Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Artrose 

 

Artrose is het langzaam aan slechter worden van de bekleding van jouw gewrichten, gewrichtsslijtage

Gewrichten zoals de knieën en heupen en ook wel de vingers en de rug zijn eigenlijk vergelijkbaar met een scharnier waarbij de binnenvoering van die scharnier wordt gevormd door kraakbeen (dat is hetzelfde zachte been waar de oorschelp uit is gemaakt). Het kraakbeen is elastisch en vangt schokjes op, maar het smeert ook het gewricht. Bij artrose wordt dit kraakbeen steeds dunner en slechter en is steeds minder tot smering in staat.

Wat merk je daarvan? 

’S Ochtends als je uit bed komt is jouw gewricht nog stroef (net zoals de olie in de motor van de auto als het heeft gevroren), de boel loopt dan niet lekker. En als je artrose hebt loopt het dan helemaal stroef en dat doet ook nog eens pijn. Bij een flinke inspanning, bijvoorbeeld een stuk lopen, worden de gewrichten zwaarder belast en dat gaat niet goed meer. Je krijgt dus ook bij belasting van de gewrichten pijn. Soms ontstaat er te samen met de pijn een zwelling van het gewricht, een soort van ontsteking. 

 Hoe ontstaat artrose?
Vrouwen hebben vaak een grotere kans op het ontwikkelen van artrose, dat is omdat het oestrogeen ook zorgt voor het soepel houden van de kraakbeen (na de overgang valt dat weg), en dat gewrichten die gedurende langere tijd zwaar belast worden meer slijten (bijvoorbeeld de knieën van schilders, stratenmakers, verpleegsters, interieurverzorgsters en huisvrouwen, enz.). Erfelijkheid speelt ook een grote rol, dit is vaak het gevolg bij aanhoudende darm & maag klachten. Mannen kunnen artrose krijgen na jaren zwaar werk. Een paar voorbeelden: Schilders & stratenmakers zitten veel op hun knieën. In de bouw wordt veel boven het hoofd getild, denk aan mensen die als installatie monteur werken en die hele rijen woningen dagelijks moeten voorzien van verwarming ketels, vaak is er geen lift in rijtjes woningen die bijvoorbeeld 3 hoog zijn en moeten ze de ketels mee nemen op hun schouders naar drie hoog, wat uiteindelijk schade kan geven als artrose in de rug. Ook de enorme inspanning kan uitputting geven.

Zie informatie
Wat is er aan te doen? 

 • Zorg voor voldoende smering, blijf dus in beweging zonder de gewrichten te zwaar te belasten, vraag je werkgever om hulpmiddelen, de werkgever is verplicht deze te verschaffen, heb je een hulpvraag, sta ik je graat te woord;
 • Zorg dat je in goede conditie blijft, neem ook voldoende pauzes en ontspanning: 
 • Iedere ochtend als ik een stukje loop kom ik een vrouw tegen op een fiets met een vreselijk verroeste ketting (artrose dus), maar ze trap toch stevig door. Kijk daar heb je spierballen voor nodig, maar als je die niet kweekt kom je helemaal niet meer vooruit;
 • Eet kippensoep, lees hier waarom

Wat kan ik voor jou betekenen

 • Belangrijk is om te kijken, waar klachten van slijtage vandaan komen, als eerste kan je dan een gratis indicatie lekkende darm & maagslijmvlies downloaden, [ download hier de test ] daarna kan je als eerste een anamnese & een aantal indicatietesten in vullen om een basis informatie aan te leggen, om een beeld te krijgen van wat een arts als diagnose heeft gesteld, wat heb jij al ontdekt & wat zie ik aan de informatie, die jij mij opstuurde. Vooraf is er altijd een gratis kennismakingsgesprek, in de vorm van een consult, waar je de eerste tips al krijgt om te starten. 
 • Een consult betaal je pas, na het toesturen van de anamnese en de indicatie testen & wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding starten. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. 

 

  Orthomoleculair Therapeut 
  & Voedingsdeskundige
 • Chakra & Aura onderzoek 
 • Ervaringsdeskundige Hoog gevoeligheid
 • Alie Vos-Doller, www.albican.nl
  Tel: 06-41979305

 

 

  Bellen kost niets
 • Neem ik niet op?
 • Ben ik afwezig?
  Ik bel terug