deze impulsen door geeft. 
 • Helpt de bloeddruk verlagen

Bloeddruk indicatietabel

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt, of kracht verliest om de rode vloeistof door het lichaam heen te pompen. Dit tabel kan inzicht geven of de bloeddrukwaarden normaal, te laag of te hoog zijn, welke voeding zou gegeten kunnen worden en of welk bloedonderzoek zou inzicht kunnen geven. Het tabel geeft een indicerend inzicht, voor gezondheidsklachten is het raadzaam een juiste diagnose bij een specialist te laten stellen, om erger te voorkomen
Bloeddruk, benamingen en oorzaken getallen Bloedonderzoek, bloeddrukmeter en indicatietestOverige informatie en voeding, mogelijke kenmerkenMogelijk passende voeding en beweging
Hoge bloeddruk, primaire en secundaire hypertensieAldosteron uit serum, bloedonderzoek Cortisol en DHEA in balans
Verlaagde bloeddruk - onderdruk, hypotensie IJzertekort bloedonderzoekBloedarmoedeCortisol en DHEA in balans
Prehypertensie toegenomen vaatstijfheidHomocysteïne bloedonderzoek 💉

Pre-diabetes indicatietest
Cortisol en cholesterolWortels
Hypertensie fase 1 Waar komt de hoge bloeddruk vandaan Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
Aldosteron uit serum, bloedonderzoek
Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft.
Hypertensie fase 2 160/100 mmHgAldosteron uit serum, bloedonderzoek
Hypertensieve crisis, meet nog eens in rust de bloeddrukThuis testenBel een arts als in rust de bloeddruk te hoog blijft Rust nemen
Langzaam werkende schildklierOedeem
NierfalenBloedonderzoek
Verhoogde onderdrukMedicijnen: anticonceptiva, Corticosteroïden of niet-steroïdale, Ibuprofen anti-inflammatoireSlaperig overdag, slaapapneu
Verlaagde onderdruk, hypotensieVaak te zien bij bijnieruitputtingBij warmte, waardoor het lichaam meer moeite moet doen om het bloed te laten circulerenCortisol en DHEA in balans
Zoek onmiddellijk medische hulp bij pijn op de borst, kortademigheid of duizeligheid, verandering in spraak of bewustzijn

Een juiste balans van kalium en Calcium

 • Als de nieren goed werken, houden zij het kaliumgehalte in het lichaam in balans. Teveel van het sporenelement wordt dan gewoon weer uit geplast. In peulvruchten vinden we een juiste balans van deze twee.
 • Bij een verminderde nierfunctie lukt dit niet goed en blijft er teveel kalium achter in het bloed en kan er lichte hyperkaliëmie ontstaan. Vaak merken we daar niet veel van en komt dit naar boven door een routineonderzoek;
 • Sommige medicijnen geven een verhoogd kaliumgehalte in het bloed en kan leiden tot spierkrampen en hartritmestoornissen. De ziekte van Addison heeft ook dergelijke symptomen;
 • Als de bijnieren onvoldoende hoeveelheden van het hormoon aldosteron produceren, dat de nieren stimuleert om kalium uit te scheiden. Nierinsufficiëntie kan leiden tot ernstige hoog kaliumgehalte in het bloed.

Onbalans in de sacrale chakra beïnvloedt het lymfatische systeem die betrokken is bij het immuunsysteem, waar histamine een centrale rol heeft bij allergieën. Waarbij stapsgewijs ontstekingen kunnen ontstaan door een teveel aan cytokinen. Lymfatische verstoppingen kunnen leiden tot pijn in de onderrug, heupen, benen en voeten. Dit chakra is verbonden met vocht.

Calcium geeft stevigheid aan het skelet en gebit

Calcium is goed voor spieren, het gebit en het skelet en het goed functioneren van zenuwen. Verder is de voedingsstof betrokken bij de bloedstolling, de celgroei en de hormoonstofwisseling.

Waarschuwing voor kalium suppletie

Krijg kalium binnen via voeding, neem niet zomaar supplementen, zonder te weten wat deze met het lichaam doen. Het is een vriend in voedsel, maar als we teveel deze stof binnen binnen krijgen, kan dit leiden tot maagpijn, spierpijn, maar ook een onregelmatige hartslag. Kaliumsuppletie is er in verschillende vormen, gecombineerd met hulpstoffen.

Brood als aandachtspunt, naast of zonder plastabletten

Kalium is van groot belang voor een goed zuur-base-evenwicht. In vergelijking met traditioneel levende volkeren kenmerkt de huidige westerse voeding zich door een viermaal hogere zoutinname en een viermaal lagere kaliuminname. De westerse voeding leidt daardoor tot een verzuring van het lichaam milieu. 

Aftakeling van ons lichaam, door teveel brood

Milde chronische acidose blijkt weefseldegeneratie te veroorzaken, wat uiteindelijk leidt tot een versnelde aftakeling van het lichaamsweefsel. De gemiddelde leeftijd waarop de homeostatische processen in het lichaam de verzuring niet meer het hoofd kunnen bieden ligt rond de veertig jaar.
Brood als hoofdbestanddeel van ons ontbijt kan ons lijf verzuren. 

Goed lezen, het gaat hier om teveel brood

Lees de titel goedhet gaat om teveel brood” bij het ontbijt en de lunch, veel mensen laten het dan staan en jawel, dan ontstaat er een jodium tekort voor de schildklier, het gaat hier dus om een juiste balans. Eet vezels, vet, drink vocht en beweeg .

Sterk alkalische voeding zoals wortels

knollen zijn vervangen door graanproducten. Vanaf de agrarische revolutie zijn we gaandeweg sterk alkalische voeding zoals wortels, knollen, fruit en groenten gaan vervangen door graanproducten zoals brood. 

Teveel graan geeft een verzurend effect

Graan levert een goede bijdrage aan de kaliuminname, maar heeft tegelijkertijd een verzurend effect. Daarbij trekt onze moderne voeding met te veel keukenzout de balans nog verder uiteen, gebruik bijvoorbeeld zeekraal

Meer groenten voor 14.00 geeft betere calsium opname

Op deze wijze zijn we beter in staat om voldoende bicarbonaat te produceren en krijgen we meer kalium binnen. Zo kunnen we zuren beter bufferen en krijgen we voldoende kalium binnen om onze vochthuishouding en cellulaire processen te ondersteunen. De meeste mensen eten groenten bij de avondmaaltijd, bij de stofwisseling in de ochtend heeft het zo ook zijn werking.

Een leefstijl waarin glucose genormaliseerd wordt

Kennelijk heeft onze leefstijl met stress, onjuiste voeding, medicijnen, supplementen en te weinig beweging een chronisch verzurend effect op ons lichaam. Samen met plaspillen, wordt dit risico nog erger en zou er echt aandacht besteed moeten worden aan voeding. De reden is om pre-diabetes te voorkomen, beweging in te zetten als glucoseverbrander.

Bleekselderij kan als een natuurlijke bloedverdunner werken

Bleekselderij kan als bloedverdunner werken, dat komt vooral omdat er een stofje ftaliden in zit. Deze stof maakt de spieren rond de bloedvaten rustig en relaxed zodat de vaten wijder open gaan staan. Dat kan tot gevolg hebben dat het bloed onder een lagere druk door de aders stroomt. Er is een tweede reden waarom bleekselderij goed kan werken bij hoge bloeddruk. 

Bleekselder dat vocht af kan drijven

Bleekselder is namelijk een diureticum, dat is een medische term voor een plant die vocht afdrijft. Mensen met hart en vaatziekten krijgen vaak plaspillen voorgeschreven, want minder vocht, betekent minder bloed en dus een lagere bloeddruk.

Een te hoog LDL cholesterol of een teveel aan homocysteïne 

Voedingsmiddelen waaruit homocysteïne wordt gevormd in het menselijk lichaam zijn melkeiwitten en kaas (caseïne!),  eiwit, hetzelfde als in vlees van zoogdieren en vissen. Zo kan een veelvuldig gebruik van shake eiwitten een ophoping van dit aminozuur in het bloed veroorzaken en kan de bloedvaten beschadigen. 

Magnesium activeert enzymen

in ons lichaam en als we deze uit plassen, kan dit gevolgen hebben voor de alvleesklier, de spijsvertering en het hart. Als de spijsvertering niet goed loopt, heeft dit gevolgen voor de rest van het lichaam en kunnen er belangrijke voedingsstoffen te kort komen. Magnesium zorgt voor ontspanning van de spieren en ook ons hart is een spier. 

Vitamine B1 uit onbewerkte koolhydraten

Vitamine B1 tekort kan psychische klachten geven, is betrokken bij het zenuwstelsel en een goede hartfunctie en maakt energie vrij uit voeding. Deze energie haalt deze vitamine uit onbewerkte koolhydraten. Dat betekend dat bij verandering van structuur een te lage te lage bloedglucosespiegel ontstaat en deze stoffen gelijk in de bloedbaan gespoten worden. 

Als de glucose in de cel niet wordt verbrandt

De glucose in de cel, gaat nu niet verbranden en zwelt op. Histamine wordt aangemaakt door mestcellen en bij een sterk werkend immuunsysteem dient het als bescherming, dit kunnen we zien bij een teken of muggenbeet, waarbij de huid opzwelt. 

Huid en slijmvliesverzorging lijn met Aloë Vera, met uitleg over verschillende behandelingen

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige onderhoud, die helpen de zichtbaarheid van huid en slijmvliesirritatie te verminderen. Ze stimuleren egale auralagen en ondersteunen de schoonheid van binnenuit, want ons vel werkt samen met de lever. De producten kunnen het beschermende epitheel soepeler en zachter maken, de producten zijn parfumvrij! Drink altijd voldoende water 💧 eet vezels uit groenten🥑 eet vaker puur vet, beweeg en neem momentjes om te rusten
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatieGezicht en huidproblemen
Milde reinigingslotion, zonder parfum➡️Reinigingslotion✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷Voeten ;
✅⤷ Benen;
✅⤷ Handen;
✅⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Voorhoofd - Stress
➡️Water drinken
➡️Disbalans tussen rennen en rusten
Firming serum, parfumvrij➡️Firming serum✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Tussen wenkbrauwen
➡️Leverfalen
➡️Nierfalen
➡️Te veel maagzuur
Restoring crème➡️Herstellende crème✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Neus
➡️Luchtwegen
➡️Hart en bloeddruk
Het aloe bio-cellulose mask➡️Reinigend masker met Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepelRechter wang
➡️Ga naar buiten, doe ademhalingsoefeningen
➡️Pas op! Teveel suiker inname
Infinite Forever set➡️Dag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid:
✅⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze AuraLinker wang
➡️Mijd bewerkte vetten<Gal en lever falen/a>
Aloe Body Wash✅ Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten. Wang dichtbij de neusvleugels
➡️Darmklachten
➡️Ontdek welke voeding problemen geeft
Aloe Body Lotion➡️Meer informatie over de ingrediënten✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
PrijslijstKin
➡️Milt, spijsverteringsklachten
➡️Hormonaal disbalans
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
✅ Insectensteken;
✅ Stekende pijn bij brandnetel;
✅ Kleine brand en snijwondjes;
✅ Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomenKaaklijn
➡️Problemen met het gebit en tandvlees
➡️Tandpasta met Aloë Vera
Propolis huid crème✅ Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraagEen dermatoloog kan een diagnose stellen, alvorens met zelfzorg producten wordt begonnen
➡️Forever Aloe Vera Gel✅ Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷Mond;
✅⤷ Als drank te gebruiken
Aloë Vera drinkgel (12 x 330 ml)
• Gel uit het binnenblad van de plant
➡️Meer informatie over de gel
Stel een vraag
➡️ Tandpasta zonder fluor✅ Voor gezond tandvlees Gebitsverzorgingsgel van Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Mondverzorging
⬇️
Eet wat vaker 🥕 worteltjes voor fluor
🔵 ➡️ Vijfde chakra
➡️ Collageen➡️ Informatie collogenenwerking➡️ Onderzoek en begeleiding➡️ Aurahuid, chakra kleurenonderzoek➡️ Slijmvliesanalyse

Het gevaar van veel histamine

Het bloedvat verwijdende stof is ook terug te vinden in verschillende voedingsmiddelen, waardoor pre-diabetes kan ontstaan en er zich een histamine-intolerantie ontwikkeld, wat een bloedvatwand poreus kan maken. 

