...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Cortisol en cholesterol


Cortisol wordt gemaakt van cholesterol, de wasachtige, vettige substantie die de lever maakt uit cortison, om het lichaam van energie te voorzien om beschadigde cellen te herstellen in de bloedvaten. Cortisol is een bijnierhormoon en zorgt ervoor dat ontstekingen geen kans krijgen om te ontwikkelen, als cortisol lager wordt, zien ontstekingen sneller kans om bijvoorbeeld slijmvliezen te infecteren, omdat slijmvliezen het zwakste zijn in ons lichaam en juist deze slijmvliezen, beschermen ons tegen vuil van buiten af en nemen voedingsstoffen op, deze slijmvliezen zitten in het maag-darmkanaal, in je mond en in je huid. ze liggen ook in dieper gelegen gebieden, om daar de organen te beschermen. 

Artikelen slijmvliezen en relatie tot cortisol

Geoxideerde cholesterol

 

Het probleem is dat te veel geoxideerd cholesterol de bloedvaten kan verstoppen en uiteindelijk kan leiden tot een hartaanval of beroerte.

Een gezond leefpatroon of medicijnen
Dit is de reden waarom veel mensen bang zijn en dus cholesterolverlagers gaan gebruiken op voorschrift van een arts, terwijl het beter zou zijn, eerst eens na iemand zijn of haar leefstijl te kijken, zoals beweging & gezonde voeding. Wil je dat er even gekeken wordt naar je leef patroon, zend dan geheel kosteloos, in dagboek in en ik kijk wat er veranderd kan worden, download hier je dagboek vol met mooie tips.  
Stoornissen in de vetstofwisseling

Naast risicofactoren als overgewicht, weinig beweging, vetrijk eten, roken, stress, diabetes mellitus en hypertensie, zijn vooral stoornissen in de vetstofwisseling een van de hoofdoorzaken, wat kan wijzen op problemen met de lever of de gal. 

Lees de volgende artikelenVoorlichting

Als mensen met geoxideerd cholesterol op tijd goede voorlichting kregen over voeding, dus naar een diëtiste of voedingsdeskundige worden doorverwezen, dan zou veel schade beperkt of voorkomen kunnen worden. Als er al een veel te hoog cholesterol gemeten is, dan zou een natuurlijk supplement een goede optie kunnen zijn en bij het herstel, verder gaan met gezonde voeding en dan zouden vele mensen al die bijwerkingen niet hebben.

De mensen zijn bang of worden bang, wie wil er nu een hartaanval en dus worden er soms zelfs twee verschillende pillen tegen cholesterol voorgeschreven

Wat kunnen de bijwerkingen zijn van cholesterolverlagers

 • Jichtaanvallen;
 • Spierpijn;
 • Kortademigheid;
 • Duizeligheid;
 • Pijn heupen & knieën;
 • Geheugen problemen;
 • Opgeblazen gevoel;
 • Opgezwollen tong;
 • Problemen met slikken;
 • Maagproblemen;
 • Verteringsproblemen;
 • Slapeloosheid;
 • Incontinentie urine;
 • Koude lichaamsdelen

 

Cortisol werkt op suiker, eiwitten en vetten

 • Het is de bedoeling met cortisol meer energie te krijgen, het suikergehalte wordt verhoogd, eiwitten worden afgebroken en de vet omzetting wordt geregeld. 
 • Neem je langdurig cortisone als medicijn, dan heb je langdurig een verhoogd suikergehalte, mensen die een hogere kans hebben op suikerziekte, hebben dan kans dat suikerziekte aangewakkerd wordt, maar ook dat suiker blijft hangen in de bloedvaten, dit werkt net als suiker in de suikerpot, en heeft de eigenschap om hard te worden, als vloeistof bijna niet in beweging komt en nu komen we bij het onderwerp "bloed", dan kan het verharde suiker aan je bloedvaten blijven hangen, als plak, dit kan je bloedvaten beschadigen en dan zien verkeerde vetten kans om zich daarbij aan te sluiten en zo ontstaat er dan een te hoog cholesterol in je bloed. 
Cortisol regelt ook de bloeddruk

