Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek

Maagzweer

 De maag is rekbaar en als de maag leeg is, is hij plat. Er past ongeveer 3 liter voeding en vocht in de maag. De maag ligt boven in de buikholte. De maagwand is ongeveer 0,5 centimeter dik en heeft verschillende lagen.

De maag bestaat uit:

• Een slijmvlieslaag, hierin zitten kliertjes die maagsap produceren;

• Een bindweefsellaag, hier lopen de bloedvaten en de zenuwen doorheen;
• Een spierlaag, deze kneden onze voeding en maken het fijn en wordt het maagsap erbij gedaan en zo wordt ons voedsel verteerd, dit verteringsproces gaat verder in de dunne darm

Één van de aandoeningen van de maag, is een maagzweer. Je herkent het vooral aan de pijn ongeveer net boven je buik en bij het middenrif, het is vaak een zeurend en kan een ondraaglijke pijn worden. Dit trekt meestal naar een paar uren weer weg en komt vervolgens ineens weer terug.

Hoe ontstaat een maagzweer
Een maagzweer wordt meestal veroorzaakt door de bacterie Helicobacter pylori, wat niet altijd tot klachten gaat lijden. Het lijdt meestal tot klachten, als de maagwand dun wordt. Dit kan veroorzaakt worden, door een val, harde klap in de maag, ziekte, maar ook de zogenoemde NSAID’s en aspirine, maken je maagslijmvlies dunner en ziet de bacterie de kans zich te nestelen in de maagwand. De pijn die je voelt is dus het maagzuur, wat letterlijk je maagwand aan het verteren is.

Wat kan je doen
Ga naar je huisarts en laat een bloed test doen, aan de hand van de test kan de huisarts zien welke bacterie in je maag zit en hier krijg je dan een antibioticakuur voor, gebruik daarnaast een goede probiotica, zodat je goede bacteriën wel blijven.

De meeste mensen gebruiken door beschadigende werking van NSAID’s en aspirine, maagzuurremmers. Tegelijkertijd wordt juist daardoor de vertering minder en de vertering is nodig om voedingsstoffen uit ons voedsel te halen en dat te transporteren naar je organen, spieren enz.

Voor de meeste pijnen is er natuurlijke pijnbestrijding, wat geen schade aan je maagwand geeft. Daarnaast zijn er natuurlijke middelen die je maagslijmvlies weer kunnen helen en de bacterie uit kunnen roeien. Er zijn uitzonderingen, waarbij je wel maagzuurremmers moet gebruiken, zoals bij ernstige ziekten en operaties aan het maag-darmkanaal, denk dan als voorbeeld aan de maag verkleining en de buismaag.

Wat kan ik voor jou betekenen?

 • Belangrijk is om te kijken waar komen de Maag problemen vandaan. Telefonisch kan ik een indicatie test betreffende een eventueel lekkend slijmvlies in de maag doornemen. Als ervaringsdeskundige heb ik zelf drie maagzweren gehad en weet precies hoe het voelt en weet ook, hoe belangrijk het is, om even een luisterend oor te hebben. De indicatietest is bedoeld om een basis informatie aan te leggen en is gratis telefonisch gesprek.  Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen. Je ontvangt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturenDaarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. Informatie begeleiding
 • Prijslijst
  Orthomoleculair Therapeut 
  & Voedingsdeskundige
 • Chakra & Aura onderzoek 
 • Ervaringsdeskundige Hoog gevoeligheid
 • Alie Vos-Doller, www.albican.nl
  Tel: 06-41979305

Stuur een bericht: info@albican.nl 

  Bellen kost niets
 • Neem ik niet op?
 • Ben ik afwezig?
  Ik bel terug

UA-107736252-1