De dosering van medicijnen en voeding komt heel precies bij de bloeddruk. Zo kunnen we niets doen en de medicijnen het werk laten doen, of we kunnen het lichaam een handje helpen. Dat is niet alleen goed voor het lichaam, de arts zal er ook blij mee zijn, omdat er dan beter medicatie ingezet kan worden en mogelijk met veel minder medicijnen af behandeld hoeft te worden.

Pas op! Voorkom afvalophoping

Overal lezen we over een gezonde levensstijl, diëten, voedingsadviezen, we zien ze overal voorbij komen en als iemand het niet weet en medicijnen gebruikt moet dit nauwkeurig in de gaten gehouden worden door de arts. Want als dit niet afgestemd wordt op de nieuwe levensgewoonten, dan lost het ene probleem op met als gevolg dat er een ander probleem met de gezondheid ontstaat.

Tenslotte Kalium, slaap, vetten en oliën

Een kaliumkanaal is een ionkanaal dat hoofdzakelijk kalium-ionen doorlaat en zorgt voor een goed slaap-waakritme en nachtrust. De receptor is een eiwit dat zorgt voor het passieve transport van ionen doorheen het celmembraan van een cel kan. Normaal gezien is deze celwand nooit doorlaatbaar is voor geladen of hydrofiele stoffen, zoals vetten en oliën.
Het openen en sluiten van de cel

Een celmembraan onderscheidt zich van een gewone porie, doordat het afwisselend open en gesloten kan zijn. De cel kan voedingsstoffen opnemen, maar ook afvalstoffen afvoeren. De kern is daarom vatbaarder voor virussen en bacteriën.

Dit bloedonderzoek wordt toegepast om het risico op hart- en vaatziekten in te schatten. De volgende testen worden uitgevoerd in de bloedanalyse om het bloed goed te kunnen analyseren.

 • Cholesterol, grootste veroorzaker hart en vaatziekte;
 • Splitsing in HDL en LDL-cholesterol, de vetachtige stof bestaat uit een goed en een slecht vetprofiel;
 • cholesterol, een gezond vetgehalte;
 • LDL/HDL-risico index;
 • Trygliceriden,  opgenomen vet gehalte;
 • Hs-CRP, om bij gezonde personen te voorspellen of er een verhoogde kans is om een hart en vaatziekten;
 • Lipoproteïne, een complex eiwit en vet, ze worden o.a. gebruikt om vetten te transporteren naar plaatsen waar ze gemetaboliseerd worden, terwijl andere gebruikt worden om de structuur van celmembranen te vormen.

Overleg met een arts, vergeet niet zelfmanagement

Het allerbeste wat we kunnen doen is te korten voorkomen door levensstijl en voeding aan te passen. Ook als we het even niet weten, wat we nu precies willen zeggen in een consult van 10 minuten, hoogstens 20 minuten moeten zeggen tegen de arts. Vergeet niet, dat een dokter of een adviseur, blijft ook maar een mens. 

We dragen zelf, de verantwoordelijkheid voor onze gezondheid

Ten alle tijden, dragen we zelf, de verantwoordelijkheid voor onze gezondheid en daar kunnen we zelf ook beslissingen over kunnen nemen. Niemand betaald de schade, niemand hoeft de boeten, pijn, verdriet, verlies van werk en gezin, het is allemaal voor ons, als elke poging mislukt en dat kost nog bergen met geld ook.

Werk aan gezonde gewoonten

De veranderingen en keuzes die we maken voor een gezonder leven, kunnen we beter niet haastig naar binnen willen schrokken. Als we dit wel zouden doen, zou dat lichaam het niet in één keer kunnen verteren. Naar welke kennis iemand op zoek is en wat we een persoon zouden willen leren, elke situatie is anders, het zou niet verstandig zijn om zonder gedegen onderzoek kennis door te geven.

Zaken waar we wel alvast aan kunnen werken

 • Bij ons zelf stilstaan;
 • Pak bijvoorbeeld een oude hobby op;
 • Weet wat te eten en waarom en noteer dat in een dagboek;
 • Ontdek hoeveel tijd er in 24 uur zit en en leer nieuwe gewoonten aan;
 • Pas op met koffie;
 • Drink voldoende vocht