 • Bij te weinig cortisol, daalt de bloeddruk;
 • Bij een stijging van cortisol stijgt de bloeddruk

Het antwoord wat ik krijg op mijn vraag; Mijn vraag: (mag mijn natuurlijk middel, naast de medicijnen worden ingezet in overleg met jouw arts?), deze vraag stel ik aan mensen die bij mij komen met de ernstige bijwerkingen van de statines. 

De terugkoppeling van sommige artsen, wat doorgegeven wordt aan zijn of haar patiënt:  "Natuurlijke middelen werken toch niet, gebruikt u ze maar, u zult zien dat het geen enkel effect zal hebben". Ik vind het als Orthomoleculair Therapeut noodzakelijk dat je met jouw arts overlegd, de arts blijft eindverantwoordelijk en als er iets met je lichaam gebeurd, kan de arts jou doorsturen en in het ziekenhuis kunnen ze dan in je lichaam kijken, blijf dus met je arts in gesprek! Jij hebt zelf ook iets te vertellen over jouw lichaam, ik kan je helpen om assertief te worden en een plan van aanpak op te zetten. 


HDL en LDL cholesterol

Er zijn twee soorten cholesterol: HDL en LDL. LDL cholesterol kan een risicofactor zijn voor slagaderziekte, terwijl HDL cholesterol juist een gunstig effect heeft omdat het cholesterol kan afvoeren. Is het LDL cholesterolgehalte in het bloed hoog, dan kan het zich gaan afzetten in de binnenwand van de slagaders. Dat gebeurt vooral op plaatsen waar de slagaderwand beschadig en minder glad is. Denk als voorbeeld aan suiker, koolhydraten, verkeerde vetten en calcium. Hoe meer LDL cholesterol in het bloed, hoe groter de kans op slagaderziekte. LDL transporteert cholesterol van de lever naar het lichaam, HDL brengt het overtallige cholesterol weer terug naar de lever om te worden afgebroken. Hier moet wel een juiste lever werking voor zijn. Het goede cholesterol is ook nodig voor de aanmaak van gal en vitamine D. 

Vetprofiel Plus: Totaal Cholesterol, HDL, LDL, Triglyceriden en VLDL

Vetprofiel Plus: Totaal Cholesterol


Tabel voor cholesterol waarden

Totaal cholesterolgehalte

Het cholesterolgehalte is

lager dan 5,0 mmol/l

Normaal

5,0 - 6,4 mmol/l

Licht verhoogd 

6,5 - 7,9 mmol/l

Verhoogd

hoger dan 8,0 mmol/l

Sterk verhoogd 


Met wortelsap recept

Voordelen van wortelsap

Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

 • Belangrijk is om te kijken, waar komen de dicht slibbende aderen vandaan, als eerste kan je dan een indicatie test pre-diabetes aanvragen. Deze test geeft een indicerend beeld hoe je stofwisseling er uit ziet.  Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen aan te vragen, zoals een lekkende darm test, al deze testen geven een beeld waar de problemen vandaan kunnen komen. Diabetes & cholesterol zie je vaak samen en dat is niet voor niets, je aderen kunnen zwaar beschadigd worden door afvalstoffen, zowel de elasticiteit van de aderen als de binnenkant die dicht kan slibben. Vraag hier je  Pre-diabetes test aan ( Gratis bij consult ). "Onder vermelding van: Pre-diabetes indicatie test"Je kunt daarbij gelijk een anamnese ontvangen, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturenDaarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts, mits deze er zijn, het is handig om mijn onderzoek naast de resultaten van de arts te leggen, om een duidelijk beeld te krijgen en niets over het hoofd te zien. 
 • Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. Word sponsor, om Albican te steunen

Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn